Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani Agnieszka prosila tez zebym przekazala Cioteczkom z forum serdeczne pozdrowienia i podziekowania za wsparcie. Zgodzila sie zeby zacytowala Jej ostatni mail. Mamy w nim kilka dobrych wiadomosci.
Zatem cytuje:

"...Nie radząc sobie z sytuacją podeszłam psychologicznie. Jak się zaczyna atak, biorę w ręce nożyczki i szczotkę, zbliżam się i pies zdrowieje. Jak nie zdążę, to noszę po mieszkaniu od lustra do lustra - na lustro reaguje taką ciekawością, że zapomina o chorobie. Ataki są już co ok. 3 godz. i trwają do 2 minut.
Wbrew wszystkiemu wzięłam ją na krótki spacer o 15tej, Sama chciała - podeszła do drzwi jak zaczęłam zakładać buty.
Najważniejsze - zostawiłam ją samą w domu pierwszy raz pod pretekstem wyjścia do sklepu. Byla cichutka, grzeczna i przywitała mnie merdając ogonkiem.
Może też wbrew rozsądkowi - wykapałam ją godzinę temu. Bardzo jej się podobało,a suszarka do włosów do była dopiero frajda! Uspokoiła się bardzo, widać że jej ulżyło. Przestała się drapać i od tamtej pory nie rzęzi.
Spaceru już oczywiście nie będzie ale leje, jak dama, w łazience, więc czego chcieć więcej.
Spróbuję tej wody z cukrem. Pije już normalnie, zjadła tylko troszkę ale zawsze to coś i pokręciła się trochę po domu - całkiem energicznie.
Jest poprawa. Oby tylko ta noc była lepsza.
Nie jestem zarejestrowana na dogomanii, więc proszę przekazać ode mnie tych kilka dobrych wieści Cioteczkom z forum z moimi pozdrowieniami i podziękowaniami za wsparcie.
Jutro zdam raport po wecie.
A czasem to patrzy we mnie, jak w obrazek ;-)..."

Posted

Wieści od Pani Agnieszki po wizycie weta:

[FONT=Calibri, Verdana, Helvetica, Arial]Witam, oto najnowsze wieści
Był weterynarz ale jeszcze na 17-tą idziemy na prześwietlenie płuc i oskrzeli. Ma bardzo zajęte drogi oddechowe, być może zmiany astmatyczne, ma zapalenie uszu i zaćmę. Wiek to min. 8 lat, raczej więcej. Miała przeczyszczone uszy, 4 zastrzyki na dobry początek, jakaś zawiesina do pyszczka i coś wlane w uszy. Mam to wszystko wpisane w książeczkę ale tych kulfonów nie mogę rozczytać.
Noc była lepsza - tylko dwie pobudki. Na spacerze zrobiła siku - pierwszy raz!
Ma melodię do spania, chyba cieszy ją ten święty spokój.
Mój wet powiedział, że wydobycie jej stamtąd uratowało jej życie, bo w tym stanie już niedługo by pociągnęła.
Przekaż proszę na forum.
Pozdrawiam wszystkich ;-)
Agnieszka
Dam znać po Rtg
[/FONT]

Posted

Ooo. a ja czekam na relacje z wizyty, myslalam, ze o 16 bedzie:-)
Coz, tego sie obawialam, ze trzeciego nawrotu mala nie zniesie...w ostatniej chwili jej sie udalo.
Wiek u nas okreslano na od 7 do 10 ( co weterynarz to mlodniala :-) ).
Ciekawa jestem jak sie dziala przy poczatkach zacmy, moja mniejsza sunia tez ma ten problem, a ja niewiele o tym wiem, musze sie doszkolic.
Mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko lepiej.

Posted

Oo? a cos wiecej o nich wiesz? Jak sie dowiedzialam o poczatkach zacmy, to bylam akurat z mala u weta z powodu urazu lapki i temat zacmy tylko powierzchownie przerobilysmy.

Posted

Informacje od Agnieszki:

[FONT=Tahoma]Chester ma odoskrzelowe zapalenie płuc. Po dzisiejszej dawce uderzeniowej psiunia już się zdecydowanie lepiej czuje. Kaszel inaczej brzmi.
Podsumowując: Sytuacja pod kontrolą. Nowe mieszkanie jej się podoba, okolica też, rozpoznaje naszą ulicę i budynek. Chodzi za mną krok w krok. Nie ma żadnej traumy w stosunku do ludzi i innych piesków. Jest sympatyczna, subtelna, ufna i chyba mnie lubi ;-)
Jest chora ale damy radę. Wet jest dobrej myśli ;-)
Niezły z niej grubasek, troszkę ją dzisiaj poniosłam i poczułam ten słodki ciężar ;-)
Odezwę się wkrótce, gdy będę miała dla wszystkich same dobre wieści.
Pozdrawiam wszystkich fanów Kurczakowej
Agnieszka
[/FONT]

Posted

Tu nie tylko Kurczakowa ma fanow, ale i Jej Wlascicielka )))
Az mi sie wierzyc nie chce, ze to tak szybko poszlo.

