lilith27 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 [quote name='AnnaA']A do kogo te pytania i co Cię upoważnia do ich zadawania? [/QUOTE] czyli już przyznajesz mi prawo do zadawania pytań? [quote name='AnnaA']P.Ilona przyjeżdża pod koniec września do mnie. Jeżeli jesteś zainteresowana jej działalnością, daj znac a będziesz mogła poznac ją osobiście. ..................... Zapraszam, przyjedz to sobie z nią porozmawiasz i wszystkiego się osobiście dowiesz.[/QUOTE] jakkolwiek jest to jakaś sensowna propozycja bo niestety ale od osób współpracujących to ja za wiele dowiedzieć się nie mogę Asta milczy i nie odpowiada na pytania mimo, że bywa na dgm również justyna_wolontariat (to chyba ta osoba, która była w Niemczech u p. Ilony?) również nie wypowiada się czy to wszystko to jakaś tajemnica? [quote name='kaa']Nie ma mowy o żadnej dużej ilości, bo zawsze jedzie do niej tylko kilka psów , [/QUOTE] [quote name='AnnaA']P.Ilona pomaga też psiakom z Rumunii, Węgier, Hiszpanii.[/QUOTE] Quote
AnnaA Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Mają rację, że milczą. Ty każdy wpis komentujesz i ciągle masz jakieś uwagi. To, że współpracują z p.Iloną moim zdaniem, jest najlepszą gwarancją, że wszystko jest w porządku. A współpracują już nie od wczoraj. Nie bradzo już wiem co chcesz osiągnąc. Nie, nie przyznaję Ci prawa do zadawania takich jak zadajesz pytań i nie ja na nie odpowiadałam. Quote
lilith27 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 [quote name='AnnaA']Mają rację, że milczą. Ty każdy wpis komentujesz i ciągle masz jakieś uwagi. [/QUOTE] Jakie uwagi? Ja mam pytania, na które w przeważającej części nie dostaje odpowiedzi. Komentuję tylko Twoje uszczypliwości wobec mojej osoby. [quote name='AnnaA'] Nie bradzo już wiem co chcesz osiągnąc. [/QUOTE] chcę znać fakty. Czy może one są tajne? [quote name='AnnaA'] Nie, nie przyznaję Ci prawa do zadawania takich jak zadajesz pytań i nie ja na nie odpowiadałam.[/QUOTE] A najbardziej oburzającym zapewne jest pytanie o nazwę stowarzyszenia, co? Quote
Asta17 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Lilth27 spokojnie. Nic nie jest żadną tajemnicą . Ilona ma już paragraf 11 , który jest jej potrzebny w Niemczech do założenia stowarzyszenia. Kończy załatwianie reszty papierów. Jak powstanie strona od razu podam Ci jej nazwę i wszystko będziesz mogła sobie zobaczyć. :) Justyna jedzie do Niemiec jeszcze raz w przyszłym tygodniu więc będa znowu zdjęcia Frani i równiez Nutki. Ja w sumie znalazłam jeszcze w moim aparacie 2 zdjęcia Nutki to jutro je wstawię. Wszystko jest w najlepszym porządku, a TY się gorączkujesz. Quote
lilith27 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 [quote name='Asta17']Lilth27 spokojnie. Nic nie jest żadną tajemnicą . [B]Ilona ma już paragraf 11[/B] , który jest jej potrzebny w Niemczech do założenia stowarzyszenia. Kończy załatwianie reszty papierów. Jak powstanie strona od razu podam Ci jej nazwę i wszystko będziesz mogła sobie zobaczyć. :) Justyna jedzie do Niemiec jeszcze raz w przyszłym tygodniu więc będa znowu zdjęcia Frani i równiez Nutki. Ja w sumie znalazłam jeszcze w moim aparacie 2 zdjęcia Nutki to jutro je wstawię. Wszystko jest w najlepszym porządku, a TY się gorączkujesz.[/QUOTE] jak wskazują dogomaniackie wątki oraz tłumaczenia aktów prawnych i instrukcji w przedmiocie Importu psów z Europy Południowej i Wschodniej on (par. 11) jest potrzebny w ogóle do jakiekolwiek działalności (nawet osób prywatnych) jako dt dla psów w ilości powyżej pięciu sztuk, a nie tylko dla stowarzyszeń. Więc chyba pozwolenie od lokalnych władz posiada już od dawna. Z postu angie i przytoczonego artykułu wynika, iż działa od dawna. ale poczekam na wszystko jak piszesz nie będę się gorączkować Quote
