Jump to content
Dogomania

Joszi - mini mix sznaucera - JUŻ W NOWYM DOMU W WARSZAWIE!!!

Recommended Posts

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Jaki tel. podawać na Joszi ?[/B] Na moje gumtree przyszła odp. ale nie wiem komu przekazać.
Pani pyta jak sunia reaguje na koty. I jak długo przebywa w schronisku.

Posted

[quote name='Dogo07'][B]Jaki tel. podawać na Joszi ?[/B] Na moje gumtree przyszła odp. ale nie wiem komu przekazać.
Pani pyta jak sunia reaguje na koty. I jak długo przebywa w schronisku.[/QUOTE]
I co udało się może z tym domkiem??

Posted

dziś próbowałam z Joszi iść na smyczy .... niestety... bez skutku ... wszystko jest ok gdy nie ma smyczy przypiętej - chodzi ślicznie przy nodze, reaguje na każde zawołanie ... niestety gdy tylko przypnie jej się smycz następuje PANIKA ... Joszinka za wszelką cenę chce się wyplątać ze smyczy .... jeszcze w tym tygodniu spróbuję ją zapiąć na szeleczki .... może to coś pomoże ... Joszinka strasznie schudła - w tej chwili siedzi w szpitaliku i jest "tuczona" ;) nie dałam rady zrobić dziś zdjęć ... przepraszam ... :(

Posted

[quote name='Malwi']Joszinka strasznie schudła - w tej chwili siedzi w szpitaliku i jest "tuczona" ;) [/QUOTE]

biedna, pewnie tęskni za Sidem...

[QUOTE]nie dałam rady zrobić dziś zdjęć ... przepraszam ... :([/QUOTE]
rozumiemy, wiadomo - w schronie jest dużo pracy, a czasu nie da się rozciągnąć...

Posted

Joszi ma nowego kolegę - Stasia - dziadziusia jamnikowatego - siedzą sobie razem w szpitaliku ;) dwa chudzielce ...

teraz jak tylko będę w schronisku muszę się dorwać do psów ze szczotkami .... dzisiaj już wyfurminatorowałam przepiękną Ksenę( tu wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/177413[/url]) sunia po wypadku - potrzebuje teraz dużo rehabilitacji w postaci spacerów dłuższych lub krótszych - pojawił się zanik mięśni na operowanej łapce.... Później zabieram się za Joszinę - jak zrobi się troszkę cieplej ( chociaż dziś nie trzeba było nosić kurtek tak ciepluchno było ) to biorę ją pod prysznic,i golarkę...

Mam troszkę więcej czasu teraz to postaram się o częstsze "bycie" w schronisku i fotorelacje ;)

Posted

Mail od Pani:

[B][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][B]" Witam Panią,dziekuje za odpowiedz,nie udało mi się nawiązać z Pania kontaktu na Gadu,wiec próbuje tą droga.Mieszkamy 18km od Warszawy w Radości w małym domku na malej działce w lesie,na trasie do Otwocka z dwoma kotami-15-letnim Barnabą i 4-letnim Izydorem.Jestesmy muzykami .W lipcu[/B][/FONT][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial Rounded MT Bold][FONT=&quot]odeszla nasza 12-letnia sunia Zuzia.Wszystkie zwierzaki odnalaz[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial]ł[/FONT][/FONT][FONT=Arial Rounded MT Bold][FONT=&quot]y[/FONT][/FONT][FONT=Arial Rounded MT Bold][FONT=&quot] nas:na ulicy ,na parkingu i w lesie.Od [/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial]śmierci Zuzi przegladam strony internetowe z ogłoszeniami o zwierzakach.Mielismy duży problem z kotami trwający ok. 2 lat stad moje pytanie o reakcje Joszki na te czworonogi.Czy istniałaby możliwość pomocy w transporcie Joszki do Warszawy?Pozdrawiam-Jola Pałka "
[/FONT][/FONT]

Posted

O jakie fajne wiadomości :) to ja na razie wstrzymuje się z robieniem małej ogłoszeń :)
mam cichą nadzieję, że jednak Joszka pojedzie do tak cudownego domku :)
Mam nadzieję, że uda się pokonać Joszi ten kawał drogi do wymarzonego domku :)
oszi - trzymam mocno kciuki, zeby i tobie się udało - tak, jak Sidkowi :)

Posted

Co do kotów to już rozmawiałam z pracownikami schroniska żeby jutro przeprowadzili dokładniejszy test.
Co do transportu...zaczęły mi się egzaminy na 2 kierunku, do wawy nie będę w stanie dowieźć, zapytałam czy Pani mogłaby dojechać chociaż do łodzi, zobaczymy co odpisze....

Posted

koty sprawdzę jeszcze w tym tygodniu ... może jutro :D i sprawdzę jak na szeleczkach chodzi ... czy jest taka sama panika jak z obrożą i smyczą...

Posted

"[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=navy][COLOR=navy][FONT=Arial]Witam,dzieki za odpowiedz.Nasze zwierzęta mieszkaja z nami w domu.Koty śpią z nami na przemian.Mlodszy kot Izydor ma kolegę kota \,który pojawia się od czasu do czasu.Oczywiście oba koty sa wychodzące.Mysle,że każdy pies jest domownikiem i o zadnym kojcu nie może być mowy,a Joszi zasluguje na właściwe traktowanie,uważne i serdeczne a co za tym idzie obcowanie ze wszystkimi domownikami w domu.Dołączam zdjecie naszych kotow,przepraszam za rozmiar i pozdrawiam"

[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][U][URL=http://img4.imageshack.us/i/dsc00619hq.jpg/][IMG]http://img4.imageshack.us/img4/6311/dsc00619hq.jpg[/IMG][/URL][/U]
[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=navy][COLOR=navy][FONT=Arial]
[COLOR=Black]Całkiem porządną osobą wydaje się byc ta Pani. Także czekamy na test z kotami i będziemy działac dalej :)[/COLOR]
[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='missy87'][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=navy][COLOR=navy][FONT=Arial]
[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][U][URL="http://img4.imageshack.us/i/dsc00619hq.jpg/"][IMG]http://img4.imageshack.us/img4/6311/dsc00619hq.jpg[/IMG][/URL][/U]
[/QUOTE]

Jakie słodziaki :)Ten po prawej identyczny jak mój Tofik ;)

A z opisu tej Pani, to faktycznie wydaje się, że domek dla Joszi szykuje się porządny i cudowny :)