Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem :cool3:

A ja sie wczoraj najadłam strachu i to ho ho!

Rozmawiam sobie z Erią na GG, ale coś mnie podkusiło, żeby pójść do psów :cool3: No i akurat przyszedł Marcin, a to było ok 21:30.. Więc już że tak powiem był zmrok.. Stoimy u mnie przed domem, a tu nagle słyszę szczek Bena. Ale to był trochę inny szczek niż zawsze, no nie wiem jak opisać, ale inny niż zawsze. No i podchodzę do działki Bena z Marcinem, ale ciemno jak doopsku i nie mogłam nic dojrzeć, a że nie miałąm latarki, to podjechałam autem i poświeciłam światłami. Nagle przylecial mój tata i krzyczy, weźcie Bena weźcie Bena, leci z łopatą. Ja w szoku - o co chodzi? Patrzę a koło budy Bena coś leży... Wyglądało jak szczur, ale mówię, że szczur to by dawno uciekł.. Ja podchodzę, a Ben go łapami w taki zabawny sposób chce go uderzyć, później pyskiem próbuje łapać, ale coś mu to nie wychodzi, ja patrzę, a to JEŻ. No i wołam Bena, że nie wolno, że ma do mnie przyjść, a on jak groch o ścianę ( co śmieszniejsze, wcześniej jak przyszłam zobaczyć na co on szczeka, to przyszedł pod bramkę jakby chciał mi pokazać, że tam coś jest, później szczekał w kierunku ziemi :evil_lol:). I krzyczę do niego 'Ben do mnie', a im wiecej krzyczę, to on jak na złość tego jeża. Podbiega mój tata, łapie Bena, ale ten się wyrywa i do jeża, na co ja w mojej wyjściowej spódnicy lecę do niego z obrożą, nie chce dać sie zapiac.. to ja juz panika, tata sie drze, zeby Ben go nie dotykal, bo go zabije, a Ben sie pokaleczy :evil_lol:
W końcu złapalismy Bena z Marcinem, przytrzymałam go, a tata hyp jeża na łopatę i zaniósl go na drugą działkę :evil_lol: A później Ben chodził wokół budy i szczekał w powietrze :evil_lol:

Mówię Wam śmiech na sali :rotfl:

Później poszliśmy do Halszki, ona sobie akurat spała... Jessu, ona jest OGROMNA, żałuję, że nie miałam aparatu, ale ma przeogromniasty brzuch, jakby zaraz miała rodzić (widziałam już bernardynki w ciąży,a le Halszka przerasta wszystkie moje wyobrażenia)... W każdym razie głaskałam ją po brzuchu i w pewnym miejscu kawałek za żebrami wyczułam jednego szczeniaczka :loveu::loveu: jejku taki malutki jak jajko, bardzo wystawał, taki jakby gul :loveu::evil_lol: się wzruszyłam :) ech... to już wszystko niedługo :loveu::loveu::loveu:

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

panienkabubu napisał(a):
Wiem :cool3:

A ja sie wczoraj najadłam strachu i to ho ho!

Rozmawiam sobie z Erią na GG, ale coś mnie podkusiło, żeby pójść do psów :cool3: No i akurat przyszedł Marcin, a to było ok 21:30.. Więc już że tak powiem był zmrok.. Stoimy u mnie przed domem, a tu nagle słyszę szczek Bena. Ale to był trochę inny szczek niż zawsze, no nie wiem jak opisać, ale inny niż zawsze. No i podchodzę do działki Bena z Marcinem, ale ciemno jak doopsku i nie mogłam nic dojrzeć, a że nie miałąm latarki, to podjechałam autem i poświeciłam światłami. Nagle przylecial mój tata i krzyczy, weźcie Bena weźcie Bena, leci z łopatą. Ja w szoku - o co chodzi? Patrzę a koło budy Bena coś leży... Wyglądało jak szczur, ale mówię, że szczur to by dawno uciekł.. Ja podchodzę, a Ben go łapami w taki zabawny sposób chce go uderzyć, później pyskiem próbuje łapać, ale coś mu to nie wychodzi, ja patrzę, a to JEŻ. No i wołam Bena, że nie wolno, że ma do mnie przyjść, a on jak groch o ścianę ( co śmieszniejsze, wcześniej jak przyszłam zobaczyć na co on szczeka, to przyszedł pod bramkę jakby chciał mi pokazać, że tam coś jest, później szczekał w kierunku ziemi :evil_lol:). I krzyczę do niego 'Ben do mnie', a im wiecej krzyczę, to on jak na złość tego jeża. Podbiega mój tata, łapie Bena, ale ten się wyrywa i do jeża, na co ja w mojej wyjściowej spódnicy lecę do niego z obrożą, nie chce dać sie zapiac.. to ja juz panika, tata sie drze, zeby Ben go nie dotykal, bo go zabije, a Ben sie pokaleczy :evil_lol:
W końcu złapalismy Bena z Marcinem, przytrzymałam go, a tata hyp jeża na łopatę i zaniósl go na drugą działkę :evil_lol: A później Ben chodził wokół budy i szczekał w powietrze :evil_lol:

