ASICA Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Fenio ma poprostu dobrą nauczycielke;) ;) a tak od siebie to dodam ze strasznie się chłopak błyszczy. taki kruczo-czarny,przynajmniej w deszczu po ciemku:cool3: :cool3: Quote
_beatka_ Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 pancia umie spowodowac poprostu, żeby sie chlopak skupil na nauce to sie blyskawicznie uczy:p Quote
joaaa Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 No więc jest tak: szukamy domu dla Fena!!!!! :cool1: Domek, który był brany pod uwagę niestety nie wypalił. Szukamy domu, chyba raczej bez dzieci(ewentualnie z dziećmi dorosłymi), może być z kotami,gdzie właściele będą mieli doświadczenie z psami dużymi, po przejściach. I żeby chcieli i mieli czas na ćwiczenia z psem. Wiem, że o taki dom bardzo trudno ale mam nadzieję, że znajdziemy! W niedzielę wieczorem,mam nadzieję, będę miała info na temat kastracji. Ile będzie kosztowała i kiedy będzie można zrobić. A teraz wstawię fotki z dzisiejszego spaceru. I Fenio w obroży!!! :p [IMG]http://img210.imageshack.us/img210/4235/19xg4.jpg[/IMG] [IMG]http://img210.imageshack.us/img210/4113/25zl.jpg[/IMG] [IMG]http://img210.imageshack.us/img210/3779/30ae3.jpg[/IMG] [IMG]http://img210.imageshack.us/img210/728/46ad.jpg[/IMG] [IMG]http://img210.imageshack.us/img210/9880/51cr.jpg[/IMG] I taki mam zaprzęg: [IMG]http://img210.imageshack.us/img210/5867/67mw.jpg[/IMG] Quote
_beatka_ Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 joaa jestes wielka, to zupelnie inny pies:razz: Quote
joaaa Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Podniosę Fena!!!!!! Norbitka, może napisz w tytule, że szukamy domu! Quote
joaaa Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 Norbitka, dzięki za zmianę tytułu ale napisz może też, że szukamy domu. Może wstawić go na allegro? Co o tym myślicie? No, ja chyba ślepa jestem, nie zauważyłam, że napisałaś o domku! Quote
joaaa Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 Halooooooooooo!!!!!!!!!!!!! Nikt nie zaglądał. :placz: Doradźcie, czy wstawić go na allegro, plisssss!!! Quote
andzia69 Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 a ile ta kastracja w stolicy kosztuje? moze rybonek by jakoś taniej policzyła... u nas za kastrację zapłaciłam 70 zł po znajomości u moich wetów - ale z tego co wiem, to u nas drożej niż 150 zł to nie biorą Quote
joaaa Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Nie moge się dodzwonić do dziewczyny, która miałą nam załatwić cięcie jajek. Bo jednak zdecydowaliśmy, że nie będziemy robić na sggw. A teraz jescze raz Was proszę: [COLOR="Red"][B]Co sądzicie o wstawieniu go na allegro???[/B][/COLOR] Bo ja mam wątpliwości. Quote
Bodziulka Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Jeżeli już go wystawisz, to dodaj tekst w rodzaju: [I]Celem aukcji jest znalezienie psu dobrego domu. Wygrana aukcji nie jest równoznaczna z prawem do jego posiadania.[/I] Takie to torche niegramatyczne :oops: I nie wpisuj w razie czego miejscowości, tylko województwo. Wystawić nie zaszkodzi, bo w razie czego i tak przyszłych właścicieli trzeba sprawdzić. Quote
oktawia6 Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Widziałam [B]Feniksa[/B] w Dogach do adopcji na stronie Palucha-a już chciałam proponować by go tam stawić:oops: jeśli ma problem z oczkami proponuję dr Garncarza-on dużo dobrego dla Dogów zrobił -bezpłatnie oczywiście- jeśli z kastracją nie wypali od tej dziewczyny, która miała załatwiać-porozmawiam ze swoją wetką a póki co trzymam kciuki:thumbs: za tego bidaka=bardzo się wycierpiał:glaszcze: Quote
