Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Korni jest przepiękny! i wygląda na takiego słodkiego, kochanego misiaka! Chciałoby się go miziać i przytulać cały czas.
Koniecznie musimy mu znaleźć dom.
Za to buda - okrooopna! żal, że niuniek będzie musiał przezimować w takiej prowizorce.

• Replies 864
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest dosc duza, narazie mu slomy nie wkladalam, bo ma bardzo duzo siersci i tych kudlow to go grzeja ... Buda jest naprawde w dobrym miejscu ... Lepsza taka niz zadna, poza tym on sie nie nadaje w inne miejsce. Jest ocieplona w srodku, ma styropian ... Jak sie zrobi zimniej bede mu dokladac slomy i zrobie mu taka firaneczke zeby mu snieg sie nie sypal ...

Niestety dzis wyjezdzam na tydz na spoznione wakacje. Wraca 6, wiec moze w niedz 7 sie pojawie. Mam nadzieje, ze Korni da sie Ani wyprowadzic jak mnie nie bedzie ;/

Posted

\cisza u Kornela. Weszlam dzis na neta w nadziei ze beda jakies wiesci od Ani, ale nie ma ... Mam nadzieje ze Korni grzeczny i dal sie wyprowadzic ... Czekam niedzieli z niecierpliwoscia, az wyjde z kroliczkiem ...

Posted

[quote name='ossa98']No właśnie, co u Kornelka? pewnie tęskni za Asią...[/QUOTE]

Kornelek tęskni za Asią, ale korzystając z ciepła wylegiwał sie, tak jak to on lubi- na dachu budy.

Na spacerku byliśmy w niedzielę, ale dosc krotko, bo już bylo ciemno.
Odpięłam go bezrudu, a potem , po powrocie, jak dawałam mu parowki, to zostałam wylizana po twarzy "łopatą" :-).

A budy proszę nie krytykować ;), sama ją dla Kornela "zarganizowałam" i go do niej przypięłam- na ogólnych byłoby po psie.
A to już rok i dwa miesiące...

Posted

Bardzo sie ciesze, ze udalo sie z nim wyjsc. Chyba na niego taki system jest dobry, zdecydowanie odpinac od budy ;)
Ja sie zlapalam na tym ze tez tesknie za kornelem, mysle o nim, gadam. Znaja go juz wszyscy uczestnicy wycieczki, bo mialam jego fotki w aparacie :P
Fajnie ze w lodzi cieplutko i psaki lapia jeszcze ostatnie promyki slonca ...
A co do budy, moim zdaniem nie jest taka zla, tylko moze tak kitowo wyglada ;)

Posted

...buda to taka namiastka czegoś własnego...jeśli ludzia zabrakło...najlepiej jakby taki "pakiet buda+własny człowiek" gdzieś sprzedawali....
A Kornel jeszcze "do ludzi wyjdzie" już nim dziewczyny nieźle rozporządzają...misiol jeden

Posted

Ja nie wiem. Na moje on jeszcze zupelnie nie gotowy. Nowa osoba musialaby sie chyba umowic z nami kilka razy, pojsc na spcer oswoic sie ... Obawiam sie ze korni w nowym miejscu, bez osoby kt ufa moze stac sie agresywny, bo zdazalo mu sie pokazac zeby ....
Bylam dzis w schronie, bylismy na spacerku, bylo smyranko, dla mnie miluszek, tak strasznie sie przytula, kiedys nie byl taki ... Jutro bedzie Iwonka, poprosze ja zeby go sprobowala odpiac od budy i mi go dala na spacer. Zobaczymy jak zareaguje ...To bedzie taki test ...

Posted

Kornelek miał w niedzielę wizytę swojje kochanej cioteczki Asi.
Spacerowałyśmy z nim obie, Kornelek cieszył sie i bawił.

Asia mówi, że podobno Korni rozbawił się i zaczyna coraz bardziej ciągnać na smyczy. :-).

Posted

OOO, "wyczuł pismo nosem" czyli dwie dobre duszyczki:-). No to teraz trzeba z nim trochę mniej delikatnie. Porządek musi być!:-), ciągnięcie w przypadku tak dużego psa nie jest wskazane. Kornelku, słuchaj cioteczek, bo nie będą chciały wychodzić z Tobą na spacerek!

Posted

:hmmmm:hmmm...a jak reakcja na "całkiem nową cioteczkę" ?:PROXY5: Jak tak patrzę na tego przystojniaka to mi się czesanko dla niego marzy:modla:...tyle ma tej wychodzącej sierściuchy... trzeba by było porządek z tym zrobić...tylko co Korniszonek na to:niewiem:

Posted

[quote name='ossa98']Jak tam nasz kudłaczek? był w ten weekend na spacerku?[/QUOTE]

Był, jak zwykle za 6-tym pawilonem , w sobotę, ale co to za spacerek- 20 m kilka razy w tę i z powrotem.
No tyle, że był odpiety od budy, mógł sie mornalnie załatwić , poniuchac i pojeść trawy :-).

Fajnie byłoby, gdyby mogł pójść na pole na zewnątrz, ale to Asia musi sie odważyć....

Posted

szkoda że tej bramy(od strony 6 pawilonu) nie są się tak łatwo otworzyć wyszedłby nie stwarzając zagrożenia dla siebie i innych psiaków, ciekawa jestem jak teraz wygląda po wyczesaniu :)
tekst z wystawionych przez mnie we wrzesniu ogłoszeń i odnawianych raz w miesiacu chyba nie jest już aktualny?

Posted

[quote name='ewatonieja']szkoda że tej bramy nie są się tak łatwo otworzyć wyszedłby nie stwarzając zagrożenia dla siebie i innych psiaków, ciekawa jestem jak teraz wygląda po wyczesaniu :)
tekst z wystawionych przez mnie we wrzesniu ogłoszeń i odnawianych raz w miesiacu chyba nie jest już aktualny?[/QUOTE]

No w sumie po takim doraźnym czesaniu "z doskoku" to nie ma duzego efektu - KORNI nadal jest kudłaczem :-).
Tekst do ogłoszeń faktycznie trzebaby napisać nowy-Korni sie trochę otworzył, ale nie do wszystkich, nadal nieufny do obcych i dośc "trudny".

A z tym wyjściem na zewn. tez nie bedzie łatwo- trzebaby kaganiec , i może uda sie wziąć pilota od bramy samochodowej.
Tylko Korni moze się za pierwszym razem bać przechodzenia przez placyk z innymi psami, a za kolejnym razem moze już na inne psy reagować agresywnie.