Jump to content
Dogomania

COLLIE z Olkusza, pies i suka... Cookie ma dom, samiec wyadoptowany ze schronu

Recommended Posts

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli może być przed południem, to mogę spróbować się przymierzyć do czwartku.
Nie mogę po 16,30 bo o tej godzinie jest ostatni autobus do mojej wioseczki.

Posted

Neris napisał(a):
Jeśli może być przed południem, to mogę spróbować się przymierzyć do czwartku.
Nie mogę po 16,30 bo o tej godzinie jest ostatni autobus do mojej wioseczki.

pani nie pracuje, jest caly czas w domu
podac Ci namiary?

Posted

czy ponowić ogłoszenie suni na allegro? czy wstrzymać się do efektu wizyty?

dziewczyny...tak sobie offnę - nie zabijcie - ale w razie gdyby było sporo domków to na kieleckiej stronie tozu wstawiono takie ogłoszenie:

Collie szuka nowego domu!

Czteroletni piękny owczarek szkocki collie długowłosy poszukuje nowego domu
ze względu na trudną sytuację życiową swojego pana.
Jest zdrowy, zadbany, spokojny, z aktualnymi szczepieniami i książeczką zdrowia.

Telefon kontaktowy 601-94-22-30

Posted

missieek napisał(a):
mozna sie wstrzymac

OKI - to będę zaglądać;)

gdyby były ładniejsze zdjecia tego krótkowłosego psiaka i tekścik to mogę potem podmienić allegro suni;)

Posted

Wizyta się odbyła
Dom w Pomiechówku, przy głównej drodze. Od frontu ogrodzenie kute, nie do sforsowania. Od strony sąsiadów siatka i żywopłot, tylną ścianę ogrodzenia stanowi mały domek, w którym mieszka syn pani z narzeczoną.

Pani żyje wspomnieniami swojego poprzedniego collie, który odszedł na nowotwór. Pani leczyła go u wetów których znam. Mówiłam jej o moim obecnym weterynarzu i Zasypała mnie pytaniami o sunię - co je, jak się zachowuje, jaka jest... bardzo się interesowała charakterem małej.
Wypytywała o koszty utrzymania psa tej wielkości, chce być całkowicie pewna że ją na niego stać. Przy mnie zadzwoniła do drugiego syna, który zobowiązał się do pokrywania w części kosztów utrzymania, w razie jakichkolwiek kłopotów zdrowotnych pani (pani jest już na emeryturze) deklaruje przejęcie opieki nad sunią.
W domu kastrowany kocurek, zadbany, obserwował mnie przez jakieś 10 minut po czym podszedł.

Byłam pewna, że pani wie o umowie adopcyjnej więc zaczęłam o niej mówić, ale dla pani była to nowość, nie wiedziała że takie zobowiązanie trzeba będzie podpisać. Opisałam jej więc taką, jaką ja zawsze podpisuję.

Powiem tak - ja bym żywiołowego, młodego wielkiego bernardyna nie dała, bo pani mogłaby sobie nie poradzić, ale myślę że sunia może do niej jechać.

Posted

malawaszka napisał(a):
i co dalej i co???? Jedzie sunia????

dzwonilam do Pani, jeszcze nie podjela decyzji czy sie zdecyduje
ma watpliwosci
ma mi dac znac w poniedzialek
sama powiedziala ze jak mam innych chetnych to nie musze na nia czekac

a do mnie dzwonila kobieta z Zawadzkiego, zainteresowana
poprosilam aby zadzwonila za dwa dni, moze zadzwoni, choc nie byla pewna czy chca psa w tym wieku

wiec chyba warto suczce poodnawiac ogloszenia
bo chyba to nie ten dom
i jak zwykle juz dom prawie wybrany, ogloszenia nieodnawiane
a tu klapa

Posted

W mieleckim schronisku tez sie przewaznie zle wychodzi na tzw. rezerwacjach i wstepnych zgloszeniach. Wiekszosc ludzi mysli i mysli, to nie pasuje, tamto nie pasuje, w rezultacie pies siedzi i czeka, ogloszenia wygasaja, czas leci. Niepowazni sa ludzie naprawde.

• 2 weeks later...
Posted

No to czekamy...ja też miałam zapytanie, ale po rozeznaniu sytuacji nie drążyłam tematu-osoba zainteresowana kategorycznie nie zgadzała się na sterylizację :(

Posted

donacja napisał(a):
No to czekamy...ja też miałam zapytanie, ale po rozeznaniu sytuacji nie drążyłam tematu-osoba zainteresowana kategorycznie nie zgadzała się na sterylizację :(

ona już jest po