Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]LUDZIE OPANUJCIE SIĘ I WY ZWOLENNICY I WY PRZECIWNICY!!!!ZACHOWUJECIE SIE JAK HOŁOTA NAJNIŻSZEJ KATEGORII.UPADLIŚCIE JUŻ TAK NISKO,ZE OD SPODU NIKT NIE PUKA.
NAZYWACIE SIEBIE SZUMNIE I DONIOŚLE WIELBICIELAMI PSÓW,PSIARZAMI I MEGAPSIARZAMI.
CHYBA TYLKO DLATEGO,ZE WASZE TZW.MORALE ZESZŁO NA PSY!!! STADO WYJCÓW NIE MAJACYCH CYWILNEJ ODWAGI ABY SIĘ PODPISAĆ!!!!JAK WAM NIE WSTYD NĘDZNE,SŁABE ISTOTY.JESZCZE MIESIĄC TEMU WSZYSCY OBŁUDNIE WIELBILI DEJLĘ,PRZEŚCIGAJĄC SIE W POMYSŁACH NA JEJ FOTKĘ,JESZCE NIE DAWNO POSZLIŚCIE W KONKURY KTO NAJGŁOŚNIEJ ZAPŁACZE NAD JEJ LOSEM.A DZISIAJ JAD,BRUD I POMYJE!!!!!
CZY NIKT NAPRAWDĘ NIE PAMIĘTA PO CO POWSTAŁO TO FORUM?????
A PRZECIEŻ TAM GDZIEŚ JEST CZŁOWIEK,KTÓREMU SERCE ROZRYWA BÓL PO STRACIE PRZYJACIELA!!!
JAK WAM NIE WSTYD!!!!!!!BO MNIE JEST WSTYD BARDZO!!!!
wiem,że zaraz wywołam burzę komentarzy ostatnich moralnych,sprawiedliwych i uczciwych mających problem z poprawną polszczyzną,tzw,dogomatołków!!![/B]

Posted

[COLOR=Red][B]W imieniu fundacji For Animals, która jest tu oskarżana o wszystko co najgorsze proszę o wstrzymaniem się z zamykaniem wątku do jutra wieczorem, abyśmy mieli szansę w tym wątku poinformować Darczyńcow gdzie znajdą rozliczenie darowizn ze zbiórki dla Dejli wpłacanych na nasze konto oraz na temat możliwości wycofania/zmiany celu tych darowizn.[/B][/COLOR]

Na prośbę użytkownika Fiodor chciałabym sprostować jedną informację, która zawarta była w moim pierwszy poście w tym wątku (#447 str. 45). Fiodor na swoich aukcjach nie podawał konta bankowego fundacji. Robiły to chyba inne osoby, a ja widocznie się pomyliłam sprawdzając zakończone aukcje. Nie uważam, żeby to cokolwiek to zmieniało, jednak zostałam o to poproszona więc informuję.

[quote name='Dejla'][FONT=Tahoma][SIZE=2][B][COLOR=Blue]K o c h a n i …[/COLOR][/B][/SIZE]
[/FONT] [FONT=Tahoma]
Przepraszam, że piszę dopiero teraz, ale tak bardzo mi ciężko… [/FONT][FONT=Tahoma]
Poniosłam ogromną stratę… odeszła moja ukochana sunia - Dejla, z którą byłam sześć lat.
Wierzyłam, że się uda - niemieccy weterynarze przecież badali Dejlę, widzieli w jakim jest stanie, dali iskierkę nadziei, niestety...
[/FONT] [FONT=Tahoma]Chyba nikt nie zdawał sobie sprawy, że Dejlunia ma nie tylko chore łapki, ale że cała jest już bardzo chora… [/FONT][FONT=Tahoma]
Okazuje się, że przyjmowane przez lata środki przeciwbólowe i przeciwzapalne zrobiły swoje – wyrządziły więcej szkody niżby można się było tego spodziewać! :(
Ostatnie Jej dni to była ciągła walka z biegunkami. Przy tym całkowity brak apetytu i krew pojawiająca się w kale - żołądek nie chciał walczyć razem z Nią…
[/FONT] [FONT=Tahoma]
[B]Przepraszam wszystkich.
[/B][/FONT] [FONT=Tahoma][B]
Przepraszam Cię Kochana moja Dejluniu[/B],
że tak długo pozwoliłam Ci to znosić, że ciągle wierzyłam w cud…
[/FONT] [FONT=Tahoma]Pół dnia bez biegunki był dla mnie nadzieją:[/FONT][FONT=Tahoma] – jest lepiej, będzie dobrze!!!
[/FONT] [FONT=Tahoma]Niestety… Dejlunia odeszła w sobotę rano… [/FONT][FONT=Tahoma]
Kochani to boli… Bardzo boli… Nie wiem czy uda mi się kiedykolwiek przestać tak cierpieć i tęsknić okrutnie...:(...[/FONT]
[FONT=Tahoma]Wciąż słyszę stukanie Jej pazurków o podłogę, nocą szukam Jej ręką w łóżku, czuję oddech…[/FONT][FONT=Tahoma]

[/FONT][FONT=Tahoma]Myślę, że Jej duch zawsze będzie przy mnie.
Jej imię - Dejla związane jest z daliami, kwiatami które zawsze mnie fascynowały.
Deluniu – obiecuję! – od wiosny będziesz miała „tam” te najpiękniejsze…[/FONT][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/Rose.gif[/IMG]
[FONT=Tahoma]
Kochani, Wy także wierzyliście…[/FONT]
[FONT=Tahoma]Czy zdołam się odwdzięczyć za to wszystko co zrobiliście dla mnie i Dejluni? – jak???
[/FONT] [FONT=Tahoma]Na moje konto przekazano tak duża kwotę! Była już prawie połowa sumy… Pieniądze te teraz czekają na Wasze decyzje jak je rozdysponować.
[/FONT] [FONT=Tahoma]Dlatego bardzo proszę o poinformowanie co mam zrobić z przesłanymi funduszami. Komu i na jakie konto je przesłać. Ponieważ nie każdy ma na co dzień kontakt z Internetem - a mnie zleżałoby na [/FONT][FONT=Tahoma]szybkim rozliczeniu się z ofiarodawcami, czy mogę zaproponować okres 10 dni? – do 4 marca?
[/FONT] [FONT=Tahoma]W przypadku braku wiadomości w tym terminie - pozostałą kwotę przekażę na konto wybranej przeze mnie Fundacji pomocy innym pieskom lub jakiemuś dziecku? Zależy mi na przedstawieniu Państwu końcowego rozliczenia w jak najszybszym terminie.
[/FONT] [FONT=Tahoma][COLOR=Green][U][B]Jednocześnie przepraszam wszystkich, którzy wpłacili swoje pieniądze na konto Fundacji. Niestety z posiadanych informacji wynika, że sprawę rozliczenia przesłanych tam wpłat będą musieli załatwić osobiście. [/B][/U][/COLOR]
[/FONT] [FONT=Tahoma]Na koniec pragnę jeszcze dodać, że bardzo mnie zabolały skierowane pod [/FONT]
[FONT=Tahoma] moim adresem zarzuty… jakoby chciałam się wzbogacić kosztem mojej
ukochanej istoty, którą kochałam nad życie ponieważ Dejlunia nie była dla mnie jedynie „pieskiem” – była członkiem mojej Rodziny i tak odbieram Jej stratę ...:(…
[/FONT] [FONT=Tahoma]Faktycznie - jestem w trudnej sytuacji finansowej. Jestem jedynym żywicielem 3 – osobowej rodziny. Spłacam zaciągnięty kredyt - jak chyba obecnie większość rodzin w Polsce. Lecz twierdzenie, że chciałam się wzbogacić zabijając własne [/FONT][FONT=Tahoma]dziecko, bo tym była dla mnie Dejlunia jest zwyczajnie podłe… Jedyne co mogę sobie zarzucić to fakt, że przez własny egoizm pozwoliłam Jej tak długo cierpieć. Uwierzyłam w „niemiecki cud”, który niestety się nie spełnił…[/FONT]
[FONT=Tahoma]Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc i serce [/FONT][FONT=Tahoma]

[/FONT][FONT=Tahoma]Małgorzata - opiekunka Dejluni [/FONT][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/bl_paw.gif[/IMG][/QUOTE]

Pani Małgorzato, naprawdę bardzo współczujemy Pani stracie i przeżyciom.

Ale naprawdę [B]nie ma za co przepraszać Darczyńców, że wpłacali na konto fundacji For Animals a nie na Pani konto[/B] ponieważ my - podobnie jak Pani - zamierzamy dokładnie rozliczyć się z przekazanych nam pieniędzy i właśnie and takim rozliczeniem pracujemy. Kwestia osobistego rozliczenia jest koniecznością bo też Darczyńcy w zdecydowanej większości wpłacali pieniądze osobiście (pomijając zbiorcze przelewy np. od użytkownika Fiodor - on dostanie zwrot zbiorczy i będzie rozliczał się z poszczególnymi osobami sam)

[SIZE=3][COLOR=Red][B]To, że nikt z fundacji For Animals nie bierze zaciętego udziału w tej jakże długiej i burzliwej dyskusji wcale nie oznacza, że nic w tej sprawie nie robimy.[/B][/COLOR][/SIZE]

Posted

[IMG]http://www.dogomania.pl/images/icons/icon13.gif[/IMG][FONT=Arial]
..!

Zwracam się grzecznościowo do [B]„MilenaDz”[/B]:[/FONT]

[FONT=Arial]Na pewno nie zamkniemy wątku, dopóki się z wszystkimi do końca nie rozliczymy – mimo [COLOR=Blue]WIELU[/COLOR] sugestii by to zrobić. [/FONT]
[FONT=Arial]Reprezentująca naszą Kochaną Dejlunię - Jej Opiekunka i osoby w tą akcję zaangażowane – pomimo wielu żenujących, wręcz ubliżających nam wypowiedzi czują się na tyle odpowiedzialne by właśnie tutaj – w miejscu rozpoczęcia może zbyt na początku „raczkującej” akcji – zakończyły ją również na tym wątku.[/FONT]

[FONT=Arial]Sądzę, że Pani Małgorzata od Dejluni nie miała żadnych złych intencji w stosunku do Fundacji przepraszając wpłacających na Wasze konto - za utrudnienia związane z odzyskaniem swoich funduszy od Was – jest to jakby nie było zabawa w papierkowość. Wpłacać można jednym „kliknięciem” - odzyskać to już cała biurokracja.[/FONT]

[FONT=Arial]************************
Korzystając z okazji – ponieważ nasz kontakt z Panią Moniką „dziwnie” się „urwał” - przekazuję zapytanie w sprawie aukcji:[/FONT]
[FONT=Arial][URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=905981786[/URL] – dotyczącej sprzedaży kalendarzy w cenie 25 zł, zakończonej 13 lutego br.[/FONT]
[FONT=Arial]Dwóch Allegrowiczów nie otrzymało do dziś zakupionego towaru!!! Zapowiedzieli, że zgodnie z obowiązującymi na Allegro zasadami – zgłoszą nierzetelność wystawiającego towar >>> - tą wiadomość przekazuję również grzecznościowo.[/FONT]

