Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eeeeeeeee mogłyby sie pospieszyć :evil_lol:
ale z drugiej strony....z ciepłego brzuszka na ten mróz obrzydliwy- niech tam siedzą :evil_lol::evil_lol:

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jejku, ja już nic nie kumam - najpierw 16, potem 4:crazyeye::evil_lol:
Kaśka znoszę jajo razem z Tobą:evil_lol:

Ps. Właśnie wróciłam do domku (dopiero od wigili) i odebrałam Twoje emilki:loveu:;)

Posted

Tak, ale nadal tylko w piątkę :evil_lol: (B+H+F+N+ja)
Niestety padam na pysk po nieprzespanej nocy, więc idę lulu, póki waćpanna chrapie :cool3:
Ale temperatura już spadła więc to tuż tuż :loveu:

Posted

[quote name='Kaśka (Hasta)'][URL]http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/zimowezdjcia18.jpg[/URL]
jaki brudas :evil_lol:

no to masz prawdziwy cyrk - oczekiwanie na szczeniaka / szczeniaki, do tego Nufcia...:roll:[/quote]

Toż to norma przy śniegu - wychodzi "czystość" moich psów :evil_lol:
Dobrze, że w sobotę wystawa jest w hali, bo gdybym tak miała wystawiać na śniegu, to i tak biel Frani po przygotowaniu jej do wystawy mogłaby się umyć ze śniegiem :evil_lol:

Nufcia na szczęście nie jest kapryśna i grzecznie przesypia całe dnie w klatce. Więc nie brudzi po domu, a i ma majcioszki, rozmiar 40cm w pasie (jak ona), ale za duże są i jej spadają :evil_lol: chyba uszyję coś sama :evil_lol:

A temperatura u Halszki znowu spadła, także czekaniu towarzyszy mały stresik, ale co tam :) Ma dziewczyna jeszcze trochę czasu, właśnie minęły 24 h od pierwszego spadku temperatury, dzieci/dziecko kopie jak szalone, więc jestem spokojna. Weci wyzwali mnie od panikary i kazali czekać :evil_lol: jak im się łatwo mówi hahaha

Posted

Zdjęcia oczywiście z telefonu, bo zawsze zapominam znieść sobie aparat do pokoju Halszkosławy... :cool3:
Robione może 2-3 dni temu, juz nie pamietam :evil_lol:

[IMG]http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/halszka_ostatnie_dni_ciazy1_640_x_4.jpg[/IMG]

[IMG]http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/halszka_ostatnie_dni_ciazy3_640_x_4.jpg[/IMG]

o tu się ujawnia jej autyzm buahahahahha
[IMG]http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/halszka_ostatnie_dni_ciazy4_640_x_4.jpg[/IMG]

[IMG]http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/halszka_ostatnie_dni_ciazy5_640_x_4.jpg[/IMG]

[IMG]http://i441.photobucket.com/albums/qq135/bernardyny/halszka_ostatnie_dni_ciazy6_640_x_4.jpg[/IMG]

W ogóle to czekałam na ten ponton prawie miesiąc!!! Zamówiłam go na allegro 8 grudnia i dotarł po Swiętach dopiero!!! Gościu był nieugięty, ale w efekcie wysłał i dostaliśmy nawet olbrzymią poduszkę w kształcie kości :loveu: Nufka ma na czym spać hihi.
Ale halszka tak pokochała ten ponton, że po prostu całymi dniami na nim leży i nie chce zejść! Nawet je na nim hehe. Ciekawa jestem tylko czy jego "obwódka" jest nieprzemakalna, miałam wcześniej podłożoną folię, w przypadku porodu, ale teraz się zaczęłam zastanawiać, bo Halszce jak kapło z fafla ostatnio to została kropla, a nie wsiąkło ;) A ona nie chce zejść z tego by sprawdzić co jest w środku, taki typ:diabloti:

Posted

rany , ale upasłaś tą suke :diabloti:

a czy ten ponton ma kuleczki styropianowe ? bo mogę ci powiedzieć ile ich jest :evil_lol:
pokrywa równą warstwą 24 metrowy kojec i troche okolic poza kojcem :evilbat:

Posted

[QUOTE]Ale halszka tak pokochała ten ponton, że po prostu całymi dniami na nim leży i nie chce zejść! [/QUOTE]
obawiam się że ona nie tyle nie chce zejść co nie umie :shake::evil_lol: z taaaaaaaaaaaakim brzuchem !!!!! dooopki się nie da podnieść więc lezy :cool3:
;)

Posted

[quote name='panienkabubu']Toż to norma przy śniegu - wychodzi "czystość" moich psów :evil_lol:
Dobrze, że w sobotę wystawa jest w hali, bo gdybym tak miała wystawiać na śniegu, to i tak biel Frani po przygotowaniu jej do wystawy mogłaby się umyć ze śniegiem :evil_lol:
[/QUOTE] ja pisalam o Benie :evil_lol:

ponton ma niezle rozmiary (dokladne podala Vectra :lol:)

co do cieczkowych majtochow, to przerobilam juz rozne, i najlepiej sie sprawdzily bawelniane, dzieciece - kilka par, pranych na przemian i jest git :)

Posted

[quote name='Vectra']rany , ale upasłaś tą suke :diabloti:

a czy ten ponton ma kuleczki styropianowe ? bo mogę ci powiedzieć ile ich jest :evil_lol:
pokrywa równą warstwą 24 metrowy kojec i troche okolic poza kojcem :evilbat: [/quote]

Upasłam? Właśnie ona jeść nie chce! :diabloti: Odmówiła Royala Babydoga (a ja idiotka kupiłam 20kg), odmówiła Ariona, dostała karmę Sport od Majora gdy był na święta, też jej nie pasowało, to teraz je mięcho i makaron :diabloti:

Odnośnie pontonu (pontona?) to cytuję z aukcji:
[quote][SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=red][B]Do wypełnienia legowisk używamy[/B][/COLOR] wypełnienia z waty silikonowej, mieszanka używana do wypełniania poduch dla alergików [B][COLOR=red]tzw. sztuczny puch[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE][/quote]

Tylko ciekawe czy materiał jest przemakalny, bo jak tak, to kaszana :evil_lol: Zasyfi wszystko w środku

[quote name='eria']obawiam się że ona nie tyle nie chce zejść co nie umie :shake::evil_lol: z taaaaaaaaaaaakim brzuchem !!!!! dooopki się nie da podnieść więc lezy :cool3:
;-) [/quote]

buahaha, ona zejść nie umie - ale ze schodów. Dlatego siedzi na samym dole w domu, gdzie wyjście na dwór umożliwiają jej tylko dwa schody, bo gdybym miała trzymać ją w pokoju, to umarłaby chyba przy pierwszym zakręcie (musiałaby pokonać 42 schody).

Ona wcale gruba nie jest, ma dużo wód płodowych jak myślę i tyle :loveu: no niech już rodzi tego orzeszka no!

Posted

[quote name='Kaśka (Hasta)']ja pisalam o Benie :evil_lol:

ponton ma niezle rozmiary (dokladne podala Vectra :lol:)

co do cieczkowych majtochow, to przerobilam juz rozne, i najlepiej sie sprawdzily bawelniane, dzieciece - kilka par, pranych na przemian i jest git :smile: [/quote]

Rozmiar pontonu: 130cm x 100cm :evil_lol:

Ben jest wiecznie brudny :evil_lol:

Niestety Nufka ma tak wąską pupcię, że żadne się nie sprawdzają :evil_lol:

[B]malawaszka [/B]- a jednak :multi::multi: mówię Ci tylko jeden, jeden maluśki maciupki
I pewnie będzie chłopiec :loveu: Może zostanie? :loveu:

Posted

[quote name='Kaśka (Hasta)']wlasnie napisalam pytanie czy zostawisz sobie szczeniora :D[/quote]

Oj zobaczymy :loveu: Jak będzie jeden, to będzie mi się bardzo trudno z nim rozstać................ Myślałam nad tym, ale to też zależy co się urodzi.... W końcu to pierwszy miot po Sannim w Polsce :loveu::loveu:
No zobaczymy :loveu:
Na razie to czekam by go ujrzeć hihi