ewab Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Pliszka']Może to uczulenie na coś?[/QUOTE] Może na byłą 'właścicielkę". Niechby już mu przeszło:) Quote
Emigrantka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 No zdrowiej spisko ale..... ja naprawde nie rozumiem czegos - ten pies jest w weta w hoteliku tak? I nic jeszcze nie wiadomo na temat jego stanu zdrowia? Quote
Temida Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Ja jutro dryndnę, bo dzisiaj byłam na interwencjach w terenie i czegoś się dowiem. Wiesz, z chorobami skóry sprawa jest skomplikowana. U mojego psa weci w tym samym czasie zdiagnozowali grzybicę, nużycę, alergię na białko itp. Quote
Emigrantka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Rozumiem ale myslalam ze jezeli jest doslownie przy nodze weta to to jakos sprawniej pojdzie.... Chopin, trzymaj sie chlopak Quote
andzia69 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Emigrantka']Rozumiem ale myslalam ze jezeli jest doslownie przy nodze weta to to jakos sprawniej pojdzie.... Chopin, trzymaj sie chlopak[/QUOTE] chyba każdy tak myślał...no ale tu nawet nie wiadomo co mu jest:( kąpiele się na pewno by przydały...ale nie ma takiej możliwosci tam i d...a:( Quote
Emigrantka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 No to w takim razie trzeba go gdzies przeniesc niestety.. bo 600 na miesiac to jest bardzo drogo, szczegolnie na takie warunki ... Ciagle widze hoteliki po 300 (plus karma) lub 350 i psiska piorunem dochodza do siebie 600 to masakra niestety - kasy na to nie ma a i pozytku z tego wiele niestety nie widze. Macie jakies inne miejsca w okolicy czy wolac tu ekspertow do pomocy? Quote
divia_gg Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Emigrantko zarabisty masz banerek Buby. Swietny - sie az ubawilam. Kiedy dama jedzie do Ciebie? Bo odwiedzilam kiedys jej watek, bo uwielbiam takie stfory i z tego co skumalam dziewcze udaje sie do Ciebie;) Pies dla konesera, ktory sie w koncu znalazl. A jej zdjecie z okladami z kotow;) Superowe. DObra ale juz nie zasmiecam;) Quote
Emigrantka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Divia -6 miesiecy Bubulec musi w Polsce czekac ale.. paszport juz ma ;) ***************************** To co robimy z Chopinem? Quote
andzia69 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Emigrantka']No to w takim razie trzeba go gdzies przeniesc niestety.. bo 600 na miesiac to jest bardzo drogo, szczegolnie na takie warunki ... Ciagle widze hoteliki po 300 (plus karma) lub 350 i psiska piorunem dochodza do siebie 600 to masakra niestety - kasy na to nie ma a i pozytku z tego wiele niestety nie widze. Macie jakies inne miejsca w okolicy czy wolac tu ekspertow do pomocy?[/QUOTE] Emigrantka...ale Chopina nikt nie chciał ze względów na stan jego skóry:( co do innych miejsc...mamy - cud hotelik - jak chcecie oddać psy na kurację odchudzającą to polecam! Jedyne 900 zł mies - normalnie okazja!!! :angryy: Tak wygląda nasza Koni w tym luksusowym miejscu: [IMG]http://img203.imageshack.us/img203/9664/a7272.jpg[/IMG] a tu cyt. z watku Koni: "[B]Jola rzeczywiście jeździ tam co drugi dzień z garami[/B]. Niestety ostatnio miała trochę innych działań i nie było jej przez tydzień. [B]Koni wygląda jak szkielet[/B]. Szczeniorki Maada miała okazje porównać, te od Moli (z DT w Chałupkach) i od Koni (z Odrowąża). [B]Oprócz tego w hotelu nie ma żadnej socjalizacji. One po prostu siedzą zamknięte w kojcach i tyle. Tam jedzą, śpią i załatwiają swoje potrzeby[/B][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG]. Gdyby była szansa na DT dla szczeniorków, to i dla Koni można by było coś wymyśleć. No i jeszcze Czarna tam jest - jej też coś by się przydało." Quote
Emigrantka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 O Boszeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee - toz w schroniksu by to psie mialo lepiej... Gdzie to jest? Co to za "hotel"? No z ta skora Chopina ta faktycznie masakra.. szlag by to wszystko :( Quote
andzia69 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Hotelik u pani "hodowczyni" beagli...w Odrowążu...no niestety nic bliżej i na szybko nie było wtedy do załatwienia:( i tak siedzi tam bidula razem z jeszcze inna sunią zabraną z ulicy:( tu masz wateczek Koni do poczytania: [url]http://www.dogomania.pl/threads/177764-3-zaniedbane-szczeniaki-i-ch-mama-szkuajAE-DT-na-CITO-Dwie-sunie-bez-PLN-na-hotel[/url] Quote
TERESA BORCZ Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Dziewczyny to czemu nie pomyslałyście o przeniesieniu koni do normalnego mejsca i nie ostrzegłyście przed tym hotelikiemu pani hodowczyni. Ile tam płacicie ? Zaraz obejrzę ten wątek. Może oba psiaki spakujcie i przenieście do normalnych warunków, przrciec jest sporo rozmaitych miejsc. Sprawa chopina nie jest wcale skomplikowana, ale trzeba coś robić a nie czekać na cudowne działanie leków. Od czasu chopina ja sama bez leków wyleczyłam juz kilka psiaków, po operacjach i sporo z problemami skórnymi, które w normalnym trybie czekałyby na badania bez sensu nic nie potwierdzajace, a w końcu i tak okazałoby się że miałam rację. Tak dokładnie było nawet w przypadku waszego czarka. Koniec był taki jak przewidywałam i niepotrzebnie pies się męczył, kiedy takie schorzenie lekko się leczy bez weta w ciągu kilku dni. Quote
Emigrantka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Teresa - dzieki ze wpadlas tu :modla: Chopin tragedia a Koni siedzi w hotelu za 900 i ... jeszcze chyba gorzej nic w schronisku.... Quote
TERESA BORCZ Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 najperw musimy wiedzieć czy chca coś zmienić na inne warunki i inna kasę to jest bez sensu. zaraz coś będę szukać odpowiedniego.z całej tej grupy tylko sunia co wysłałam ją do MIELCA WYSZŁA NA TYM DOBRZE, ALE JAK TYLE PŁACĄ TO W KOŃCU BĘDĄ MIEĆ KŁOPOTY Z OPŁACENIEM. jak trochę odetchnę , jutro poszukam co mam do dyspozycji. ja nie akceptuje cen innych niz te które oferują nasze sprawdzone raje dla psiakow, nie ma lepszych to nie mają prawa być droższe. Quote
Pliszka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Teresko, jak cudownie, że tu znów jesteś! Twoja obecność i pomoc jest zawsze na wagę złota! Ja wpłacę dziś 325zł dla Chopina :) 200zł z bazarku Piromanki i 125 ze swojego :) Quote
Temida Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Dzwoniłam do Marka, zastosował na Chopinku kurację na pasożyty (świeżbowiec, nużeniec itp. ) i zaobserwował wyraźną poprawę stanu skóry. Będę tam dzisiaj to się jeszcze zorientuję. Wychodzi na to, że to jakiś pasożyt się rozprzestrzeniał. Teraz trochę kuracji i powinien dojść do siebie. Quote
Pliszka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Dziękujemy Temida za pocieszające wieści :) Wyprzytulaj chłopaka i szepnij mu na uszko, że tu cały sztab cieteczek trzyma za niego kciuki! Tak bym go chciała niedługo zobaczyć na jakiejś kanapie, przytulonego do swojego człowieka, z okragłymi boczkami i imponującą grzywą :) Quote
Temida Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Byłam u Chopinka. Ale jest śliczny. Powiem wam, że wygląda o wiele lepiej. Skóra już nie jest taka czerwona. Futerko jakby się zagęściło. Marek był dzisiaj w laboratorium. Grzyb na razie nie wyrósł, więc go raczej nie ma. Nie jest to zapalenie bakteryjne, a pasożyty. Leczenie na nużeńca lub świeżbowiec skutkuje. Chopin nie drapie się cały czas. Zrobił się spokojniejszy. W mojej opini jest dużo lepiej. Quote
Recommended Posts