mamanabank Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 [URL="javascript:displayWindow('zdjecie1.php3?temat=May2710134130.jpg&tresc=BRAVYInterchampionChampion%20PolskiChampion%20RosjiChampion%20RKFChampion%20UkrainyChampion%20S%C5%82owacjiChampion%20W%C4%99gierM%C5%82odzie%C5%BCowy%20Champion%20PolskiM%C5%82odzie%C5%BCowy%20Champion%20S%C5%82owacjiVice%20Zwyci%C4%99zca%20Polski%202005Zimowy%20Zwyci%C4%99zca%20Wilna%20(Vilnius%20Winter)%202005%C5%9Arodkowo-%20Europejski%20Zwyci%C4%99zca%20M%C5%82odzie%C5%BCy%20na%20Klubowej%20Wystawie%20Ras%20Rosyjskich%20SKAROZwyci%C4%99zca%20Alpen%20Cup%202005Bundessieger%202005Zwyci%C4%99zca%20BIS%20-%203wi%C4%99cej%20na%20stronie:www.imperial-eriador.comwww.owczarki-kaukaskie.com.pl',620,500)"][IMG]http://www.kynologia.gorzow.pl/reproduktory/May2710134130.jpg[/IMG][/URL] gdyby był zadbany i otoczony troską w swoim domu, pewnie wyglądałby tak jak ten kaukaz powyżej, champion Polski, Rosji i nie wiadomo czego jeszcze, zdjęcie zapożyczone ze strony [url]http://www.kynologia.gorzow.pl/reproduktory.php3[/url] Quote
ataK Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Podnoszę, choćby ze względu na imię :) Mój syn ma na imię Kornel... Quote
Ania i Kajber Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 [quote name='mamanabank']Na ostatnich zdjęciach wygląda jak prawdziwy kaukaz, nawet ogon ma tak zawinięty, nie ma jakiegoś wątku kaukazów w potrzebie?[/QUOTE] Myślicie cioteczki,że KORNEL najbardziej przypomina kaukaza? Bo ten ogon, to nie zawsze jest w górze, a mordka też trochę "niekaukazia". No i trochę mniejszy, ale moze...... Quote
3 x Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 [quote name='mmd']A Biafra już się pozbierała? Tam były zalane kojce, dom ledwie wytrzymywał, a ja wątek Biafry zgubiłam...[/QUOTE] tutaj jest Biafrowy wątek [URL="http://www.dogomania.pl/threads/140817-DRAMAT!!!-Powódź-u-Biafry!!-Pomóż-w-powrocie-do-normalności!"]klik[/URL] Quote
Ania i Kajber Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Piękny KORNEL się przypomina i prosi, by ktoś "przywrócił go światu". Quote
Borówka16 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Podnoszę pięknego Kornelka... ------- [I]Kornelik jest już na kaukazach ;)[/I] Quote
Ania i Kajber Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='Borówka16']Podnoszę pięknego Kornelka... ------- [I]Kornelik jest już na kaukazach ;)[/I][/QUOTE] No to KORNELIKU-KAUKAZIKU, powodzenia. Borówka, a masz link do tego forum kaukazów?. Bo może tam ktoś będzie o Kornela pytał, trzeba sprawdzać. Choć obawiam sie,że "kaukazowcy" uznają go za zbyt mało "kaukazowatego"...:-). Quote
Borówka16 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='Ania i Kajber']No to KORNELIKU-KAUKAZIKU, powodzenia. Borówka, a masz link do tego forum kaukazów?. Bo może tam ktoś będzie o Kornela pytał, trzeba sprawdzać. Choć obawiam sie,że "kaukazowcy" uznają go za zbyt mało "kaukazowatego"...:-).[/QUOTE] Aniu ,ale on na dogo ,na kaukazy w potrzebie wrzucony jest ;) Poczekaj sekundke ,gdzieś tam miałam forum kaukazów , wrzuce go też tam jako mixa kaukaza :) Quote
Ania i Kajber Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Na watku kaukazów w potrzebie ( gdzie nasza kochana Boróweczka umieściła KORNELKA ) odbyła sie krótka dyskusja o typie rasy, do jakiej KORNEL jest najbardziej zbliżony. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/115759-Kaukazy-w-potrzebie/page22[/URL] No i wnioski są w sumie pochlebne dla psiaka- ciotki "znajace sie na rzeczy" widzą w min mixa tak rzadkich w Polsce ras jak Carpatin( owczarek rumuński) czy Szarplaninac ( owczarek jugosłowaiński)-jeśli chodzi o wyglad. Nie znam natomiast zupełnie charakteru tych psów, nie wiem, na ile sa one zbliżone do "ostrego"kaukaza, a na ile np. do łagodnego berneńczyka? O charakterze Kornela trudno coś powiedziec , poza "na razie bojek". Moze Kornelek zachwyci miłosnikow górskich psów pasterskich gr.2 ? Quote
mysza 1 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 A gdzie Kornelek jest ogłaszany? mogę mu wykupić u Bounty ogłoszenia tylko jakiś tekst by się przydał i ładne fotki. Ja nie widzę zdjęć na razie, mam słaby net. Quote
ewatonieja Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 pod koniec lipca zrobiłam mu kilkadziesiat ogłoszeń , jak termin upłynie to odnowię lub wystawię ponownie, ale im wiecej tym lepiej tekst był taki "Kornel to przepiękny psiak. Pobyt w schronisku to dla niego duży stres, psiak przez dłuższy czas nie wychodził z budy, bał się człowieka i innych psów, ale nie wykazywał agresji . Teraz Kornel trochę się otworzył, czeka przed buda na jedzenie, a większość czasu spędza na budzie, obserwując otoczenie.Widać,że w swojej pojedynczej budzie czuje się bezpieczny. Nadal jednak jest dość nieufny, i wycofany, choć karny. Nie jest to dobra sytuacja, psiak zdecydowanie potrzebuje więcej kontaktu z człowiekiem, w spokojnym, nie budzącym w nim lęku otoczeniu. W Państwa rekach leży to, by ten piękny pies nie stał się stroniącym od człowieka dzikuskiem. Dłuższy pobyt w schronisku nie jest dobry dla zdrowia psychicznego Kornela. Potrzebny jest dom z cierpliwym i spokojnym opiekunem, który zyska jego zaufanie. Kontakt w spr. adopcji: Ania 505105026, [email protected]" Quote
ossa98 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Podnosze Kornelka z nadzieja, ze moze cos sie w jego zyciu zmieni - na lepsze... Quote
Ania i Kajber Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 W odpowiedzi na ogłoszenia dzwoniły może dwie osoby, ale problem w tym, ze trudno o Kornelu cokolwiek powiedzieć- jaki dla dzieci/innych psów/kotów- mogę snuć tylko przypuszczenia. A prawie w każdym domu sa dzieci i jakies inne zwierzęta i pies niepewny/zalękniony/wycofany to ryzyko. Dlatego z ogłoszeń musiałby sie trafic jakis prawdziwy "maniak", który zechce go wziąć ,wiedząc, że najpierw będzie musiał go trochę "oswoić" i poznać. Ja patrząc w oczy KORNELKA wierzę, że to nie będzie to jakaś długotrwała i ciężka praca, ale sama w schronie nie jestem w stanie mu tego zapewnić.l Quote
Borówka16 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='Szarotka']A sa w tym schronisku wolontariusze ??[/QUOTE] Są ,właśnie Ania (Ania i Kajber) Asia (Aśka25) są na wolontariacie. Quote
nika28 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='Borówka16']Są ,właśnie Ania (Ania i Kajber) Asia (Aśka25) są na wolontariacie.[/QUOTE] Chyba nie tylko :) Quote
Borówka16 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='nika28']Chyba nie tylko :)[/QUOTE] Nie ,nie tylko - ale z tego wątku ;) Quote
wykrywka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [B]Ania i Kajber[/B] nie ukrywam zdjęcia z pierwszej strony poruszyły mnie do głębi, taki wielki smutek bije z Kornelka, te przy budzie na łańcuchu z zakrwawioną (chyba?) szyją wręcz wstrząsnęły :shake:. I do tego nie ma spacerów, kontaktu z człowiekiem, przygnębiające :-(. Quote
Ania i Kajber Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 KORNELEK faktycznie biedny i od ponad roku nie może sie otworzyć. Na zdjęciu to na szczęście nie krew, ale KORNELEK był juz raz pogryziony dość solidnie - jak urwał sie od budy i "podszedł pod kły" innego psa. Był wtedy szyty. To było jakiś czas temu i rany juz sie zagoiły, zarosły futerkiem. Teraz KORNEL ma fajnego towarzysza z budy obok- nawet czasem sie bawią i plątają łańcuchami. :-). Quote
Borówka16 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Ania i Kajber']KORNELEK faktycznie biedny i od ponad roku nie może sie otworzyć. Na zdjęciu to na szczęście nie krew, ale KORNELEK był juz raz pogryziony dość solidnie - jak urwał sie od budy i "podszedł pod kły" innego psa. Był wtedy szyty. To było jakiś czas temu i rany juz sie zagoiły, zarosły futerkiem. Teraz KORNEL ma fajnego towarzysza z budy obok- nawet czasem sie bawią i plątają łańcuchami. :-).[/QUOTE] Ufff...dobrze ,że to nie krew ;) Chociaż fajnie ,że ma psiego przyjaciela.. Quote
Ania i Kajber Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Kornelek , biedaczek naprawdę nie ma szczęście. W sobotę byli w schronisku ludzie zainteresowani właśnie własnie nim, ale niestety - mieszakja w mieszkaniu, z dwójką dzieci-dziewczynek ok. 9 i 12 lat. Bardzo go chcieli, ale wspólnie uznaliśmy, ze nie ma sensu- nie wiemy, jak sie bedzie zachowywał, szczególnie w mieszkaniu z dziećmi. Biedny KORNELEK. :-(. Quote
Borówka16 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 [quote name='Ania i Kajber']Kornelek , biedaczek naprawdę nie ma szczęście. W sobotę byli w schronisku ludzie zainteresowani właśnie własnie nim, ale niestety - mieszakja w mieszkaniu, z dwójką dzieci-dziewczynek ok. 9 i 12 lat. Bardzo go chcieli, ale wspólnie uznaliśmy, ze nie ma sensu- nie wiemy, jak sie bedzie zachowywał, szczególnie w mieszkaniu z dziećmi. Biedny KORNELEK. :-(.[/QUOTE] Faktycznie nie ma szczęścia :-( A Państwo wzięli chociaż innego psiaka ? Quote
Ania i Kajber Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Tak, mają wziąć w sobotę, po sterylizacji sunię :-) . KORNEL potrzebuje albo socjalizacji w DT/hoteliku, albo szczególnych ludzi i szczegolnych warunków do adopcji. Quote
Borówka16 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 [quote name='Ania i Kajber']Tak, mają wziąć w sobotę, po sterylizacji sunię :-) . KORNEL potrzebuje albo socjalizacji w DT/hoteliku, albo szczególnych ludzi i szczegolnych warunków do adopcji.[/QUOTE] Fajnie ,że chociaż suńka skorzysta :) Aśka może byś napisała w tytule ,że Kornel na cito DT potrzebuje i napisała do moda o przeniesienie na główny ? ;) Quote
Recommended Posts