Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miejsce kąpieli Franciszki :evil_lol:

Było ciężko, w dodatku szampon prysnął mi do oka i przez 2 dni nic nie widziałam na oko, w ogóle mi pływało we łzach, ale jak wróciłam do domku, to mamusia zaraz o to zadbała i dzisiaj jest już o niebo lepiej :loveu::loveu: Czego się nie robi dla stworzonek :loveu:

Frania przed kąpielą, relaks przed wystawą :evil_lol:

Posted

panienkabubu napisał(a):
Kochane.....

Najlepsza Suczka Szczenię Wystawy
Trencin 2008!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:multi::multi::multi::multi::multi::multi:

[SIZE=2]więcej się nie dało :cool3:
ALE sukces!!!!!

Posted

sota36 napisał(a):
ALE sukces!!!!!

:oops::oops: nioooo :oops::oops:

Zapomniałam dodać, że była to wystawa rangi międzynarodowej, gdzie zgłoszonych w sumie psów było 2700, na ringu honorowym przy wyborze najlepszej suczki szczeniaczka było ok. 20 szczeniątek :oops::oops:

W dodatku, jeżeli mogę poopowiadać troszkę z wrażeń, to z chęcią to zrobię :razz: Pani sędzina zagrała mi na psychice i to w bardzo okrutny sposób :evil_lol:
Na ring weszłyśmy jako drugie, przed nami był moskiewski stróżujący. Zrobiłyśmy rundkę dwukółeczkową po ringu honorowym (to był mój trzeci raz na zielonych dywanach :mdleje:) i w końcu się zatrzymałyśmy. Akurat na wprost Pani Sędziny. Ta wlepiona w nas jak obrazek kątem oka szukała innych psów, widziałam, że dyskutuje z Panem prowadzącym patrząc na mnie, ale ze stresu szukałam innego punktu zaczepienia. Na szczęście Frania jest tak zrównoważona, że potrafi się pięknie zaprezentować. Po czym Pani wybrała miejsce trzecie (TOSA) i miejsce drugie (sznaucer miniatura cz-s) i podeszła po kolei do właściciela moskiewskiego, potem do mnie i do reszty mówiąc "Dziękuję bardzo za przybycie, do widzenia". Na co ja zrezygnowana (szczerze powiedziawszy zrobiła mi trochę nadziei, jak tak stała wpatrzona w nas) chcę schodzić z ringu, a tu słyszę w głośnikach (oczywiście po słowacku, czego nie mogłam w pełni zrozumieć :evil_lol:), że pierwsze miejsce dostaje jakiś pies "swatobernadsky pes kratkosrsty" i Pan prowadzący kiwa mi paluszkiem, że to my :multi: A ja "yyy?? ja???", a on do mikrofonu "tak tak tak" :multi::multi::multi:Jezu jakie to było piękne uczucie :multi::multi::multi::multi:

A najbardziej chciałam podziękować Madzi od grzywaczy (:loveu:), która już w Nitrze w nas wierzyła i powiem szczerze, że te sukcesy zawdzięczam także jej :loveu::loveu:

O jesu ale emocje :loveu:

I pochwalę się tym, co obecnie stoi na mojej szafce :loveu: Brakuje jeszcze pucharku z Olomouca dla Halszki za tytuł "Narodni Vitez" i medalu za "CAC", ale to dotrze do nas niebawem :loveu:

Posted

panienkabubu napisał(a):

Było ciężko, w dodatku szampon prysnął mi do oka i przez 2 dni nic nie widziałam na oko, w ogóle mi pływało we łzach, ale jak wróciłam do domku, to mamusia zaraz o to zadbała i dzisiaj jest już o niebo lepiej :loveu::loveu:
Jej! Co to za szampuna ?Albo oczy tak wrazliwe???
MNie sie, oprocz "Francki", najbardzij podoba zamek... ale jam historyca...
Kasiu - a jakis briardow ni mosz na fotach????

Posted

sota36 napisał(a):
Jej! Co to za szampuna ?Albo oczy tak wrazliwe???
MNie sie, oprocz "Francki", najbardzij podoba zamek... ale jam historyca...
Kasiu - a jakis briardow ni mosz na fotach????

Nie wiem, chyba oko jakieś chore :evil_lol:
Briardów nie mam, bo briardy były w sobotę, my wystawiałyśmy się w niedzielę.
Zazwyczaj neistety jest tak, że I i II grupa są w osobne dni.
Wiem tyle też, że z Głogowa zdjęć nie będzie, bo Martyna od Princa nie pojechała na wystawę z przyczyn osobistych :(