leni356 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='Dogo07']A to wizyta przedadopcyjna już była czy jak ? Bo ja się pogubiłam.[/QUOTE] Nie było, trzeba zrobić wcześniej Quote
katarzyna kuczewska Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 zrobię zrobię.... zadzwonie 2 lutego i umowie sie z Pania Elą Quote
kosu32 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Tak więc mamy dwa priorytety: - wizyta - transport Trzeba na cito szukać jakiegoś transportu. Ja skontaktuję się z Pati-c i zapytam ją o ewentualną możliwość i koszta. No i dobrze byłoby podpytać syna tej Pani czy mógłby podjechać gdzieś bliżej by przejąć Kudłacza. Quote
Onaa Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Dałam wątek na transportowy. Nie wiem jak domek partycypuje w kosztach podróży i kosztach adopcyjnych. Quote
kosu32 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='Dogo07']Dałam wątek na transportowy. Nie wiem jak domek partycypuje w kosztach podróży i kosztach adopcyjnych.[/QUOTE] A to są bardzo cenne pytania. Trzeba zapytać koniecznie by mieć jasność sprawy. Leni chyba wspominała o opłatach adopcyjnych. Quote
tanitka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 na wątku transportowym jest informcja o transporcie [B]Wa-wa - Szczecin 28 stycznia[/B]. Ludzie beda jechali ze Szczecina do W-wy po kota i szukają innych zwierzat do przewiezienie, zeby podzielic sie kosztami benzyny! to super okazja!! moze daloby jakos rade, chocby na te 4 dni przechowac Kudlacza w Szczecinie, jesli Pani nie może wczesniej go wziac? Quote
leni356 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Nie, pani nie ma wcześniej, dopiero od 2 lutego :( Poza tym słyszałam że ten transport ma jechać jednak wcześniej, więc to już całkiem nie tak, bo na 4 dni może ktoś by go przechował, a jak będzie jutro transport to ciężko Quote
Onaa Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 No i domek to chyba jednak trzeba sprawdzić wcześniej. Quote
Onaa Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 A jeśli chodzi o transport płatny to koszty spore ok. 600-700zł. Quote
leni356 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='Dogo07']A jeśli chodzi o transport płatny to koszty spore ok. 600-700zł.[/QUOTE] Pani jest przygotowana na koszty, ale nie na taką kwotę :( Słuchajcie, ten transport jednak będzie w czwartek chyba - 28.01.. Ale do tego czasu nie uda się wizyty zrobić, bo pani nie ma, no i poza tym - gdzie Kudłacza przechować przez te 4 dni? Quote
ewatonieja Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 pociągiem to koszta rzędu ok 100 zł bo bilet w 1 strone klasa 2 =46 zł podróż może trwac od 5-6godz Quote
leni356 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Na czym stoimy? Wizyta przedadopcyjna na około 2 lutego. Zaczynamy szukać transportu? Quote
Onaa Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Tak szukamy. Jest wątek na transportowym założony. A ja przy okazji chciałam zaprosić na wątek Kacperka z tego samego co Kudłacz schroniska: [url]http://www.dogomania.pl/threads/178600-Bez-szans-ZalAE-kniony-i-wycofany-Kacperek-Czy-mA-gA-by-go-jeszcze-ktoA-pokochaAE[/url] Quote
leni356 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Do pani z Poznania wysłałam Kacperka i Boba. Może któryś się spodoba [url]http://www.dogomania.pl/threads/178600-Bez-szans-ZalAE-kniony-i-wycofany-Kacperek-Czy-mA-gA-by-go-jeszcze-ktoA-pokochaAE[/url] [url]http://www.dogomania.pl/threads/178607-Mam-na-imiAE-Bob-Z-tAE-sknoty-za-panem-odmawiam-jedzenia[/url] Quote
Onaa Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Bob i Kacperek to chyba podobne są w sensie wielkości i że takie długie są , coś troszke jaK basset. Quote
Onaa Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Jeśli wizyta pójdzie ok. to w przyszłym tygodniu Kudłacz mógłby już jechać do nowego domku. To nie jest tak wiele czasu. Jeśli by był transport odpłatny to koszt 600-700zł. Gdyby udało się połączyć dwa albo wiecej psiaków to byłoby super. To potrzeba by ok.300zł. Nie wiem ile może pokryć przyszły domek. Musimy też pomyśleć jak zebrać resztę, tak na wszelki wypadek. Nie wiem, może jakieś bazarki albo coś. Quote
