agata-air Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 [video=youtube;aDn0agoCohs]http://www.youtube.com/watch?v=aDn0agoCohs[/video] Moje komentarze pozostawię bez komentarza :oops: [video=youtube;_uFsaLYyJ88]http://www.youtube.com/watch?v=_uFsaLYyJ88[/video] Koniec relacji nadwiślańskich spacerów ;) Z nowości w zachowaniu Rudej- bawimy się zabawkami i bronimy zabawek. Bawimy się z psami. Bawimy się z ludźmi. Bawimy się nawet wyciągniętą z kosza karteczką. Odkryliśmy po co jest zabawa i jakie to fajne :D Od czasu do czasu jak leżymy na boczku pozwolimy się pogłaskać po brzuszku...nadal jednak nie rozumiemy czemu to ma być fajne... Quote
malibo57 Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Ależ śliczna z tą nową sierścią - dobrze jej w krótkich włosach:cool3: Fotki, jak znalazł, do ogłoszeń. Po tej wycieczce to chyba teraz Luśka, do fryzjera marsz!:evil_lol: Quote
agata-air Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Lusia już po pierwszym spacerze pozbyła się ogona jak u pawia i "spodenek". Czekamy na wolny termin u fryzjera... Ruda naprawdę dobrze wygląda w sierści jaką ma teraz, dobrze się ją głaszcze i myje...naprawdę fajnie :D Quote
malibo57 Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Tak, zdecydowanie. Zrobiła się lżejsza i zgrabniutka:) Quote
Hotel KADIF Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Rudka jest bossska z tą krótką sierścią!!!! :) Pozwoliłam sobie wkleić ją na metamorfozy (post.7185, str.22:)) http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy/page288 :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
malibo57 Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Dzięki! Tylko, żeby ktoś jej nie wziął do ulotki reklamowej 1%, jak Konara:mad: Quote
ewatonieja Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Wasze zwierzaki rozchwytywane, szkoda, że nie o adopcje chodzi, rudka lepiej wygląda :) Quote
malibo57 Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Ponieważ ciocia Agatka nic, tylko paznokcie maluje:diabloti:, to ja tu potyram. Plakacik z Kundelkowej Bazarkowej Skarbonki - dzieło Magdaleny:) i pozostałe fotki, bo pazurki jeszcze nie wyschły:megagrin: Z Biereczką na współdzielonym dry bedziku Kocyk też fajny - rekonwalescentce należy ustąpić. Rudka jest szlachetna:) Quote
Hotel KADIF Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Ale cudna!:) A Biereczka rzeczywiście ma teraz cały czas uszy do góry :) Quote
agata-air Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Bierka uszy ma jak radary w górze :D Ruda uszy wygina w każdą stronę i ma bardzo bogatą mimikę. Aktualnie ułożyła 4 koce ( w tym dwa ukradła hehe) w dziwne geometrycznie gniazdo i śpi, zdolny z niej architekt :D Ruda robi się jeszcze fajniejsza niż na początku, jest niezwykle kontaktowa. Cały czas robi jakieś postępy, dziś nawet bawiła się z sąsiadem i jego Chow chow. Na szczęście kontakty z obcymi psami się poprawiają....tylko oduczyć szczekania na obce zwierzęta nie możemy :( To co najważniejsze pięknie przyjęła Bierkę, jestem z niej dumna jak paw i notorycznie powtarzam, że jest najpiękniejszą, najmądrzejszą księżniczką na całym świecie hehhe :D Quote
ewatonieja Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 żeby się inne nie obraziły :) ale fakt Rudeczka piękna i jeszcze jej się chce uczyć, przystosowywać do nowych warunków, nabytków Agaty ;) dzielna dziewczynka Quote
agata-air Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Rudzik miewa się świetnie. Jest jednym z najwspanialszych psów z jakimi miałam kontakt. Mimo tego co przeszła tak niesamowicie ufa człowiekowi, wtula głowę w ręce. Pozwala mi się już bez większego strachu dotykać po brzuchu! Polubiła Biereczkę, ustępuje jej i pilnuje...jak np. Bierka się gdzieś zgubi i piśnie to Ruda jest przy niej w sekundę i trąca ją nosem. Niesamowicie mnie tym wzrusza...Ruda to taka ciocia dobra rada, Bierka babcia otoczona szacunkiem a Luśka to taki typowy wieczny dzieciak :D Quote
malibo57 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Fotkę Rudki w szeleczkach chciałabym zobaczyć:) Quote
agata-air Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Rudzik w punkcie obserwacyjnym :D czyli szczurze TV Rudzik w nowych szeleczkach :D Quote
malibo57 Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Proszę, proszę:) Pięknie się prezentuje. To jeszcze jedna korzyść z posiadania kilku psów - zawsze na któregoś pasuje, hehe. Dlaczego nie piszesz o zbawiennym wpływie tego sprzętu na behawior psa? Czy już jej przeszło? Quote
agata-air Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Nie przeszło :evil_lol: Post pisałam przed spacerem i nie chciałam zapeszać. W każdym razie Ruda od chwili gdy dostała szelki nie szczeka na psy na spacerach :evil_lol: Nie wiem na czym to polega ale te szelki to jak guziczek współpraca pies-człowiek. Nie szczeka, pilnuje się mnie, nie ciągnie... Cud? Quote
ewatonieja Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 i do tego jeszcze chodzi na smyczy cienkiej jak nitka :) co to za cudowna moc w tych szelkach, ciotki prosze zdradzić! Quote
malibo57 Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 E, tam! Po prostu Rudka myśli, że Agata trzyma ją za kark, hehe;-) A to szelki! Quote
agata-air Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Dziś na porannym spacerze spotkaliśmy znienawidzonego owczarka...tu i szelki, i trzymanie, i smakołyki ani inne cuda nie pomogą...jakże one go nie znoszę, nawet Bierka wydała z siebie okrzyk :evil_lol: Quote
agata-air Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Nadwiślański Rudzik na długimmmm spacerze w ramach odchudzania....stadnego :D Quote
Recommended Posts