Ania i Kajber Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 [quote name='mamanabank']trzymam kciuki za Kornela, zobaczcie łowickiego Miśka, taki podobny i jeszcze starszy i znalazł rewelacyjny dom! [/QUOTE] DziekujeCioteczkom, ze zainteresowały sie KORNELEM. KORNEL niestety domu chyba nie znajdzie, bo jest bardzo wycofany. Mnie i znanaym osobom daje sie głaskać i cieszy sie z wizyty, ale na widok smyczy w ręku natychmiast chowa sie do budy. Nie ma szans na odczepienie go z łańcucha i pokazanie ewentualnym chętnym, be zodczepienai se nie da, bo w zależności od dnia KORNEL na widok obcych osob chowa sie do budy lub szczeka i przegania. Zresztą i tak nikt o niego nie pyta, jestw miejscu gdzie go niezbyt dobrze widac no i nie jest polecamy, z powyąszych względów. Nie ma szans na przełamanie strachu i poprawę stanu psych. w war. schroniskowych, a na wyciągniecioe ze schronu w celi socjalizacji też nie am szans, zwłaszcza, ze na deklaracje i wolne miejsca w hotelikach czeka tyle psów z ulicy, chorych, zagrożonych uśpieniem..... A hotel musiałby być jeszcze doświadczony w socjalizacji.... TAKZE KORNEL TO PRZZYPADEK BEZNADZIEJNY, NA PEWNO DOŻYJE SWOICH LAT W SCHRONIE- a nam pozostanie pilnowac, by nie starcił swojje budy, przy której czuje sie bezpiecznie. Quote
Borówka16 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 [quote name='Ania i Kajber']DziekujeCioteczkom, ze zainteresowały sie KORNELEM. KORNEL niestety domu chyba nie znajdzie, bo jest bardzo wycofany. Mnie i znanaym osobom daje sie głaskać i cieszy sie z wizyty, ale na widok smyczy w ręku natychmiast chowa sie do budy. Nie ma szans na odczepienie go z łańcucha i pokazanie ewentualnym chętnym, be zodczepienai se nie da, bo w zależności od dnia KORNEL na widok obcych osob chowa sie do budy lub szczeka i przegania. Zresztą i tak nikt o niego nie pyta, jestw miejscu gdzie go niezbyt dobrze widac no i nie jest polecamy, z powyąszych względów. Nie ma szans na przełamanie strachu i poprawę stanu psych. w war. schroniskowych, a na wyciągniecioe ze schronu w celi socjalizacji też nie am szans, zwłaszcza, ze na deklaracje i wolne miejsca w hotelikach czeka tyle psów z ulicy, chorych, zagrożonych uśpieniem..... A hotel musiałby być jeszcze doświadczony w socjalizacji.... TAKZE KORNEL TO PRZZYPADEK BEZNADZIEJNY, NA PEWNO DOŻYJE SWOICH LAT W SCHRONIE- a nam pozostanie pilnowac, by nie starcił swojje budy, przy której czuje sie bezpiecznie.[/QUOTE] Czyli jak zawsze szukamy DT :( Quote
ossa98 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Hej, trafiłam tu przypadkowo. [QUOTE]na wyciągniecioe ze schronu w celi socjalizacji też nie am szans, zwłaszcza, ze na deklaracje i wolne miejsca w hotelikach czeka tyle psów z ulicy, chorych, zagrożonych uśpieniem..... [/QUOTE] Nie rozumiem tego pesymizmu. Dlaczego nie ma szans na deklaracje i hotelik czy DT? Spójrzcie na wątek LISIA - udalo się go wyrwać od właściciela z naprawdę tragicznych warunków a teraz ze schronu pojedzie do hoteliku. A moim zdaniem jest gorszym przypadkiem - całkowicie wycofany i niesocjalizowany, panicznie boi się ludzi. Kornel jest pięknym, dostojnym psem i zasługuje na swoją szansę. Kiedyś miał swojego pana. Trzeba tylko pokazać mu pozytywne i piękne strony relacji z człowiekiem - dobrym człowiekiem. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/185837-Lisiu-już-schronisku-ZBIERAMY-NA-HOTELIK!-zbieramy-fanty-na-bazar-dla-Lisia/page67[/URL] Quote
Ania i Kajber Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='ossa98']Hej, trafiłam tu przypadkowo. Nie rozumiem tego pesymizmu. Dlaczego nie ma szans na deklaracje i hotelik czy DT? Spójrzcie na wątek LISIA - udalo się go wyrwać od właściciela z naprawdę tragicznych warunków a teraz ze schronu pojedzie do hoteliku. [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hej,dziekujemy cioteczce ossa za zaintetresowanie KORNELEM.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]To nie pesymizm,, tylko realne spojrzenie , poparte 3 latami w schronire i na dogo.