Mówię Wam śmiech na sali :rotfl:

Później poszliśmy do Halszki, ona sobie akurat spała... Jessu, ona jest OGROMNA, żałuję, że nie miałam aparatu, ale ma przeogromniasty brzuch, jakby zaraz miała rodzić (widziałam już bernardynki w ciąży,a le Halszka przerasta wszystkie moje wyobrażenia)... W każdym razie głaskałam ją po brzuchu i w pewnym miejscu kawałek za żebrami wyczułam jednego szczeniaczka :loveu::loveu: jejku taki malutki jak jajko, bardzo wystawał, taki jakby gul :loveu::evil_lol: się wzruszyłam :) ech... to już wszystko niedługo :loveu::loveu::loveu:

To było pierwsze spotkanie Bena z jeżem?
do nas na ogródek przychodził kiedys jeż i rolfik sie z nim zakumplował, kiedyś razem ogryzali kość nawet :cool3:
ale oczywiście ta przyjaźń trwała do czasu - kiedyś rolfek chciał sie przywitać z jeżykiem który właśnie przyszedł zobaczyć co rolfik ma dobrego do jedzenia w misce, no i podał mu swoja łape (mowa o rolfku)...
Jak zaczął sie dżeć (rolf oczywiście :lol:), jeż sie skulił i koniec zabawy :evil_lol:
Teraz jak jakis jeżowaty nadciąga w naszą strone to rolfik daje znak, ze przyszedł ten, który kłuje kolcami :p

No ja Ci zazdroszcze Kasiu troszke tych momentów wzruszeń, a najbardziej będe Ci zazdrościć momentu, w którym pierwszy szczenior przyjdzie na świat :loveu:

Posted

marymek napisał(a):
To było pierwsze spotkanie Bena z jeżem?
do nas na ogródek przychodził kiedys jeż i rolfik sie z nim zakumplował, kiedyś razem ogryzali kość nawet :cool3:
ale oczywiście ta przyjaźń trwała do czasu - kiedyś rolfek chciał sie przywitać z jeżykiem który właśnie przyszedł zobaczyć co rolfik ma dobrego do jedzenia w misce, no i podał mu swoja łape (mowa o rolfku)...
Jak zaczął sie dżeć (rolf oczywiście :lol:), jeż sie skulił i koniec zabawy :evil_lol:
Teraz jak jakis jeżowaty nadciąga w naszą strone to rolfik daje znak, ze przyszedł ten, który kłuje kolcami :p

No ja Ci zazdroszcze Kasiu troszke tych momentów wzruszeń, a najbardziej będe Ci zazdrościć momentu, w którym pierwszy szczenior przyjdzie na świat :loveu:

hyhyhy, tak to było pierwsze i mam nadizeje, że ostatnie spotkanie Bena z jeżem :evil_lol: Ben jak dotknał jeża to tez sie darł w niebogłosy :evil_lol:

Mam nadzieje, tak jak Ci pisałam na GG, ze wszystkie szczeniaki urodza sie zdrowe i zywe i ze wszystko bedzie dobrze :loveu: to juz niedlugo:loveu:

Posted

eria napisał(a):
o kurde ale zrobiliście przedstawienie !!!!!!! macie wielu sąsiadów ?? :evil_lol:

Taaaak :evil_lol:
Ale mam nadzieje, ze nikt nie widzial i nikt nie slyszal ani nikt sie nie obudzil :evil_lol::evil_lol:

Czemu znowu nikt nas nie odwiedza? :(

W każdym razie, ja od piatku umieram, leze z 38,5 stopniowa goraczka, strasznie sie czuje, chyba zawiala mnie klimatyzacja w sali informatycznej w piatek na zajeciach :(

Posted

panienkabubu napisał(a):

Czemu znowu nikt nas nie odwiedza? :(

Ja tam zawsze odwiedzam ale że z natury małomówna jestem to milcze:eviltong:
....
Współczuje gorączki ja sama się dopiero niedawno wyleczyłam...

Posted

[quote name='a_ga.isk']Ja tam zawsze odwiedzam ale że z natury małomówna jestem to milcze:eviltong:
....
Współczuje gorączki ja sama się dopiero niedawno wyleczyłam...
E tam, musiałabym brzydko powiedzieć :evil_lol: ale trudno, neich sie dzieje co chce, caly ranek i poludnie spedzilam na dworze z Halszka:loveu: i z Majorem:loveu:
mam zdjecia, ale na razie nie chce mi sie zgrywac, bo zaraz mam obiad ;)

takze jeszcze cos starego pokaze;)

Benio :loveu::loveu::loveu:

Drapanieee

Zieeeewanie

Uśmiech:cool3:

Turlanie :cool3:

No i cały Benio :loveu::loveu:

zupelnie nieproporcjonalny (zad w gorze i proste tylne łapy), ale jego główka i jego usmiech mnie rozbrajaja i zawsze kradną serce:loveu:

Posted

Ben walczy z łapą:evil_lol:

Te...łapa nie zaczynaj 'se'

a masz,a masz

a ty niedobry...

łapa zostw mnie

mój fafel....

Ała moje fafelki:angryy:

ałaaaa rozerwałaś mi fafelka...będe płakać:placz:

mooooje faaafelki:placz:

hehehe

Ale halszka ma śliczny brzuszek:)

Posted

KalinaM, SWIETNA opowiesc, usmialam sie do lez :loveu: :loveu:

Jola, no Halszka dopiero za 1,5 tygodnia ma mieć rozwiązanie, tzn ok 11-12 czerwca, ale myślę, że tak ok 9 zacznie się wszystko :)

Posted

Popozujmy dla Pańci :loveu:

o teraz ładnie razem wyglądamy :loveu:

Trochę nam ciepło Pańcia, to sie położymy, dobra?

Ben jednak woli posiedzieć :cool3:

ale widzi, że Halszka jakaś niezainteresowana jego.. osobą, to musi coś wymyśleć, więc zaczyna do niej mówić językiem waleńskim (oglądałam ostatnio "Gdzie jest Nemo" i jakoś tak mi sięudzielo :evil_lol:)

Na co Halszka pokazuje język:

i mówi... "ale nuda"

a Ben dodaje: "w końcu spokój yhyhyh"

Posted

eria napisał(a):
zachód piękny !!!!
A Major patyk chyba na zapałki przerabiał :evil_lol: :evil_lol:

a ja znowu do tej wstrętnej Warszawy

eria, jedyna rzecz, jakiej Ci wspolczuje to czas podrozy :evil_lol: :loveu:

Posted

Pięknieje Halszka z dnia na dzień :multi: ( i pęcznieje :lol: )
Kasiu zgłosiliśmy się do Krakowa i Miśkę i Kubusia. Jedziesz z nami ?
Aha powiesiliśmy ogłoszenie w Wałbrzychu.
Jakie jest zainteresowanie szczeniaczkami?

Posted

pokoik1 napisał(a):
Pięknieje Halszka z dnia na dzień :multi: ( i pęcznieje :lol: )
Kasiu zgłosiliśmy się do Krakowa i Miśkę i Kubusia. Jedziesz z nami ?
Aha powiesiliśmy ogłoszenie w Wałbrzychu.
Jakie jest zainteresowanie szczeniaczkami?

Ooooooooo ! :) Dzieki piekne :) Zainteresowanie szczeniakami jest takie, że nic dla mnie nie zostanie :( a jak Wam poszło?? Zw.Mł??:)
Zgłosiliście się jednak do Krakowa!!!!! :) ale super :)
Ja jadę z koleżanką Marymek i z Marcinem :cool3: bez Halszki :cool3: Jak się pomieścimy wszyscy razem to możemy jechać wspólnie :loveu:

Ale super, super super :) zaraz piszę do Ciebie smsa;)

Posted

Marymek chciał/chciała? wystawiać w MP? jeśli chce to pożyczymy Miśkę ;)
A w Wałbrzychu Miśka była pierwsza, ale tylko bardzo dobra :roll:. Tylko tyle mam satyffakcji, że pokonaliśmy drugi raz tą samą konkurentkę Sissi Ligo Jana

Posted

Halszka! BACZNOŚĆ!
Halszka: tak jest!

Jest taka nuda...

... że pokażę Ci język

Duma :loveu:

Jak szczeniakami nie wstrząśniesz, to wejdą ci w przyszłości na głowę ; )

Czas na odpoczynek

Fafelki :loveu:

Halszka miała rację, nuda straszna....

No więc jakoś się trzeba sobą zająć, co by tu zrobić. :hmmmm:

Niech ja w spokoju pomyślę.........

Może poleżę?

Pochodzę po "prawie"ścianach?

To ja się pouśmiecham

cdn...