Bolsbokser Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Kano jest bardzo karny, szybko się uczy. Chodzi za moim Tatą jak cień. Jeszcze zdarza mu się załatwić w domu, nie potrafi jeszcze zasygnalizować wyjścia za potrzebą. Ale... nauczy się. Dopiero kilka dni jest. Quote
andegawenka Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Nauczy się...czasu trzeba.:kiss_2: przesyłam dla Kano:loveu: Quote
Bolsbokser Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Hurra, Hurra :multi::multi: Auto Focus działa. Mogę robić zdjęcia,ale ... dopiero za dwa tygodnie :-( Za chwilkę wstawię jakieś zaległe fotki. Quote
Soema Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 Jaka chuda, cudowna pokraka :loveu: jak nabierze masy, to będzie fajnym psem :) Quote
andegawenka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Adres proszę podać - paltko wyślę bo chudzina marznie. Powinno pasować:multi: Quote
Kapsel Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 No, no cudności :multi: a ta czerwona linka jak mu pasuje do pychola :multi:Piękny chłopak, jeszcze trochę a będzie jak talala. Cieszę się że Auto Focus działa :lol: Zbiórki nie trzeba robić no i dobrze, więcej kasy na boksie będzie:evil_lol: Widać wyraźnie że dobrze chudzince u Was :bye: Quote
Yana Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 jaka chudzina :-( dobrze, że już bezpieczny Quote
andegawenka Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 "dowody" akurat:cool3: foty chcemy oglądać;):kiss_2: buziamy dla Kenusia Quote
andegawenka Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Wyżej napisane :oops: " z d j ę c i a za dwa tygodnie " :placz: Quote
Kapsel Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 [quote name='andegawenka']Wyżej napisane :oops: " z d j ę c i a za dwa tygodnie " :placz:[/QUOTE] Jak nie zdjęcia no to chociaż wieści chcemy, jakie postępy chłopak zrobił :mad: Quote
Bolsbokser Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Już piszę, piszę. Ależ niecierpliwe z Was duszki :roll: Kano obecnie waży 21,9 kg - przed chwilką Tata go zważył. Zaczyna nabierać ciałka i jest już po czym go pogłaskać. Ogólnie, Kano, to taka śmiszna sarenka - łapki jak patyczki. Kiedy wpada w zaspy śniegu, chcąc się załatwić, nie wie jak się do tego zabrać - śnieg pod samą dupką leży :razz: Czasem chodzi na przednich łapkach - to dopiero akrobata - chcąc oszczędzić tylnych :lol: Z jedzeniem, ... z jedzeniem jest tak,że wcina jak torpeda. A kiedy moje chłopaki zjedzą, co im dane, Kano wyczyszcza do dna i zbiera okruszki. Nic się nie zmarnuje :eviltong: Jest bardzo bystry i szybko się uczy. Quote
andegawenka Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 :multi:no i jasno się robi od takich wiadomości:multi: Quote
Kapsel Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Znakomicie,:ylsuper: teraz tylko domek dla sarenki, żeby zapomniał o parszywym dzieciństwie jaki zgotowali mu "właściciele" :angryy: Quote
andegawenka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Domki, ustawiać się w kolejce bo cudny, mądry i całuśny Keno tylko jeden :cool3: Quote
Bolsbokser Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Ad. fotki o ustalaniu hierarchii Albin też przeszedł swój chrzest bojowy :eviltong:, żeby nie było ... Quote
Kapsel Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Jak oglądałam pierwsze zdjęcia jak Baton musztrował Kano byłam przerażona :crazyeye: to teraz coraz bardziej Baton mi się podoba! Fajny facet jest da sobie radę w życiu! :loveu: A Kano niech się uczy życia od Batona bardzo dobrze :lol: a nie będzie miał już nigdy źle :multi: Tak trzymać chłopaki! Quote
