Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Upływ czasu jest jak wyrok dla bezdomnych zwierząt....
Tomcio może uda Ci się jeszcze wynegocjować pozostawienie psów w azylu....wiem, że robisz co możesz....
Marzenko, może by ponaglić kierownictwo w sprawie wolontariatu....sama nie wiem, jak wiemy znalezienie domu dla psa ze schroniska jest niezwykle trudne....

Posted

[URL="http://www.allegro.pl/item87974668_piekna_szczotka_ma_tak_malo_czasu_szuka_domu.html"]http://www.allegro.pl/item87974668_piekna_szczotka_ma_tak_malo_czasu_szuka_domu.html[/URL]

Sunia na allegro.

Posted

Dogomaniaczki z Żor - jest dom dla pieska lub dwóch. Tyle tylko, że w tym domu jest kilka kotów żyjących sobie na zewnątrz w ogródku. Pomyślałam o Szczotce i Łatku (bo Diablica może nie tolerować nie tylko psów, ale i w ogóle czworonożnej konkurencji - ale mogę się przecież mylić). Trzeba koniecznie sprawdzić stosunek Waszych psiątek do kotów!!! Sprawa pilna. Namiary na człowieka oferującego domek psom są u Supergogi - jakby co ścigajcie ją na priv. Trzymam kciuki za powodzenie Waszych wszystkich psiaków!

Posted

Jest osoba zainteresowana Szczotką - z Katowic.
Oto email:

witam serdecznie !

mam na imię Urszula, mam 28 lat i jestem z Katowic..

chcę zapytać o sunię..
jak reaguje na inne psy, szczególnie na suczki...mam już dwuletnią bardzo łagodną i ugodową dla wszystkich ludzi i zwierząt sunię bullterrierkę... moja niunia to chodząca miłość :)

w jakim faktycznie stanie psychicznym jest sunia? czy pozwala ze sobą wszystko robić..? czy zdarzało jej się juz warczeć na ludzi lub psy?

prawie pół roku temu przygarnęliśmy od pewnego pana, który ponoc miał wyjeżdżać do USA 2 letniego bullterriera, który jest teraz pieskiem mojej siostry... piesek miał być ok, łagodnym normalny itd.... juz pierwszego dnia wiedziałam, że czeka nas sporo pracy i że nawet moze sie nie udać... pies na dworze zachowywał się ok, natomiast w domu warczał na wszystko i wszystkich...jedyne szczęście, że drugi piesek mieszkajacy u moich rodziców i siostry, również bullterrierek, a dokłądnie bullterrierka ( mamy teraz juz 3 bulliki w rodzinie ) szybko podporządkowała sobie psa, więc przynajmniej miedzy psami nie było konfliktów, ale przez pierwsze 2 tygodnie jeździłam do rodziców codziennie pracować nad psem...a wszystko wskazywało, że był źle traktowany przez kogoś kto absolutnie nigdy nie powienien mieć bullterriera....przy pierwszej wizycie weterynaryjnej Pani weterynarz stwierdziła, ze dla tego psa to naprawdę ostatnia szansa....
na szczęście uało się go naprostować, jest teraz cudnym, bardzo czułym pieskiem, kochającym sie przytulać... juz bardzo sporadycznie zdarzy mu się jakieś warkliwo-lękliwe zachowanie...
aż miło mi go teraz odwiedzać u rodziców...zawsze przybiega, cieszy sie ,pokazuje brzuszek...jakby całkiem inny pies niz na początku

stąd wiem, że pies po przejściach zazwyczaj ma problemy, i stąd pytam wprost jak jest w tym przypadku, prosząc o szczerą odpowiedź...

proszę też o możliwie najpełniejszą informacje na temat suni..cokolwiek przyjdzie Państwu do głowy...wszelkie spostrzeżenia..

chce też zapytać jakiej to wielkosci piesek?

pozdrawiam serdecznie

Urszula Bobowicz

Bardzo fajnie wygląda - osoba sprawia wrażenie naprawdę odpowiedzialnej dziewczyny.
Bardzo proszę, odpiszcie na zadane pytania w sprawie Szczoteczki - może już będzie domek, tak od razu.
Trzeba pilnie pisać, bo ja szczegółów nie znam.

Oto adres:

[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Piszcie na wczoraj - i dajcie znać, co słychać w sprawie.

Posted

[QUOTE]jnkDogomaniaczki z Żor - jest dom dla pieska lub dwóch. Tyle tylko, że w tym domu jest kilka kotów żyjących sobie na zewnątrz w ogródku. Pomyślałam o Szczotce i Łatku (bo Diablica może nie tolerować nie tylko psów, ale i w ogóle czworonożnej konkurencji - ale mogę się przecież mylić). Trzeba koniecznie sprawdzić stosunek Waszych psiątek do kotów!!! Sprawa pilna. Namiary na człowieka oferującego domek psom są u Supergogi - jakby co ścigajcie ją na priv. Trzymam kciuki za powodzenie Waszych wszystkich psiaków[/QUOTE]
Diablica pewnie nie bedzie tolerowac kotów,jest to pies z budy no i nie toleruje innych psów.
Dobrze pomyslalas o Szczotce i Łatku,nie wiem tylko czy Anilka sie juz kontaktowała z tymi osobami.Czy te namiary co mi podałąs na priw. dostala tez Anillka?

Posted

Dziewczyny, jeśli to może ułatwić negocjacje z panią z Katowic, to wzięłam psa ze schroniska oddalonego od wawy o jakieś 200 km. A w domu czekała na nas kotka - z charakteru taka raczej wrednawa, a ze zwierząt lubiąca tylko siebie samą :lol:. Jakby trzeba było pani coś wytłumaczyć w kwestii oswajania kota z psem i wyjaśnienia psu, że kot jest nietykalnym, paskudnym, małym bogiem domowym - to ja chętnie służę pomocą mailową, telefoniczną i na gg.

Posted

A może ktoś z własnym kotem do Żor się przejedzie. Koty naprawdę są niesmaczne - Szczoteczka to zrozumie.
A jak mało o niej wiecie - to sie dowiedzcie w Żorach :mad: . Wiem, wiem, mądruję się z kilometrów, ale tak mi zależy, ta Jnk to mi zawsze jakies takie podeśle, które gdzieś mi w serducho zapadają.
Już mam chyba komorę powiększoną.
Grozi schron, więc za wszelką cenę trzeba je ratować i do domków wywozić.

Posted

No, właśnie! No, właśnie! A dla Ciebie, Gosiu, zaraz będę miała kolejne nieszczęście z Żor do wystawienia na allegro :lol:. Muszę się tylko trochę "rozpisać" :lol:.

Posted

Ej, no! I dopiero teraz mówisz o tym urlopie?! Kobieto, ja siedzę w pracy i od rana zawodowo zrobiłam jedno, wielkie, ogromniaste NIC, bo utkwiłam w azylu w Żorach :lol:.