Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A tak w ogóle to dzisiaj była wystawa w Będzinie. Nic nie wystawiałam, ale pojechałam rekreacyjnie, w końcu to tak niedaleko :)
Pooglądałam Bernardyny i Bostony, pokibicowałam znajomym, wystawiłam sobie rekreacyjnie poza ringiem fajnego Bostona :)

Bernardyny były całe trzy sztuki. Długowłose. Się okazuje, że jeden piesek to pół-brat mojego Bena :cool3: Nawet trochę podobny. Wrzucam Wam foteczki :)

Pies, klasa otwarta - DINO z Miętustwa. (widzicie lekkie podobieństwo? Ma coś z Bena, nie ma co ukryć :cool3:)

Piesek ten skończył z oc. doskonałą, CWC, Najlepszym Dorosłym Psem w Rasie.

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suczka, klasa młodzieży - GAJA z Bogdanowej Zagrody. Nawet fajna, ale preferuję inną głowę, mogłaby mieć dłuższe fafelki, ale śliczniutko się rusza jak na swój wiek :) Moja faworytka w tej stawce, no i się nie pomyliłam, bo sunia skończyła z oc. doskonałą, Zw. Mł., Najlepszym Juniorem i na koniec zgarnęła Zwycięstwo Rasy.

Posted

Co ja tu jeszcze mam :)

Aha!

DOG NIEMIECKI. Ło matko...... Przepiękny!!! Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia, wprawdzie w stawce swojej (kl. młodzieży) był drugi na trzy, ale pies ma to coś! Kopiowane uszy dodają mu uroku, no po prostu się rozpłynęlam........ Achhh.......... Moja kolejna miłość :loveu::loveu::loveu:

I próba wystawiania przeze mnie sympatycznego Menno :)

Posted

O :) mam też bostony.

Pies, kl. pośrednia - VICO CHERI pod Mendou
osobiście uważam, że pies ten jest wadliwie umaszczony, no ale nic, może się nie znam, skoro zszedł z CWC i Najlepszym Dorosłym Psem w Rasie :)

Posted

malawaszka napisał(a):
a czemu tamten wadliwie umaszczony? za dużo białego czy co?

Tak. Powinien nie mieć białego aż do stawu skokowego i grzbiet ciemny. A on miał plamkę białą na grzbiecie. No, ale mimo tego umaszczenia, to pies w miarę poprawny. Jednak to tak jakby zobaczyć białego dalmatyńczyka, czy słynnego ostatnio chow chowa z nie-niebieskim językiem hehe.

zaraz wrzucę fotki ze spacerku dzisiejszego

Posted

malawaszka napisał(a):
i też Twoja? :loveu::loveu::loveu:

No nieeee..... :splat:
Nie, nie, nie :evil_lol:
Kropka została w swojej hodowli :loveu: Ale mała ma tak przekochany charakter, że normalnie REWELACJA :loveu::loveu::loveu: Rozpływam się przy niej :loveu:

Posted

kiedyś i staffiki były w grupie wielkich głów ;) nie wiem czemu zostały skreślone , stąd sie zapoznałam z tym przepisem odnośnie wcześniejszego krycia ;)
a z bostonami też , bo one kiedyś były w kręgu TTB , bo to również pies walczący :diabloti:
bardzo mi się podobają

Posted

Vectra napisał(a):
kiedyś i staffiki były w grupie wielkich głów ;) nie wiem czemu zostały skreślone , stąd sie zapoznałam z tym przepisem odnośnie wcześniejszego krycia ;)
a z bostonami też , bo one kiedyś były w kręgu TTB , bo to również pies walczący :diabloti:
bardzo mi się podobają

Do dziś w Niemczech Bostony wystawiane są na klubówkach terrierów :) W Polsce już tylko grupa IX. No i w innych krajach też. Dokładnie nie wiem (jeszcze) :)

A jakie rasy są jeszcze wielkogłowe? Bostony, BF, angielskie buldogi...? chihuahua chyba też?

Posted

panienkabubu napisał(a):
Do dziś w Niemczech Bostony wystawiane są na klubówkach terrierów :) W Polsce już tylko grupa IX. No i w innych krajach też. Dokładnie nie wiem (jeszcze) :)

A jakie rasy są jeszcze wielkogłowe? Bostony, BF, angielskie buldogi...? chihuahua chyba też?

tak chi też mops i pekińczyk

może warto dodać , że krycie takie jest warunkowe , do tego suka do czasu krycia , musi uzyskać co najmniej 3 oceny b dobre od dwóch sędziów , a po ukończeniu 15 miesiąca życia musi uzyskać uprawnienia suki hodowlanej , na normalnych warunkach ....

Posted

cofnęłam się do fotek :razz: ten półbrat Bena jest faktycznie podobny :crazyeye: sylwetka cała Benkowa!
Bostonki i inne małe 'wielkogłowe' zupełnie mnie nie ruszają ;) Jeszcze najprędzej buldożek francuski by przeszedł hihi