kizimizi Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Gacuś to psiak z naszego schroniska, który rzucił wszystkich na kolana:cool3: Właściwie powinien nazywać sie Fuks. Podczas grudniowej wizyty w schronie, na szczeniakarni zauważyłyśmy to oto cudo Ledwo zdążyłam wstawić zdjęcie Gacka w odpowiedzi na ogłoszenie na dogo, juz znalazła sie dziewczyna, która chciała go adoptować. Jednak zaszła ogromne nieporozumienie, byłam święcie przekonana, ze Gacek to właściwie pani Gacusiowa:oops: Mimo tej pomyłki, państwo nadal byli zainteresowani jego adopcją:razz:. "Odłożyłam" spokojna sprawy Gacusia na później, pewna, ze psiak jest już "jedną nogą w domku". A tu noworoczna niespodzianka: adopcja sie nie odbędzie bo Pani idzie do szpitala.:shake: Jednak nasz Gacus - Fuksiarz znów miał ogromne szczęście! Po niespełna parunastu godzinach ogłoszenia (tylko jednego na gumtree) zadzwoniła do mnie Pani Agnieszka z Krakowa interesowana jego adopcją. Później wszystko potoczyło się już gładko; państwo bardzo zaangażowali sie w adopcję psiaka, zgodzili się na wszystkie wizyty przed i po adopcyjne, umowy. Chcieli osobiście przyjechać po Gacka, niestety warunki drogowe i ten nagły atak zimy, uniemożliwiły tę podróż (trasa z Krakowa pod Wrocław). Koniec końców; psiak od początku tygodnia mieszka zdrowy i szczęśliwy w swoim podkrakowskim domku :multi: Podróż zniósł dobrze, oswaja się i przyzwyczaja do swoich nowych właścicieli. Jest żywy i towarzyski. Wszystkich całuje:razz: Quote
kizimizi Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Oczywiście zaproszę Panią Agnieszkę na wątek Gacka żeby mogła sie dzielić z nami opowieściami o psiaku. Na razie załączam najświeższego meila: Gacuś wspaniale byłam z nim dziś u weterynarza bo niepokoiły mnie jego bardzo gorące uszy ale okazało się, że nie ma żadnej infekcji tylko były zabrudzone i dostał krople profilaktycznie, żeby nic się nie rozwinęło. Pozatym okazało się, że ma bardzo przetłuszczoną skórę ale dostał specjalny szampon (dziś odbyła się pierwsza kąpiel i Gacek pachnie już perfumami :)) , odżywkę i witaminy. Szczepienie będzie za dwa tygodnie a narazie Pani doktor pobrała mu krew na badania ogólne i profil nerkowy. Miejsce po kastracji zagoiło się świetnie żadnych pozostałości po operacji nie ma. W domu wszyscy go bardzo pokochali i myślę że on też powoli się zadomowia. Przepraszam, że nie przesłałąm zdjęć ale też zbliża mi się sesja( a jestem na pierwszym roku dopiero rozgryzam jak to wszystko wygląda :)) i dlatego nie miałam czasu ich zrobić. Myślę, że w weekend powinnam je wysłać. Quote
kora78 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 ciesze sie bardzo z nowego fajnego zycia gacusia. on taki chudzienki biedulek, zebra na wierzchu mial :( Quote
kizimizi Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 tak chudy to on jest. Ale nie chciała jeść suchej karmy i w biurze też co lepszego podgryźć nie chciał. Moze to przez robaki. A moze taki niejadek z niego. Jest po kastracji więc powinien mieć odwrotną tendencję. Gacuś w nowym doku: Quote
kkanarekk Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Witam, Dziękuje za zaproszenie na wątek o Gacku. Postaram się jak najszybciej umieścić jego zdjęcia z nowego domu. Faktycznie jest bardzo chudy ale powoli zaczyna mieć apetyt a napewno już na ciasto, które przed chwilą ściągnął ze stołu tak żeby nikt nie zauważył :) Quote
elik Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 kkanarekk napisał(a):Witam, Dziękuje za zaproszenie na wątek o Gacku. ... :) Czy to Pani Agnieszka - dobrze się domyślam ? Jeśli tak, to z przykrością muszę powiadomić, że obiecana przesyłka nie dotarła :-( Quote
kkanarekk Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Gacek jest rozbrajający dostał dziś na spróbowanie ser pleśniowy, wąchał wąchał aż wkońcu się w nim po prostu wytarzał :) powinnam dziś wrzucić zdjęcia z dzisiejszego spaceru Quote
kora78 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 pies po zabraniu ze schroniska, gdzie dostawał strawę.. niewiadomą delikatnie mówiąc, powinien być na ścisłęj diecie. Ser leśniowy to przede wszystkim nieodpowiednia karma dla psa, czy nawet smakołyk. Pies ze schroniska powinien być 2 tyodnie na specjalnie gotowanej dla niego karmie, czyli ryż z marhcewką i piersiami kurczaka. Wszystko rozgotowane i drobno posiekane, by było łatwo strawialne. Nie wyobrażam sobie, co teraz dzieje się w jego układzie pokarmowym... Nie wiecie, że taki pies musi być jakiś czas na ścisłej diecie?? Takie info chyba powinny być nieodwołalnie dodawane w rozmowie przedadopcyjnej. Tak, jak nie spuszczanie psa ze smyczy dłuższy okres czasu, itp. czekamy na foteczki :) Quote
kizimizi Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 dla domków i szczeniakarni "strawa" to sucha karma. Nie najlepszej pewnie jakosci ale żadne pomyje tylko normalna karma. "Nie wyobrażam sobie, co teraz dzieje się w jego układzie pokarmowym... Nie wiecie, że taki pies musi być jakiś czas na ścisłej diecie??" Co do serów to mam zupełnie inne zdanie. Jak moja suka sie oszczeniła to wetka sama kazała jej jeść sery w każdej postaci i kolorze (byle świeże). A jak Gacek nie ma problemów żołądkowych to niech sobie troch podje. On niejadek straszny jest z tego co Agnieszka mówiła. Dieta jest tak długo az sie psia kupa nie znormalnieje. Nie ma jakiegoś stałego okresu. A on Kora przecież nie był bardzo źle karmiony. Boksy maja najgorsze żarełko:roll: Quote
kkanarekk Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Gacek cały czas jest na diecie ostjae właśnie gotowane mięsko, ryż/makaron i warzywka ma karmę dla psów chudych i z problemami pokarmowymi. Myślę, że nic nie dzieje się w jego układzie pokarmowym bo załatwia się zupełnie normalnie i nawet trochę przybrał na wadze. Nie masz się o co martwić kora78. Dbamy o niego :) Jak się wrzuca zdjęcia do postu? Quote
kizimizi Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 żeby dodać zdjecia trzeba albo załadować je na stronę (np. fotosik) i kopiować adres URL albo z komputera. Klikasz niebiesko-zieloną ikonkę z takim obrazkiem (3 od prawej) i wybierasz FROM COMPUTER i dodajesz Quote
kora78 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 no to ok. już jestem spokojna :) no,ale w schronie od był masakrycznie chudy, widać tamta karma mu nie służyła, dlatego trzeba mocno zadbać o jego prawidłowe żywienie. ile ona ma lat wg karty jego? Quote
kkanarekk Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Nie ma daty na karcie ale jak byłam u wet. to powiedział że około roku. Zachowuje się jak mały szczenaiczek, ma tyle energii wczoraj zjadł okulary, wszędzie go pełno, zawsze chce wiedzieć co każdy w domu robi :) Bardzo go pokochaliśmy :loveu: nadal mi zdjęcia nie chcą wejść, klikam na tą ikonkę i wyświetla mi się tylko strona, którą mam podać a nie mogę załadować z komputera. czy coś robię nie tak? Quote
kizimizi Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 wyślij mi je na pocztę ja dodam Quote
kkanarekk Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Przepraszam, że zdjęcia są takiej kiepskiej jakości ale trochę nam aparat szwankuje postaram się zrobić lepsze. Gacuś jest wspaniały, ostatnio przyszli do nas znajomi z malutkim dzieckiem jak je Gacuś zobaczył to zwariował nie odstępował go na krok, całował, skakał, przytulał się nie mogliśmy go odciągnąć :). Jestesmy bardzo szczęśliwi, że do nas trafił. Dostał teraz wielką kość czyszczącą zęby i chodzi piszcząć bo nie wie gdzie ma ją zakopać (to chyba nawyk ze schroniska, że trzeba wszystko zakopać bo inne psiaki zjedzą:lol:) Chcę go zabrać jak już się będzie pewnie czuł w domu na tor przeszkód dla psiaków bo on uwielbia skakać i pokonywać wszelkie przeszkody na drodzę. Powinno mu się spodobać:) Jak już będziemy mięli ogrodzenie napewno weźmiemy jeszcze dwa duże psiaki ze schroniska, żeby Gacek miał towarzystwo. Quote
elik Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 [quote name='kkanarekk']Nowe zdjęcia Gacka Kochana, ciekawska mordeczka :loveu: Takie teraz mam posłanko. Na razie jest za duże, ale może kiedyś do niego dorosnę :razz: Póki co mogę się na nim swobodnie z Pańcią pobawić Grzeczny też potrafię być - jak już muszę :evil_lol: Quote
kizimizi Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 DZieki elik. Miałam sama to zrobic ale przez moją tymczasowiczke nie mam do niczego teraz głowy poza nią. Próbuje ją przekonac, ze wcale tacy źli nie jesteśmy ale kiepsko mi idzie:roll: Quote
elik Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 kizimizi napisał(a):DZieki elik. Miałam sama to zrobic ale przez moją tymczasowiczke nie mam do niczego teraz głowy poza nią. Próbuje ją przekonac, ze wcale tacy źli nie jesteśmy ale kiepsko mi idzie:roll: Nie ma za co, cała przyjemność po mojej stronie :lol: A co to za przylepka ta tymczasowiczka ? Quote
kora78 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 a oto taka przylepka, ale d przylepiactwa je baaaardzo, baaardzo daleko niestety http://www.dogomania.pl/threads/175966-Stara-Babinka-ma-szanse-na-hotel-i-dom Quote
kizimizi Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 tak Sunia bardzo ... samotna. Niezbyt jej sie podoba to ze jest z nami, ze w domu i wogóle .. Quote
kkanarekk Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Dziękuję Elik za wrzucenie zdjęć wreszcie zrobię sobie konto na fotosiku:) Gacek już odzyskał apetyt, zjada swoje posiłki ale najbardziej lubi być karmiony z ręki :) Przybrał na wadze i najważniejsze już mu tak żebra i kręgosłup nie wystają. Jedziemy się zaszczepić w tym tygodniu. Ostatnio zapomniałam mu dać jego witaminki (zawsze dostaje rano) i wyszłam na uczelnię, Gacek został z rodzicami i przyniósł mojej mamie opakowanie witamin (które zdjął z biurka) domagając się żeby mu dała jego porcję :) Quote
kora78 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 mądry psiak, skory do zabawy :) fajnie, że tak dobrze trafił :) Quote
Recommended Posts