kasiatatry Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 wysłałam 40 zł. na razie tyle mogę. W następnym miesiącu też coś dołożę... Quote
AlfaLS Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='kasiatatry']wysłałam 40 zł. na razie tyle mogę. W następnym miesiącu też coś dołożę...[/QUOTE] Bardzo dziękujemy!!!!!! Quote
AlfaLS Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Zapraszam serdecznie na bazarek z książkami. Dochód oczywiście na tyszaki: Balbinke i Posterka :lol: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/203115-56-Ksi%C4%85%C5%BCek-dla-Balbinki-i-Postera.-Do-13.03.11r.-do-godz.-22.?p=16394264#post16394264"]http://www.dogomania.pl/threads/203115-56-Ksi%C4%85%C5%BCek-dla-Balbinki-i-Postera.-Do-13.03.11r.-do-godz.-22.?p=16394264#post16394264[/URL] Quote
zuziaM Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Posterek naprawde robi spore postepy. Co prawda na smyczy jeszcze lata bez ladu i skladu ... placze sie w linke i biega bez jakiegos celu, np wachania zapaszkow..... ale za to juz ladnie sam podchodzi do furtki w kojcu i stoi, az sie mu zapnie linke. Kilka razy nie chcial podejsc, albo kiedy podszedl, to zaraz przy probie przytrzymania za obroze, cofal sie w glab kojca .... ale moj maz wtedy wycofywal sie, zamykal za soba kojec i odchodzil. Rracal za chwile i probowal ponownie ... i tak czasem kilka razy, az Posterek wreszcie stanal grzecznie i czekal, az sie go przypnie. Naprawde fajny piesio. Quote
magda222 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Gosiu, fajnego to Ty masz męża :) Jak mądrze potrafi postępować z naszym Posterkiem :) Quote
kasiatatry Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Posterowi to ja jeszcze dołożę w tym tyg parę groszy, żeby jakoś powoli wychodził na prostą :) dzisiaj mnie brzuch bolał, wiec na jedzeniu zaoszczędziłam :) hehe ;) Quote
magda222 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='kasiatatry']Posterowi to ja jeszcze dołożę w tym tyg parę groszy, żeby jakoś powoli wychodził na prostą :) dzisiaj mnie brzuch bolał, wiec na jedzeniu zaoszczędziłam :) hehe ;)[/QUOTE] Wielkie wielkie dzięki Kasieńko :) Kasia a może Ty w tej Warszawie wyszłaś bogato za mąż a nic się nie przyznałaś ;) Quote
kasiatatry Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Nie, ale chłopisko znalazło nową pracę, a ja powoli wychodzę na prostą po moim kocie, który wyssał ze mnie wszystkie oszczędności, a którego koniec końcem i tak trzeba było uśpić :( NO CHYBA ŻE POSTER NIE POTRZEBUJE :eviltong: Quote
magda222 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='kasiatatry'] NO CHYBA ŻE POSTER NIE POTRZEBUJE :eviltong:[/QUOTE] Nawet tak nie pisz, bo jak Alfa tu wpadnie to nas prześwięci ;) :lol: Quote
AlfaLS Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='magda222']Nawet tak nie pisz, bo jak Alfa tu wpadnie to nas prześwięci ;) :lol:[/QUOTE] EEEEEEEE nie będzie tak źle - Posterek potrzebuje, potrzebuje....... Dzięki Kasiu!!!!!!!!! Quote
AlfaLS Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Raport finansowy będzie na pewno jutro lub niedzielę. Przepraszam ale strasznie zarobiona jestem a w dodatku mam ciężko chorą kicię w domu. Na pewno doszło... Quote
magda222 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='AlfaLS']Raport finansowy będzie na pewno jutro lub niedzielę. Przepraszam ale strasznie zarobiona jestem a w dodatku mam ciężko chorą kicię w domu. Na pewno doszło...[/QUOTE] Jejku... Co się dzieje? Quote
kasiatatry Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 spoko, mnie się nie spieszy, tak tylko napisałam... Quote
AlfaLS Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='magda222']Jejku... Co się dzieje?[/QUOTE] Magda, mam powtórkę z rozrywki :shake:. Przygarnięta latem ubiegłego roku, teraz 14-to letnia koteczka ma biegunki, których nie sposób zatrzymać. Podobnie miał dokładnie rok temu mój Kuba (*). Niby wyniki wszystkie ok, krew na wszystko co można, kał itd... Tylko ona waży teraz 1,65 / a kiedyś na pewno ponad 3 kg/. Weci różne cuda próbowali - efektów zero. W końcu orzekli, ze to wiek i tak już będzie - czyli moim zdaniem położyli na niej krzyżyk. Ale ja się uparłam. Już trzeci tydzień leczę ja sama, niejako sercem i na razie choć nie jest gorzej... Tylko bym chciała żeby było choć troszkę lepiej, choć troszkę... Czuję, ze to jeszcze nie jej pora to może damy radę? W marcu rok temu odszedł mi Kuba (*), w grudniu Tosia (*). Jakby teraz miała odejść Kasia to już byłoby za dużo.... Quote
kasiatatry Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 może któraś potrzebuje dla maluszka [url]http://www.dogomania.pl/threads/203538-Mothercare-dla-maluszka-do-9.03.-do-23!-NA-MIELEC!-ZAPRASZAM[/url] ;-) Quote
AlfaLS Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Na konto Posterka wpłynęło: - od Kasitatry 40 zł. i 30 zł. - od Leyli 40 zł. / za dwa miesiące/, - od UBOCZA 168 zł./ za trzy miesiące/. Razem: 278 zł. [B]Bardzo serdecznie dziękujemy za wszystkie wpłaty!!!!!!!!![/B] Dziś Posterek ma na koncie całe 152 zł. na plusie:multi: . Kasiatatry - bardzo serdecznie dziękuję Ci za wpłaty na Posterka ale jak możesz to bardzo poproszę podpowiedz mi jak ja mam je rozpisać na pierwszej stronie: czy jako te deklaracje stałe, które kiedyś były czy jako deklaracje jednorazowe? Poczekam na Twoją odpowiedź i wtedy uzupełnię przy Twoim nicku wpłaty, ok? Quote
kasiatatry Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 mozesz je rozpisać do deklaracji. Jeszcze troche i wyrównam ;-) mnie to jest obojętne, byle psiakowi trochę podreperować budżet ;-) Quote
AlfaLS Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Ok, to tak rozpiszę :lol:. Dziękuje za szybka odpowiedź :lol: Quote
case Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Fajnie, że wyrwał się ze schronu :) Trzeba kupić dla niego jakąś książeczkę. Quote
magda222 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 [quote name='AlfaLS']Magda, mam powtórkę z rozrywki :shake:. Przygarnięta latem ubiegłego roku, teraz 14-to letnia koteczka ma biegunki, których nie sposób zatrzymać. Podobnie miał dokładnie rok temu mój Kuba (*). Niby wyniki wszystkie ok, krew na wszystko co można, kał itd... Tylko ona waży teraz 1,65 / a kiedyś na pewno ponad 3 kg/. Weci różne cuda próbowali - efektów zero. W końcu orzekli, ze to wiek i tak już będzie - czyli moim zdaniem położyli na niej krzyżyk. Ale ja się uparłam. Już trzeci tydzień leczę ja sama, niejako sercem i na razie choć nie jest gorzej... Tylko bym chciała żeby było choć troszkę lepiej, choć troszkę... Czuję, ze to jeszcze nie jej pora to może damy radę? W marcu rok temu odszedł mi Kuba (*), w grudniu Tosia (*). Jakby teraz miała odejść Kasia to już byłoby za dużo....[/QUOTE] Lidziu a robisz jej wywar z siemienia lnianego? To podobno pomaga. Tylko nie dawaj jej tych ziarenek tylko same gluty. Np. do jedzenia można dodać. Ja tak kiedyś leczyłam koty. Wetka mi to poradziła. Czy Twoje koty piją mleko? Quote