simbik Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 [quote name='Bodziulka']Jeżeli już go wystawisz, to dodaj tekst w rodzaju: [I]Celem aukcji jest znalezienie psu dobrego domu. Wygrana aukcji nie jest równoznaczna z prawem do jego posiadania.[/I] Takie to torche niegramatyczne :oops: I nie wpisuj w razie czego miejscowości, tylko województwo. Wystawić nie zaszkodzi, bo w razie czego i tak przyszłych właścicieli trzeba sprawdzić.[/QUOTE] Podpisuję się pod powyższym. Przez allegro naprawdę można znaleźć dobry dom dla piesia. Zwykle odzywa się sporo osób i można powybierać. Przez allegro znalazłam dom dla boksia Argosa, co nie było prostym zadaniem. Sama gdy szukałam psiaka, po śmierci mojej Simby, przeszukiwałam m.in. ogłoszenia na allegro. Każdy dom i tak trzeba sprawdzić, obojętnie z jakiego ogłoszenia. Quote
Marka Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 [quote name='Bodziulka']Jeżeli już go wystawisz, to dodaj tekst w rodzaju: [I]Celem aukcji jest znalezienie psu dobrego domu. Wygrana aukcji nie jest równoznaczna z prawem do jego posiadania.[/I] Takie to torche niegramatyczne :oops: I nie wpisuj w razie czego miejscowości, tylko województwo. Wystawić nie zaszkodzi, bo w razie czego i tak przyszłych właścicieli trzeba sprawdzić.[/quote] Nie, Bodziulka - teraz za takie teksty zamykają aukcję (bo niezgodny z regulaminem - u nich, jak się wygra aukcję, to "przedmiot" się należy licytującemu, czy Ci się to podoba czy nie) - ja teraz piszę: "[I][B]Aukcja jest akcją harytatywną i ma na celu znalezienie odpowiedniego domu dla psa. Zanim zalicytujesz - zadzwoń i omów szczegóły adopcji. Oferty nie uzgodnione telefonicznie - będą usuwane[/B][/I]" - to uprzedzenie dla tych, którzy chcą sobie kupić psa za 2 złote, i wydaje im się, że wystarczy kliknąć :mad: Co do miejscowości - można napisać, że W-wa, bo pies nie jest w schronisku tylko w domu, więc nikt nie przyjedzie samowolnie, żeby go sobie zabrać ;) Dodatkowo - ja jeśli wystawiam psa, na losie którego mi wyjątkowo zależy - to piszę, że "[B][I]adopcja - tylko województwo mazowieckie[/I][/B]" - co daje do zrozumienia, że będę chciała się osobiście spotkać z adoptującym i mieć możliwość odwiedzenia psa w przyszłości (no bo do Katowic np. nie pojadę już od tak) - no ale to oczywiście zawęża krąg poszukiwań, bo nikt spoza województwa się nie zgłosi, ale to bezpieczniejsza adopcja. Pozdrawiam! Quote
_beatka_ Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 allegro to dobry pomysl, ale trzeba uwaznie sprawdzac ludzi którzy sie odzywają. a fenek musi mieć szczególnego czlowieka i wydaje mi się , że wartoby napisać jakie mial klopoty w przeszlości, zeby ludzie nie rzucali się do adopcji tylko dlatego, ze jest ladny Quote
oktawia6 Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 [quote name='joaaa']Nie moge się dodzwonić do dziewczyny, która miałą nam załatwić cięcie jajek. Bo jednak zdecydowaliśmy, że nie będziemy robić na sggw. A teraz jescze raz Was proszę: [COLOR=red][B]Co sądzicie o wstawieniu go na allegro???[/B][/COLOR] Bo ja mam wątpliwości.[/quote] Tak ja wspomniałam wcześniej-dzisiaj była w swojej lecznicy i pytałam się o kastrację-można ją przeprowadzić w 2 ratach i sporo wynegocjować cenę-ja jakoże mam tam "kapcie"-tj. jestem wychodzona z moimi psiakami zagadam z szefową jeśli właścicielka FENIKSA sobie tego życzy;) -czekam na znak co do tej propozycji-warunki dodam są dobre, klinika na poziomie-nie jakaś obskurna mordowania-by się jakiś zarazków nie nabawił-kołnierz po kastracji trzeba mu tylko założyć Quote
joaaa Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Sorki, że się nie odzywam ale trochę się rozłożyłam. Mam łeb jak baniak i kluchę w gardle.:-? A ten cholerny Fen nie chce z nikim innym wyjść!!! Oktawia, dzięki za pomoc ale chyba nie skorzystamy. Jak czytałaś pewnie na wcześniejszych stronach, Fen jest wnętrem, więc najpierw trzeba zrobić mu usg, żeby wiedzieć, gdzie jest umiejscowione drugie jądro. I najlepiej to zrobić jednocześnie. [B]Marka[/B], czy mogłabys wstawić go na allegro, ja napiszę jakis tekścik? Quote
_beatka_ Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 oj żeby fenio wreszcie znalazl upragniony domek... Quote
oktawia6 Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [quote name='joaaa']Sorki, że się nie odzywam ale trochę się rozłożyłam. Mam łeb jak baniak i kluchę w gardle.:-? A ten cholerny Fen nie chce z nikim innym wyjść!!! Oktawia, dzięki za pomoc ale chyba nie skorzystamy. Jak czytałaś pewnie na wcześniejszych stronach, Fen jest wnętrem, więc najpierw trzeba zrobić mu usg, żeby wiedzieć, gdzie jest umiejscowione drugie jądro. I najlepiej to zrobić jednocześnie. [B]Marka[/B], czy mogłabys wstawić go na allegro, ja napiszę jakis tekścik?[/quote] aaa, to polecam ginekologa, położnika-weta oczywiście prof.Karczewskiego = i bez potrzeby USG - ona stwierdzi ręcznie gdzie jest jąderko-mój ma hupoplazję-jedno ma w przewodzie pachwionym i też będzie mu robił ten zabie-tylko z narkozą wziewną nie dożylną-to spora różnica w cenie też-to autorytet w swojej dziedzinie i polecam go-tym bardziej musi mieć zabieg bo fatalnie działa to na psychikę psa-mówię o wnętrostwie tu działa szyszynka w zaburzeniu-gospodarka hormonalna psa w tym przypadku jest mocno zachwiana co może działać na przykład na jego zachowanie i tak dalej-dobra nie zaśmiecam wątku o jajkach;) Quote
joaaa Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Własnie byliśmy na spacerze i łysy mięśniak ochrzanił mnie, że takie bydlaki są bez smyczy. A Fen i Mysz podbiegły do jego jamnika( właściwie nie jego, tylko jego mamy), którego świetnie znają. A ja myślałam, że ten chłopak tylko tak wygląda, a poza tym jest ok. A tu niestety. :cool1: A mamę ma przesympatyczną i bardzo lubiącą psy. I żone też ma fajną, a on taki buc!!! A cholerny Feniks nie chciał znowu wyjść na dwór ani z moim wecikiem, ani z moim ojcem. :mad: I ja musiałam sie zwlec i wysłuchiwać chamskich tekstów. Oktawia, dzięki ale jak pewnie czytałaś wcześniej, Fen nie da się zbadać bez narkozy komuś obcemu. A poza tym nawet dr Karczewski nie znajdzie jądra palpacyjnie jeżeli jest poza przewodem pachwinowym, w jamie brzusznej. A w przewodzie go nie ma! Quote
oktawia6 Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [quote name='joaaa']Własnie byliśmy na spacerze i łysy mięśniak ochrzanił mnie, że takie bydlaki są bez smyczy. A Fen i Mysz podbiegły do jego jamnika( właściwie nie jego, tylko jego mamy), którego świetnie znają. A ja myślałam, że ten chłopak tylko tak wygląda, a poza tym jest ok. A tu niestety. :cool1: A mamę ma przesympatyczną i bardzo lubiącą psy. I żone też ma fajną, a on taki buc!!! A cholerny Feniks nie chciał znowu wyjść na dwór ani z moim wecikiem, ani z moim ojcem. :mad: I ja musiałam sie zwlec i wysłuchiwać chamskich tekstów. Oktawia, dzięki ale jak pewnie czytałaś wcześniej, Fen nie da się zbadać bez narkozy komuś obcemu. A poza tym nawet dr Karczewski nie znajdzie jądra palpacyjnie jeżeli jest poza przewodem pachwinowym, w jamie brzusznej. A w przewodzie go nie ma![/quote] aaa:oops: :oops: :oops: oczywiście, że masz rację-qurcze:shake: Quote
joaaa Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Jesteśmy umówieni z panią doktor na wstępne oględziny. Wtedy będzie wiadomo ile będzie kosztowało i kiedy. Quote
joaaa Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Wpłynęła nowa wpłata: 40zł VitisVini. Mamy teraz 75zł. Bardzo, bardzo dziękujemy!!!!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts