Vectra Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='joaaa']Vectra, Feniks nadal czeka na dom. :cool3:[/QUOTE] Niestety mam już trzy potfffory i dorosły samiec nie wchodzi w gre :-( :-( Joaaa a Ty kochana nie masz ochoty zostawić Fenka u siebie?? przeciez widać że bardzo się kochacie :loveu: :loveu: Quote
joaaa Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 [quote name='Vectra']Niestety mam już trzy potfffory i dorosły samiec nie wchodzi w gre :-( :-( Joaaa a Ty kochana nie masz ochoty zostawić Fenka u siebie?? przeciez widać że bardzo się kochacie :loveu: :loveu:[/QUOTE] Vectra, on już niezupełnie samiec.:roll: A ja nie moge go zostawić, ze względów finansowych. Nie stać mnie na posiadanie trzech dużych psów. Więc nadal szukamy domu! Quote
Vectra Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 [quote name='joaaa']Vectra, on już niezupełnie samiec.:roll: A ja nie moge go zostawić, ze względów finansowych. Nie stać mnie na posiadanie trzech dużych psów. Więc nadal szukamy domu![/QUOTE] No tanie w utrzymaniu to towarzystwo nie jest :shake: :shake: Mam nadzieje że Fen znajdzie szybko kochający domek :kciuki: :kciuki: :kciuki: Mój dobcio też już nie samiec:diabloti: ,ale niestety dorosłych psów nie akceptuje :angryy: Quote
joaaa Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 A tak sobie śpimy: [IMG]http://img457.imageshack.us/img457/9424/19sp.jpg[/IMG] Quote
Lipizzan Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Dlaczego Bunia śpi bez przykrytej główki??:crazyeye: :crazyeye: Mówiłaś kiedyś, że jak się jej nie przykryje to wyje. Zdziwiona Ciocia Iza Quote
Bodziulka Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 No właśnie - tez mi się to w oczka rzuciło - Bunia bez nakrycia całkowitego :crazyeye: Quote
simbik Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Bo upały są :cool3: to i główka pewnie nieprzykryta. Moja Opcia też ostatnio nie chce pod kołderkę jak zwykle włazić :lol: . Quote
Aganiok Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 [quote name='joaaa']A tak sobie śpimy: [IMG]http://img457.imageshack.us/img457/9424/19sp.jpg[/IMG][/quote] Ale słodziaki :loveu: Quote
joaaa Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 No właśnie, chyba z powodu upału Bunia się odkrywa. Co prawda nie zawsze głowę ma na wierzchu, bywa, że inne części. :diabloti: Quote
masienka Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Jest domek dla doga. Wprawdzie pan wolalby inna masc ale moze Fen by go zauroczyl :cool3: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1847859#post1847859"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1847859#post1847859[/URL] Quote
joaaa Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Masieńka, wielkie dzięki za pamięć. :loveu: :loveu: :loveu: Trochę, daleko od Warszawy. Feniks jest trochę psychiczny, w razie czego nie mogłabym szybko zareagować. Muszę to przemyśleć i może porozmawiać z panem. A poza tym Feniks nie jest czystym dogiem. :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm: :niewiem: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Pamietamy ale przecież miałaś myśleć :) I co , przemysłałaś ? Joaaa , widziałaś kiedys normalnego doga bo ja nie. Moja 11-letnia suka wciaż zjada moja pościel i moje łózko, wiem co zamowie pod choinke - nowe komplety poscieli. Quote
Norbitka Posted June 29, 2006 Author Posted June 29, 2006 [quote name='Beata_Dorobczyńska']widziałaś kiedys normalnego doga bo ja nie.[/quote] i dlatego własnie są takie kochane :) :loveu: Feniu do domku ! Quote
Beata_Dorobczyńska Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Zdecydowanie masz Norbitko racje a przypominam, ze na spacerze nie trzeba sie schylać aby psa pogłaskać i to jest zaleta wielka . Fenek do domu !!! Quote
TinaTigra Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 ...gorzej z noszeniem na rączkach i spaniem na kolankach, ale czego dla psa się nie robi. :evil_lol: Quote
Norbitka Posted June 29, 2006 Author Posted June 29, 2006 .... a hugo tak bardzo chciałby wejśc na kolanka........ zawsze się wpycha chociaż połową siebie....... :) Quote
TinaTigra Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Mój Rolf nie dog, a sznaucer- ale też wpycha "tylko" pół psa na kolanka... Quote
simbik Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 [quote name='Beata_Dorobczyńska']Zdecydowanie masz Norbitko racje a przypominam, ze na spacerze nie trzeba sie schylać aby psa pogłaskać i to jest zaleta wielka . Fenek do domu !!![/QUOTE] To zawsze mój mąż powtarza jako podstawowy atut doga :p . Najbardziej kocham to siadanie dupcią na kanapach i fotelach, tego np. nie robi Opka i nie mogę się do tego przyzwyczajić. Moja dożyca Simba była u nas od szczeniaka, a też miała swoje małe szaleństwa m.in. panicznie bała się przystanków komunikacji miejskiej, rozpoznawała je po tych biało-granatowych znakach. Zawsze można spróbować spytać. Quote
joaaa Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Macie rację, ale on nie jest psychicznie dogowaty. Przynajmniej na razie. On ma zniszczoną psychikę, mogą zdarzyć się sytuacje, kiedy będzie całkowicie nieprzewidywalny. Być może kiedyś mu to przejdzie, mam taką nadzieję. Ale kiedy, trudno powiedzieć. Tak jak ludzie po traumatycznych przeżyciach, tez nie są do końca zdrowi. Dlatego chciałabym, zeby to był ktoś blisko, bo na początku chcę, żeby ćwiczył z Fenem przy mnie. Quote
Vectra Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Joaaa tak naprawde to te traumy do końca nigdy nie znikną - jakaś sytuacja może obudzić w psie złe wspomnienia.Przyszły właściciel musi być świadomy tego co fen przeszedł i być 100% wtajemniczony w ew złe zachowania dozia. Ja ma pitke po dość ciężkich przejściach i mimo że już prawie 3 lata nic złego jej się nie dzieje czasem coś ją potrafi "przestraszyć" ma swój typ ludzi do którym miła nie jest potrafi naszczekać ostro - ze strachu.Jej zachowanie w tej chwii jest o 360 stopni inne niż była jak trafiła do mnie jednak czasem ...Z takim psem trzeba pracowć całe jego życie i dokładnie obserwować jego reakcje na różne sytuacje. Dla Fenka potrzebny doświadczony opiekun taki który będzie potrafił poradzić sobie z tymi traumami .Tak mi się wydaje.Twoja pomoc będzie napewno bardzo wskazana i pomocna jednak przyszły właściciel musi wiedzieć "czym się to je" Quote
joaaa Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 No właśnie! Tak samo jak ludzie po przejściach. Dlatego w ogłoszeniu Feniksa jest napisane, że przyszły właściciel musi miec doswiadczenie z trudnymi psami i musi chcieć, i miec czas z nim pracować. Quote
_beatka_ Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 feniu hop do góry i do nowego domku!!!!:multi: :multi: :multi: Quote
Lipizzan Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Ciocia Iza się zgłasza z chęcią spacerku :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool1: co do Czary ona jest zawsze gotowa do spacerku hihihihihi Quote
Recommended Posts