Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[CENTER][COLOR=teal][COLOR=teal][B][SIZE=3]HAPPY END![/SIZE][/B][/COLOR][/COLOR][/CENTER]

[CENTER][COLOR=teal][B][SIZE=3][COLOR=teal]Po roku znalazł się cudowny domek dla Franeczki [/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER]

[CENTER][COLOR=teal][COLOR=teal][B][SIZE=3]u pani Ilony [/SIZE][/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=teal][COLOR=teal][B][SIZE=3]w Ellwangen w Niemczech[FONT=Verdana][COLOR=seagreen]. [COLOR=teal]"[/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/COLOR][/COLOR][B][FONT=Verdana][COLOR=teal][SIZE=3]Dom ciepły, kochający psiaki, oddający się im w 10000%, walczący o ich zdrowie…. Wszystkie psiaki powinny mieć TYLKO takie domki![/SIZE][/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=teal][SIZE=3] P.Ilona opiekuje się starszymi psiakami, które leczy i szuka im domów. Franeczka zostanie zdiagnozowana przez zaprzyjaźnionych z p.Iloną wetów. Będzie mieszkać w domu na parterze czyli nie będzie musiała pokonywać schodów. Wejście na wyższe piętro jest zagrodzone – tak aby psiaki nie zrobiły sobie krzywdy. [/SIZE][/COLOR][/FONT][/B][/CENTER]

[CENTER][B][FONT=Verdana][COLOR=teal][SIZE=3]Z panią Iloną na stałe współpracuje schronisko w Rudzie Śląskiej. Będą aktualne informacje o niuni, zdjęcia itd. [/SIZE][/COLOR][/FONT][/B][/CENTER]

[CENTER][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=teal]Bardzo dziękujemy Nikusowi oraz Kaa i Justynie Wolontariat dzięki Wam o Frani dowiedziała się p.Ilona", dziękujemy wszystkim którzy są zaangażowani w pomoc dla Frani oraz wspaniałym domkom tymczasowym które się nią opiekowały - pani Iwonie i AnnieA. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/CENTER]
[COLOR=teal][COLOR=teal][/COLOR][/COLOR]
[COLOR=teal][COLOR=teal]

[CENTER][B][SIZE=3]O Frani[/SIZE][/B][/CENTER]

[/COLOR]

[/COLOR]

[CENTER][COLOR=teal][COLOR=teal][COLOR=teal][SIZE=2][COLOR=teal]Frania to ok 5 letnia, malutka kudłata sunia pod kolanko. Jest leciutka, waży 12kg. [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/CENTER]

[CENTER][SIZE=2][COLOR=teal][COLOR=teal]Trafiła do schroniska w Kruszewie z interwencji. [/COLOR][COLOR=teal]Po wizycie w klinice w Ostrołęce i prześwietleniu okazało się, że sunia ma prawdopodobnie zniekształcony obraz widzenia i wrodzone wodogłowie. [/COLOR][/COLOR][COLOR=teal][COLOR=teal]W związku z tym jej główka jest troszkę innego kształtu niż zdrowych psów. Inaczej niż zdrowe psy stawia kroki, w trakcie biegania łapki lekko jej się plączą, ale suczka zachowuje równowagę. [URL="http://www.youtube.com/watch?v=fEIQmGKW-l8"]( http://www.youtube.com/watch?v=fEIQmGKW-l8[/URL] ) Co jeszcze ją odróżnia? Jest może troszkę powolniejsza, uważniej się rozgląda. Na spacerach nie odstępuje człowieka.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][COLOR=teal]Jej stan jest stabilny, [SIZE=2]nie przeszkadza jej za bardzo w życiu ani w kontakatch z człowiekiem i innymi psami.[/SIZE] Według weterynarza to że Frania przeżyła tyle lat z wodogłowiem świadczy o tym że jej stan nie pogarsza się i że Frania świetnie nauczyła sobie z nim żyć. [/COLOR][/CENTER]

[CENTER][COLOR=teal]Suczka jest bezproblemowa i bardzo łagodna, nic nie niszczy, nie szczeka, może sama zostawać w domu, choć lepiej żeby mogła być na dworzu bo czasem pod wpływem stresu robi siusiu. ( w obecnym DT zdarzyło się to 3 razy na przestrzeni 5 miesięcy ). [/COLOR][/CENTER]

[CENTER][COLOR=teal]W kwietniu 2010 Franię przyjęła na DT pani Iwona. W listopadzie przeniosłam Franeczkę do domowego DT u AnnyA gdzie przebywa do tej pory. [/COLOR][/CENTER]

[CENTER][quote name='obraczus87']Ponizej zacytowane posty z osotanich tygodni - dotycza zachownaia Frani i tego jakim jest psiakiem...[/QUOTE][/CENTER]
[INDENT]Napisał [B]AnnaA:[/B]
[/INDENT][INDENT]
[LEFT](...) Podjęłam się przechowac Franię przez zimę, określiłam termin pobytu Frani u mnie na koniec kwietnia i ten termin zbliża się szybkimi krokami.

[/LEFT]
[/INDENT][INDENT]

[LEFT]Głośno myślę, że chyba trzeba zacząc organizowac deklaracje na hotelik dla Frani i pilne szukanie hoteliku, który Franię przyjmie.[/LEFT]

[LEFT]Przykro mi bardzo, ale nie czuję się na siłach dalszego opiekowania się Franią. Nie dlatego, że Frania jest jakoś specjalnie uciążliwa ale dlatego, że ja poprostu kiepsko się czuję i nie daję rady opiekowac się psami.[/LEFT]

[LEFT]W tej chwili utknęły u mnie trzy trudne, słabo adopcyjne psy i nie daję rady fizycznie.[/LEFT]

[LEFT]Bardzo proszę o energiczne zajęcie się tematem Frani.[/LEFT]

[/INDENT][INDENT]Napisał [B]AnnaA:[/B]

[LEFT]Kończy się piąty miesiąc pobytu Frani w mnie. Z moich obserwacji Frani wynika, że Frania pozostawia "niespodzianki" tylko w wypadku zaniepokojenia, jeżeli coś się zmienia w otaczjącym ja świecie. Jezeli przybywają goście, nowe psy. Generalnie gdy jesy czymś zaniepokojona. Zupełnie świadomie załatwia swoje potrzeby fizjolog. a nawet q-kę usiłuje zagrzebac.[/LEFT]

[LEFT]Ma bardzo dobry apetyt ale chyba zeszczuplała. Kładę to na karb tego, że jest bardzo ruchliwa. Będzie teraz dostawała więcej jeśc chociaż obecnie je wiecej jak moja Kora /owczarek podhalański/. Ale Kora ciagle się wyleguje a Frania dużo drepcze.[/LEFT]

[LEFT]Frania bardzo ładnie bawi się z Hektorem i Kapsel.[/LEFT]

[LEFT]Nie boi sie głaskania po główce, boi sie natomiast energicznego wyciagnięcia w jej strone ręki i chyba stąd odebrano to jako strach przed głaskaniem po główce.[/LEFT]

[LEFT]Z główki zresztą zeszły jej jakieś duże strupy tak jakby po uderzeniu.[/LEFT]

[LEFT]Sprawdzałam, na brzuszku nie ma żadnych guzków.[/LEFT]

[LEFT]Na spacerku idzie przy nodze i nie oddala się. Dosłownie pilnuje się moich butów.[/LEFT]

[LEFT]Jeżeli są jakieś pytania to chętnie odpowiem ale moim zdaniem Frania niewiele odbiega od normalnego psa. Jeżeli ktoś poświęci jej więcej jak ja uwagi to i napewno nawiąże z nią bliższy kontakt.[/LEFT]

[LEFT]Hotelik dla Frani też musi byc szczególny. Zamknięcie jej teraz w kojcu nie bedzie dla niej dobre. Gdyby ktoś dał jej swobodę taką jaką miała u mnie.[/LEFT]

[LEFT]Frania jest absolutnie niekonfliktowa.[/LEFT]

[LEFT]Napisał [B]AnnaA:[/B][/LEFT]

[LEFT]Wydaje mi się, że zdjęcia jakie są w pierwszym poście zupełnie dobrze oddaja wygląd Frani. Ja zdjęc też nie umiem robic. Niestety.[/LEFT]

[LEFT]Mam za to kilka dobrych wiadomosci. Frania bardzo polubiła Kapsla i wczoraj obserwowałam jak pięknie sie z nim bawi.[/LEFT]

[LEFT]Nie jestem pewna, ale dzisiaj rano Frania jakby sygnalizowała chęc wyjścia na dwór. Było rano, wszystkie psy jeszcze spały /ja też/ a Frania zaczęła biegac i mnie obudziła. Na 100% nie można powiedziec, że to było zamierzone ale....[/LEFT]

[LEFT](...) Ona jest naprawde bardzo spokojnym, niekłopotliwym i przyjaznym psem, Tylko troszeczkę innym.[/LEFT]

[LEFT]Na spacerku poza terenem Frania nie odstępuje mnie na krok. Jest przylepiona do moich nóg.[/LEFT]

[LEFT]Doskonale orientuje sie w topografii mieszkania, wie gdzie jest jej koszyczek, chociaż lubi też rozłożyc się na dywaniku w pokoju, razem z resztą stada.[/LEFT]

[LEFT]Reaguje na wołanie i nnie ma problemu z jej przywołaniem.[/LEFT]

[LEFT]Napisał [B]himba:[/B][/LEFT]

[LEFT]Frania jest przesympatyczna, może się wydawać trochę inna ale jakie to ma znaczenie dla kogoś kto ją pokocha?? Z Franią jest tak jak z dzieckiem specjalnej troski, niektórzy muszą się bardzo długo zastanawiać czy są w stanie podjąć się opieki. Gdybym ja miała mały domek z działeczką biorę Kapsla, Rudzika i Franię ma swoje zwierzaki to jeszcze dwa z terenu szpitala i wszyscy jesteśmy szczęśliwi. Pracuję nad tym domeczkiem[/LEFT]

[LEFT](...) W tekście o Frani nie trzeba zaznaczac, że domek ma byc dobrze ogrodzony. Frania nigdzie się nie oddala. Może byc nawet zupełnie nie ogrodzony. Frania porusza się tylko kilka kroków od domu i najchętniej chodzi naokoło. Jeżeli jestem w ogrodzie Frania nie odstępuje mnie na krok. Tak jak pisałam, chętnie bawi się z Hektorem/pies bardzo wycofany, nieśmiały/ i z Kapslem /pies bardzo radosny, żywy/. Nie podchodzi do mojej Kory i stara się omijac Blankę. Chcąc zachecic Hektora lub Kapsla do zabawy Frania szczeka.[/LEFT]

[LEFT][quote name='AnnaA'] (...) A Frania została zaszczepiona p.wściekliżnie przez moją p.Wetkę z Kozienic bezpłatnie. (...) [/QUOTE][/LEFT]

[/INDENT][quote name='AnnaA']

[LEFT]Frania nie umie chodzic na smyczy. Obróżkę pozwoliła sobie zapiąc bez protestu. Jazda samochodem też była bezproblemowa.[/LEFT]

[/QUOTE]

[CENTER][quote name='AnnaA']Psy jak najbardziej tak [ w DT/DS]. Frania umie się bawic z Kapslem i Hektorem. Reszta psów jej nie zauważa. Hektor i Kapsel bawią się z nią bardzo delikatnie tak jakby wiedziały, że ona jest troszeczkę inna. Jedynie Rudzik na Franię czasami dziamgotnie ale on dziamgocze na wszystkie psy. Jest tak mały, że robi to ze strachu. Boi się żeby go nie zadeptały.[/QUOTE][/CENTER]

[LEFT][quote name='jayo'] (...) Nakrecilam film, zeby mozna bylo zobaczyc jak Frania sie porusza. Przednimi lapami maszeruje jak zolnierz troche, tylne sa sztywnawe i jakby koslawe. [URL="http://www.youtube.com/watch?v=fEIQmGKW-l8"]http://www.youtube.com/watch?v=fEIQmGKW-l8 [/URL][/QUOTE] [/LEFT]

[LEFT][SIZE=3][COLOR=teal][B]9.04.2010 Wizyta u neurologa[/B][/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][B][COLOR=teal]Karta informacyjna wizyty[/COLOR][/B][/LEFT]

[LEFT][B][COLOR=teal]Przychodnia Weterynaryjna "Auxilium"[/COLOR][/B][/LEFT]

[LEFT][B][COLOR=teal]Olkowski Arkadiusz[/COLOR][/B][/LEFT]

[LEFT][B][COLOR=teal]ul. Królewska 64a[/COLOR][/B][/LEFT]

[LEFT][B][COLOR=teal]05-822 Milanówek[/COLOR][/B] [/LEFT]

[LEFT][B][COLOR=teal]Rasa: pies mieszaniec[/COLOR][/B][/LEFT]

[LEFT][B][COLOR=teal]Wiek:[/COLOR][/B][COLOR=teal][B]4 lata i 0 miesięcy[/B][/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=teal][B]Płeć:[/B][/COLOR][COLOR=teal][B] żeńska[/B][/COLOR][/LEFT]

[LEFT][B][COLOR=teal]09/04/2010 [/COLOR][/B][/LEFT]

[LEFT][COLOR=teal][B]Opis wizyty[/B][/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=teal][B]Badanie[/B][/COLOR][/LEFT]

[LEFT][B][COLOR=teal]Opis wywiadu/badania:[/COLOR][/B][/LEFT]

[LEFT][COLOR=teal]W badaniu klinicznym kopulasty kształt głowy, zez brzuszno-boczny, ślepota ósrkodkowa średniego stopnia, niezrośnięte ciemiączko. Prawidłowe odruchy powiekowe, opóźniona reakcja oczu na groŜenie obustronnie, zez pozycyjny symetryczny, prawidłowe reakcje umieszczania kończyn piersiowych i miednicznych, hipermetryczny chód. Podejrzenie wodogłowia wrodzonego. Do potwierdzenia rozoznania wskazane MRI mózgowia. [/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=teal]Lekarz: Lek.wet. Arkadiusz Olkowski[/COLOR][/LEFT]

[CENTER][COLOR=teal][B]Zdjęcia z DT u p. Iwony: [/B][/COLOR][/CENTER]

[CENTER][URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images39.fotosik.pl/277/68cc857c181f209amed.jpg[/IMG][/URL][/CENTER]

[CENTER][URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images47.fotosik.pl/281/fde79f2b8cad7964med.jpg[/IMG][/URL][URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images48.fotosik.pl/281/dac173f2cc4916cbmed.jpg[/IMG][/URL][/CENTER]

[CENTER][B][COLOR=teal]Zdjęcia ze schroniska: [/COLOR][/B][/CENTER]

