Jump to content
Dogomania

Sajka- 8-letnia sunia w typie rasy shar-pei - w drodze do nowego domku:)

Recommended Posts

Posted

Sunia uciekła przed schroniskiem wolontariuszce, ktora ją miała wziąść na tymczas. Przed samochodem wysuneła głowe z obroży i poleciała jak oszalała przed siebie............................................

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mów mi już nic ta wolontariuszka też jest załamana na maxa. Jej znajomi mają psa tej rasy i też myśleli żeby ją adoptować................Dzisiaj ukazała się w naszej lokalnej gazecie. Furciaczek -dziękuję. Miejmy nadzieję, ze się znajdzie

Posted

Matko, fatalnie. Niunia może być zarówno blisko jak i daleko, ktoś jej pomógł lub szwenda się bezpańsko. :-( Dziękuję za kolejne info. 3mamy kciuki, by udało się znaleźć. Przepraszam, że dopytam, co zrobiliście, by to się udało? Pytam w żadnym razie nie zaczepnie, broń Boże, tylko może coś jeszcze dałoby się Wam podpowiedzieć.

Posted

Witam i jak z tym psiakiem?? sledze jej losy od poczatku i jestem ciekawa czy cos sie wydarzylo. po krotce postaram sie wyjasnic moja historie. ta samą sunie spotkalam z narzeczonym w kętach jak sie blakala 2 dni, gonila jak dzika, byla strasznie spanikowana nie dala do siebie podejsc bo wiala gdzie pieprz rosnie. mysmy caly wieczor w okolicy gdzie bladziala szukali jej wlasciciela chodzilismy po okolicznych domach i pytalismy czy ktos moze kojarzy psa, podobno w okolkicy nie ma takiego, ja przyznam ze tez z ta rasa na spacerze nigdy sie nie spotkalam. zreszta gdyby ktos szukal takiego psa to by go znalazl w pol godziny w tak malym rejonie, jak mi moj ucielk to za chwile go znalazlam. jak pies jest tak rzucajacy sie w oczy to trudno go nie zauwazyc czy popytac ludzi. wydaje mi sie ze jakby mial tu wlasciciela to by go znalazl. a stad wiem ze to ten pies z kęt bo pani do ktorej dzwonilismy do schroniska potwierdzila ze przyjechal z kęt do cieszyna. moze to troszke zagmatwane,ale chce to szybko strescic. na drugi dzies z samego rana spotkalma sunie jak biegala w kolo pani sprzataczki ze spoldzielni, ale potem znikly mi z pola widzenia a ja naprawde musialam jechac do pracy. niestety popoludniu juz jej nie bylo:shake:

Posted

potem dzwonilismy na straz miejska i policje ale podobno nie mieli zgloszenia o takiej suni. bylismy ciekawi jej losow i tak jakos wedlug ich rady postanowilam sprawdzic ktoregos wieczora strone chroniska w cieszynie i ku naszemu zdumieniu byal tam tasunia. no to odrazu telefon bo uznalismy to za jakies przeznaczenie:) ale jak sie okazalo sunia zwiala. a potem sprawdzilismy czy jest moze na dogo jej watek no i jest. nie wiem moze to jest jakas slynna uciekinierka i dlatego wlasciciel jej nie szukal bo myslal ze wroci, ale to na nasz gust nie byl taki psiak ona byla strasznie wystraszona i wydawalo sie ze nie za dobrze zna okolice, bo dziwnie sie blakala.

Posted

SUNIA SIĘ ZNALAZŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jutro jedzie idzie na tymczas. Uciekinierka jedna:))))). Może jest wystraszona. Wszystko się okaże. Jestem szczęśliwa , ze się znalazła

Posted

[quote name='Zofija'](...) Jej znajomi mają psa tej rasy i też myśleli żeby ją adoptować.(...) [/QUOTE]
Ciekawe na ile realna jest opcja adopcyjna, o której pisze Zofija. Oby i to doszło do skutku. :lol:

Posted

Dostalam maila w sprawie adopcji Sajki, Panstwo sa z Gliwic.
Witam.Mieszkamy z żoną w gliwicach.Zainteresowało nas ogłoszenie w sprawie adopcji Sajki.Pracujemy razem na dwie zmiany-rano i popołudniu.Nie ma nas około 10 godzin w domu.Czy będzie to problemem,czy piesek może zostać sam na taki czas?Słyszeliśmy różne opinie na ten temat,ale wiadomo że dużo zależy też od charakteru psa.Mamy też królika-jak Sajka zachowuje sie w obecnosci innych zwierząt?Prosimy o kontakt.
mail:[email protected]

Posted

Dom do sprawdzenie wobec tego, o ile się zgodzi. Warto się z nim skontaktować. Inne zwierzaki na pewno da się sprawdzić ale skąd tu wytrzasnąć królika - kaskadera. Inna sprawa... nie przesadzajmy. Nie wierzę, że królik bryka non - stop samopas. Te zwierzaki dla spokoju sumienia da się przecież izolować.