Figafiga Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 no bardzo...ale może da się coś wykombinować ;-( Quote
Paula03 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Zauważyłam, że ludzie mieszkający bardzo daleko od nas chcą właśnie nasze psy, dziwi mnie to, ale z drugiej strony bardzo cieszy, że mamy tak popularne schronisko :) Quote
argusiowa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Kurcze toż to na samym burym końcu Polski! Burym w przenośni bo pewnie bardzo pięknym :) Quote
argusiowa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Na forum miau w transporcie jest takie ogłoszenie: Łódź - cała Polska weekendy, tel. 502754948 nie wiem czy psy też mogą być ale ...:)? Quote
Romka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Wszystko wiemy zapytaj ile to kosztuje,problem polega głownie na tym.Szukamy transportu łączonego moze uda się to jakoś załatwić! Quote
kajkoowa Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Romko, skoro ludzie jeszcze dzwonią w sprawie Abi może podrzucisz im taka fajną sunie z boksu Ponga? Ona jest bardzo podobna do Abi, zarówno z charakteru jak i wyglądu, w sobotę tylko potrzebne byłyby ładne zdjęcia i opis :) Quote
Romka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Kaja10014 napisał(a):Romko, skoro ludzie jeszcze dzwonią w sprawie Abi może podrzucisz im taka fajną sunie z boksu Ponga? Ona jest bardzo podobna do Abi, zarówno z charakteru jak i wyglądu, w sobotę tylko potrzebne byłyby ładne zdjęcia i opis :) Kaju oczywiscie jak tylko beda zdjecia! Quote
Figafiga Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 kolejna suczka podobna do ABI to nasza nowa Fiona...normalnie jak młodsza siostra Quote
Romka Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 A Abi wciąz czeka bo nie ma transportu do Bogatyni czy Zgorzelca.Szukamy i nic! Quote
Figafiga Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 A czy ludzie nie moga pojechac choćby do połowy!!! Quote
Romka Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Figafiga napisał(a):A czy ludzie nie moga pojechac choćby do połowy!!! NIe juz pytałam,nawet do Wrocławia nie mogą!Dzis wieczorem będe rozmawiac ostatecznie w sprawie transportu!Bede dzwonic do domku i do pana ktory wiózłby Abi. Quote
Romka Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 No i wszystko załatwione,wczoraj wieczorem ustaliłam termin wyjazdu Abi ze schroniska w Łowiczu.Osoba ,która będzie wiozła nasza Abi do Porajowa pod Bogatynią przyjedzie po nia do schroniska w piatek pomiedzy 7 00-8 00 rano.Bede przy wyjezdzie Abi ze schroniska i pewnie zrobie jakies zdjęcia.Jutro czekam na potwierdzenie przyjazdu !Schronisko juz powiadomione!Nowa pani Abi tez! Quote
Romka Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Abi pojechała dzis do domku opuściła schronisko o 7 00!Dostała od nas :miske metalową,szampon do kąpieli i 8 opakowań suchej karmy Frolic-wszystkow z darów Aikowo i Andzike!Schronisko podarowało Abi obrożę i smycz!Abi nie bała się nie wiedziała tylko jak wsiąść do samochodu.Wraz z nią w samochodzie pojechał onkowaty psiak łagodny i miły.Abi pozegnała sie ze mną i p.Markiem.Dzwoniłam do pana sa jeszcze w trasie,domek juz czeka i będa na miejscu około godziny 18 00.Abi i jej psi towarzysz zachowuja sie bardzo dobrze ,wygladaja przez okno i obserwują co sie dzieje.Teraz czekam na wiesci z nowego domku! Quote
kajkoowa Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 A ja się z nią nie pożegnałam!:placz::placz: Abi kochanie, widzisz doczekałaś się! Życzę Ci, aby nowy domek wynagrodził Ci wszystkie dni w schronisku!:loveu: Quote
Paula03 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Ja też się z nią nie pożegnałam :bigcry: Jak dobrze Abi, że będziesz zaraz w nowym domku! Szczęścia!!! A tak poza tym mam nadzieję, że nowi właściciele będą przesyłać zdjęcia! Quote
Romka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Juz jestem na dogo!Oto relacja: Abi dojechała do domu okoł godziny 1 00 w nocy.Było bardzo slisko i trzeba było ograniczyc prędkość.W czsie jazdy zachowywała sie bardzo dobrze i cały czas wyglądała przez okno.Pomimo póżnej godziny na Abi czekała cała rodzina(nawet siostra właścicielki) i wszyscy bardzo cieszyli się.Po przyjeżdzie Abi nie spała tylko przez 2 godziny obchodziła cały dom i wąchała.Weszła nawet do brodzika.Potem wszyscy usnęli. Na drugi dzień Abi spała dodatkowo 2,5 h przytulona razem z właścicielką i odsypiała wrażenia.Abi jest taka jak ja sobie wyobrażali i wszyscy sa nia zachwyceni. Quote
mamanabank Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Kaja dzięki za piękne ogłoszenia dla Abi, Ty ją wypatrzyłaś w boksie, a potem pokazałaś światu, wielkie dzięki! Quote
Romka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Ciąd dalszy relacji:Abi zachowuje w domu czystość,na spacer i na siusiu wychodzi na smyczy ale bardzo chce wracac do domu.Pamieta juz droge do domu i bezbłędnie trafia pod właściwe drzwi!Zachwyca to nowych opiekunów Abi.Abi rozdaje wszystkim całusy,zarówno pierwszego jak i nastepnego dnia.Jak tylko ktos podnosi sie i zmienia miejsce Abi natychmiast nie odstępuje tej osoby i chodzi za nia krok w krok.Jest łagodna ,przytulasnia i bardzo kochana ,tak wyrażaja sie o niej jej nowi opiekunowie.Abi jest juz wyczesana a w najblizszym czasie będzie kąpana.Wszystko układa sie bardzo dobrze ale...kociczka- domowniczka jak dotychczas nie zaakceptowała Abi.Suczka juz 2 razy dostała po nosie pazurkami.Sama Abi nie reaguje na zaczepki kociczki.Ten brak przyjazni martwi troche nowych włascicieli.Miejmy nadzieje ,ze i to zmieni sie na lepsze! Quote
Romka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='mamanabank']Kaja dzięki za piękne ogłoszenia dla Abi, Ty ją wypatrzyłaś w boksie, a potem pokazałaś światu, wielkie dzięki![/QUOTE] Tak ,nikt nie zauważał Abi a Kajka ja wypatrzyła i doceniła i pokazała swiatu.Dzieki Kaju! Quote
mamanabank Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Romka, spróbuj wymienić banerki, proszę... Quote
Romka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Zrobię to na pewno!Dalszy ciąg opowesci o Abi w nowym domku.Nowa pani Abi dzis do mnie dzwoniła.Abi została dzis sama po raz pierwszy w domu.Wczoraj miała próbę generalną przez godzinę była sama i...nic ,żadnych hałasów,żadnego wycia.Psiak zrozumiał,ze musi być przez chwilę sam.Podobno Abi połozyła sie na swoim posłaniu(ma złozoną kołderkę )i czekała.Pani Abi jest zachwycona.Dzis były juz na długim spacerze,który Abi lubi ponad wszystko.A w nastepnym tygodniu maja byc zdjęcia!I jeszcze jedna najlepsza wiadomość-kociczka zaczęła łaskawiej spoglądac na Abi!Do szczęscia Pani Abi juz nic nie brakuje. Quote
kajkoowa Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 Dziewczyny, nie ma za co, od tego jesteśmy, żeby pomagać słabszym ;) A jak czytam ten opis to aż się łza w oku kręci:loveu: I zostaje sama, Abi, wspaniały przyjaciel świata, mój ideał psa:loveu: Strasznie się ciesze rudasku, że mogłam się z Tobą zakumplować:loveu: Quote
Recommended Posts