Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Śliczna sunia, ale mnie sterylizacja aborcyjna się nie podoba i to w tak zaawansowanej ciąży....to tak jakby utopić tyle co urodzone szczeniaki :( Ja oczywiście nie neguje żadnej z Was za to posunięcie, wiem że kolejne szczyle to kłopot, ale smutno mi jak to czytam :(

Posted

Ja osobiscie jestem gdzies pomiedzy, z dominacja na tak. Bo kolejne mioty niepotrzebne, a tyle juz ich jest...Oczywiscie nie jest to najlepsze rozwiazanie, ale niestety mamy jak mamy i trzeba jakos rozwiazywac...Sama mialam jedna suczke z aborcyja sterylka i uwierzcie mi nie rozppaczala z powodu straty ciazy. Moze sie cos suczce w glowie pozmienia, ale nie jestem pewna tej swiadomosci i odczuwania smutku. Tyle zaobserwowalam na jednym co prawda przykladzie, ale suczka doszla do sibie najlepiej z tych kilku ktore sterylizowalam, no moze nie ja, ale ja zawozilam;)

Posted

Każdy chciałby dać im życie. Tylko, że ludzie nie myślą, gdy chcą, przynajmniej Ci, którzy dopuszczają do takich sytuacji. Miszka zachowuje się tak, jakby nigdy nie mieszkała w mieszkaniu. Nie wiemy jak potoczyły się jej losy. Ale jest wiele innych suniek, które ciężarne zostały wyrzucone za bruk. Bo "się nie pilnowały".
Niestety, sterylka aborcyjna jest najkorzystniejszym wyjściem - i dla zmęczonej Miszki - i dla szczeniąt.

Posted

Jeszcze niestety nie wiem nic..
Ale dzień dopiero się zaczął. Miszka chodzi na spacery już bez smyczy, przychodzi do nas na zawołanie:)
Tylko na klatce schodowej trzeba ją zapinać, bo mylą jej się piętra:)
W czwartek zabieg..
A jutro zakupy u weta..:)

Posted

Jeszcze niestety nie wiem nic..
Ale dzień dopiero się zaczął. Miszka chodzi na spacery już bez smyczy, przychodzi do nas na zawołanie:)
Tylko na klatce schodowej trzeba ją zapinać, bo mylą jej się piętra:)
W czwartek zabieg..
A jutro zakupy u weta..:)

Posted

No to czekamy (nie)cierpliwie na nowe wieści ...

wstaw, jeśli możesz, nowe fotki ... sunia jest tak piękna, że wszyscy z przyjemnością popatrzą :)

Posted

Jeszcze nie.. czekam na wieści..

Miszka chodzi na spacery bez smyczy, przybiega na zawołanie. Musimy zapinać ją dopiero na klatce schodowej, bo notorycznie myli piętra i do sąsiadów niżej się pakuje:)

Posted

Państwo dzwonili niedawno do mnie.
Są zainteresowani Miszką jak najbardziej, ostateczne decyzje zostaną podjęte w przyszły weekend, kiedy przyjadą do mnie i poznają Miszką osobiście. Porozmawiam z nimi o psychice i metodach postępowania z dziewczyną, wyjdziemy także na spacer. Poobserwują się i poznają. A i ja poczynię swoje uwagi:)
Trzymajcie kciuki kochane!
Jutro postaram się jakieś fotki wrzucić:) Dogo muli mi niesamowicie, nie potrafiłam się dobić prawie wcale przez cały dzień..

Posted

To dobrze swiadczy o zainteresowanych, jesli najpierw chca sie zapoznac z Miszka. Mam nadzieje, ze sunia ich zauroczy i nie beda chcieli miec innego psa niz Miszka :kciuki:

Posted

DZis dzwonil do mnie pan z Poznania zainteresowany Majka/Diana, ogolnie suczka collie. Nie rozgadywalam sie jakos specjalnie, ale pan mial wczesniej kolaczke i stad chce taka rase lub cos bardzo w typie. Moge podac na niego namiar, ale dom jak najbardziej do sprawdzenia. Byl gotow przyjechac do Kielc po piesa i powiedzial ze jakby cos to zeby dzwonic do niego....Ogolnie spoko, choc mysle ze sunia musialaby byc koniecznie wysterylizowana...Dla pewnosci;) Jak cos macie czy moze ktos to moge wyslac namairy na prv;)

Posted

Ciotki, rozmawiałam z innymi wetami i kochaną Ulv. Mam coraz większe wątpliwości.
Jutro chciałabym zrobić USG i RTG, policzyć płody. I zadecydować. Boję się utraty krwi i ryzyka zabiegu.
Skonsultuję z najlepszymi i dam Wam znać.

Posted

Cześć Dogomaniaczki!

Gdyby Miszka nie chciała zaprzyjaźnić się z nowym państwem w przyszły weekend, to chętnie ja z mężem przyjadę - może znajdziemy wspólny język. Także jak coś - jesteśmy chętnym domkiem awaryjnym.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że sunia szczęśliwie przejdzie zabieg i w ciepłym domku z kochającymi ludźmi będzie mogła dochodzić do siebie. Trzymam kciuki!

Posted

Basia1968 na watku Diany napisala

" zobaczcie tą sunię - tak mi na wygląd przypomina Miszkę

[IMG]http://zaginionepsy.pl/zdjecia/mini/2991_1_1263992499.jpg[/IMG]

sunia jest poszukiwana - może warto??/

[URL="http://zaginionepsy.pl/obiekt,2991,Zaginiony,Sosnowiec,ROSA.html"]http://zaginionepsy.pl/obiekt,2991,Z...wiec,ROSA.html[/URL]"

Naa sprawdzisz. Choc odleglosci chyba za duze. No i ten brzuch, ale moze warto:)

Ale jak patrze na zdjecia to chyba nie. Wydaje sie ze jednak troszke inne sa;)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...