elik Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 A to nowe pasje Gacusia Prosimy kkanarekk, aby skomentowała zdjęcia :) Quote
kizimizi Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='elik']A to nowe pasje Gacusia Prosimy kkanarekk, aby skomentowała zdjęcia :)[/QUOTE] Ja Ci powiem, Gacek stwierdził że teraz będzie chirurgiem:cool3: Moja sunia od wielu juz lat jest zawziętym chirurgiem a przede wszystkim "amputantem" :evil_lol: Quote
kkanarekk Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='kizimizi']Ja Ci powiem, Gacek stwierdził że teraz będzie chirurgiem:cool3: Moja sunia od wielu juz lat jest zawziętym chirurgiem a przede wszystkim "amputantem" :evil_lol:[/QUOTE] Tak Gacek jest chirurgiem ale ostatnio doszłyśmy z mamą do wniosku, że zabawki są agresywne i on im lobotomię przeprowadza :evil_lol:. Jedna nie ma zawartości głowy :) . Poza tym Gacek jest chyba skrzyżowany z kotem albo przynajmniej się z nim wychowywał bo tylnich łap używa do trzymania zabawek i nawet kopie nimi jak kociak :lol:. Ta zabawka na zdjęciu jest najnowsza ale już straciła oko :cool3:, jak wczoraj się bawiliśmy to wziął 2 zabawki w pysk i zaczął przede mną uciekać:p Właśnie przyszedł do mnie Pan informatyk i próbuje coś napisać :) Quote
kkanarekk Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 We wtorek zaczynamy z Gackiem szkolenie :) takie podstawowe, żeby nauczył się chodzić bez smyczy, nie zjadać wszystkiego co leży na ziemi :lol:. Narazie przyjedzie do nas Pan do domu bo Gacek ma kwarantannę po szczepieniu i nie może iśc na grupowe szkolenie. Później jak już opanujemy podsawy wybieramy się na agility bo Gacuś ma tyle energii, że żadne z nas nie jest w stanie mu dotrzymać tępa :p:p Dziś zjadł kawałek sushi :razz: a wogóle to kizimizi i kora chyba byście go nie poznały :cool3: nie ma już żeber ani kręgosłupa na wierzchu - Babcia dba o jego dietę :lol: Quote
kora78 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 no ja na niego uwagę zwróciłam to chudością tragiczną, talię miał więcej, niż osy!! chociaz go sierść grzałą przynajmniej, bo nie jest tak krótka agility? wooow to się wyszaleje chłopak. trafiło się chłopakowi, jak ślepej kurze ziarno !! :D Quote
elik Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Oglądałam dzisiaj dwa filmiki z Gacusiem w roli głównej i powiem Wam, że aktor z niego także pierwsza klasa :) Chirurg, informatyk, a teraz i aktor... Ciekawe jakie jeszcze zdolności ujawni Gacorek :p Naumiałam się MMS-y przerabiać więc wkleję Wam Gacusia Tu Gacuś zasnął nad książką, zmęczony nauką :) A tu to ja sama nie wiem co wyrabia, kkanarekk musi to rozebrać :) Quote
kkanarekk Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 NA drugim zdjęciu Gacuś uprawiał jogę jak codziennie rano, po południu i wieczorem :) Quote
kizimizi Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 ehehe Gacek ale ty przypadek jesteś :) Quote
kkanarekk Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Gacuś wita wiosnę :) na dzisiejszym spacerze pokazał mi dobitnie, że sniegu już nie ma za to wszystko co było pod nim ukryte jest nadal... wytarzał się w pięknie pachnącej myszce :evil_lol: pięknie pachniał!!!!!!!! po spacerze szybko do wanny :) Gacek coraz bardziej słucha się na spacerze, jak go puścimy ze smyczy to biega jak wariat ale na zawołanie przybiega, zresztą rozpoczeliśmy już indywidaulną tresurę :razz: umiemy już siad, leżeć do mnie :multi: w przyszły weekend pojedziemy razem na wizytę po adopcyjną do Czarnulki :) mam pytanię, co można dawać zamiast ryżu, makaronu? Bo Gacek szybko nudzi się jedzeniem i wymyślamy co innego. Przerobiliśmy różne rodzaje makaronu, kluski lane , kaszkę manną, racuszki, naleśniczki i inne wymysły mojej babci ale zastanawiam się czy kasza jęczmienna też jest dobra dla psiaka bo słyszałam że nie bardzo ?? Quote
kizimizi Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 ja sie nie znam aż tak na żywieniu. Wiem z ato, ze ją spy lubią. Wszyscy powtarzają, ze kastraci i suki po sterylce powinnhy przejść na suchą karmę. Oczywiscie na karmę dla psów po tych zabiegach. Ją łatwiej jest obliczyć ile potrzeba dziennie no i wiadomo, ze ma dodatkowe witaminki. Z gotowanym jedzeniem jest problem tego rodzaju, ze nie wiadomo ile go dokładnie psu dać. wejdz na watek żywieniowy i poczytaj albo zadaj pytanie. tam wiiecej osób jest w temacie. Quote
kkanarekk Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Byłam dziś z Gackiem u weterynarza bo martiły mnie jego czerwone oczka... i niestety okazało się , że słusznie bo maluch ma zapalenie grudkowe 3 powieki :( i we wtorek będzie miał zabieg usunięcia tej narośli (brzydko to wygląda ale nie jest to nic poważnego naszczęście) poza tym dostał nowe witaminki w zastrzyku i do picia na skórę bo nasilił mu się łupiez. Teraz leży smutny bo pieką go oczka po podanie leków przeciw zapalnych. W nagrodę dostał nową piłeczkę. Jutro Elik jest u nas na wizycie poadopcyjniej to zda relacje jak ma u nas Gacuś. :) Quote
