Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[video=youtube;aDn0agoCohs]http://www.youtube.com/watch?v=aDn0agoCohs[/video]

Moje komentarze pozostawię bez komentarza :oops:
[video=youtube;_uFsaLYyJ88]http://www.youtube.com/watch?v=_uFsaLYyJ88[/video]

Koniec relacji nadwiślańskich spacerów ;)

Z nowości w zachowaniu Rudej- bawimy się zabawkami i bronimy zabawek. Bawimy się z psami. Bawimy się z ludźmi. Bawimy się nawet wyciągniętą z kosza karteczką. Odkryliśmy po co jest zabawa i jakie to fajne :D Od czasu do czasu jak leżymy na boczku pozwolimy się pogłaskać po brzuszku...nadal jednak nie rozumiemy czemu to ma być fajne...

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ależ śliczna z tą nową sierścią - dobrze jej w krótkich włosach:cool3:
Fotki, jak znalazł, do ogłoszeń.
Po tej wycieczce to chyba teraz Luśka, do fryzjera marsz!:evil_lol:

Posted

Lusia już po pierwszym spacerze pozbyła się ogona jak u pawia i "spodenek". Czekamy na wolny termin u fryzjera...
Ruda naprawdę dobrze wygląda w sierści jaką ma teraz, dobrze się ją głaszcze i myje...naprawdę fajnie :D

• 1 month later...
Posted

Ponieważ ciocia Agatka nic, tylko paznokcie maluje:diabloti:, to ja tu potyram.

Plakacik z Kundelkowej Bazarkowej Skarbonki - dzieło Magdaleny:)

i pozostałe fotki, bo pazurki jeszcze nie wyschły:megagrin:

Z Biereczką na współdzielonym dry bedziku

Kocyk też fajny - rekonwalescentce należy ustąpić. Rudka jest szlachetna:)

Posted

Bierka uszy ma jak radary w górze :D
Ruda uszy wygina w każdą stronę i ma bardzo bogatą mimikę. Aktualnie ułożyła 4 koce ( w tym dwa ukradła hehe) w dziwne geometrycznie gniazdo i śpi, zdolny z niej architekt :D Ruda robi się jeszcze fajniejsza niż na początku, jest niezwykle kontaktowa. Cały czas robi jakieś postępy, dziś nawet bawiła się z sąsiadem i jego Chow chow. Na szczęście kontakty z obcymi psami się poprawiają....tylko oduczyć szczekania na obce zwierzęta nie możemy :( To co najważniejsze pięknie przyjęła Bierkę, jestem z niej dumna jak paw i notorycznie powtarzam, że jest najpiękniejszą, najmądrzejszą księżniczką na całym świecie hehhe :D

• 3 weeks later...
Posted

Rudzik miewa się świetnie. Jest jednym z najwspanialszych psów z jakimi miałam kontakt. Mimo tego co przeszła tak niesamowicie ufa człowiekowi, wtula głowę w ręce. Pozwala mi się już bez większego strachu dotykać po brzuchu! Polubiła Biereczkę, ustępuje jej i pilnuje...jak np. Bierka się gdzieś zgubi i piśnie to Ruda jest przy niej w sekundę i trąca ją nosem. Niesamowicie mnie tym wzrusza...Ruda to taka ciocia dobra rada, Bierka babcia otoczona szacunkiem a Luśka to taki typowy wieczny dzieciak :D

Posted

Proszę, proszę:) Pięknie się prezentuje. To jeszcze jedna korzyść z posiadania kilku psów - zawsze na któregoś pasuje, hehe.
Dlaczego nie piszesz o zbawiennym wpływie tego sprzętu na behawior psa? Czy już jej przeszło?

Posted

Nie przeszło :evil_lol: Post pisałam przed spacerem i nie chciałam zapeszać.
W każdym razie Ruda od chwili gdy dostała szelki nie szczeka na psy na spacerach :evil_lol: Nie wiem na czym to polega ale te szelki to jak guziczek współpraca pies-człowiek. Nie szczeka, pilnuje się mnie, nie ciągnie... Cud?

Posted

Dziś na porannym spacerze spotkaliśmy znienawidzonego owczarka...tu i szelki, i trzymanie, i smakołyki ani inne cuda nie pomogą...jakże one go nie znoszę, nawet Bierka wydała z siebie okrzyk :evil_lol: