ewick73 Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 dziś jestem szczęśliwa :) [B]Przelałam przed chwilą 320 zł do DT, na chwilę obecną [/B][COLOR=silver][COLOR=black][B]nie zalegam z kasą :D, jestem nawet 1 dzień do przodu!!! UFF! Dzięki Wam za pomoc! [/B][/COLOR][/COLOR]Będą też kolejne przewidywane wpłaty, ponad 330 zł, część z chust, które już zaczęłam robić... aaaach, muszę też zrobić kury dla Asikowskiej.. a nawet jeszcze nie wymyśliłam jak się do tego zabrać... ale dam radę, obiecuję! Quote
ewick73 Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 Napisałam do Agi, czyli do DT Tofika, pochwaliłam się jak mi ładnie bazarki poszły, pożaliłam, że na ogłoszenia nikt nie odpowiada, a Aga mi na to [QUOTE]KOBIETO JESTEŚ WIELKA ;)))))\ Ja Cię i tak podziwiam, że to wszystko ogarniasz ... poważnie. Co do domu to nie traciłabym nadziei, bo ja już widziałam takie nieadopciaki, co swój dom znalazły, że Tofi przy nich to arystokracja ;))))więc myślę, że na niego też domek własny czeka ;))) A pułki co kochamy jak swoje ;)))) Jest cudny, nie da się przejść przez mieszkanie, żeby nie chciał się bawić ;)))) On naprawdę zachowuje się jak szczeniak a nie jak stateczny Pan w średnim wieku ;))))) Łapie za ręce, podskakuje, podszczekuje, jak nie zwracasz uwagi to sam sobie sznurek rzuca i się cieszy ;)))) Pies - komedia ;)))) Ty chodzisz, on nie odstępuje Cię na krok. Siadasz pooglądać telewizję - najpierw bawi się sam, a później idzie spać. Dla swoich oddaje całe swoje wielkie psie serce. Artura kocha tak bardzo, że jak Artur pójdzie do sklepu, to nie mogę z nim iść na spacer, bo płacze i go szuka. Ale jest podły, bo za mną nawet się nie odwróci ;))))) Ehhhhh faceci i ich świat ;))))) Do miłego ;)))[/QUOTE] Quote
docha Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 nawet nie wiesz jak umiliłaś mi tym dzień :) Quote
ewick73 Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 To teraz już wiem :) Miło sięto czyta :) a to mnie rozbawiło: "Ale jest podły, bo za mną nawet się nie odwróci" - to tak jak mój ;) mój pies kocha najbardziej na świecie mojego męża... fakt, to przewodnik naszego stada - silna osobowość ;) ale to ja z nim wychodzę na spacery i karmię :( co z tego jak to mąż mu pozwala wchodzić na łóżko - ja nie, mąż ma czas pomiziać za uszkiem itp sama sobie jestem winna ;) Quote
docha Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 dokładnie jak u mnie:) Przychodzi Pan do domu, ja już nie istnieję ;) Quote
asikowska Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 poczekam kochana na te kury:D jak dasz radę to tak żeby przed świętami były:) ściskam mocno:) Quote
ewick73 Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 [quote name='asikowska']poczekam kochana na te kury:D jak dasz radę to tak żeby przed świętami były:) ściskam mocno:)[/QUOTE] :) jak ma zrobić coś nowego, to się tak "cykam" ;) a tymczasem chciałam się pochwalić, że wpłaciłam 240 zł - opłaciłam DT do 16 października i mam do przodu 11 dni :) Quote
asikowska Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 jesteś dzielna dziewczyna:) podziwiam:) Quote
karolcia1509 Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 mam pytanie :ILE KASY MIESIĘCZNIE dt woła za tego malucha? Quote
ewick73 Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 400 zł miesięcznie - DT kupuje również za to karmę, ostatnio też nie liczy mi za preparaty na kleszcze i pchły To jest DT płatny, coś w rodzaju domowego mini-hoteliku, Tofik ma tam jak w raju Quote
