Jump to content
Dogomania

Astra, co nieco z akity i z huskacza, pod opieką Fundacji w hotelu, jedzie do ds

Recommended Posts

Posted

Astra zostala zabrana ze schroniska przez Fundacje Akity w Potrzebie i mieszka tymczasowo w jej siedzibie. Miala sporo efektywnych ogloszen, chetnych bylo sporo, jednak zawsze cos szlo nie tak. Generalnie, Astra ma juz wybrany ds u jednego z dogomaniakow :) Jedzie do domku jeszcze w czasie wakacji, tymczasem czeka na podroz w dt, w hoteliku pod Poznaniem, razem z innymi psiakami fundacyjnymi. Astra bedzie miala super dom, z towarzyszem i ludzmi z wielkimi sereduchami! Dziekujemy fundacji za przygarniecie suni pod swoje skrzydla, wysterylizowanie jej i znalezienie domku!! :)

Piękna, przejmująco smutna Astra prosi o Dom
Od prawie roku przebywa w schronisku (woj. dolnośląskie) ok.3 letnia srebrno-szara sunia o imieniu Astra.
Jest prawdopodobnie mixem akity z husky, malamutem lub onkiem.
Niekonfliktowa, zrównoważona, łagodna, pragnąca kontaktu z człowiekiem.
W schronisku niestety tego kontaktu nie ma, nie ma również spacerów.
Jest tylko krata, buda, samotność i smutek...

Astra jest zdrowa, zaszczepiona,zaczipowana, odrobaczona.

Z utęsknieniem i nadzieją, codziennie przez kraty małego boksu wypatruje swojego Człowieka.
Spójrz w jej oczy. Zechcesz sprawić, by się uśmiechały?
Bardzo prosimy - podaruj Astrze swą przyjaźń i godne życie.
Z charakteru, tyle ile można powiedzieć patrząc na psa przez kraty- grzeczny, fajny, bez agresji do psów, daje się głaskać przez kraty, ale nie rzuca się w szale jak tylo człowieka zobaczy z pisekim i skowytem. Żaden narwaniec.
Astra jest bardzo przyjacielsko nastawiona do ludzi, łagodna i spokojna w stosunku do dzieci. Jest także tolerancyjna w stosunku do innych psów

edit:17.03.2010
Dzięki uprzejmości Maupy4 otrzymałąm pierwszy pościk dla siebie, ponieważ Graba nie mogła nic edytować i czasu miałą też niewiele. Więc przejmuję dowodzenie :) i zabieramy się za suńkę intensywniej. Zmieniłam tytuł, będę tutaj dopiswayć nowości. A więc:

Astro jest sunią, przemianowaną na Astrę- początkowo myśleliśmy, że to pies. W kwietniu 2009 oceniono ją na 2 lata, podczas szczepienia, po kwarantannie. Wtedy też do schronu trafiła. Czyli teraz Astra ma 3 latka. Od roku siedzi w schronie.
Fotek sporo się uzbierało, ale większość w pozycji siedzącej dostojnie, pod budą. Astra jest niewzruszona, grzeczna, spokojna, zrównoważona można powiedzieć.

Astra trafiłą do "Akit w potrzebie"
i na tę chwilę ma tylko 2 ogłoszenia, na alegratka i adopcje.org

25.03.10.
Astra ma ogłoszenia na różnych stronach, robione przez Kacedy :)
na tę chwilę chyba ich wystarczy:)
jest zainteresowany adopcją pan

30.03
pan sprawsdzony przez magdę z. i domek faowy się szykuje, jeśli sunia w realu się spodoba :)
to czekamy

20.04 pan nadal nie dojechał, bo wciąż mu coś wypada. Sunia nadal czeka bez szans :(
Lubi bardzo dzieci-sprawdzone w schronie przez kraty. Badzo chciałą się wydostać z boksu na widok dzieci, skomliła do nich. Dzieci malutkie, do 6 lat max.

11.06 Astra jedzie za 2 dni do hotelu od Fundacji Akity w Potrzebie. Będzie ją Kacedy prowadziłą. Zostanie wysterylizowana.
Chętnych do adocji odezwało się około 5 osób, ale sunia jeszcze w schronie. 2 po wizytach urwało kontakt, jedna fajna czeka na wizytę

12.06 Astra u mnie na 1 dzień, jedzie jutro do Poznania, do hotelu fundacji. fajowa suńka :)

Uploaded with ImageShack.us

13.06
Astra już w hotelu Fundacji Akity w Potrzebie

05.07 Astra jedzie w sierpniu do ds u jednego z dogomaniakow. klamka zapadla :) musi tylko poczekac na koniec remontu i fruuuuuuuu

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj tak- zdjęcia by się przydały :)
Witam, dzięki za powiadomienie o psiaku. Hmmm- Akitowaty pan, fajnie- ale coś mi się wydaje, że on ma też sporą domieszkę malamuta albo husky.
Tak, czy inaczej- rzeczywiście do ogłoszeń przydałoby się info nt. przybliżonego wieku oraz zachowań typu "jak chodzi na smyczy".
- w jakim on jest schronisku?
- jakiś namiar na osobę kontaktową w sprawie adopcji?
- czy przed wydaniem do nowego domu zostanie wykastrowany?

Może by Akitowatemu Panu nadać jakieś imię?

Posted

zdjęć mam w sumie jakieś 7 ,z czego 2-3 beznadziejne, ale wg mnie 4 są ok. mogę wysłąć Ci na maila. mogę się w schronie dowiedzieć jego wiek i cza przebywania w schronie,ale muszę jechać osobiście, bo nie mam jego nr,ani nic. i przez tel się nie da.
będę mogłą dopiero w wekend.
imię..... wymyśla jakieś, ja później coś poszukam.

namiary na mnie, podam na pm, miastp jego zamieszkania też na pm

można załątwić wykastrowanie przed adopcją :)

właśnie nie wiem, pod co on bardziej podchodzi, pod jaki typ rasy. jak go klasyfikować

dziękuję za odzew :)

aha, jak chodzi na smyczy- nie da się sprawdzić, bo w tym schronie psów nie wypuszczają z nikim :( nie można wchodzić do klatek z psami :(

Posted

ale one są tragiczne. ja wysąłam Tobie najlepsze,a i tak je odsciałaś, jako kiepskie, to o ta mtych w ogóle szkoda gadać. Bo albo go kawałek tylko widać, albo inny pies zasłania,albosam zadek się załąpał

Posted

Hmmm, Kora a nie można poprosić kogoś ze schronu, żeby go wyciągnął na spacerek, że taki przystojniacha, że zdjęcia mu śliczne zrobisz :) że do ogłoszeń itp.

Posted

to nie pierwszy pies, z jakiego fotkami walczymy :( oni nie wyprowadzają, bo po powrocie pies zawsze obrywa od innych nie tylko u nas tak jest. już kilkanaście innych naszych psów, by tak miało wreszcie fajne fotki robione. ale się nie da :( może kiedyś wreszcie to wywalczymy, ale przecież psó szkoda, że mają być później gryzione :(

Posted

kora78 napisał(a):
to nie pierwszy pies, z jakiego fotkami walczymy :( oni nie wyprowadzają, bo po powrocie pies zawsze obrywa od innych nie tylko u nas tak jest. już kilkanaście innych naszych psów, by tak miało wreszcie fajne fotki robione. ale się nie da :( może kiedyś wreszcie to wywalczymy, ale przecież psó szkoda, że mają być później gryzione :(

Kurde u nas ten sam problem , ale jakoś idzie psa wyciągnąć z boksu, chociaż niechętnie są wydawane właśnie z powodu późniejszych bójek :(

Posted

u nas nie :(
może nam się niedługo uda całę boksy u maluchó wyprowadzać i wtedy korzystać i foty robić. Ale to będzie rzadko, bo musimy iść we 2 conajmniej.
A małę psieski szybko idą z reguły, jak zauważam. Tutaj trudniej mają większe psy, a tych już nie uda się wyciągnąć na chwilkę :( długo, długo, dopóki nas więcej nie będzie. jak na razie nasza liczba się kurczy, zamiast zwiększać :(

Posted

A myślałam , ze u nas takie problemy z wyciąganiem z boksów, a u Was jeszcze gorzej ;/ Z psami małymi tak jak wszędzie zdaje się , idą szybciej do adopcji, te większe czekają i czekają.... Czy dobrze zrozumiałam , że możecie w ogóle wyprowadzać większe psy tylko gdy jest Was więcej ?

Posted

[quote name='kora78']zdjęć mam w sumie jakieś 7 ,z czego 2-3 beznadziejne, ale wg mnie 4 są ok. mogę wysłąć Ci na maila. mogę się w schronie dowiedzieć jego wiek i cza przebywania w schronie,ale muszę jechać osobiście, bo nie mam jego nr,ani nic. i przez tel się nie da.
będę mogłą dopiero w wekend.
imię..... wymyśla jakieś, ja później coś poszukam.

namiary na mnie, podam na pm, miastp jego zamieszkania też na pm

można załątwić wykastrowanie przed adopcją :)

właśnie nie wiem, pod co on bardziej podchodzi, pod jaki typ rasy. jak go klasyfikować

dziękuję za odzew :)

aha, jak chodzi na smyczy- nie da się sprawdzić, bo w tym schronie psów nie wypuszczają z nikim :( nie można wchodzić do klatek z psami :(

dzięki :) To w takim razie jak możesz prześlij wszystkie fotki oraz info na maila: [email protected]