[CENTER][SIZE=2][IMG]http://img696.imageshack.us/img696/7308/img1591a.jpg[/IMG][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][SIZE=2][IMG]http://img651.imageshack.us/img651/104/img1593.jpg[/IMG][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][IMG]http://img686.imageshack.us/img686/3610/img1444r.jpg[/IMG][/CENTER]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]Wpłaty dla Frani:[/COLOR][/B] [/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]300 zł[/COLOR][/B][COLOR=teal] - pieniądze zebrane przez Ammounie na warsztatach [/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]38,57 zł[/COLOR][/B][COLOR=teal] - Kami_23[/COLOR] [/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]50 zł[/COLOR][/B][COLOR=teal] - Obraczus87 -Kundelkowa Skarbonka [/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]11, 43 zł -[/COLOR][/B][COLOR=teal] Aldrumka [/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]10zł[/COLOR][/B][COLOR=teal] - Awit [/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]100zł [/COLOR][/B][COLOR=teal]- Leyla [/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]10zł[/COLOR][/B][COLOR=teal] - Kami_23[/COLOR] [/SIZE][/LEFT]

[LEFT][B][SIZE=2][COLOR=teal]Wydatki: [/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]9.04.2010[/COLOR][/B][COLOR=teal] - wizyta u veta [B]-40zł[/B][/COLOR] [/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]28.04.2010[/COLOR][/B][COLOR=teal] - tekst, ogłoszenia i allegro dla Frani ( [URL]http://www.dogomania.pl/threads/184526-Bazarek-us%C5%82ugowy-TEKSTY-OG%C5%81OSZENIA-na-Froda-i-Pekina-do-12.05[/URL] ) [B]- 20zł [/B][/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]28.06.2010 [/COLOR][/B][COLOR=teal]RUTKOWSKA ZOFIA wpłaciła [B]200zł[/B] dla Franeczki - dziękujemy[/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]20.10.2010[/COLOR][/B][COLOR=teal] - zastrzyk na zatrzymanie cieczki [B]40zł [/B][/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]30.10.2010 -[/COLOR][/B][COLOR=teal] pieluchy dla Frani[B] 46,99zł[/B] [/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]1.11.2010[/COLOR][/B][COLOR=teal] - transport Jabłonna - Magnuszew - [B]110zł [/B]- dziękujemy Ajlii! [/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][B][SIZE=2][COLOR=teal]SALDO +463,01zł[/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]Zwrot kosztów za utrzymanie Frani XI - 45zł [/COLOR][/B][COLOR=teal]- dziękujemy Aniu! [/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]Zwrot kosztów za utrzymanie Frani XII - 46,50zł [/COLOR][/B][COLOR=teal]- dziękujemy Aniu! [/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]Zwrot kosztów za utrzymanie Frani I - 46,50zł [/COLOR][/B][COLOR=teal]- dziękujemy Aniu! [/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]Zwrot kosztów za utrzymanie Frani II - 42zł [/COLOR][/B][COLOR=teal]- dziękujemy Aniu! [/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][SIZE=2][B][COLOR=teal]Zwrot kosztów za utrzymanie Frani III - 62,50zł [/COLOR][/B][COLOR=teal]- dziękujemy Aniu! [/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[LEFT][B][SIZE=2][COLOR=teal]Ogłoszenia 40zł [/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT]

[LEFT][B][SIZE=2][COLOR=#008080]Ogłoszenia 15zł[/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT]

[LEFT][B][SIZE=2][COLOR=teal]SALDO +165,5zł[/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT]

[LEFT][B][SIZE=2][COLOR=#008080]Wpłaty:[/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT]

[LEFT][B][SIZE=2][COLOR=#008080]Po Budrysku Obraczus87 - 100zł - dziękujemy![/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT]

[LEFT][B][SIZE=2][COLOR=#008080]Cleo2008 39,10zł - dziękujemy![/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT]

[LEFT][B][SIZE=2][COLOR=#008080]SALDO +304,6[/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT]

[LEFT][FONT=Verdana][B][COLOR=teal]DOMINIKA GALLERA 50zł – dziękujemy![/COLOR][/B][/FONT][/LEFT]

[LEFT][FONT=Verdana][B][COLOR=teal]Awit 15zł – dziękujemy[/COLOR][/B][/FONT][/LEFT]

[LEFT][FONT=Verdana][B][COLOR=teal]Vasco 10zł – dziękujemy![/COLOR][/B][/FONT][/LEFT]

[LEFT][FONT=Verdana][B][COLOR=teal]Nikus 30zł – dziękujemy![/COLOR][/B][/FONT][/LEFT]

[LEFT][FONT=Verdana][B][COLOR=teal]Owieczka 10zł – dziękujemy![/COLOR][/B][/FONT][/LEFT]

[LEFT][FONT=Verdana][B][COLOR=teal] [FONT=&quot]TERESA BORCZ 20zł – dziękujemy![/FONT][/COLOR][/B][/FONT][/LEFT]

[LEFT][B][FONT=Times New Roman][COLOR=#008080]Małgorzata Gałęziewska 37zł - dziękujemy! [/COLOR][/FONT][/B][/LEFT]

[LEFT][B][FONT=Times New Roman][COLOR=#008080]Przyjaciele Ammounie 161zł - dziękujemy![/COLOR][/FONT][/B][/LEFT]

[LEFT][B][SIZE=2][COLOR=#008080]SALDO 637,6zł[/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT]

[LEFT][B][SIZE=2][COLOR=#008080]WYDATKI:[/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT]

[COLOR=teal][COLOR=teal][COLOR=teal][SIZE=3][FONT=Verdana][COLOR=teal][B]Transport Wawa - Ruda Śląska 125zł - dziękujemy PATI C![/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR]

[COLOR=teal][COLOR=teal][COLOR=teal][B][SIZE=3][FONT=Verdana][COLOR=teal]Transport Franeczki z Magnuszewa do Wawy 60zł - dziękujemy AnnaA![/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/COLOR][/COLOR][/COLOR]
[COLOR=teal]
[COLOR=teal][COLOR=teal][B][SIZE=3][FONT=Verdana][COLOR=teal]Paszport i czip 82zł [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/COLOR][/COLOR]
[COLOR=teal]
[COLOR=teal][B][SIZE=3][FONT=Verdana][COLOR=teal]Zwrot kosztów za utrzymanie Frani IV + Fiprex - 50zł dziękujemy AnnaA![/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/COLOR]

[B][SIZE=3]SALDO: 320,6zł [/SIZE][/B]
[/COLOR]
[/COLOR]

• Replies 862
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='obraczus87']zapisuje na razie.

Czy pies jest pod opieka Stowarzyszenia czy nie??[/QUOTE]

Stowarzyszenie opiekuje się schroniskiem w Kruszewie ale nie ma pieniędzy żeby zająć sie osobiście tą małą. :-( Bede bardzo wdzięczna jesli ktos ją weźmie pod swoja opiekę i zajmie się wszystkimi sprawami z nią związanymi.
Plisss !!!

Posted

[quote name='obraczus87']Trzeba poszukać tez domowego DT. Malagos czy u Ciebie są miejsca??[/QUOTE]

malagos zgódź sie...
napisałam do kundelkowej skarbonki prośbe o pomoc finansowa dla małej Frani.

Posted

Noo gadałam z panią Wiesią. Nie moglam sie dodzwonic bo jej telefon zamarza.
Sunia pojedzie na RTG najprawdopodobniej we wtorek i bedzie wiadomo czy bedzie miała jakiekolwiek szanse czy trzeba bedzie malutkiej ulzyc w cierpieniach... :-(

Posted

[quote name='Owieczka']Noo gadałam z panią Wiesią. Nie moglam sie dodzwonic bo jej telefon zamarza.
Sunia pojedzie na RTG najprawdopodobniej we wtorek i bedzie wiadomo czy bedzie miała jakiekolwiek szanse czy trzeba bedzie malutkiej ulzyc w cierpieniach... :-([/QUOTE]

Jaki jest koszt Rtg?? Napisz prosze w tytule ile potrzebujemy. Może do wtorku uda się zdobyć kase nie korzystająć z pomocy Skarbonki.