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Znam watek Lisia, czytam i pisałam nawet na nim,ale tam jest rejon, gdzie działa wiele prężnych, energicznych, współpracujacych ze soba cioteczek i w realu i w internecie. [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mnie w ŁODZI w przypadku dwu psów pomogły owczarkowe cioteczki z Warszawy i okolic-mysza1, gusia006 i ronja- bardzo im za to dziekuję.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Koordynuję SZAMANA w bezpłatnym DT,kt. znlazłam cudem-tylko karma( SZAMAN musiał opuścić schron,był uznany za agresywnego) i CZARLIEGO,po zwrocie z adopcji, w płatnym hoteliku, kt. udało mi sie znaleźć tylko dzieki p. TERESIE BORCZ z dolnoślaskiego.A i tak zainteresowanie watkami minimalne i brakuje deklaracji, a ja po nocach nie spie, myślac jak to wszystko popłacimy.Zwłaszzca, z efaktury sa na Fundację ZwP-Pom. Razem, kt. grzecznościowo użyczyła konta[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Życie KORNELA nie jest zagrożone, bo jest przy oddz. budzie, więc jakich argumentów użyć , by zainteresować nim kogoś ?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman].A że to "psie" życie- cały czas na alńcuchu i w kiepskin stanie psychicznym- cóż, to realia naszych schronisk. [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mamy sunie DON-kę VEGĘ 875 ze zmianami skórnymi, On-ka TOCZNIA z toczniem, siedzacego na tym okropnym słoncu- one też powinny opuścić schron.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Pozostaje mieć nadzieję, że być moze zdarzy sie cud i Kornel wśr.od odwiedzajacyck spotka kogoś, kto zechce,mimo wszystko dąc mu dom i nauczyc go otwartości- choć z schronie konkurencja ogromna , a on na pewno nie będzie polecany.[/FONT][/SIZE] Quote
ossa98 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Więc może na początek można byłoby wykupić u MyszkiMiki wielki pakiet ogłoszeń? Albo zwrócić się do fundacji wspierających leonbergery, kaukazy etc. Według Was Kornel jest w typie jakiej rasy? [QUOTE][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pozostaje mieć nadzieję, że być moze zdarzy sie cud i Kornel wśr.od odwiedzajacyck spotka kogoś, kto zechce,mimo wszystko dąc mu dom i nauczyc go otwartości- choć z schronie konkurencja ogromna , a on na pewno nie będzie polecany.[/SIZE][/FONT] [/QUOTE] Jeśli jest tak jak piszesz, to szanse na wyadoptowanie Kornela ze schroniska są równe zeru. Quote
Ania i Kajber Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Tak, szanse w schronie są zerowe w schronie, bez socjalizacji. Typ rasy- kaukaz raczej nie, moze rzeczywiście trochę leonberger- moze mix colli i leonbergera. Duży ok. 40 kg, ale ,mniejszy niz leony. Quote
3 x Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 podlinkowany [URL="http://www.dogomania.pl/threads/178636-KORNEL-8-latek-z-lodzkiego-schronu.Porzucony-przez-najblizszych-czeka-na-swoja-szanse"][IMG]http://img205.imageshack.us/img205/1002/70852589.jpg[/IMG][/URL] cudowny jest duzy puchaty - mój typ ;) Quote
Ania i Kajber Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='3 x']podlinkowany [URL="http://www.dogomania.pl/threads/178636-KORNEL-8-latek-z-lodzkiego-schronu.Porzucony-przez-najblizszych-czeka-na-swoja-szanse"][IMG]http://img205.imageshack.us/img205/1002/70852589.jpg[/IMG][/URL] cudowny jest duzy puchaty - mój typ ;)[/QUOTE] Dziękuję , KORNEL jest rzeczywiście cudny, choć nienajmłodzszy. Quote
Ania i Kajber Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Czy ktoś ma namiary na jakąś Fundacje/Miłośnikow takich dużych puchaczy i mogłby podesłać im wątek KORNELA, bardzo proszę. Faktycznie jakiś hotel, który przełamie jego strach to byłoby dobre rozwiazanie, a potem moze Pluszak znalazłby dom... Miejsce w hotelu by sie znalazło, gorzej z pieniedzmi. Quote
ossa98 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Podesłałam wczoraj namiary na Kornela do tej organizacji: [URL]http://adopcje.leonberger.leszno.eu/psy-do-adopcji.html[/URL] Czekam na odpowiedź. Quote