Onaa Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Jeśli wizyta pójdzie ok. to w przyszłym tygodniu Kudłacz mógłby już jechać do nowego domku. To nie jest tak wiele czasu. Jeśli by był transport odpłatny to koszt 600-700zł. Gdyby udało się połączyć dwa albo wiecej psiaków to byłoby super. To potrzeba by ok.300zł. Nie wiem ile może pokryć przyszły domek. Może też pomyśleć jak zebrać resztę, tak na wszelki wypadek. Nie wiem, może jakieś bazarki albo coś :roll:. Quote
Onaa Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Jeśli wizyta pójdzie ok. to w przyszłym tygodniu Kudłacz mógłby już jechać do nowego domku. To nie jest tak wiele czasu. Jeśli by był transport odpłatny to koszt 600-700zł. Gdyby udało się połączyć dwa albo wiecej psiaków to byłoby super. To potrzeba by ok.300zł. Nie wiem ile może pokryć przyszły domek. Może też pomyśleć jak zebrać resztę, tak na wszelki wypadek. Nie wiem, może jakieś bazarki albo coś . Quote
Onaa Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Jeśli wizyta pójdzie ok. to w przyszłym tygodniu Kudłacz mógłby już jechać do nowego domku. To nie jest tak wiele czasu. Jeśli by był transport odpłatny to koszt 600-700zł. Gdyby udało się połączyć dwa albo wiecej psiaków to byłoby super. To potrzeba by ok.300zł. Nie wiem ile może pokryć przyszły domek. Może też pomyśleć jak zebrać resztę, tak na wszelki wypadek. Nie wiem, może jakieś bazarki albo coś :roll:. Quote
Onaa Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Jeśli wizyta pójdzie ok. to w przyszłym tygodniu Kudłacz mógłby już jechać do nowego domku. To nie jest tak wiele czasu. Jeśli by był transport odpłatny to koszt 600-700zł. Gdyby udało się połączyć dwa albo wiecej psiaków to byłoby super. To potrzeba by ok.300zł. Nie wiem ile może pokryć przyszły domek. Może też pomyśleć jak zebrać resztę, tak na wszelki wypadek. Nie wiem, może jakieś bazarki albo coś . Quote
kosu32 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Widzę że [B]Dogo07[/B] szaleje na Dogo :) Czekam na info a props kosztów ewentualnego transortu. [B]Leni [/B]- zapytaj może tą Panią czy Jej syn mógłby podjechać gdzieś po Kudłacza i ustal gdzie mogłoby to być (miasto itd). W drodze po i z Kudłaczem ktoś mógłby mu towarzyszyć - mam na mysli kogoś z tamtych okolic - jakiegoś wolontariusza... Moim zdaniem byłoby fajnie gdyby ktoś mógł zdać nam ewentualną relację z pierwszych chwil Kudłacza z nowego domu. Co Wy na to ??? Quote
__Lara Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Dosyć sporo ten transport... ale i trasa daleka, to fakt. Quote
leni356 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 [quote name='kosu32']Widzę że [B]Dogo07[/B] szaleje na Dogo :) Czekam na info a props kosztów ewentualnego transortu. [B]Leni [/B]- zapytaj może tą Panią czy Jej syn mógłby podjechać gdzieś po Kudłacza i ustal gdzie mogłoby to być (miasto itd). W drodze po i z Kudłaczem ktoś mógłby mu towarzyszyć - mam na mysli kogoś z tamtych okolic - jakiegoś wolontariusza... Moim zdaniem byłoby fajnie gdyby ktoś mógł zdać nam ewentualną relację z pierwszych chwil Kudłacza z nowego domu. Co Wy na to ???[/QUOTE] Pani już wcześniej mówiła że nie ma szans odebrać znikąd Kudłacza. Kudłacza trzeba zawieźć pod dom. Mam nadzieję że uda się połączyć transport z jakimiś psiakami - wyszłoby taniej, bo do podziału. Pani na pewno dołoży do transportu Quote
kosu32 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 W sprawie transportu pisałam do PatiC. Mam info o kombinacji transportu na trasie: okolice Poznania-Wejherowo. Gdyby jakoś udało połączyć się to ze Szczecinem w całość, koszta oscylowałby w granicach 290 PLN. Niestety co do konkretów a propos terminu jak na razie cisza. Quote
Recommended Posts