Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='joaaa']Vectra, Feniks nadal czeka na dom. :cool3:[/QUOTE]
Niestety mam już trzy potfffory i dorosły samiec nie wchodzi w gre :-( :-(

Joaaa a Ty kochana nie masz ochoty zostawić Fenka u siebie?? przeciez widać że bardzo się kochacie :loveu: :loveu:

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Vectra']Niestety mam już trzy potfffory i dorosły samiec nie wchodzi w gre :-( :-(

Joaaa a Ty kochana nie masz ochoty zostawić Fenka u siebie?? przeciez widać że bardzo się kochacie :loveu: :loveu:[/QUOTE]

Vectra, on już niezupełnie samiec.:roll:

A ja nie moge go zostawić, ze względów finansowych.
Nie stać mnie na posiadanie trzech dużych psów.
Więc nadal szukamy domu!

Posted

[quote name='joaaa']Vectra, on już niezupełnie samiec.:roll:

A ja nie moge go zostawić, ze względów finansowych.
Nie stać mnie na posiadanie trzech dużych psów.
Więc nadal szukamy domu![/QUOTE]

No tanie w utrzymaniu to towarzystwo nie jest :shake: :shake:
Mam nadzieje że Fen znajdzie szybko kochający domek :kciuki: :kciuki: :kciuki:

Mój dobcio też już nie samiec:diabloti: ,ale niestety dorosłych psów nie akceptuje :angryy:

Posted

Jest domek dla doga. Wprawdzie pan wolalby inna masc ale moze Fen by go zauroczyl :cool3: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1847859#post1847859"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1847859#post1847859[/URL]

Posted

Masieńka, wielkie dzięki za pamięć. :loveu: :loveu: :loveu:
Trochę, daleko od Warszawy.
Feniks jest trochę psychiczny, w razie czego nie mogłabym szybko zareagować. Muszę to przemyśleć i może porozmawiać z panem.
A poza tym Feniks nie jest czystym dogiem.

:hmmmm: :hmmmm: :hmmmm: :niewiem:

Posted

[quote name='Beata_Dorobczyńska']Zdecydowanie masz Norbitko racje a przypominam, ze na spacerze nie trzeba sie schylać aby psa pogłaskać i to jest zaleta wielka .
Fenek do domu !!![/QUOTE]

To zawsze mój mąż powtarza jako podstawowy atut doga :p . Najbardziej kocham to siadanie dupcią na kanapach i fotelach, tego np. nie robi Opka i nie mogę się do tego przyzwyczajić. Moja dożyca Simba była u nas od szczeniaka, a też miała swoje małe szaleństwa m.in. panicznie bała się przystanków komunikacji miejskiej, rozpoznawała je po tych biało-granatowych znakach.

Zawsze można spróbować spytać.

Posted

Macie rację, ale on nie jest psychicznie dogowaty.
Przynajmniej na razie.
On ma zniszczoną psychikę, mogą zdarzyć się sytuacje,
kiedy będzie całkowicie nieprzewidywalny.
Być może kiedyś mu to przejdzie, mam taką nadzieję.
Ale kiedy, trudno powiedzieć.
Tak jak ludzie po traumatycznych przeżyciach, tez nie są
do końca zdrowi.

Dlatego chciałabym, zeby to był ktoś blisko, bo na początku
chcę, żeby ćwiczył z Fenem przy mnie.

Posted

Joaaa tak naprawde to te traumy do końca nigdy nie znikną - jakaś sytuacja może obudzić w psie złe wspomnienia.Przyszły właściciel musi być świadomy tego co fen przeszedł i być 100% wtajemniczony w ew złe zachowania dozia.
Ja ma pitke po dość ciężkich przejściach i mimo że już prawie 3 lata nic złego jej się nie dzieje czasem coś ją potrafi "przestraszyć" ma swój typ ludzi do którym miła nie jest potrafi naszczekać ostro - ze strachu.Jej zachowanie w tej chwii jest o 360 stopni inne niż była jak trafiła do mnie jednak czasem ...Z takim psem trzeba pracowć całe jego życie i dokładnie obserwować jego reakcje na różne sytuacje.
Dla Fenka potrzebny doświadczony opiekun taki który będzie potrafił poradzić sobie z tymi traumami .Tak mi się wydaje.Twoja pomoc będzie napewno bardzo wskazana i pomocna jednak przyszły właściciel musi wiedzieć "czym się to je"

Posted

No właśnie! Tak samo jak ludzie po przejściach.
Dlatego w ogłoszeniu Feniksa jest napisane, że przyszły
właściciel musi miec doswiadczenie z trudnymi psami
i musi chcieć, i miec czas z nim pracować.