karolcia1509 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='ewick73']400 zł miesięcznie - DT kupuje również za to karmę, ostatnio też nie liczy mi za preparaty na kleszcze i pchły To jest DT płatny, coś w rodzaju domowego mini-hoteliku, Tofik ma tam jak w raju[/QUOTE] wszystko rozumiem, ale ten mały psiak zje max za 100 zł i to dobrej karmy(nie neguje ze takowej nie ma), a jak wszyscy wiemy preparat na pchły i keszcze to koszt rzedu 25zł na 3 miesiące. To smutne że ludzie zarabiają w ten sposób, bo takie 3 psiaki i jest juz niezła pensja :( Az boje sie myślec ile ten DT płatny wołałby za owczarka...:( To tylko takie moje subiektywne odczucia - ja bym tak nie mogła. EWICK napewno to jedyne wyjście dla Tofika, widze ile dla niego robisz, i ciesze sie że zbierasz na jego opieke :) Dużo zdrówka dla psiaka, bede zaglądać na bazarki dla niego. Quote
docha Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Ewa nie miała innego wyjścia. Pies wylądował by w schronie, gdzie już raz był. W zasadzie sama zachodzi o pokrycie kosztów dt. wzięła to na siebie i dzielnie to ciągnie, dlatego ja osobiście i parę dziewczyn staramy się ją wspomóc choćby obecnością na tym wątku i na jej bazarkach. Quote
ewick73 Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 dokładnie tak, jak pisze docha... próbowałam go umieścić w bezpłatnym DT, gdzie były inne psy i dzieci Była właścicielka Tofika mówiła mi, że agresywnie zachowuje się tylko wobec jednego psa sąsiadów, bo tamten na niego zawsze szczeka i warczy, a prawda okazała się inna... przeżycia w schronisku, przeprowadzka w obce miejsce - stres, sprawiły, że Tofik rzucał się do yorka :( po tygodniu musiałam Tofika zabrać z powrotem Tofik w tym płatnym DT jest bezpieczny dla siebie i innych psów Zapomniałam napisać, że jezzbel musiała zrezygnować z deklaracji stałej, musi pomóc finansowo mamie i bezdomnym kotom, którymi jej mama się opiekuje, obiecała nadal wspierać Tofika fantami na bazarek dzięki dziewczyny za pomoc! bez Was bym nic nie zrobiła Quote
ewick73 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Zapraszam na kolejne bazarki: [h=1][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233693-PUDE%C5%81KA-NA-KARM%C4%98-II-z-psami-i-kotami-breloczki-torby-na-zakupy-do-16-XI-g-20"]PUDEŁKA NA KARMĘ II z psami i kotami, breloczki, torby na zakupy do 16.XI g.20[/URL][/h] [h=1][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233657-Prawie-100-ksi%C4%85%C5%BCek%21%21%21-Na-DT-Tofika-i-koty-Praksedy-do-16-listopada-g-20"]Prawie 100 książek!!! Na DT Tofika i koty Praksedy - do 16 listopada g. 20[/URL][/h] Quote
ewick73 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 [CENTER][B][FONT=book antiqua][SIZE=5][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233657-Prawie-100-ksi%C4%85%C5%BCek%21%21%21-Na-DT-Tofika-i-koty-Praksedy-do-16-listopada-g-20"]Prawie 100 książek!!! Na DT Tofika i koty Praksedy - do 16 listopada g. 20[/URL][/SIZE][/FONT][/B] [IMG]http://images48.fotosik.pl/414/b18071a5556d1547.jpg[/IMG] [CENTER][B][SIZE=5][FONT=book antiqua][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233693-PUDE%C5%81KA-NA-KARM%C4%98-II-z-psami-i-kotami-breloczki-torby-na-zakupy-do-16-XI-g-20"]PUDEŁKA NA KARMĘ II z psami i kotami, breloczki, torby na zakupy do 16.XI g.20[/URL][/FONT][/SIZE][/B] dla Tofika i kotów pod opieką Praksedy [IMG]http://images43.fotosik.pl/1589/b3f8c2aed7728443.jpg[/IMG] [CENTER][SIZE=5][B][FONT=book antiqua][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233728-CZAPKI-mitenki-chusty-szal-r%C4%99cznie-dziergane-do-16-XI-g-20-na-DT-dla-Tofika"]CZAPKI, mitenki, chusty, szal - ręcznie dziergane do 16.XI g. 20 na DT dla Tofika[/URL][/FONT][/B][/SIZE] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233728-CZAPKI-mitenki-chusty-szal-r%C4%99cznie-dziergane-do-16-XI-g-20-na-DT-dla-Tofika"][IMG]http://images44.fotosik.pl/451/15a947f7197cce43.jpg[/IMG][/URL] [/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] Quote
ewatonieja Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Ty jestes nadludzko wytrwala, Ewo. Tofik ma szczescie, ze czuwasz nad nim. Quote
ewick73 Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 szczerze mówiąc boję się co to będzie jak mi się maluszek urodzi... może rodzina pomoże mi z wysyłaniem paczek z bazarków (przeszkolę synów ;) ) bo dom dla Tofika to jest chyba gdzieś baaaardzo daleko, chyba w odległej galaktyce ;) Quote
ewick73 Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 ech dwa moje trwające bazarki przeniesiono do zakończonych, może ktoś się zagapił i nie odróżnił 16.XI od 16.X :( napisałam do moderatorki.... Quote
Maupa4 Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 No już, no już :calus: Pomyłka rzecz ludzka :roll: Październik pomylił sie z listopadem ... :mdleje: [quote name='ewick73'] szczerze mówiąc boję się co to będzie jak mi się maluszek urodzi... może rodzina pomoże mi z wysyłaniem paczek z bazarków (przeszkolę synów ;-) ) [/quote] A tu się nie martw na zapas - coś się wymyśli ;) Quote
ewick73 Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 [quote name='Maupa4'] A tu się nie martw na zapas - coś się wymyśli ;)[/QUOTE] :D dzięki!!!!!!!!!!!! Quote
ewick73 Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 [SIZE=3][B]Aktualna sytuacja Tofika:[/B] [COLOR=#ff0000][B]Przebywa w płatnym domu tymczasowym, co miesiąc muszę uzbierać z bazarków 400 zł.[/B][/COLOR] [B][COLOR=#0000ff]Nie mam w tej chwili żadnych deklaracji stałych.[/COLOR][/B] Ponawiane co jakiś czas ogłoszenia nie dały żadnych rezultatów, nikt nigdy nie zadzwonił ani nie napisał. Pies w DT przebywa już ponad 1,5 roku. Od tamtej pory prowadzę bazarki z fantami otrzymanymi od boni, Lidy, Olgi, jezzbel oraz z rzeczami zrobionymi przeze mnie. Jakoś to idzie, na razie mam opłaty na bieżąco, jednak coraz trudniej przychodzi mi prowadzenie bazarków i co gorsza wysyłki. [COLOR=#0000ff][B] Jestem w ciąży i jest mi po prostu ciężko nosić rzeczy na pocztę. [/B][/COLOR]Będzie z tym coraz gorzej. Dzieciątko ma się urodzić w kwietniu i wiem, że wtedy będzie jeszcze ciężej ogarniać bazarki dla Tofika - będę chciała zająć się jak najlepiej nowonarodzonym dzieckiem a także starszymi synkami. [COLOR=#ff0000][B] Dlatego BŁAGAM o deklaracje stałe na opłacenie DT, ja sama nie dam rady :([/B][/COLOR][/SIZE] Quote
Bonsai Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Trzeba pozapraszać ludzie na wątek.... póki co mało kto tutaj zagląda... Jak często odświeżasz ogłoszenia Tofika? Quote
Bonsai Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Pozapraszałam trochę osób na wątek. Gdyby ktoś miał ochotę i czas jeszcze pozapraszać jeszcze więcej osób (do czego zachęcam, bo uważam to w tej chwili za priorytetowe), to wysyłałam taką wiadomość: Tofik od 1,5 roku przebywa w płatnym DT - został tam umieszczony, ponieważ poprzednia jego właścicielka ze względu na stan zdrowia nie mogła się nim opiekować. Ewick utrzymuje go wyłącznie z bazarków - a jego utrzymanie w DT kosztuje aż 400 zł! Teraz ewick coraz ciężej robić bazarki, ponieważ jest w ciąży i ciężko jej jest nosić rzeczy na pocztę... A Tofik nie ma nawet najmniejszej deklaracji. Pomóżmy ewick, pomóżmy Tofikowi! Zapraszam na jego wątek, potrzebujemy deklaracji stałych, jednorazowych (liczy się nawet 5 zł!), wsparcia, pomysłów. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/177085[/url] Quote
bela51 Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Dziekuje za zaproszenie na watek. Ewick jestes niesamowicie dzielna i zaradna osobą.:loveu: Nie udzwignę kolejnej deklaracji, niestety. Ale bede pamietac o Tofiku. Quote
Recommended Posts