Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam przerwę już od ponad miesiąca, ze względu na oblodzoną powierzchnię i silny wiatr, który dosłownie zdmuuje z powierzchni ziemi wszystkie przeszkody. Nie jestem za bardzo z tego powodu zadowolona, poniewaz i ja i moj pies straszni etesknimy za agility :-(
Jak jest U Was? Macie w swoich klubach akies hale, na ktorycj podczas niesprzyjajacych warunkow pogodowych mozecie cwiczyc?
My mamy tylko pole...

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niektórzy mają hale, niektórzy tylko pole, my mamy pole... :-(
W ostatnia niedzielę mogliśmy go użyć po raz pierwszy od połowy grudnia. Było dość ciężko, bo śnieg głęboki, za to psy szalały ze szczęścia. Ale w najbliższy weekend może być ciężko, bo wszystko płynie, zobaczymy ...

Posted

U nas nie dalo sie nawet w zeszlym tygodniu, bo na wybrzezu takie wiatry, do tego -7,-8 i naprawde mozna sie zabic.
W tym tygodniu z kolei tez szansy nie ma, bo wystawa, a do tego taka chlapa...
Jak na złość :-( Moze kiedys uda sie hala, ale watpie...

Posted

My nie cwiczymy od polowy listopda :( Nie tylko nie mamy hali, nie mamy tez pomieszczeia na schowanie przeszkod :( z tego powodu, nawet nieiwelki snieg wlasciwie uniemozliwa trenowanie :(

Posted

Rauni
Bo u nas jest najczesciej troche wiecej sniegu niz u Was ;) do tego mamy teren na lekkiej gorce...poki co ja sie boje prowadzic treningi na odsniezonych przeszkodach. Raz tak zrobilam i mi sie nie podobalo...moze jestem przewrazliwiona (juz widze opercje zerwanych wiezadel kolanowych itp ;) )
Poki co, od polowy listopada jest tyle sniegu (i to zawsze w weekend! w tygodniu snieg topnial, dopiero w styczniu zaczela sie pozdna zima) ze nie prowadze treningow :(
Jeszcze co do zmiatania sniegu ze strefowek: mam je tak szorstie, ze po usunieciu mokrego sniegu zmiotka, zostaje piekna warstwa sniegu przypominajacego lod

Posted

[quote name='Davie']My mamy halę i od poczatku grudnia regularnie trenujemy hopki i flyball w pruszkowskim Zniczu.[/QUOTE]

Luksusik mamy, nie? :cool3: :cool3: :cool3:

Posted

[quote name='saJo']Rauni
Bo u nas jest najczesciej troche wiecej sniegu niz u Was ;)
Jeszcze co do zmiatania sniegu ze strefowek: mam je tak szorstie, ze po usunieciu mokrego sniegu zmiotka, zostaje piekna warstwa sniegu przypominajacego lod[/quote]

No fakt, pewnie jest więcej.

A bo zmiatać trzeba regularnie, świeży śnieżek, wtedy nie zostaje :lol:

Posted

Hmmmmm
Pewnie to byloby rozwizanie, ale ja mam godzine drogi w jedna strone...Do tego przez las, gdzie nie moge psow puscic, wiec lipa...ni da rady :(

Posted

No właśnie :eviltong:
Na naszym ostatnim treningu zaliczylam kilka bardzo widowiskowych gleb, m.in. jak robiliśmy z małym tor, dobiegałam do slalomu i wylądowałam na czteech literach. Kilka takich gleb i kośc ogonowa bolała mnie przez kilka dni :cool3:
Pogoda jak na złość jest tata.
Teraz mimo, że jest okrutna chlapa u nas to i tak nic się zrobić nie da, bo pod spodem jest lód, na którym jeszce łatwiej się posżlignąć, a do tego ten uroczy mocny wietrzyk. :roll:

Ehh ile ja bym dała za halę na czas zimowy...

Posted

Jak najbardziej ;)
Ja jutro idę wybadac las przy plaży, tam mam nadzieję, że uda się coś znaleźć do biegania i cwiczeń i nie bedzie tak fatalnych warunków.
Nie cierpie zimy! Poraz kolejn ysie o tym przekonuje :shake:

Posted

[quote name='Viz']Jak najbardziej ;)
Ja jutro idę wybadac las przy plaży, tam mam nadzieję, że uda się coś znaleźć do biegania i cwiczeń i nie bedzie tak fatalnych warunków[/QUOTE]
Teraz faktycznie nie da sie skakac, ale w Okazie (ogrodnictwo niedaleko mnie) jest pięć takich długich i wąskich laweczek, ktore da sie nawet ustawiac w jakies kombinacje :P Chociaz sa ciezkie i troche za wysokie, wiec Kubus podpiera skoki, ale ... zawsze cos :P

Posted

Własnie wrócilam z plaży i o dziwo jest sporo konarów, przez które pies moze sobie poskikać, do tego niskie łąweckzi a'la pień , wiec jestem zadowolona :)

Ala masz wieści kiedy w końcu trening? :shake:

Posted

i tak macie fajnie. My ostatni raz na treningu byłysmy w październiku, a ostatni kontakt z torem na zawodach w Poznaniu :placz: Ja chcę zacząć trenować, ale zajęcia zaczną sie chyba na przełomie lutego i marca

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Taura']Oprucz tego ze po każdej wycieczce musze kapac psa od pasa... pf od brzucha w dół to jest świetnie :lol:[/quote]
Qrcze, no też nie znoszę takiej pogody, bo mój maluszek ze swoimi długimi kudełkami... :placz:

Niech się już wreszcie ta pogoda unormuje, trochę wyschnie i przestanie co chwilę sypać, bo ja chcę już wreszcie troszkę poskakać. :mad:

Posted

Ja tan wole nieunormowana pogode z blotem, niz....pol metrowe zaspy sniegu :placz: :placz: :placz: do kwietnia nie pobiegamy jak tak dalej pojdzie :placz: :placz: :placz: a w srode ma byc -13 :placz: :placz: :placz:

Posted

[quote name='Taura'][B]Aniu [/B]mój też ma dłuuuuuuuuugie kłaczki :angryy: i czasem jak wracam ze spaceru i mam go znowu kąpac to mnie COŚ trafia... :lol: [/quote]
Nie, nie, ja nie kąpię Asti po każdym spacerku, bo ona nie przepada za kąpielami, więc nie mam sumienia jej męczyć, wycieram jej tylko łapki i brzuszek, a i tak pod koniec wycierania zaczyna się już trochę denerwować. :cool3: Futerko już jej potem dosyć szybko wysycha, a reszta piachu wykrusza się... w dywany. :evil_lol:

[quote name='Taura'][B]Aniu[/B] badz tak miła i powiedz... gdzie sie do ulicha cytuje widomość! :lol:[/quote]
No jak już jesteś zalogowana i chcesz odpowiedzieć na jakiś temat, to na samym dole każdego postu po prawej stronie masz takie dwa obrazki i przy jednym obrazku pisze "QUOTE", jak najedziesz sobie na to myszką, to poświetli Ci się "Odpowiedz z cytatem", klikasz na ten napis i... cytat już Ci się sam wpisuje na początku Twojej odpowiedzi. :smile: