Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mshume']Wiem,że dziewczyny na mikropsiakach wysyłały często kilka mejli do zgłaszających, ale wreszcie udało się uporządkować wątek a tam psów jest 100, więc może powolutku i Wam się uda...[/QUOTE]
zważywszy ile mam czasu (i Energy też) to jakoś słabo to widzę, żeby nam się udało jeszcze maile wysyłać czy dzwonić :( może trzeba jeszcze kogoś poszukać do wątku...

Posted

[quote name='Equus']zważywszy ile mam czasu (i Energy też) to jakoś słabo to widzę, żeby nam się udało jeszcze maile wysyłać czy dzwonić :( może trzeba jeszcze kogoś poszukać do wątku...[/QUOTE]

A poza tym jak ktoś zgłasza na wątek to sam powinien poinformować o tym, że psiak już jest adoptowany.

Posted

Jaga również niestety wciąż w schronisku... Dzisiaj wyszła na spacer, od razu się trochę ożywiła jak opuściła boks choć na chwilę. Jest łagodna, grzecznie chodzi na smyczy, jak zaufa choć trochę to nie odstępuje na krok, merda ogonkiem, liże po rękach.
W boksie tylko leży i się trzęsie. Trzeba ją stamtąd wyciągnąć :(
Niestety na razie zero odzewu w jej sprawie, na razie ma wydarzenie na facebooku: [URL="http://www.facebook.com/event.php?eid=110647472360700#%21/event.php?eid=110647472360700"]http://www.facebook.com/event.php?eid=110647472360700#!/event.php?eid=110647472360700[/URL] więc dodawanie i podawanie dalej mile widziane. Mam nadzieję, że coś to da...

Posted

[quote name='leonarda']Wstawiam Jagę może trochę bardziej formalnie:

Imię - Jaga
Wiek - prawdopodobnie kilka lat, może 3?
Płeć -suka
Sterylizacja - nie ma
Wielkość - średnia
Kontakt - [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], tel. 518 119 943
Miejsce - Sosnowiec (do ogłoszeń raczej Katowice)
Odrobaczona i zaszczepiona - ??

[/QUOTE]

Dzisiaj dowiedziałam się, że pojechała na badanie do normalnego (czyli nie schroniskowego) weterynarza. Wychodzi na to, że z wiekiem sprawa bardzo niepewna - oceniona na być może 7 lat, ale zęby jak u dużo młodszego psa. Więc tak naprawdę nie wiadomo.
Stan zdrowia: ogólnie dobry, ale początki zaćmy i trochę podwyższone próby wątrobowe, więc zalecane - przynajmniej na razie - podawanie Hepatiale (oczywiście w przypadku adopcji, bo w schronisku nie ma o tym mowy...).
Co do zachowania, to podobno przy wyciąganiu z boksu nieco nerwowa, ale na spacerze bardzo przyjazna i miła. W boksie rzeczywiście, jak ją dzisiaj widziałam, to leżała przy kratach i nawet nie chciała się odwrócić, na inne psy nie zwracała uwagi.

Odrobinę zmienię więc opis, także kontakt, bo nasza koordynatorka wyjeżdża i może nie odbierać maili i telefonów - więc ma być do Emiś, już na stałe. Czyli jeszcze raz:

Imię - Jaga
Wiek - kilka lat, nie więcej niż 7
Płeć - suczka
Sterylizacja - nie
Wielkość - średnia, ok. 40 cm w kłębie
Kontakt - [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] 664 768 580
Miejsce - Sosnowiec, do ogłoszeń Katowice
Odrobaczona i zaszczepiona - szczepienie na wściekliznę
Zachowanie - bardzo wystraszona schroniskiem, po wyjściu z boksu przyjazna, chętna do kontaktu, grzeczna, ładnie chodzi na smyczy.

To z grubsza tyle, co mogę na dziś napisać. Bardzo dziękuję za wstawienie:)
I obiecuję, że będę aktualizować info o Jagusi, jak tylko będzie coś nowego wiadomo;)

Posted

Przepraszam za OT, ale sytuacja naprawdę tragiczna - Przytulisko Znajdki musi się do 28 czerwca wyprowadzić z wynajmowanej posesji!!!

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/209488-Przytulisko-Znajdki-traci-DOM-traci-swoje-miejsce-i-przenosi-si%C4%99-W-POLE.-Pomocy%21-%28"]http://www.dogomania.pl/threads/209488-Przytulisko-Znajdki-traci-DOM-traci-swoje-miejsce-i-przenosi-si%C4%99-W-POLE.-Pomocy%21-%28[/URL]

Każda pomoc potrzebna

Posted

[quote name='Szalony Kot'][url]http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/1190/[/url]

Przy czym pani szuka nieco młodszego, tak do 4 lat. Niedawno odeszła jej ukochana sunia.[/QUOTE]

W ogłoszeniu jest, że szczeniaka... raczej mało prawdopodobne by takiego tu znalazła, tu raczej dorosłe psy mamy, co do szczeniaka nieznanego pochodzenia to nie jesteśmy w stanie przewidzieć co z niego wyrośnie

Posted

[quote name='Equus']W ogłoszeniu jest, że szczeniaka... raczej mało prawdopodobne by takiego tu znalazła, tu raczej dorosłe psy mamy, co do szczeniaka nieznanego pochodzenia to nie jesteśmy w stanie przewidzieć co z niego wyrośnie[/QUOTE]
Rozmawiałam z nią przez chwilę i ogólnie mi powiedziała, że "młodszego". Ale wydaje mi się, że jak się jej wyjaśni, że o szczeniaki rasowe do adopcji to trudno... i ujmie charakterem zwierzaka - to nie powino być problemu.
Zwłaszcza, że fajnie opisuje swoją poprzednią sunię.

Posted

[quote name='feliksik']cafe dla Stasia: [URL]http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Stasio,70653[/URL]
cafe dla Jagi: [URL]http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Jaga,70654[/URL][/QUOTE]

Feliksik! Dzięki!! :loveu:

Posted

Mam pytanie ale rozwinę je wstępem...

Pamiętacie zapewne Bingo. Ów Bingo, mimo lawiny ogłoszeń wciąż kwitnie w hotelu (koszt 240zł). W trakcie wyszła zaćma i padaczka.
Czy coś jeszcze, jako osoby pomagające pudlom, jesteście władni zrobić w jego sprawie?
Potrzeby są następujące:
- pieniążki na hotelik (cenę podałam)
- pieniążki na karmę joserę senior (Może ktoś miałby odstąpić?)
- pieniążki na leki: karsivan, luminal, polfilin (j.wyż. w nawiasie)
- pieniążki na badania kontrolne (najbliższe lada moment)
- płatny czy bezpłatny (ta druga wersja niezwykle pożądana) domowy, bezterminowy DT, sprawdzony, troskliwy, doświadczony w opiece nad starszym psiakiem z padaczką i bez innych psów, które nakręcają Bingo na potęgę (stwarzając potencjalną szansę kolejnego ataku). Owszem, obecna jego sytuacja jest niewesoła z racji kojca. Opieka jednak i zaangażowanie hoteliku w psiaka max. Tak więc tu oczekuję, takiego szukam, domowego DT, który zaangażuje się w Bingo równie mocno jak hotelik. Ewentualne rozstanie z hotelikiem ten psiak zapewne bardzo przeżyje. Tam się wpasował, tam jest królem. Wielka szkoda tylko, że jego zawadiacki charakterem nijak się nie przytemperował.

Wiem, zdaję sobie sprawę, że piszę o oczekiwaniu cudów ale niejako czuję się w obowiązku zgłosić Wam obecną sytuację Bingo.

Oczywiście gorąco zapraszam na jego wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/192227-Bingo-w-typie-pudla-za%C4%87ma-padaczka-p%C5%82atny-DT-na-cito!-Pomocy[/url]!

Posted

Binguś, nasz wątkowy nr 7:loveu:oczywiście, że pamiętamy. Ja na ten moment mogę wspomóc chłopaka kwotą 60 zł z pudlowej skarbonki. Mamy tylko 107, 80 więc nie bardzo mogę więcej:oops:
Zostanie 50 w skarbonce, a ja przeleję na Bingusia 60 zł. Majqa prześlij mi proszę konto na pw. I oby w końcu znalazł się ten jedyny, wspaniały domek...

Posted

[B]SZUKAMY PUDELKA sczeniaczka([/B]ewentualnie do 2 lat)[B] który uwielbia dzieci chcemy dac ciepły kochający spokojny domek w którym będzie czuł się bezpiecznie . Szukamy pudla blisko naszej miejscowości[/B] [B][COLOR=red][U]Elbląg województwo(warmińsko-mazurskie[/U]). JESTEŚMY ZAANGAŻOWANI W WIZYTĘ PRZED I PO :))) [/COLOR][/B]

Posted

[quote name='careaaa'][B]SZUKAMY PUDELKA sczeniaczka([/B]ewentualnie do 2 lat)[B] który uwielbia dzieci chcemy dac ciepły kochający spokojny domek w którym będzie czuł się bezpiecznie . Szukamy pudla blisko naszej miejscowości[/B] [B][COLOR=red][U]Elbląg województwo(warmińsko-mazurskie[/U]). JESTEŚMY ZAANGAŻOWANI W WIZYTĘ PRZED I PO :))) [/COLOR][/B][/QUOTE]
[B]careaaa [/B]już byliście zainteresowani adopcja westa,pekińczyka,spanielka,załozyłaś watek na Przygarne psa,ze chcecie adoptować małego kudłatego pieska teraz pudelka:shake::angryy:

Posted

Chciałam dzisiaj wyprowadzić Jagę na spacer, ale okazało się, że psa nie ma. Ktoś ją wczoraj zaadoptował. Spisałyśmy adres i chcemy sprawdzić, gdzie trafiła.

Posted

Dostałam dzisiaj wiadomość od dziewczyn, które były w schronisku, że Jaga prawdopodobnie została wczoraj adoptowana. Tam jest spory bałagan, więc postaram się to potwierdzić w sobotę i dopiero wtedy napisać na 100%. No i nie wiadomo, co to za adopcja...ze schroniska, czyli jak ja to mówię, "z ulicy"... Będziemy chciały sprawdzić ten dom, jeśli rzeczywiście wiadomość się potwierdzi. Najgorsze to, że w tym schronisku kastruje się psy, ale nie sterylizuje suczek...

Edit: tośmy się z Dorin w tym samym momencie zdublowały;)

Posted

[B]Gogi z awaryjnego DT wrócił dziś do schroniska :/[/B]
echhh
Kasia dzis dzwoniła - błagam, znajdz dom dla Gogiego...
przeciez sie ten dom nie wyczaruje....

najgorsze co mogło byc..pies z domu wrócił do schorniska

Posted

[quote name='rita60'][B]careaaa [/B]już byliście zainteresowani adopcja westa,pekińczyka,spanielka,załozyłaś watek na Przygarne psa,ze chcecie adoptować małego kudłatego pieska teraz pudelka:shake::angryy:[/QUOTE]

Z ust mi to wyjęłaś...

Posted

[quote name='anita_happy'][B]Gogi z awaryjnego DT wrócił dziś do schroniska :/[/B][/QUOTE]
A czemu wrócił, masz jakieś info? I czy można prosić o jego zdjęcia bo zniknęły :(

Abra - a co z Emilem? Szykowała się adopcja i coś z tego wyszło, wiesz może?

Posted

[quote name='Equus']

Abra - a co z Emilem? Szykowała się adopcja i coś z tego wyszło, wiesz może?[/QUOTE]

Domek dla Emila został sprawdzony, pozytywnie zweryfikowany i w przyszłą środę psiak zaczyna nowy etap swojego życia :)
Msume - dzieki!

Posted

[quote name='Abrakadabra']Domek dla Emila został sprawdzony, pozytywnie zweryfikowany i w przyszłą środę psiak zaczyna nowy etap swojego życia :)
Msume - dzieki![/QUOTE]
CUDNE WIEŚCI!!! Dzięki dziewczyny!!!