Viz Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Ja mam przerwę już od ponad miesiąca, ze względu na oblodzoną powierzchnię i silny wiatr, który dosłownie zdmuuje z powierzchni ziemi wszystkie przeszkody. Nie jestem za bardzo z tego powodu zadowolona, poniewaz i ja i moj pies straszni etesknimy za agility :-( Jak jest U Was? Macie w swoich klubach akies hale, na ktorycj podczas niesprzyjajacych warunkow pogodowych mozecie cwiczyc? My mamy tylko pole... Quote
Mokka Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Niektórzy mają hale, niektórzy tylko pole, my mamy pole... :-( W ostatnia niedzielę mogliśmy go użyć po raz pierwszy od połowy grudnia. Było dość ciężko, bo śnieg głęboki, za to psy szalały ze szczęścia. Ale w najbliższy weekend może być ciężko, bo wszystko płynie, zobaczymy ... Quote
Viz Posted February 9, 2006 Author Posted February 9, 2006 U nas nie dalo sie nawet w zeszlym tygodniu, bo na wybrzezu takie wiatry, do tego -7,-8 i naprawde mozna sie zabic. W tym tygodniu z kolei tez szansy nie ma, bo wystawa, a do tego taka chlapa... Jak na złość :-( Moze kiedys uda sie hala, ale watpie... Quote
dog_master Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='Mokka']Niektórzy mają hale[/QUOTE] :crazyeye: Co to za szcześliwcy?? Quote
Rauni Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 My też ćwiczymy pod chmurką - więc częstotliwość treningów ostatnio nam spadła. Psiaki mają trochę luzu przed rozpoczęciem sezonu :lol: Quote
Davie Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 My mamy halę i od poczatku grudnia regularnie trenujemy hopki i flyball w pruszkowskim Zniczu. Quote
saJo Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 My nie cwiczymy od polowy listopda :( Nie tylko nie mamy hali, nie mamy tez pomieszczeia na schowanie przeszkod :( z tego powodu, nawet nieiwelki snieg wlasciwie uniemozliwa trenowanie :( Quote
Rauni Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 SaJo, ależ dlaczego? My też nie chowamy przeszkód, a po śniegu biegamy, o ile jest miękki. Strefówki odśnieżamy za pomocą zmiotki :lol: Quote
saJo Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Rauni Bo u nas jest najczesciej troche wiecej sniegu niz u Was ;) do tego mamy teren na lekkiej gorce...poki co ja sie boje prowadzic treningi na odsniezonych przeszkodach. Raz tak zrobilam i mi sie nie podobalo...moze jestem przewrazliwiona (juz widze opercje zerwanych wiezadel kolanowych itp ;) ) Poki co, od polowy listopada jest tyle sniegu (i to zawsze w weekend! w tygodniu snieg topnial, dopiero w styczniu zaczela sie pozdna zima) ze nie prowadze treningow :( Jeszcze co do zmiatania sniegu ze strefowek: mam je tak szorstie, ze po usunieciu mokrego sniegu zmiotka, zostaje piekna warstwa sniegu przypominajacego lod Quote
Wind Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='Davie']My mamy halę i od poczatku grudnia regularnie trenujemy hopki i flyball w pruszkowskim Zniczu.[/QUOTE] Luksusik mamy, nie? :cool3: :cool3: :cool3: Quote
Rauni Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='saJo']Rauni Bo u nas jest najczesciej troche wiecej sniegu niz u Was ;) Jeszcze co do zmiatania sniegu ze strefowek: mam je tak szorstie, ze po usunieciu mokrego sniegu zmiotka, zostaje piekna warstwa sniegu przypominajacego lod[/quote] No fakt, pewnie jest więcej. A bo zmiatać trzeba regularnie, świeży śnieżek, wtedy nie zostaje :lol: Quote
saJo Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Hmmmmm Pewnie to byloby rozwizanie, ale ja mam godzine drogi w jedna strone...Do tego przez las, gdzie nie moge psow puscic, wiec lipa...ni da rady :( Quote
TuathaDea Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='Wind']Luksusik mamy, nie? :cool3: :cool3: :cool3:[/quote] Nie wszyscy :pissed: Quote
Viz Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 No właśnie :eviltong: Na naszym ostatnim treningu zaliczylam kilka bardzo widowiskowych gleb, m.in. jak robiliśmy z małym tor, dobiegałam do slalomu i wylądowałam na czteech literach. Kilka takich gleb i kośc ogonowa bolała mnie przez kilka dni :cool3: Pogoda jak na złość jest tata. Teraz mimo, że jest okrutna chlapa u nas to i tak nic się zrobić nie da, bo pod spodem jest lód, na którym jeszce łatwiej się posżlignąć, a do tego ten uroczy mocny wietrzyk. :roll: Ehh ile ja bym dała za halę na czas zimowy... Quote
Viz Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 Jak najbardziej ;) Ja jutro idę wybadac las przy plaży, tam mam nadzieję, że uda się coś znaleźć do biegania i cwiczeń i nie bedzie tak fatalnych warunków. Nie cierpie zimy! Poraz kolejn ysie o tym przekonuje :shake: Quote
dog_master Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 [quote name='Viz']Jak najbardziej ;) Ja jutro idę wybadac las przy plaży, tam mam nadzieję, że uda się coś znaleźć do biegania i cwiczeń i nie bedzie tak fatalnych warunków[/QUOTE] Teraz faktycznie nie da sie skakac, ale w Okazie (ogrodnictwo niedaleko mnie) jest pięć takich długich i wąskich laweczek, ktore da sie nawet ustawiac w jakies kombinacje :P Chociaz sa ciezkie i troche za wysokie, wiec Kubus podpiera skoki, ale ... zawsze cos :P Quote
Viz Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 Własnie wrócilam z plaży i o dziwo jest sporo konarów, przez które pies moze sobie poskikać, do tego niskie łąweckzi a'la pień , wiec jestem zadowolona :) Ala masz wieści kiedy w końcu trening? :shake: Quote
dog_master Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Niee, niestety :( Eh moj juz tez doczekac sie nie moze ... :-( Quote
ameliace Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 :cool3: Ja z Enterkiem ćwiczę w domciu i chociaż często wiąże się to z demolką ale jakos daję radę Quote
Ania i Salma Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 i tak macie fajnie. My ostatni raz na treningu byłysmy w październiku, a ostatni kontakt z torem na zawodach w Poznaniu :placz: Ja chcę zacząć trenować, ale zajęcia zaczną sie chyba na przełomie lutego i marca Quote
Viz Posted February 21, 2006 Author Posted February 21, 2006 Ja mam wieeeeeelka nadzieje, na ten tydzien, bo temratura na plusie, ziemia sie pokazala, sniegu maaaaalusienko, wiec kto wie... ;) Quote
AniaP Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 [quote name='Taura']Oprucz tego ze po każdej wycieczce musze kapac psa od pasa... pf od brzucha w dół to jest świetnie :lol:[/quote] Qrcze, no też nie znoszę takiej pogody, bo mój maluszek ze swoimi długimi kudełkami... :placz: Niech się już wreszcie ta pogoda unormuje, trochę wyschnie i przestanie co chwilę sypać, bo ja chcę już wreszcie troszkę poskakać. :mad: Quote
saJo Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Ja tan wole nieunormowana pogode z blotem, niz....pol metrowe zaspy sniegu :placz: :placz: :placz: do kwietnia nie pobiegamy jak tak dalej pojdzie :placz: :placz: :placz: a w srode ma byc -13 :placz: :placz: :placz: Quote
AniaP Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 [quote name='Taura'][B]Aniu [/B]mój też ma dłuuuuuuuuugie kłaczki :angryy: i czasem jak wracam ze spaceru i mam go znowu kąpac to mnie COŚ trafia... :lol: [/quote] Nie, nie, ja nie kąpię Asti po każdym spacerku, bo ona nie przepada za kąpielami, więc nie mam sumienia jej męczyć, wycieram jej tylko łapki i brzuszek, a i tak pod koniec wycierania zaczyna się już trochę denerwować. :cool3: Futerko już jej potem dosyć szybko wysycha, a reszta piachu wykrusza się... w dywany. :evil_lol: [quote name='Taura'][B]Aniu[/B] badz tak miła i powiedz... gdzie sie do ulicha cytuje widomość! :lol:[/quote] No jak już jesteś zalogowana i chcesz odpowiedzieć na jakiś temat, to na samym dole każdego postu po prawej stronie masz takie dwa obrazki i przy jednym obrazku pisze "QUOTE", jak najedziesz sobie na to myszką, to poświetli Ci się "Odpowiedz z cytatem", klikasz na ten napis i... cytat już Ci się sam wpisuje na początku Twojej odpowiedzi. :smile: Quote
Paskuda_Bandzior Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Mój pies tez jma brdzo wrażliwe łapcie... Jak byly duże mrozy to nawet czasami zaczynał kuleć :( - biedne Bandzi ;P Quote
Recommended Posts