Jump to content
Dogomania

Katowany, rzucany o ścianę, głodzony bokser - Kano, MA DOM Fundacja SOS Bokserom

Recommended Posts

Posted

Kano jest bardzo karny, szybko się uczy. Chodzi za moim Tatą jak cień.
Jeszcze zdarza mu się załatwić w domu, nie potrafi jeszcze zasygnalizować wyjścia za potrzebą. Ale... nauczy się. Dopiero kilka dni jest.

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, no cudności :multi: a ta czerwona linka jak mu pasuje do pychola :multi:Piękny chłopak, jeszcze trochę a będzie jak talala.
Cieszę się że Auto Focus działa :lol: Zbiórki nie trzeba robić no i dobrze, więcej kasy na boksie będzie:evil_lol:
Widać wyraźnie że dobrze chudzince u Was :bye:

Posted

[quote name='andegawenka']Wyżej napisane :oops: " z d j ę c i a za dwa tygodnie " :placz:[/QUOTE]

Jak nie zdjęcia no to chociaż wieści chcemy, jakie postępy chłopak zrobił :mad:

Posted

Już piszę, piszę. Ależ niecierpliwe z Was duszki :roll:
Kano obecnie waży 21,9 kg - przed chwilką Tata go zważył. Zaczyna nabierać ciałka i jest już po czym go pogłaskać.
Ogólnie, Kano, to taka śmiszna sarenka - łapki jak patyczki. Kiedy wpada w zaspy śniegu, chcąc się załatwić, nie wie jak się do tego zabrać - śnieg pod samą dupką leży :razz:
Czasem chodzi na przednich łapkach - to dopiero akrobata - chcąc oszczędzić tylnych :lol:
Z jedzeniem, ... z jedzeniem jest tak,że wcina jak torpeda. A kiedy moje chłopaki zjedzą, co im dane, Kano wyczyszcza do dna i zbiera okruszki. Nic się nie zmarnuje :eviltong:
Jest bardzo bystry i szybko się uczy.

Posted

Jak oglądałam pierwsze zdjęcia jak Baton musztrował Kano byłam przerażona :crazyeye: to teraz coraz bardziej Baton mi się podoba! Fajny facet jest da sobie radę w życiu! :loveu:
A Kano niech się uczy życia od Batona bardzo dobrze :lol: a nie będzie miał już nigdy źle :multi:
Tak trzymać chłopaki!

Posted

[quote name='Kapsel']Jak oglądałam pierwsze zdjęcia jak Baton musztrował Kano byłam przerażona :crazyeye: to teraz coraz bardziej Baton mi się podoba! Fajny facet jest da sobie radę w życiu! :loveu:
A Kano niech się uczy życia od Batona bardzo dobrze :lol: a nie będzie miał już nigdy źle :multi:
Tak trzymać chłopaki!

Mój duet Cafe au Lait mogłabym opisać następująco:

BATON - stanowczy, opanowany, przewidywalny w swoich reakcjach. To głowa "rodziny", gra pierwsze skrzypce i ma ostateczne zdanie do "wypowiedzenia". To zdecydowanie on wychowuje, uczy obowiązujących tutaj zasad. Pokazuje i wyznacza granice właściwego zachowania. (Pomimo początkowych cech dominujących i całkiem niemałych problemów wychowawczych, za raz po adopcji, po 1,5 roku w naszej rodzinie, Baton ma nieźle opanowany savoire vivre. Przeszedł rewelacyjną przemianę - wystarczy mieć wiarę. Początkowo nie mogliśmy przebywać w jednym pomieszczeniu z nim,kiedy spożywał posiłek - atakował nas, psy. Teraz można wyrywać mu z pyska to, co przeżuwa) - OCZKO W GŁOWIE MOJEGO TATY !!!

ALBIN - młodzieniaszek, na maksa zakręcony, któremu tylko zabawa w głowie. To bardzo wrażliwy chłopaczek. Raczej spełnia rolę Ochroniarza - największy, najsilniejszy, z wyrzeźbioną muskulaturą. W kwestii wychowywania - raczej stoi na uboczu i ... nie wtrąca się w metody wychowawcze Batona. Jednak, kiedy trzeba zareagować, robi to machinalnie, bez namysłu. Jest szybki, zwinny, a jego reakcje są zdecydowane - zawsze bronić Nas, zawsze stanąć w obronie przyszywanego ojca BATONA.
Generalnie jest obojętny na tymczasowych wychowanków. Ustawianie i kształtowanie charakteru pozostawia Batonowi. Jeśli jednak w grę wchodzi zabawka - szybko ustala granice i daje jasno do zrozumienia, że jego zabawka - rzecz święta !!! Jest łagodny w stosunku do innych psów - ma swoje priorytety - ZABAWA, ZABAWA i jeszcze raz ZABAWA !!! (Dla niewtajemniczonych, przypomnę,że Albin jest GŁUCHY !!! Dawniej rozhisteryzowany, znerwicowany gówniarz z lękiem separacyjnym. Niszczył, sikał, a załatwiając grubszą potrzebę - kręcił się wkoło własnej osi, wdeptując w ową grubszą sprawę. Obecnie, po 1,5 roku od adopcji, wciąż bardzo emocjonalny i wrażliwy chłopak, jednak znacznie opanowany, spokojniejszy, oddany, z olbrzymią ufnością w oczach. Bardzo inteligentny i ... CWANY !!! - wszystko się uda, trzeba tylko mocno tego chcieć. Początki z Albinem były KOSZMARNE !!!) - OBECNIE TO MOJE OCZKO W GŁOWIE !!!

Albin i Baton - to były dwie niewiadome. Obecnie jesteśmy dumni z posiadania tak wspaniałych psów.
Tyle o Nas :eviltong:

Posted

Dodam jeszcze, że na Albina mówimy:
- Ancychryst
- albo bardziej wyrafinowanie - Diabeł w Anielskiej skórce :loveu:

Nie ma jednak podstaw do obaw - Kano wyjdzie od nas zresocjalizowany oraz odpowiednio wychowany.

Mam nadzieję,że nie będzie musiał długo czekać na kochającą rodzinkę, i że nigdy już nie trafi tak źle, jak w "poprzednim wcieleniu"

Posted

[quote name='andegawenka']Co do wychowania Kano nie ma wątpliwości:loveu: tylko ten dobry , ciepły domek by się przydał:roll:[/QUOTE]
I taki mu znajdziemy :)
a opis Boksiów Super :)

Posted

[quote name='Bolsbokser']

Nie ma jednak podstaw do obaw - Kano wyjdzie od nas zresocjalizowany oraz odpowiednio wychowany.

Mam nadzieję,że nie będzie musiał długo czekać na kochającą rodzinkę, i że nigdy już nie trafi tak źle, jak w "poprzednim wcieleniu"

Jesteśmy pewni tego na 200% przy takiej cudownej rodzince? :loveu: Pełen szacun dla Was Kochani!
Kano musi znaleźć taką rodzinkę jak Wy, ale gdzie jej szukać? Może ogłosić konkurs?
Domki kochające bokserki, zgłaszajcie się Kano dobrze wychowany i zresocjalizowany czeka, kto pierwszy? :lol: