erka Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 U was deszcz? Bo u nas dzisiaj wieczorem zrobiło się biało. Albinka chyba nie boi się aparatu, tylko jak by był śnieg, to może byc słabo widoczna. Choc może nie, bo kiedys miała zdjęcia na śniegu i nawet niezłe były. Emilia, to co wypisuje wegielkowa , to taka prawda, jak te czarne dredy:evil_lol:. Fajnie ,że zamówiłaś kartki od Rudzi, bo będzie miała dziewczyna troche na materiały.;). Chciałam jej oddać za materiały do bazarków, bo przeciez tyle ich robi i musi wszystko kupować, ale za nic nie chce się zgodzic:mad:. Quote
Rudzia-Bianca Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='emilia2280'] Rudzia-Bianca, wiem ze masz najlepsze i unikatowoe kartki. Ja choc niekartkowa, bronilam sié przed kartkami ile sié dalo, ale mam takich przyjaciól teraz, ze nie uda mi sié dluzej uniknác kartkowania :O kazdy jakás piékná mi podstawia na urodziny a potem ja mam tylko klopot z odwdziéczniem sié :p ani kartek ani prezentów nie umiem kupowac :( Czy bylaby mozliwosc specjalnego zamówienia np. 20 kartek urodzinowych z napisem Happy Birthday i tyle samo z napisem Merry Christmas? Bédé je uzywac w razie potrzeby tylko, ale te kupne nie sá nigdy tak piékne jak wlasnej roboty ale nie bele jakie- takie ma wlasnie Rudzia, bardzo artystyczne. Te swiáteczne to juz w sumie za pózno na ten rok, to moze byc potem, a te urodzinowe to tez jak znajdziesz czas pls :) Zaplacé uczciwie za nie.[/QUOTE] [quote name='erka'] Fajnie ,że zamówiłaś kartki od Rudzi, bo będzie miała dziewczyna troche na materiały.;). Chciałam jej oddać za materiały do bazarków, bo przeciez tyle ich robi i musi wszystko kupować, ale za nic nie chce się zgodzic:mad:.[/QUOTE] Spiskowcy Wy jedni ;) Oczywiście że się nie zgadzam za zwracanie mi za materiały, a już zwłaszcza przez Ciebie erko ;) trzeba było przyjąć zapłatę za transport Bianeczki pod same drzwi z wniesieniem do domu ;) a tak poważnie to dla mnie frajda i kupuję papiery dla siebie bo mi się podobają , wielu z nich jeszcze nie użyłam bo są za piękne żeby je pokroić ;) , lepię sobie dla odstresowania ( zamiast do psychiatry na kozetkę siadam do lepienia ) a potem nie mam co z tymi papierzyskami robić to wystawiam na bazarki i bogu dziękuję że ktoś to chce kupić bo dziś już pewnie byłabym cała zagruzowana tymi papierami ... Oczywiście zrobię Ci Emilio karteczki - po takim komplemencie nie mogę odmówić ;) , ale ponieważ napisy muszę dopiero zamówić to chwilę to potrwa no i 40 kartek ( dobrze zrozumiałam ??? ) to też trochę czasu mi zajmie ;) Myślę że na połowę stycznia by były - wystarczy ? Jakieś specjalne życzenia co do wyglądu masz ? A co do kasy , to hmm pomyślimy co z nią zrobimy ;) Ponieważ to już ilość hurtowa to za karteczkę wychodziłoby 10 zł - może być ? Quote
emilia2280 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 hehe, i ruda peruka! ale skád ja biedny zuczek mam wiedziec ze to nieprawda, skoro nie widzialam oblicza Wielkiej Ery w zadnej z odslon :p takze dla mnie one wszystkie sá mozliwe :) Quote
Rudzia-Bianca Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 No i przez Was zapomniałam po co przyszłam - poleciało 135 zł z bazarku dla Albinki- erko potwierdź proszę jak dojdzie na wątku bazarkowym [url]http://www.dogomania.pl/threads/218299-R%C4%99cznie-robione-bileciki-do-prezent%C3%B3w-dla-ALBINKI-do-29.XI-OTWARTE?p=18162882#post18162882[/url] Quote
divia_gg Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='Vlk']kurcze jak będzie taka pogoda, to zdjęcia nie wiem, czy będą miały sens... w końcu chodzi o reklamę Albinki a jak ona będzie się chować przed aparatem i deszczem, to nie będą to zbyt reklamowe zdjęcia :( a pogoda jak na razie to zepsuta maksymalnie, oby do jutra się zrobiło lepiej :)[/QUOTE] VLK chyba ze sesja w domu by byla. One wszystkie domowe psiaki to na jakis kolorowy kocyk po kolei dziady ustawiac:) Co? Quote
savahna Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='divia_gg']VLK chyba ze sesja w domu by byla. One wszystkie domowe psiaki to na jakis kolorowy kocyk po kolei dziady ustawiac:) Co?[/QUOTE] Może to i pomysł...a potem jak się przejaśni to ewentualnie replay malutki....:roll: Quote
Jaaga Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Odnośnie zdjęc, nie zapominajcie że mama ma sporo psów i raczej domowe zdjęcia odpadają, bo na każdym bedzie uwieczniony co najmniej jeden ciekawski york czy kot. Potem bedą dzwonić, tak jak u mnie, zamiast o opisywanego psa, to o yorki do adopcji. kto widział zdjęcie Szpili, to wie o czym piszę. Albinka jest trudna do zdjęć, bo ucieknie na swoje legowisko i rozpłaszczy się na nim. mnie zawsze udawało się zrobic po jednym zdjęciu z zaskoczenia. Chyba jednak lepiej poczekac na ładna pogode i jakies spacerowe fotki zrobić. Quote
divia_gg Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 No chyba ze tak:) Ciekawski york czy kot;) Dobre:D Quote
Jaaga Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Jeszcze jedna sprawa. Albinka jest ogłaszana jako kilkuletnia suczka, ale ona ma dokumenty medyczne z których wynika, że ma 10 lat. Pani z Mikołowa, która z niej zrezygnowała, od razu po zapoznaiu się z dokumentacją, zwróciła mamie na to uwagę. Lekarze ocenili ja zgodnie na ok. 8 lat, ale ponad 2 lata temu. Pani zrezygnowała chyba własnie po tym, kiedy okazała się starsza, niż podawane jest w ogłoszeniach. Każda nastepna osoba, która bedzie miała wgląd do papierów Albinki też pewnie zareaguje podobnie. Quote
Vlk Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 będę się starała tak sobie ustawić wszystko, żeby w razie czego móc rano podjechać spontanicznie, jeśli tylko pogoda się poprawi lub wyjrzy słonko :) Na wszelki wypadek i tak pewnie wezmę tło do zdjęć, gdyby jakiemuś innemu psiakowi robić zdjęcia w domu... ale to faktycznie trudne jest, bo Albinka nie lubi deszczu, nie lubi aparatów ;) na smaczki wybredna, oj będę musiała się nakombinować :) oby cokolwiek wyszło, trzymajcie kciuki za pogodę... jeśli chodzi o zdjęcia to mogę raczej w tygodniu bo w weekendy zazwyczaj mnie nie ma, chyba że akurat jakoś tak wypadnie... :) Quote
erka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Ci weci mnie wyprowadzają z równowagi:mad:. Tak, jakby mieli jakis interes w tym,zeby postarzac psiaki:angryy:. Gdzie tam Albinka ma 10 lat!!! Jak trafiła do Was, to miała najwyżej 5 lat, czyli teraz góra 7. Nie da sie w tych papierach poprawic albo zamazac jakoś? Quote
erka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='Rudzia-Bianca']A co do kasy , to hmm pomyślimy co z nią zrobimy ;) [/QUOTE] Rudzia, Ty nic nie myśl, tylko przeznacz to na materiały, bo jak tak dalej pójdzie, to w przyszłości trzeba będzie bazarek robić na Ciebie i Twój zwierzyniec:evil_lol:. Juz wpłynęło z Twojego bazarku [B]135 zł[/B] dla Albinki, serdecznie dziękujemy:iloveyou::buzi:. Przelałam dzisiaj do Jaagi [B]200 zł[/B] na dt Albinki za grudzień. Na koncie albinkowym zostało [B]75,26 zł.[/B] Ewelinka_m, proszę uzupelnij to rozliczenie w pierwszym poście. Quote
wegielkowa Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='emilia2280']hehe, i ruda peruka! ale skád ja biedny zuczek mam wiedziec ze to nieprawda, skoro nie widzialam oblicza Wielkiej Ery w zadnej z odslon :p takze dla mnie one wszystkie sá mozliwe :)[/QUOTE] Jak chcesz, to Ci Ją (Jerę) narysuję. Quote
Vlk Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 kurczę, mógłby chociaż śnieg spaść, to nawet przy takich chmurach jest jaśniej i można myśleć o zdjęciach :/ a tak to d. blada bo wyjdą strasznie ciemno a jeszcze jak Albinka będzie uciekać to rozmazane. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie ładniej jak akurat będę mogła do niej podjechać :) bo wstaję wcześniej żeby ew. się pozbierać a tu ciągle pogoda szwankuje, pada, ciemno, mokro... Quote
Asperges Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 a możecie nie pokazywać papierów, czy są do czegoś potrzebne jesli Albinka jest zdrowa? wet nawet gdzies z 2letniego jamnika zrobił 10 latka, bo miał kamień na zębach...ta Pani z Mikołowa zaczyna mnie drażnić coraz bardziej.... Quote
Vlk Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 mimo wszystko wiek psa jest dość ważny, z różnych względów... ale zawsze można podesłać to do przeczytania :) Dlaczego warto psa, który ma więcej latek... [url]http://www.adoptujstarszegopsa.pl/dlaczego_warto.html[/url] Quote
Rudzia-Bianca Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='erka']Rudzia, Ty nic nie myśl, tylko przeznacz to na materiały, bo jak tak dalej pójdzie, to w przyszłości trzeba będzie bazarek robić na Ciebie i Twój zwierzyniec:evil_lol:. [/QUOTE] No i takiej opcji nie da się na przyszłość wykluczyć ;) A co do wieku psów to norma że weci postarzają je strasznie ... Quote
erka Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Na konto Albinki wpłynęło [B]213 zł[/B] od divii_gg z bazarku cegiełkowego, bardzo serdecznie dziekujemy!:loveu::loveu: Quote
Vlk Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 jak pogoda się nie zepsuje i mama Jaagi bedzie miała czas, to w czwartek pojadę focić :) Quote
emilia2280 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 [quote name='wegielkowa']Jak chcesz, to Ci Ją (Jerę) narysuję.[/QUOTE] Dobra! Tu ladnie wstaw pls :p Quote
erka Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Przypominam koleżankom,że to jest wątek Albinki:mad:. Quote
savahna Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 [quote name='erka']Przypominam koleżankom,że to jest wątek Albinki:mad:.[/QUOTE] No chyba nie tylko....:evil_lol: Quote
Vlk Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 kurde coś mi wypadło, przepraszam. Nawet nie miałam głowy dzwonić i się umawiać z mamą Jagi, może to i lepiej wziąwszy pod uwagę, jak mi się nakotłowało. Przesuwam na poniedziałek zdjęcia... ewentualnie jutro jadąc na uczelnię wezmę aparat i jeśli będzie słoneczko to zadzwonię i wstąpię wracając do Albinki :) Jutro wcześnie kończę :) Quote
Vlk Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 byłam i zrobiłam troszkę fotek... Albinka bardzo nie chciała wyjść na dwór, merdała ogonkiem ale nie... więc po konsultacji z Mamą Jagi zniosłam ją i zamknęłam drzwi od domu. Ta od razu uciekła pod drzwi no ale dorwałam ją i ma trochę fotek, kilka sympatycznych portrecików myślę... najgorsze jest to, że ilekroć wybieram się do Albinki to przychodzą chmury i jest złe światło. Dziś jak dzwoniłam do Mamy J. to było piękne słońce... jak dwie godziny później wsiadałam w okropną komunikację miejską żeby się tam dostać, to były chmury. Jak szłam na autobus powrotny, to gdzieśtam znów przeświecało słoneczko... A co do zdjęć to ino mi dajcie chwilę, żeby je obrobić ;D Bo chcę spróbować wykombinować, żeby były sympatyczniejsze niż takie na tle betonu :) Szpili też mam kilka ale jej było baardzo ciężko zrobić, była na rękach a nie dość, że ona jest ciemna (co w taki dzień chmurny nie daje pola do popisu) to jeszcze cała się trzęsła. Tak samo jej mamuśka ale ona chyba ma więcej dobrych portrecików. Tak na przyszłość to gdyby jakiś psiak tam nie miał fotek, to możecie mi walnąć PW :D okazało się, że to naprawdę blisko do przystanku. Co prawda dziś to zlazłam pół Katowic, bo wysiadłam omyłkowo pod Ikeą i stamtąd na piechotę targałam... :D ale jak jadę w kierunku uczelni to mam od przystanku 5 min :D a potem z powrotem w busa na Katowice i na uczelnie, hehe ;) Więc jakbym tylko miała czas, to chętnie Quote
divia_gg Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 No to my juz sie zapowiadamy, I Oskarito tez by sie mogl zapalac. No sama wiesz ze jak jest watek psiaka, to zdjec nigdy dosc;D No a tak poza tym to bardzo bardzo dziekujemy:) I czekamy na efekty:) Quote
Recommended Posts