Talcot, nie szukaj, nie chcialam przywolywac zlych wspomnien. Przepraszam..Do weta pojdziemy jak sie ciut ociepli i zaleczmy oczka.

Posted

Anna_33 napisał(a):
Tu nie tylko Kurczakowa ma fanow, ale i Jej Wlascicielka )))
Az mi sie wierzyc nie chce, ze to tak szybko poszlo.

.

Ja jestem własnei fanka i Kurczaka, i p. Agnieszki - to osoba, która działa szybko, a nie tylko mowi, zastanawia sie, wybiera, robi nadzieję, pyta, wymawia sie złym stanem zdrowia, jak niektórzy ... :cool3:

Posted

Najnowsze wieści o Chester od Agnieszki, jest lepiej :multi:

[FONT=Tahoma]"[/FONT][FONT=Tahoma]Pierwsze naprawdę dobre wieści
Stan gardła zdecydowanie lepszy, kaszel płytszy, kuracja działa ;-)
Włączamy jeszcze tabletki, po których szybciej odkrztusi, to co jej zalega.
Wet zadowolony i jak mówi "miesiąc się pomęczymy i będzie jak nowa" i kazał mi od poniedziałku już wrócić do pracy.
Po obcięciu pazurków, nabrała ochoty na spacerki. Nawet sobie pobiegła trochę ;-).
Po powrocie do domu, wita wszystkie swoje pokoje i bardzo się cieszy.
Nie chce jeść ale wyżebrała kawałek kiełbasy. Będzie więc trzeba znaleźć jakiś kompromis i wymyślić jakąś zdrową i smaczną dietę.
Widać pierwsze oznaki radości. Ta historia dobrze się skończy ;-)
Pozdrowienia z frontu ;-)
Agnieszka"
[/FONT]

Posted

Swietne wiadomosci, to prawda. Jakby jeszcze tydzien zostala w Boguszycach, to na pewno gdzies by ja podwialo i byloby duzo gorzej..U Agnieszki nawroty jej nie groza, to pewne. Kochane kolana, ciepelko, czysciutko, wlasna bardzo prywatna i jedyna miseczka- to uzdrawia.
Dieta to jest to, czego Boguszki nie kochaja, ale dacie rade )))

Posted

Sa wiesci, ale nie rozowe (
Cytuje mail od Agnieszki, za Jej zgoda:

Mam dobre i gorsze wieści.
Z tych gorszych - Chester jest bardziej chora, niż się nam wydawało. W sobotę będzie miała kolejne badania i niepokoi mnie niepokój weterynarza. Widać, ze podejrzewa jakieś paskudztwo. Kaszel wraca, dochodzi brzydkie dyszenie. Ma też problemy pokarmowe - strajk głodowy, chętnie coś by zjadła ale nic jej nie pasuje, nawet te rzeczy, które z apetytem pałaszowała przez pierwsze dwa dni. A że nie je, to i nie wydala.. Odrobaczenie nie pomogło.
Z lepszych - gardło już czyste, a z uszami jest dużo lepiej. Tu wet byl zadowolony.
Uwielbia spacery - zawsze jest gotowa do wyjścia gdy tylko zbliżam się do drzwi. Na spacerach - idealna.
Kiedy wychodzę bez niej nie robi afery tylko kładzie się spać na swoim kocyku.
Zachowuje w domu czystość.
Jest bardzo grzeczna, fajna. prawdziwy domowy piesek, który na każdym kroku asystuje swojemu człowiekowi.
Spokojnie znosi wszystkie zabiegi u weta i jest jedyną pacjentką, która nie chce wychodzić od niego z gabinetu
Bardzo się już do mnie przyzwyczaiła, a ja staram się nie podchodzić zbyt emocjonalnie bo inaczej serce by mi pękło widząc jak czasem cierpi ..
Dostała nowe imię na nowe życie: Chmurka. Ale ja to traktuję jak trzecie imię. Nie reaguje na żadne, bo wszystko wskazuje na to, że nie słyszy.
Jest wspaniałą psiunią.
To dopiero 4 dni leczenia, nie wolno się łamać.
Pozdrawiam serdecznie,