[FONT=Arial]Ponadto występuję w tej chwili w swojej własnej sprawie….[/FONT]
[FONT=Arial]Fundacja wystawiła aukcję dla Dejluni:[/FONT]
[FONT=Arial][URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=918785738[/URL]
– pojedynczą serię 4 znaczków przedstawiającą śliczne koniki – a będącą w celu dobroczynnym „darowizną” jednej z osób, pragnącej pomóc naszej Dejli. [/FONT]
[FONT=Arial]Pomimo informacji, iż ma być to licytacja wszystkich 4 znaczków jako 1 kompletu z ceną początkową 15 zł – wystawiono ją jako 4 komplety – na „kup teraz” z ceną od 20 zł. Spowodowało to lekkie zdezorientowanie i w sumie jako jeden z dwóch posiadaczy ZMUSZONY zostałem wraz z innym Allegrowiczem do wpłacenia na rzecz Fundacji pewnej sumy za ten sam jeden komplet. Na pewno się o te znaczki nie pobijemy, bo znamy się z NK, jednakże proszę o UDOKUMENTOWANIE przez Fundację mojej – loreen80 - wpłaty na Wasze konto.
Dyspozycję odnośnie kwoty przelanej Fundacji przekażę po uzyskaniu informacji o wpływie….[/FONT]
[COLOR=DarkGreen][U]NADAL CZEKAMY NA INFORMACJE O ZALEGŁYCH WPŁATACH!!!!
[/U][/COLOR]
[FONT=Arial]Jednocześnie przypominam, że w miarę możliwości – w [B]poście 505, na str.51 [/B]- przedstawiane są „życzenia” darczyńców, dotyczące dyspozycji Ich funduszami.
[/FONT][CENTER]!
[IMG]http://www.dogomania.pl/images/icons/icon14.gif[/IMG]
[/CENTER]

Posted

[CENTER][FONT=Verdana][SIZE=4][I][B]Zbyt mało sił by zapomnieć... [/B][/I]
[I][B] Zbyt mało sił by uwierzyć że znów... [/B][/I]
[I][B] Zbyt dużo uczuć, by tak po prostu odejść, [/B][/I]
[I][B] wrócić do codzienności, w której Ciebie brak..

DEJLUNIU,tak ciężko mi się pogodzić z Twoim odejściem

[/B][/I][/SIZE][/FONT]
[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/bigcry.gif[/IMG] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/bigcry.gif[/IMG] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/bigcry.gif[/IMG] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/bigcry.gif[/IMG] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/bigcry.gif[/IMG] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/bigcry.gif[/IMG][/CENTER]

Posted

[quote name='Dragon Ujadacz'][CENTER][CENTER][SIZE=3][B] [COLOR=Red]~ Dejluniu ~
na zawsze pozostaniesz w naszych serduszkach ...[/COLOR][/B][/SIZE]
[/CENTER]
[FONT=Century Gothic][SIZE=2]
Informuję, że od dnia 22.02.br. w tym właśnie poście - nr [B]505, str 51[/B]
na wyraźne życzenie niektórych ofiarodawców
umieszczać będę Ich wolę dotyczącą dyspozycji wpłaconych środków.
Zaznaczam, że tyczy to również przekierowań wpłat w samej Fundacji,
proszę więc o zwrócenie uwagi na wpisy w poście.

[/SIZE][/FONT] [LEFT][U]FUNDACJA:[/U]

- Tinulek2 – 21,70 zł - pozostaje w Fundacji – z przeznaczeniem na „Psy z Szydłowca”.
- Dora-Pusia – 50 zł – pozostaje w Fundacji – z przeznaczeniem na „Psy z Szydłowca”.
- gabi016 – do dyspozycji Fundacji

[U]KONTO PRYWATNE:[/U]

- Toro Owczark Niemiecki – całość wpłat do dyspozycji Opiekunki
- Apasz – całość wpłat do dyspozycji Opiekunki
- Pacumacu - całość wpłat do dyspozycji Opiekunki
- Nimoka83 – 120 zł – zwrot nadawcy
- Tino, Saba, Chester – 100 zł – przekierowanie dla Kajtka i Dino (hotelik w Przebieczanach)
- Maks ze Świderek - całość wpłat do dyspozycji Opiekunki
- gabi016 - całość wpłat do dyspozycji Opiekunki
- Dragon Ujadacz - całość wpłat do dyspozycji Opiekunki
- Fiodor2008 - 25 zł - zwrot nadawcy.

[U]KONTO WALUTOWE:[/U]

- Trixie Foxterrier - całość wpłat do dyspozycji Opiekunki
- Rex Berger - całość wpłat do dyspozycji Opiekunki

Przepraszam, ale w ogromie wiadomości w poczcie staram się sukcesywnie odszukiwać Państwa wskazówki - będą uzupełniane systematycznie...

=======================
[/LEFT]
[/CENTER][/QUOTE]

Dyspozycje co do kwot wpłaconych w Akcji Pomoc dla Dejli

1. wpłata 152,- zł na konto osobiste Pani Dejluni - pozostaje do jej rozporządzenia
2. wpłata 30,- zł za aukcje Allegro na nick Fiodor (przelew bezpośrednio na konto osobiste Pani Dejluni) - jak wyżej
3. wpłaty w kwotach 19,- i 29,- zł na aukcje Allegro na nick FFA Wrocław - pozostawiam ponieważ otrzymałam przesyłkę z przedmiotami wylicytowanymi - z prośbą o docelowe przekazanie - "Na Psy z Szydłowca"
4. wpłatę za akcję cegiełkową - 25,- zł - ceduję także celowo tj "Na hotel dla psa GROSZKA"
5. za aukcję Allegro - ZNACZKI POCZTOWE - KONIE - jeszcze nie wpłaciłam - porozumiem się z Dragonem i FFA Wrocław co do dalszych działań -

Posted

Proszę Fundację For Animals Wrocław o informację o wypełnieniu mojej woli

- dokonanie przelewu ( przeniesienie środków) NA PSY Z SZYDŁOWCA
- jw NA HOTEL DLA PSA GROSZKA

Posted

[quote name='MA_LA']Proszę Fundację For Animals Wrocław o informację o wypełnieniu mojej woli

- dokonanie przelewu ( przeniesienie środków) NA PSY Z SZYDŁOWCA
- jw NA HOTEL DLA PSA GROSZKA[/QUOTE]

już wraca mi nadzieja, że ten świat nie jest taki zły...

tak postępują prawdziwi miłośnicy i prawdziwie pomagający!

do dzisiaj myślałam, że dogomania jest forum miłośników psów.....
tymczasem na tym forum, na wątku tak bliskim miłośnikom psów dzieją się rzeczy przerażające...:-(

Atakowanie fundacji, która jako JEDYNA chciała pomóc i zareagowała na prośbę (została o to poproszona !!!),
ponieważ napisała do mnie osoba bardzo zaangażowana w pomoc Dejli, że potrzebna jest fundacja, która by aukcję zorganizowała, gdyż osoba prywatna nie może, poprosiłam, Monika się zgodziła...
tak to jest - być dobrym...
teraz pomagającego na przestępcę prawie przerobili...

Aukcja była na operację, nikt nie mógł przewidzieć tak szybkiego i smutnego zakończenia, a skoro kochana Dejlunia zakończyła życie.... darczyńcy zostaną poproszeni o pisemną dyspozycję, co do swojej darowizny - wymaga to czasu i odpowiednich formalności, a awanturowanie się już kilka godzin po tej smutnej wiadomości niezbyt dobre wystawia świadectwo temu forum...a raczej niektórym osobom...

Fundacja For Animals pomaga od dawna zwierzakom w potrzebie !!!
Pomogli psom z Szydłowca, za co jeszcze jest dług w wysokości 8.000,-do spłacenia, pomaga psom na moim terenie, psom z Dobrocina - i tu są wielkie kwoty do zapłacenia...
Jeśli ktoś czasem czegoś nie otrzymał, może to też być winą poczty,nie tylko fundacji, a i pomyłki się zdarzają, nieomylny jest tylko ten, kto NIC NIE ROBI, bo nie ma wtedy możliwości pomyłki...
wszystko można spokojnie wyjaśnić drogą korespondencji - mailowej, pocztowej... tylko odrobinę dobrej woli!

Myślę, że tym "ujadaniem" narobiliście wiele szkody, także i pani Dejlusi...
a wpłaty z pewnością będą zwrócone darczyńcom, lub - jeśli mają oni WIELKIE SERCA i taka podejmą decyzję - przeznaczone na inne psiaki w potrzebie, np. z Dobrocina czy Szydłowca..

i coś jeszcze: wydaję naprawdę duże kwoty na pomoc pieskom, choć do bogatych się nie zaliczam, niejednego sobie odmawiam, aby wpłacić swoje deklaracje czy kupić cegiełki na aukcji, ale nigdy nie robię z tego problemu - bo to jest moim darem serca...

mam nadzieję, że moje słowa nie wywołają kolejnej burzy, a uspokoją choć trochę tę okropną sytuację...
przez pamięć dla Dejli - nie róbcie z jej wątku bagna !:-(

Posted

jeśli chodzi o znaczki "konie"...mam duża i piękną ich kolekcję, zbieraną przez lata całe... mogę ofiarować komuś jako "zadośćuczynienie" inne znaczki...
to moja ukochana kolekcja, ale wolę, żeby wreszcie był spokój !

Posted

"te konie" odstępuję z miłą chęcią Dragonowi - będą zapewne stanowiły pamiątkę wydarzeń

dzięki mari23 - za chęci - nie ma potrzeby - jak zrozumiałam z opisu to powinnam wpłacić 15,- zł do FFA Wrocław - co też uczynię

WYBIORĘ I ZAZNACZĘ PRZY WPŁACIE na jaki CEL w zastępstwie

jEDNAK MAM PROBLEM BO JUŻ 2 MAILE WYSŁAŁAM I POZOSTAJĄ BEZ ODPOWIEDZI

Posted

[quote name='Dragon Ujadacz']
[IMG]http://www.dogomania.pl/images/icons/icon13.gif[/IMG][FONT=Arial]..!

Zwracam się grzecznościowo do [B]„MilenaDz”[/B]:[/FONT]

[FONT=Arial]Na pewno nie zamkniemy wątku, dopóki się z wszystkimi do końca nie rozliczymy – mimo [COLOR=Blue]WIELU[/COLOR] sugestii by to zrobić. [/FONT]
[FONT=Arial]Reprezentująca naszą Kochaną Dejlunię - Jej Opiekunka i osoby w tą akcję zaangażowane – pomimo wielu żenujących, wręcz ubliżających nam wypowiedzi czują się na tyle odpowiedzialne by właśnie tutaj – w miejscu rozpoczęcia może zbyt na początku „raczkującej” akcji – zakończyły ją również na tym wątku.[/FONT][/quote]
Wypowiedzi od ekipy organizujacej zbiorke i ich znajomych i znajomych znajomych tez sa [B]bardzo ubliżające w stosunku do Fundacji[/B] wiec rozumiemy jak biedna Pani Malgorzata moze sie czuc.

[quote]
[FONT=Arial]Sądzę, że Pani Małgorzata od Dejluni nie miała żadnych złych intencji w stosunku do Fundacji przepraszając wpłacających na Wasze konto - za utrudnienia związane z odzyskaniem swoich funduszy od Was – jest to jakby nie było zabawa w papierkowość. Wpłacać można jednym „kliknięciem” - odzyskać to już cała biurokracja.[/FONT][/quote]Tak, byc moze bylo to niefortunne sformulowanie - niemniej jednak chcialam wyjasnic.
Co do biurokracji to juz pisalam - ubolewam, jednak nie robimy tego tylko po to zeby byc upierdliwymi. [B]To jest wydatkowanie publicznych pieniedzy![/B] Jakby sprawa zalezala ode mnie przelalabym wszystko jednym kliknieciem i miala takze swiety spokoj bo od kilku dni jedyne czym wszyscy zajmuja sie w fundacji to sprawa zbiorki na Dejle, jakby to byla jedyna sprawa ktora musimy sie zajmowac.