kizimizi Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 oj bidulek. Dobrze że szybko sie zorientowaliście i nie ebdzie zadnych powikłań. Moja sunia (starsza) też dzisiaj taka smutna .... i nosek ma dosc ciepły:shake: Quote
elik Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Co prawda Cioteczki nie upominają się o wizytę po-adopcyjną, ale ponieważ miałam zaproszenie, a wizyta przed-adopcyjna przebiegała w bardzo miłej atmosferze, postanowiłam zrobić sobie przyjemność :) I... Było miło. Czas szybko płynął w serdecznej atmosferze przy pysznej kawie, francuskim cieście z jabłkami i opowieściach o Gacusiu :loveu: Gacuś jest oczkiem w głowie wszystkich Członków Rodziny :) Ale trudno się dziwić, to kochany psiak. Z resztą same zobaczcie. Oto Gacuś - pałacowy piesek :p Quote
kkanarekk Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Można powiedzieć, że dzięki adopcji Gacusia upiekłam dwie pieczenie na jednym ogniu :) nie będę się rozpisywać jak wspaniałego psiaka mamy i ile miłości i szczęścia wniósł do naszego domu ale poza tym poznaliśmy Elik, wspaniałą kochaną osobę o ogromnym sercu. Właśnie dziś wpadła do nas na wizytę i muszę powiedzieć, że baaaardzo miło było im cieplej będzie tym więcej wizyt :) (Elik wiesz, że następnym razem to ze swoją sunią przyjedziesz). Poza tym kizimizi też Ci już mówiłam, że jak będziesz w Krakowie to zapraszamy. Gacka oczka dziwnie wyglądają na zdjęciach ale to wina kropli przeciw zapalnych, które musi dostawać przed zabiegiem. Quote
elik Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Aguś :oops: w tak fantastycznej atmosferze, jaka panuje w Waszej Rodzinie, to i gdybym była Babą Jagą miło by było Quote
kkanarekk Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 To zdjęcie z podniesioną tylnią łapką Gacka to jego ulubiona pozycja do drapania. Uwielbia to :) . Jak mówimy czasmi daj łapkę to daje właśnie tylną, żeby go po niej drapać.:lol: Quote
elik Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='kkanarekk']To zdjęcie z podniesioną tylnią łapką Gacka to jego ulubiona pozycja do drapania. Uwielbia to :) . Jak mówimy czasmi daj łapkę to daje właśnie tylną, żeby go po niej drapać.:lol: Faktycznie wygląda to bardzo zabawnie. Może niezbyt wyraźnie widać, ale robi to właśnie na drugim zdjęciu od lewej strony w pierwszym rzędzie w poprzednim poście ze zdjęciami :evil_lol: Quote
kizimizi Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 oglądam oglądam..... Ach, jak sie tarfia an atkich fantastycznych ludzi to nawet sie zclowiek nei martwi ze moze byc cos nei tak. ZSkoda tylko z edzjecia takie małe, mało widać. Ja niedawno rozmawialam z Agnieszka i ona mowila mi o twojej "kontroli" Eliku. Także łańcuch zabrany żeby podejrzeń nie było ;) Ach zzarny humor mi sie wlacza :) Ciesze sie ze wsyztsko jest super. Mi parę lat temu też pewnein psiak tyle roadosci do domu wniósł, a ponziej jeszcze kilka innych psich szkrabów, które mialy byc na chwile a jeden zostal do dzis :) Quote
kizimizi Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 a coż to za fantastyczna zabawka, szyszka? PS. MAcie piękny dom i widzę ze niezła pogoda była. A kto jest jeszcze na zdjęciu? Ta PAni w mahoniowych włosach i jakiś mężczyzna? Quote
elik Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='kizimizi']oglądam oglądam..... Ach, jak sie tarfia an atkich fantastycznych ludzi to nawet sie zclowiek nei martwi ze moze byc cos nei tak. ZSkoda tylko z edzjecia takie małe, mało widać. Ja niedawno rozmawialam z Agnieszka i ona mowila mi o twojej "kontroli" Eliku. Także łańcuch zabrany żeby podejrzeń nie było ;) Ach zzarny humor mi sie wlacza :) Ciesze sie ze wsyztsko jest super... Gacuś ma jak u Pana Boga za piecem :) A zdjęcia można powiększyć klikając w nie. Quote
kizimizi Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 wiem wiem powiększyłam jak widac ;) Quote
kkanarekk Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ta zabawka to szyszunia, którą Gacek znalazł gdzieś w ogrodzie i zaczął rozpracowywać :) Na zdjęciu byli jeszcze Elik i mój chłopak. A lańcuch i budę schowalismy do piwnicy, żeby ELik nie widziała:cool3:. Ne wiem czy widać na zdjęciach ale Gacek waży już 10 kg czyli od przyjazdu przytył ok.4 :) I biega już bez smyczy bo bardzo ładnie się słucha :p ELik jak na prawidzwą Ciocię przystało podarowała Gackowi w prezencie super kość, po której już śladu nie ma ;) Pogoda faktycznie nam dopisało, było chyba 18 stopni a w słońcu to na pewno więcej :) Quote
elik Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 kkanarekk napisał(a):...A lańcuch i budę schowalismy do piwnicy, żeby ELik nie widziała:cool3:. Pogoda faktycznie nam dopisało, było chyba 18 stopni a w słońcu to na pewno więcej :) Oj kkanareczkku, następnym razem nie omieszkam sprawdzić nie tylko piwnice, ale i strych ;) Quote
Recommended Posts