Ania i Kajber Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 [quote name='ossa98']Podesłałam wczoraj namiary na Kornela do tej organizacji: [URL]http://adopcje.leonberger.leszno.eu/psy-do-adopcji.html[/URL] Czekam na odpowiedź.[/QUOTE] Bardzo dziękujemy, ja i Kornel, trzymam kciuki, aby kogoś zainteresował. Skoro zrobił sie ruch koło KORNELKA, sprobuję zapisać go na kastarcję ( jeśli sie da odczepić od budy)- moze to pchne sprawy an dobre tory. Kurde, gdyby byl bardziej otwarty moznaby powalczyć o domek ogłoszeniami, czy nawet wśród odwiedzajacych schron, a tak, to trzeba najpierw go trochę zsocjalizować. Mogłby już w niedziele wyjechac do hotelu, ale brak kasy..... Quote
brygida999 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 [quote name='ossa98']Więc może na początek można byłoby wykupić u MyszkiMiki wielki pakiet ogłoszeń? Albo zwrócić się do fundacji wspierających leonbergery, kaukazy etc. Według Was Kornel jest w typie jakiej rasy? Jeśli jest tak jak piszesz, to szanse na wyadoptowanie Kornela ze schroniska są równe zeru.[/QUOTE] Dlaczego uwazacie,ze szanse zerowe?? nie bedzie polecany? juz jest dzieki temu ze znalazl sie na dogo. uwazam,ze jest przeslicznym psem! cudownym, na zdjeciach widac to wyraznie.mnie sie wydaje,ze ma wieksze szanse na adopcje niz Wy mu dajecie.sama bym go wziela, przypomina mi Juraska... :( ale niestety nie moge pozwolic sobie na tak duzego pieska :( Quote
koosiek Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 [CENTER][SIZE=3][B]Proszę, zajrzyjcie na wątek trzech szczeniaków, które muszą do jutra znaleźć DT - inaczej pojadą na wiejską giełdę i resztę życia spędzą przy budzie na krowim łańcuchu...[/B][/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3][B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/189151[/url][/B][/SIZE][/CENTER] Quote
mysza 1 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Śliczny jest, taki kochany :( Bidak. Myślę, że warto zmienić jego wiek w ogłoszeniach, na ok 5. Niestety starsze psy ludzi odstraszają :( Quote
kmurdz Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 ale piekny!!!!!!!! wspaniala mordka! czy chcecie zbierac deklaracje, czy jaki jest plan wobec niego? do gory psiaczku! tak bym go przytulila :( Quote
Ania i Kajber Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 [quote name='kmurdz']ale piekny!!!!!!!! wspaniala mordka! czy chcecie zbierac deklaracje, czy jaki jest plan wobec niego? do gory psiaczku! tak bym go przytulila :([/QUOTE] Deklaracje i hotel by sie przydały, bo KORNEL w schronisku wycofany i nieodpinalny od budy. Jest rzeczywiscie wielkim, słodkim futrzakiem. Cieszę sie, ze sie Ciotkom KORNEL podoba. Quote
ossa98 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Ja na razie nie mogę zadeklarować stałej, ale jak będzie trzeba dorzucę co nieco grosza jednorazowej...Spróbuję też zarejestrować się na "molosach" i wrzucić tam namiary na Kornela. Quote
Ania i Kajber Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 [quote name='kmurdz']zatem deklaruje 25 pln miesiecznie.[/QUOTE] Dzieki, kmurdz, to dobry początek, może razem coś wymyślimy dla KORNELA. Quote
Ania i Kajber Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 KORNEL w niedzielę miał kastrację, był bardzo przerażony, ze musial opuścić budę. Jak zobaczył mnie ze smyczą, zaraz sie schował, musiałąm go wyciagnąć trochę na siłę. Rozmawiałam o nim z opiekunami, mówili, że go lubią, nazywają DREDZIK. :-). Jest bardzo przytulaśny dla znajomych sobie osób, daje sie głaskać i nawet podaje łapkę, ale na widok kogoś obcego czmycha w panice do budy. Quote
mysza 1 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Idealny materiał na hotel, tam by odżył, inaczej to zostanie w schronie na zawsze :( Quote
Ania i Kajber Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 [quote name='mysza 1']Idealny materiał na hotel, tam by odżył, inaczej to zostanie w schronie na zawsze :([/QUOTE] Ja też sie tego boję, ale licho z deklaracjami: 25 zł od kmurdz coś dorzuci jednorazowo ossa98 coś moze od opiekunów wirtualnych ( deklarowali 50 zł/miesiecznei w schronie) Z takimi deklaracjami daleko nie zajedziemy. Quote
Recommended Posts