lilith27 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 [quote name='Asta17']Lilth27 spokojnie. Nic nie jest żadną tajemnicą . Ilona ma już paragraf 11 , który jest jej potrzebny w Niemczech do założenia stowarzyszenia. Kończy załatwianie reszty papierów. Jak powstanie strona od razu podam Ci jej nazwę i wszystko będziesz mogła sobie zobaczyć. :) Justyna jedzie do Niemiec jeszcze raz w przyszłym tygodniu więc będa znowu zdjęcia Frani i równiez Nutki. [B]Ja w sumie znalazłam jeszcze w moim aparacie 2 zdjęcia Nutki to jutro je wstawię.[/B] Wszystko jest w najlepszym porządku, a TY się gorączkujesz.[/QUOTE] hmmmmmm dalej nie ma fotek edit: użytkownik angie271295 poczytuje cały czas dgm skoro ta osoba bywa tutaj, to dlaczego sama nie da info czy zdjęcia? Quote
Asta17 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Nie wstawiłam fotek, bo może nie mam czasu? Wiesz...zamiast godzinami przesiadywać na dogo wolę zająć się czymś pożytecznym i szukać domów dla psów. Wiesz... jak nie przestaniesz mnie inwigilować to przestanę pisać, bo prostu wkurza mnie takie naciskanie i przypieranie do muru. Quote
lilith27 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 [quote name='Asta17']Nie wstawiłam fotek, bo może nie mam czasu? Wiesz...zamiast godzinami przesiadywać na dogo wolę zająć się czymś pożytecznym i szukać domów dla psów. Wiesz... [B]jak nie przestaniesz mnie inwigilować to przestanę pisać, bo prostu wkurza mnie takie naciskanie i przypieranie do muru.[/B][/QUOTE] :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: na pewno nie Ciebie inwigiluje a skoro już jesteś...wrzuciłaś fotki? Quote
Asta17 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Jeszcze nie, bo teraz jestem w pracy. Jak się uda to wieczorem. Quote
lilith27 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 [quote name='Asta17']Jeszcze nie, bo teraz jestem w pracy. Jak się uda to wieczorem.[/QUOTE] no niestety nie udało się Quote
mala_czarna Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 [quote name='lilith27']no niestety nie udało się[/QUOTE] Też już jestem zniesmaczona tym :( Od 11 września nie udało się wstawić fotek. Masakra jakaś. Quote
lilith27 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 [quote name='mala_czarna']Też już jestem zniesmaczona tym :([/QUOTE] przykro mi ....... Quote
mala_czarna Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 [quote name='lilith27']przykro mi .......[/QUOTE] Na FB poczytałam o adopcjach niemieckich, i włosy stanęły mi dęba. Dlatego martwi mnie taka cisza tutaj. Quote
lilith27 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 [quote name='mala_czarna']Na FB poczytałam o adopcjach niemieckich, i włosy stanęły mi dęba. Dlatego martwi mnie taka cisza tutaj.[/QUOTE] nie było mnie na dgm, kiedy frania wyjeżdżała..... od stycznia do kwietnia miałam trudną sytuację życiową zainteresowałam się zatem dopiero niedawno adopcjami do Niemiec istotnie włosy stają dęba.....dlatego bezwzględnie koniecznym jest szczególna piecza nad zagranicznymi adopcjami o tym pisała obraczus mnie osobiście bardzo niepokoi dość pokaźna liczba polskich piesków ogłaszanych na niemieckich portalach przez 1 osobę [url]http://www.dogomania.pl/threads/205850-Stara-spanielka-z-pochw%C4%85-na-wierzchu-ZNALAZ%C5%81A-do%C5%BCywotni-AZYL-szcz%C4%99%C5%9Bcia-NUTKO-!!/page16[/url] nie wiem też, ile jest psów u p. Ilony (czy ona ogarnia to wszystko? ile każdy z nas wydaje psów miesięcznie?) użytkownik angie271295 (P. Ilona bądź bardziej prawdopodobnie córka) loguje się na dgm a jednak brak zdjęć, brak info o Frani jak również o Nutce datownik zdjeć jest skopany (wskazuje na styczeń 2003) mimo uspokajającej rozmowy z Olą, ciągle jest bardzo wiele pytań...... Quote
Justyna_wolontariat Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 nie bede sie powtarzac skopiuje co napisalam na watku Nutki Nutka, Frania, Laki czuja sie bardzo dobrze Lakus bez lapki swietnie daje sobie rade nie mam czasu na robienie zdjec psiakom u p Ilony bo ten czas ktory spedzam w Niemczech kilka razy w roku poswiecam na odwiedziny u wyadoptowanych od nas paiskow. Jutro wstawie zdjecia Nutki wyglada bardzo ladnie ma obciete wlosy na uszkach, Nutka to spioch i zarlok a Frania nie do poznania otwarta radosna, uwielbia sie bawic z psami. Czego chciec wiecej dla tych psiakow ile czasu Frania szukala domu w Polsce czy ktos ja chcial? a Nutka stary schorowny spaniel? Czy reszte swojego czasu mialy spedzic w hotelu czy schronisku maja milosc cieplo jedzenie spacery spia w domu. aby nie bylo zadnych watpliwosci ze jestem w Niemczech i sama widzialam Nutke, Franie i Lakiego sama sobie zrobie z nimi zdjecia. Zawsze sprawdzam domy czy to w Polsce czy w Niemczech gdzie wydaje psiaki adopcja tych 3 psiakow to nie moja adopcja ale p Ilone znam i podziwiam ja za to co robi psiaki sa bardzo zadbane maja milosc jedzenie. Nie mam zadnych zastrzezen. Quote
obraczus87 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Dziekujemy Justyna za informacje. Mam nadzieje, że teraz dla wszystkich jest wszystko jasne. Oczywiście przy następnych wizytach prosimy równiez o jakieś zdjęcia Frani :) Quote
Justyna_wolontariat Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Obiecane zdjecia, zdjecia z spacerku co prawda już późno było ale nawet wyszły Franka uwielbia spacerki bez smyczy obok nogi chodzi, mądra sunia. z moimi psiakami w aucie które zabieram z sobą do Niemiec a suczka w łatki to Tosia ma teraz 11 lat adoptowana chyba 5 lat temu z schroniska w Zabrzu [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images47.fotosik.pl/1129/0272f18b4ac7abbamed.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images45.fotosik.pl/1130/b920530906ca249fmed.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/1139/39f8c4ab953c6a68med.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images35.fotosik.pl/942/40045e356bde3d95med.jpg[/IMG][/URL] Quote
himba Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Jak miło widzieć Franię:roll: nigdy jej nie zapomnę. Czy jest szczęśliwa, tego nam nie powie,ale po mordce widać,że ma się dobrze. Quote
Awit Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Franeczka, jaka śliczna:-) Justyna czyli Ty sprawdzasz domy w Niemczech osobiście i potem odwiedzasz psiaki kilka razy w roku? A te psiaki z Franią to psy Pani Ilony, tak? Quote
obraczus87 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Te psiaki w aucie są psiakami Justyny :) tak zrozumiałam z JEj wypowiedzi :) Quote
Awit Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Aaa, to ja źle zrozumiałam, że to psy Justyny, ale to te psy, które idą do adopcji do niemiec. Quote
kaa Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='Awit']Aaa, to ja źle zrozumiałam, że to psy Justyny, ale to te psy, które idą do adopcji do niemiec.[/QUOTE] To są prywatne 2 psy Justyny ( Pusia i Dino) + Tosia z Zabrza . Tak Justyna do Niemiec jeździ osobiście , w miarę możliwości czasowych ( praca + studia) . Quote
Justyna_wolontariat Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 2 białe psiaki to moje ;) wszędzie je zabieram z sobą a suczka w łatki to Tosia nie p Ilony a jej syna . Frania ma się naprawdę dobrze jest zadowolona zadbana. Sama sprawdzam domki zarówno w Polsce jak i Niemczech. Quote
Recommended Posts