Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='marta0731']Ja też :)
A jak bardzo bym się ucieszyła z jakichś nowych wieści, a co dopiero fotek, to chyba nie muszę tłumaczyć ;):D[/QUOTE]

wieści mam dobre od Dianki, a fotki.... mam tylko kilka zrobionych, kiedy odjeżdżała od akadiany....

czy ona wiedziała, że się żegnamy?
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images38.fotosik.pl/1545/2e9ab8a5c2cedd1dmed.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='kora78']ej tam, nie liczy sie. chcemy aktualne fotki, z nowego domu, nie mamy ani jednej ;P[/QUOTE]

No nie mamy ani jednej...:niewiem:
A chciałybysmy, i to nie dlatego że nam się nudzi ;) , tylko tak miło popatrzeć na szczęśliwego psiaka w swoim nowym domu:loveu:
A nowych wieści Mari nie opisałaś:mad::eviltong:

Kora a na kogo brałaś Dianę? Umowę adopcyjną masz?

Posted

[quote name='marta0731']No nie mamy ani jednej...:niewiem:
A chciałybysmy, i to nie dlatego że nam się nudzi ;) , tylko tak miło popatrzeć na szczęśliwego psiaka w swoim nowym domu:loveu:
A nowych wieści Mari nie opisałaś:mad::eviltong:

Kora a na kogo brałaś Dianę? Umowę adopcyjną masz?[/QUOTE]

Diana jest moja, a dokładnie - mojego syna!

umowę adopcyjną mam oczywiście i w każdej chwili mogę do Dianki pojechać, tylko..... nie powinnam, bo strasznie za nią tęsknię

Posted

[quote name='kora78']ale napiszcie wreszcie, jak diana sie sprawuje w nowym domu, bo zaczynam sie naprawde martwic. nie podoba mi sie ta sytuacja.[/QUOTE]

wiem od akadiany, że Dianka - Rzepka - sprawuje się doskonale, bardzo szybko zaaklimatyzowała się, dogadała z ludźmi i czterołapną koleżanką, zarówno ona, jak i jej opiekunowie są szczęśliwi i zadowoleni

nie mam bezpośredniego kontaktu z nowym domkiem ( choć mam zaproszenie w odwiedziny), ale ufam akadianie - oczywiście wszyscy wiedzą, że gdyby coś się złego wydarzyło - Dianka ma u mnie zawsze miejsce i w sercu, i w domu
nie wiem dlaczego tak bardzo pokochałam Diankę - właśnie dla jej dobra nie zostawiłam jej u siebie, bo oprócz miłości nie miałaby tu tego, czego jej do szczęścia potrzeba...
cieszę się, że znalazła taki domek, jakiego potrzebowała.... choć jest to radość przez łzy - szczęście Dianki jest dla mnie najważniejsze!

Posted

[quote name='kora78']to diana nazywa sie teraz rzepka? hahaha
i nie jest tam agresywna? ani do ludzi, domownikow, do gosci, do ludzi na ulicy, nic?[/QUOTE]

poprzedniczka Dianki ( ta prawie identyczna) miała na imię Marchewa, Dianka z racji koloru zapewne została Rzepką ;) koleżanka Diany też ma inię warzywnego pochodzenia, ale zapomniałam, jakie

mieszka w mieszkaniu, w bloku, nie sprawia kłopotów - nie jest agresywna ani do ludzi, ani do zwierząt
Diana potrzebuje zdecydowanego opiekuna - wtedy potrafi się dobrze zachowywać, osoba taka, jak ja jest dla niej "za miękka".....

Posted

[quote name='marta0731']Hihi :) może to jest pomysł jakiś na przyszłość, jak psy nazywać ;) Bo juz czasem pomysłów brakuje
Selerek, Porek, Kalarepka, Pietrucha i Brokułek hihi :D[/QUOTE]

pomysły fajne, bo i pani Dianki - Rzepki baaaardzo fajna :)

rozmawiałam z nią wczoraj przez telefon - zapraszała do Dianki - oczywiście Rzepka - Dianka sprawuje się dobrze, choć potrzeba czasu, by o niektórych lękach na dobre zapomniała....
zachowanie Rzepki na spacerach, na ulicy (w centrum Wrocławia mieszkają ) jest super!

pani obiecała Dianke ode mnie przytulić, a nawet raz wziąć na kolanka ;)

• 4 months later...
Posted

[quote name='kora78']cos wiadomo, co u dianki?[/QUOTE]

pytałam ostatnio Akadiane, bo ona ma kontakt z Dianki - Rzepki domem
wszystko jest naprawdę dobrze, nie ma z zachowaniem Dianki problemów, zarówno z tą drugą sunią, jak i z ludźmi moja Dianuśka na dobre się zaprzyjaźniła

a mnie to już zawsze chyba będą łzy kapać, kiedy na jej watek wchodzę lub o niej rozmawiam....
naprawdę ją pokochałam i czas tego nie "uleczył"

[IMG]http://images38.fotosik.pl/1545/2e9ab8a5c2cedd1dmed.jpg[/IMG]

na to zdjęcie ciągle patrzę.... to nasze pożegnanie było...

Posted

[quote name='kora78']ciesze sie :)
super foto, borsuczyca piekna.

a swieze foteczki? poprosisz w moim imieniu? prosze...[/QUOTE]

poproszę :)
a na razie mam taką - dostałam mms

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images38.fotosik.pl/1829/d74d1c87c532261bmed.jpg[/IMG][/URL]
tytuł fotki" "gotowe do startu"

na zdjęciu Diana-Rzepa i jej przyjaciółka Koza grzecznie czekają, aż pani się ubierze do wyjścia na upragniony długi spacer, przyczaiły się pilnie słuchając, czy komenda "idziemy" padnie :)

Posted

Zauważyłam, że pozycja "wyjściowa" do startu , jest identyczna zarówno u Dianki jak i u Kozy:evil_lol:. Czy one zawsze w takim oddaleniu od siebie?
Mam nadzieję Marysiu, że jeżeli jeszcze płaczesz, to już chyba tylko ze szczęścia !

Posted

[quote name='Havanka']Zauważyłam, że pozycja "wyjściowa" do startu , jest identyczna zarówno u Dianki jak i u Kozy:evil_lol:. Czy one zawsze w takim oddaleniu od siebie?
Mam nadzieję Marysiu, że jeżeli jeszcze płaczesz, to już chyba tylko ze szczęścia ![/QUOTE]

odległość to chyba przez te poduchy "wymuszona":roll:

a płaczę trochę może i ze szczęścia, ale bardziej z tęsknoty.... czasem, kiedy wchodzę do Łatusia to jakbym ją tam widziała.... i wychodzę z płaczem...

[quote name='marta0731']One prawie zasnęły czekając na tą komendę ;) Chyba Pani się długo ubiera hihi :D
Śliczna jest naprawdę!!! :loveu:[/QUOTE]

może dlatego może pani się tak długo stroi - nie chce wyglądać gorzej, niż jej psy:diabloti: