Emigrantka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Noexist super, juz mnie tam Lilk_a zawlekla ;) Quote
lilk_a Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 bo noexist to moja córunia :):) a ja rozsyłam wątek :):) Quote
Emigrantka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 A ja Cie reklamuje do robienia banerkow ;) Malibo bedzie do Ciebie pisac.... zrobisz, prawda? Buzka i dzieki (a corka niech myka spac... moja z chlopakiem siedzi i cos ogladaja - nie chce chyba wiedziec co hehehehe) Quote
lilk_a Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 moja niestety też pełnoletnia , już poza moją jurysdykcją :):):) ze schroniskowej strony mamy jeszcze jedną sunię upatrzoną do zrobienia wątku ...ale to jutro ... po konsultacji ze schroniskiem :) Quote
Emigrantka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Ja oswiadczam ze jezeli mnie jeszcze ktos zaprosi na jakikolwiek watek to.... bedzie mnie i moja gromadke tutejsza mial na utrzymaniu dopuki wszystkie (nie powiem ile) psow z moich deklaracji nie znajdzie domow. Gram w totka.... Quote
noexist Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 jakie "poza jurysdykcją"? gdzie? kiedy? :P Co do bannerków, zgłaszam się na ochotnika do robienia :) nie wiem jakie tu macie zasady, ale jak ktoś mi podeśle (najlepiej na maila:D) fotkę z propozycją tekstu, albo link do tematu i skrót celu bannerka - zrobię:) łaa tu jest tak dziwnie i obco. i wszyscy się znają. i robią offa ;P :) Quote
Emigrantka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Cichaj Mloda - nikt sie nie zna....;) Buzka Quote
Szarotka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 A gdzie to schronisko, widze, ze sie zrobil folwark :):) Quote
lilk_a Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 schronisko częstochowskie jest w Częstochowie :) Quote
Szarotka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 No tak, ale jakos ten watek sie przeksztalcil w taki bardziej ogolny :):) Quote
Emigrantka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Wazne ze: 1) Jest 2) POdrzuca sie do gory Cichaj Szarotka ;) Quote
Schronisko-czest Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 noexist - wielkie dzięki za Mikowy wątek. :) [B]Furciaczku - [/B]mamy molosowate psy, np mix boksera z amstafem, czy amstafkę w deresji, mamy też chyba dwa samce amstaffy - próbuję je zamieścić tutaj na wątku, ale bronią się nogami i rękami przed pokazaniem.... EDIT: Jak na razie tylko jeden postanowił się pokazać: Dyzma - amstaffo - bokser. Ma około 4-5 lat, znaleziony przez dobrych ludzi w mroźny wieczór w lesie. jakby wyczuwał, że dadzą mu szanśe - wlazł do samochodu i nie chciał wyjść... Pracownicy przywieźli go wyziębionego, ale już na 2 dzień Dyzma pokazywał swoją radość życia i żywiołowość. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że jest cały biały, ale nie. Uszy ma w czarnych plamkach i kropkach - być moze będzie to widać na zdjęciach. Jest chudy, mimo dobrego apetytu i porządnego odrobaczania... [IMG]http://lh3.ggpht.com/_zPteBnv-RBA/S2GDM6JOWEI/AAAAAAAAAIM/0Q040i2t4sw/s640/_mini-DSC06722.JPG[/IMG] [IMG]http://lh5.ggpht.com/_zPteBnv-RBA/S2GDMLsnK4I/AAAAAAAAAII/-L8v0_lAVWk/s640/_mini-DSC06719.JPG[/IMG] EDIT: Dyzma niestety powiększył świtę Św Franciszka za TM... :( Quote
furciaczek Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 To wezme sie za oglaszanie Dyzmy, rozumiem ze kontakt podawac do schroniska :) Quote
Schronisko-czest Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Dzięki - tylko Dyzma nie jest wykastrowany. Gdyby znalazł się jakiś chętny na niego, musiałby poczekać kilka dni na rekonwalescencję po kastracji. Quote
Argus7 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Czy dla psa w depresji wskazany jest kontakt z ludzmi? To pytanie kieruję do "ekipy" ze Schroniska w Częstochowie. Quote
doogo-60 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Pozdrowienia dla szanownej ekipy z tego wątku :) Argus7- po co na PW ?- wszak macie swoją " rewelacyjną" stronę w internecie...same "sukcesy" medialne...ciekawe czemu więc unikasz swojego prawdziwego nicku i w podpisie nazwy swojej "pseudo zwierzęcej" fundacji ... jeśli myślisz,że jesteś anonimowa tutaj to się mylisz... Quote
furciaczek Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='doogo-60']Pozdrowienia dla szanownej ekipy z tego wątku :) Argus7- po co na PW ?- wszak macie swoją " rewelacyjną" stronę w internecie...same "sukcesy" medialne...ciekawe czemu więc unikasz swojego prawdziwego nicku i w podpisie nazwy swojej "pseudo zwierzęcej" fundacji ... jeśli myślisz,że jesteś anonimowa tutaj to się mylisz...[/QUOTE] A mozna prosic o dokladniejsze informacje, o jakiej fundacji mowa? Quote
Schronisko-czest Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Furciaczku - w 2008 roku częstochowski oddział Funadcj For Animals (na dgm udzielała się z ramienia tej fundacji florida_blue) razem z dziennikarką Gazety Wyborczej doprowadził do ukazania się w częstochowskim dodatku do GW serii artykułów, które (najdelikatniej pisząc) miało ukazać schronisko w złym świetle - wszystkie publikacje umieszczone są na stronie częstochowskiego oddziału FFA. Witamy w lutym. Mrozy trochę odpuściły, więc robota na budowie znów ruszyła pełnym tempem. Budynki rosną w oczach, ciężki sprzęt wjeżdża co chwilę na teren schroniska, a co za tym idzie w psim życiu pojawiło się nieco urozmaicenia. Niestety adopcji jak na lekarstwo - chociaż dzisiaj udało się wyadoptować jednego psiaczka, a innego odnaleźli właściciele. Z dobrych wiadomości mamy jeszcze dwie: depresyjna amstaffka dochodzi do siebie (tylko wybredna jest niesamowicie - nie bardzo podchodzi jej schroniskowe menu - kto by tam doborowolnie jadł ryż? - pani doktor karmi ją na siłę) - na pewno była psem domowym, bo uwielbia wszelkie fotele i kanapy. A druga dobra wiadomość - Luna z pierwszego postu prawdopodobnie jutro albo dzisiaj pójdzie do nowych właścicieli. :) Edit: No i Luna znalazła swoje miejsce na ziemi - odebrała ją bardzo miła rodzina, która co prawda ma juz jednego psa, ale Luna ma wypełnić pustkę po niedawno zmarłym, schorowanym psie. [IMG]http://lh6.ggpht.com/_zPteBnv-RBA/S2bHGCBX2II/AAAAAAAAAOA/w3yBLulWb78/_mini-DSC06705.JPG[/IMG] Quote
Argus7 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Okropna jest ta Fundacja, jak mogła oczerniać tak wzorowe Schronisko. Ja jednak proszę o odpowiedż na pytanie. CZY PIES W DEPRESJI POWINIEN MIEĆ KONTAKT Z LUDZMI ? Pytanie to kieruję do Schroniska w Częstochowie. Quote
zarzaneri Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 zapisze się i poobserwuje wątek...co do schroniska to mam własną opinie (na podstawie tego co widziałam naocznie), ale mam nadzieje ze po remoncie wszystko "pójdzie" ku lepszemu Quote
noexist Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 a wy co robicie dla tych psiaków , że tak zapytam? zróbcie więcej, dopiero potem oceniajcie innych. jak macie zamiar znowu się kłócić i 'atakować' schronisko w ten sposób, to załóżcie sobie osobny wątek ;/ ten ma inny cel. Quote
Seymour666 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 A no to może i ja poobserwuję. Obiecałam sobie, że będę się trzymać jak najdalej od całej przepychanki między FFA a schroniskiem, może nareszcie zacznie sie dziac tam cos dobrego, zwłaszcza w kwestiach adopcji i działanie wolontariatu. Szczególnie chciałabym przeczytać opinie osób, którym dane było adoptowac pieski z częstochowskiego schroniska- czy są zadowolone ze sposobu, w jaki sie to odbywało, i czy ostatnie formuła wolontariatu wystarczała do przygotowania do adopcji "trudnych" psów, na co na ogół nie maja czasu pracownicy? Quote
furciaczek Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Dziekuje za informacje schronisko- czest , sytuacji nie znam wiec nie bede sie wypowiadac w tym temacie. Ciesze sie ze Luna znalazla nowy dom :) Quote
Recommended Posts