AlfaLS Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Moje koty nie piją mleka, a Kasia to go nawet nie lubi. Dziś jest odrobinkę lepiej. Choć ma apetyt. Może ta kuracja srebrem koloidalnym pomogła? Dodaję od 2 dni sproszkowane siemię do jedzenia, tych glutów ona za Chiny nie chce a tak jakoś idzie ;) Quote
magda222 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Nie wiem czy te sproszkowane siemię powinno się dawać przy biegunce... Wiem, że ten kleik pomaga, łagodzi. Można dawać troszkę do jedzenia np. Jest szansa, że nie wyczuje. Poczytałam przed chwilą trochę i takie np. wypowiedzi na jakimś forum znalazłam: [I]"Środki, które ja używam, nie mogą zaszkodzić, nic nie ryzykujesz. Podawaj kotu raz dziennie ampułkę lakcidu i dwa razy dziennie po ćwierć tabletki taniny. Można to kupić w aptece bez recepty. Lakcid reguluje skład flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym, tanina to łagodny lek przeciwbiegunkowy, ma działanie ściągające, hamuje krwawienie z przewodu pokarmowego i utratę wody, pochłania toksyny. Taninę można sproszkować i podawać strzykawką do pyszczka z kleikiem z siemienia lnianego, który też łagodzi stan zapalny przewodu pokarmowego. Można go podawać dodatkowo kilka razy dziennie po kilka mililitrów, niektóre koty same go chętnie piją. Tymi środkami leczyłem koty nawet z długotrwałych biegunek, na które już nic innego nie pomagało." "Czy miał robione badania na kokcydia i w ogóle jakieś badania?Często mogą być żródłem biegunek." [/I] Quote
AlfaLS Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Magda ja jej dawałam tą taninę nawet całe tabletki - w płynie to ta kotka akurat nic nie chce - 2 x dziennie po 2 tabletki. Czyli dawka jak dla człowieka a ona wazy 1,4 kg. / dziś ja ważyłam /. Wcześniej dawałam laremid też 2 tabl. dziennie - wszystko na nic. Teraz drugi dzień tych leków nie daję i załatwia się tak samo jak z nimi, nie gorzej. Dla mnie najważniejsze jest to że dzis chętnie je i to co zje w niej zostaje - nie wymiotuje. Dostaje teraz też lipankreę na poprawienie trawienia. Żeby to co zje w niej zostało a nie tylko przeleciało przez nią. Włączyłam też wczoraj bakterie jelitowe - to dostałam wcześniej od weta - bo na pewno jest wyjałowiona po tym srebrze. Ale nad tym mokrym siemieniem to pomyślę. Muszę znaleźć sposób, żeby ja przechytrzyć... Srebro podawałam strzykawka ale to chyba będzie za gęste do strzykawki to może rzeczywiście będę po troszku dodawała do jedzenia? Badania wszelakie były robione. Niby wszystko ok. Werdykt wetów - starość... tylko on mnie trochę nie przekonuje i dlatego walczę...... Quote
magda222 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Trzymam kciuki, żeby malutka wyzdrowiała. Pooffuję trochę, ale sprawa ważna: [B][COLOR=#1f497d][FONT="]Czy jest TWOJA zgoda na GŁÓD i CIERPIENIE? [/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#1f497d][FONT="]Jeżeli NIE, pomóż Temidzie i schronisku w Radomsku.[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#1f497d][FONT="]Prosimy o Twój głos w głosowaniu wewnętrznym dogo( i nie tylko) na schronisko w Radomsku:[/FONT][/COLOR][/B] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/203725-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-marzec[/URL]! [B][COLOR=#1f497d][FONT="]Tak bardzo pragniemy, aby te psy miały co jeść!!![/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#1f497d][FONT="]Pamiętaj, Twój głos może zadecydować o ich życiu a pełna miska, to dzisiaj podstawa ich egzystencji!!![/FONT][/COLOR][/B] Quote
Recommended Posts