Bolsbokser Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='Kapsel']Jak oglądałam pierwsze zdjęcia jak Baton musztrował Kano byłam przerażona :crazyeye: to teraz coraz bardziej Baton mi się podoba! Fajny facet jest da sobie radę w życiu! :loveu: A Kano niech się uczy życia od Batona bardzo dobrze :lol: a nie będzie miał już nigdy źle :multi: Tak trzymać chłopaki! Mój duet Cafe au Lait mogłabym opisać następująco: BATON - stanowczy, opanowany, przewidywalny w swoich reakcjach. To głowa "rodziny", gra pierwsze skrzypce i ma ostateczne zdanie do "wypowiedzenia". To zdecydowanie on wychowuje, uczy obowiązujących tutaj zasad. Pokazuje i wyznacza granice właściwego zachowania. (Pomimo początkowych cech dominujących i całkiem niemałych problemów wychowawczych, za raz po adopcji, po 1,5 roku w naszej rodzinie, Baton ma nieźle opanowany savoire vivre. Przeszedł rewelacyjną przemianę - wystarczy mieć wiarę. Początkowo nie mogliśmy przebywać w jednym pomieszczeniu z nim,kiedy spożywał posiłek - atakował nas, psy. Teraz można wyrywać mu z pyska to, co przeżuwa) - OCZKO W GŁOWIE MOJEGO TATY !!! ALBIN - młodzieniaszek, na maksa zakręcony, któremu tylko zabawa w głowie. To bardzo wrażliwy chłopaczek. Raczej spełnia rolę Ochroniarza - największy, najsilniejszy, z wyrzeźbioną muskulaturą. W kwestii wychowywania - raczej stoi na uboczu i ... nie wtrąca się w metody wychowawcze Batona. Jednak, kiedy trzeba zareagować, robi to machinalnie, bez namysłu. Jest szybki, zwinny, a jego reakcje są zdecydowane - zawsze bronić Nas, zawsze stanąć w obronie przyszywanego ojca BATONA. Generalnie jest obojętny na tymczasowych wychowanków. Ustawianie i kształtowanie charakteru pozostawia Batonowi. Jeśli jednak w grę wchodzi zabawka - szybko ustala granice i daje jasno do zrozumienia, że jego zabawka - rzecz święta !!! Jest łagodny w stosunku do innych psów - ma swoje priorytety - ZABAWA, ZABAWA i jeszcze raz ZABAWA !!! (Dla niewtajemniczonych, przypomnę,że Albin jest GŁUCHY !!! Dawniej rozhisteryzowany, znerwicowany gówniarz z lękiem separacyjnym. Niszczył, sikał, a załatwiając grubszą potrzebę - kręcił się wkoło własnej osi, wdeptując w ową grubszą sprawę. Obecnie, po 1,5 roku od adopcji, wciąż bardzo emocjonalny i wrażliwy chłopak, jednak znacznie opanowany, spokojniejszy, oddany, z olbrzymią ufnością w oczach. Bardzo inteligentny i ... CWANY !!! - wszystko się uda, trzeba tylko mocno tego chcieć. Początki z Albinem były KOSZMARNE !!!) - OBECNIE TO MOJE OCZKO W GŁOWIE !!! Albin i Baton - to były dwie niewiadome. Obecnie jesteśmy dumni z posiadania tak wspaniałych psów. Tyle o Nas :eviltong: Quote
andegawenka Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Dziękuję za piękny opis...podziwiam Domek:loveu: Quote
Bolsbokser Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Dodam jeszcze, że na Albina mówimy: - Ancychryst - albo bardziej wyrafinowanie - Diabeł w Anielskiej skórce :loveu: Nie ma jednak podstaw do obaw - Kano wyjdzie od nas zresocjalizowany oraz odpowiednio wychowany. Mam nadzieję,że nie będzie musiał długo czekać na kochającą rodzinkę, i że nigdy już nie trafi tak źle, jak w "poprzednim wcieleniu" Quote
andegawenka Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Co do wychowania Kano nie ma wątpliwości:loveu: tylko ten dobry , ciepły domek by się przydał:roll: Quote
Soema Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='andegawenka']Co do wychowania Kano nie ma wątpliwości:loveu: tylko ten dobry , ciepły domek by się przydał:roll:[/QUOTE] I taki mu znajdziemy :) a opis Boksiów Super :) Quote
Kapsel Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='Bolsbokser'] Nie ma jednak podstaw do obaw - Kano wyjdzie od nas zresocjalizowany oraz odpowiednio wychowany. Mam nadzieję,że nie będzie musiał długo czekać na kochającą rodzinkę, i że nigdy już nie trafi tak źle, jak w "poprzednim wcieleniu" Jesteśmy pewni tego na 200% przy takiej cudownej rodzince? :loveu: Pełen szacun dla Was Kochani! Kano musi znaleźć taką rodzinkę jak Wy, ale gdzie jej szukać? Może ogłosić konkurs? Domki kochające bokserki, zgłaszajcie się Kano dobrze wychowany i zresocjalizowany czeka, kto pierwszy? :lol: Quote
Bolsbokser Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Niestety ja nie mogłam się wybrać do Kano,ale przynajmniej tata parę fotek zrobił,żeby pokazać,że Kano przybrał na wadze. Żeberka nie sterczą, jak sprzed 2 tygodni. Quote
Recommended Posts