Owieczko, czyli w takim razie nasze działania są zawieszone do wtorku :(

Posted

[quote name='obraczus87']Jaki jest koszt Rtg?? Napisz prosze w tytule ile potrzebujemy. Może do wtorku uda się zdobyć kase nie korzystająć z pomocy Skarbonki.

Owieczko, czyli w takim razie nasze działania są zawieszone do wtorku :([/QUOTE]
Nie rozmawiałam z p.Wiesią o kosztach. I tak mieli z nia jechac na rtg wiec nie musismy się o to martić. Bardziej martwiła bym się o DT bo sunia wymaga spokoju , jest malutka i kruchutka i nic nie widzi, chwieje sie na nogach :( Nie jest wypuszczana na zewnątrz nawet bo bidula potyka sie o wszystko a psy mogły by jej zrobic większa krzywdę...

Posted

Jeśli uda się powalczyć o Jej zdrowie to równiez wizyta u okulisty jest bardzo wskazana. Być może Frania ma szanśe odzyskać wzrok. Ale fakt - o takie rzeczy możemu sie zatroszczyć TYLKO w DT.

Posted

[quote name='Owieczka']malagos zgódź sie...
napisałam do kundelkowej skarbonki prośbe o pomoc finansowa dla małej Frani.[/QUOTE]
mam zajęty dt, zamiast jednej, dwie bidy. Nie mogę wziąć więcej....

Posted

[SIZE=3]No! Mam info ale jak słuchałam to aż mi serce biło mocniej i łezka w oku się zakręciła... :-([/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[B][SIZE=3]Frania nie jest psiakiem do uśpienia bo nie odczuwa bólu, jednak bardzo ja musi wszystko meczyć... [/SIZE][/B]
[B][SIZE=3] [/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Wody , która jej się zebrała nie da sie usunąć jednak uciska nerwy i mózg. Na zdjęciach nie widac żadnych pęknięć ani urazów czaszki. Wet stwierdził, że szwy czaszkowe nie do końca sie zrosły i stąd ten płyn...[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3] To tłumaczy ten chwijny chód i nerwowość. Sunia czasami spokojnie leży a czasami chodzi nerwowo po całym pomieszczeniu gdzie przebywa... Ale ja nie do konca wierzę, że nikt jej nie rąbnął i płyn sam z siebie się pojewił :shake:[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Ucisk moze też spowodować padaczkę... [/SIZE][/B]
[B][SIZE=3] [/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Franusia nie jest ślepa !!! To odrobinke pocieszające ale... ma uszkodzona siatkówkę więc albo widzi rzeczy zniekształcone albo rozmazane, jednak dobrze że by to zobaczył jakiś dobry okulista... [/SIZE][/B]
[B][SIZE=3] [/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Żeby tego było mało sunia była POSTRZELONA !!!! Na zdjęciach wyraźnie widac śrut w okolicy serca !!!! To tłumaczy jej rany jak trafiła do schroniska...[/SIZE] [/B]

[B]Co ta mała musiała wycierpieć... :placz:[/B]

Posted

O losie! To jest pies szczególnej troski, można nawet powiedzieć, że lekko upośledzony przez to wodogłowie :(
Potrzebuje spokojnego domu, najlepiej bez innych zwierząt i dzieci... o pieniądzach na leczenie już nie wspomnę :(

Posted

[quote name='Agucha']O losie! To jest pies szczególnej troski, można nawet powiedzieć, że lekko upośledzony przez to wodogłowie :(
Potrzebuje spokojnego domu, najlepiej bez innych zwierząt i dzieci... o pieniądzach na leczenie już nie wspomnę :([/QUOTE]

No własnie !!! :placz:
Jeśli nic nie zrobimy to małą czeka dogorywanie w schronisku w tłumie psów :-(