Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AnnaA']Może znajdzie się u Jurasi. Czy to daleko?[/QUOTE]

O Boże...oneczku,takie mrozy znowu zapowiadają...
Nie wiem jak to daleko,ale Jadwisin k.Serocka...więc nie będzie nazbyt daleko,ale czy teraz przyjdzie do jurasi?...czy zdoła wrócić w swój rejon?...czy zgubi się w lesie? Lasy tam dość spore i droga dość ruchliwa.
Niech mu się nic nie stanie.
W głowie mi się nie mieści...

Posted

[quote name='zuzlikowa']O Boże...oneczku,takie mrozy znowu zapowiadają...
Nie wiem jak to daleko,ale Jadwisin k.Serocka...więc nie będzie nazbyt daleko,ale czy teraz przyjdzie do jurasi?...czy zdoła wrócić w swój rejon?...czy zgubi się w lesie? Lasy tam dość spore i droga dość ruchliwa.
Niech mu się nic nie stanie.
W głowie mi się nie mieści...[/QUOTE]

Nie wiem, ale chyba niezbyt daleko
Moze z 5 kilometrów

Posted

Jeżdziłyśmy i nic. Ale ludzie z okolicu mówią, że biega teraz z kolei koło nas, takze mam nadzieję, że jutro zguba się znajdzie. W każdym razie uciekinierem jes dobrym. Siatka była wzmocniona grubym drutem, zeby nie dało się jej podważyć - odgiął drut, przy okazji zerwał kolczatkę, potem jeszcze siatka ogrodzenia i juz go nie było. Najpierw szukał go Darek z psami, wieczorem ja z Jurosią i Jurosi kolacją dla niego ale nic nie widziałysmy - między czasie przygarnęłam jamnika do hoteliku, zakopałam się z Jurosią w ciemnym lesie i przegadałam masę czasu o psiakach. Ode mnie do Jurosi jest niecałe 5 km takze to praktycznie jeden teren - musi się znaleźć. To wg mojego Darka piękny, starszy owczarek niemiecki.

Posted

Musi się znaleźć, jakieś jedzenie może suche niech będzie w pobliżu Waszej działki czy tam gdzie ludzie widzą.

Zrobiłabym też plakaty, żeby ludzie dzwonili jak go zobaczą. Bo teraz to on w kółko się kręci...

Posted

myslalam ze zobacze zdjecia z hoteliku, a tu cos takiego...
bylo chociaz jedno zdjecie? zeby dac ogloszenia
cholera no
teraz wiemy ze pies pewnie komus nawiał...
zaraz tytul zmienie

Posted

I co z Oneczkiem?...kręci się rzeczywiście w okolicach Serocka? Widział go ktoś,kto to może potwierdzić?

Fotek chyba nie ma...

ps...mariolko,rozumiem,że wątek już masz przejęty i nie muszę się o niego martwić?
...powodzenia psinko...daj sobie pomóc!

Posted

[quote name='mariolka']tak juz mam przejęty.
Niestety Onek sie nie pokazuje. Jurosia ma przygotowane jedzenie na wszelki wypadek.
chlopie los sie usmiechnal a Ty zwiales...[/QUOTE]

A w okolicy, z której uciekł?...coś wyczytałam wcześniej,że kręci się w okolicach hotelu.
Trochę się boję,że on teraz wyszuka sobie inne miejsce...oby znalazł kogoś kto mu pomoże.

Posted

Jeździłyśmy i w sobotę i dziś - po drogach gdzie dało się przejechać, sąsiedzi bliżsi i dalsi powiadomieni, straż miejska też. Psiak zapadł się pod ziemię. W poniedziałek popołudniu porozwieszam ogłoszenia - może to coś da. To charakterystyczny psiak - mało takich chodzi luzem, moze ktoś go widział.

Posted

[quote name='Madallena']Jak to odgial pret? to z czego pręt był zrobiony? A jak przeszedł ogrodzenie? siatkę?
Czy możesz zrobić zdjęcia tego odgiętego pręta? i dziury przez jaką się wydostał?[/QUOTE]

Madallena, z Toba nauczona doświadczeniem, nie dyskutuje. Jurosia mieszka blisko, Gos jest co tydzień - poproś ich - zrobią zdjęcia, opiszą. Nic nie jest naprawione - będzie do wglądu. W ramach wyjaśnień, które już były parę stron wcześniej. Kojce są z grubej siatki, wzmocnionej prętami ze stali, zadaszone, pokryte dachówką. Działka ogrodzona jest 2 metrowym ogrodzeniem z siatki. Pies to owczarek - to skoczne i bardzo inteligentne psy, a ten był najprawdopodobniej wielokrotnym uciekinierem. Ciągle jest szukany, w okolicy są już ogłoszenia, straz miejska jest powiadomiona.

Posted

Od wczoraj, w ramach poszukiwań i pomocy bezpańskim psiakom z Jadwisina, których jest sporo, mam od Jurosi kolejnego przystojniaka - tyle że mega grzecznego:) Jak Mariolka zrobi mu wątek napewno się pokaże wszystkim, a jest cudny - mały, biały puchaty:)

Posted

[quote name='megii1']Madallena, z Toba nauczona doświadczeniem, nie dyskutuje. Jurosia mieszka blisko, Gos jest co tydzień - poproś ich - zrobią zdjęcia, opiszą. Nic nie jest naprawione - będzie do wglądu. W ramach wyjaśnień, które już były parę stron wcześniej. Kojce są z grubej siatki, wzmocnionej prętami ze stali, zadaszone, pokryte dachówką. Działka ogrodzona jest 2 metrowym ogrodzeniem z siatki. Pies to owczarek - to skoczne i bardzo inteligentne psy, a ten był najprawdopodobniej wielokrotnym uciekinierem. Ciągle jest szukany, w okolicy są już ogłoszenia, straz miejska jest powiadomiona.[/QUOTE]
mam nadzieję że nie będzie tak jak z Szurką.....