[quote]
[FONT=Arial]************************
Korzystając z okazji – ponieważ nasz kontakt z Panią Moniką „dziwnie” się „urwał” - przekazuję zapytanie w sprawie aukcji:[/FONT]
[FONT=Arial][URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=905981786[/URL] – dotyczącej sprzedaży kalendarzy w cenie 25 zł, zakończonej 13 lutego br.[/FONT]
[FONT=Arial]Dwóch Allegrowiczów nie otrzymało do dziś zakupionego towaru!!! Zapowiedzieli, że zgodnie z obowiązującymi na Allegro zasadami – zgłoszą nierzetelność wystawiającego towar >>> - tą wiadomość przekazuję również grzecznościowo.[/FONT][/quote][COLOR=Orange][B]Wiec od konca aukcji minelo dopiero 7 dni? Nie za krotko to na robienie awantury za brak towaru? [/B][/COLOR]Rozumiem jednak, ze osoby te wplacily te 25zl i nie wycofuja go? Niemniej jednak dziekuje za informacje bo moge dzieki temu ją wyjaśnić "u zrodla".

[COLOR=Red][B]Proponuje w zwiazku z tym:[/B][/COLOR]
[B]Prosze zglaszac do mnie na PW informacje kto czego nie dostal z aukcji na koncie FFA_Wroclaw.[/B]
Jak uporamy sie z rozliczeniem finansowym zbiorki zajmiemy sie kwestia wysylek fundacyjnych gadzetow i innych rzeczy z aukcji tj:
- sprawdzimy podane informacje z z dowodami wysylek, jakie mamy
- jesli bedziemy miec dowod wysylki zeskanujemy go i przeslemy licytujacemu na maila
- jesli nie bedziemy miec dowodu wysylki wyslemy gadzet raz jeszcze

[COLOR=Red][B]Jednak bedzie to dotyczylo osob ktore pozostawia darowizne na koncie fundacji.[/B][/COLOR] Nie widze [U]najmniejszego powodu[/U] dla ktorego fundacja ma poniesc:
-koszty aukcji,
-koszty druku kalendarza (lub wykonania innego gadzetu),
-koszty wysylki
- i jeszce oddac pieniadze darczyncy
- ponoszac koszty przelewu

czyli nie widze powodu dla ktorego fundaca ma byc na calej akcji maksymalnie w plecy nie tylko finansowo ale i pod wzgledem czasu, ktory moglibysmy poswiecic na pomoc innym zwierzetom a takze pod wzgledem naszej opinii w społeczeństwie internautów, która jest w tym wątku notorycznie podważana!?
Jesli ktos wycofa darowizne, a nie dostal gdzetu i bedzie sobie zyczyl przeprosin, mozemy mu je wyslac - ale mailem.

[quote]
[FONT=Arial]Ponadto występuję w tej chwili w swojej własnej sprawie….[/FONT]
[FONT=Arial]Fundacja wystawiła aukcję dla Dejluni:[/FONT]
[FONT=Arial][URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=918785738[/URL]
– pojedynczą serię 4 znaczków przedstawiającą śliczne koniki – a będącą w celu dobroczynnym „darowizną” jednej z osób, pragnącej pomóc naszej Dejli. [/FONT]
[FONT=Arial]Pomimo informacji, iż ma być to licytacja wszystkich 4 znaczków jako 1 kompletu z ceną początkową 15 zł – wystawiono ją jako 4 komplety – na „kup teraz” z ceną od 20 zł. Spowodowało to lekkie zdezorientowanie i w sumie jako jeden z dwóch posiadaczy ZMUSZONY zostałem wraz z innym Allegrowiczem do wpłacenia na rzecz Fundacji pewnej sumy za ten sam jeden komplet. Na pewno się o te znaczki nie pobijemy, bo znamy się z NK, jednakże proszę o UDOKUMENTOWANIE przez Fundację mojej – loreen80 - wpłaty na Wasze konto. [/FONT][/quote][FONT=Arial]
Byc moze aukcja zostala wystawiona jakos niewlasciwie, ale oczywiscie kazda wplata moze byc sprawdzona jak tylko dostane na pw informacje kto ile i kiedy wplacil to moge wyszukac takiej operacji w banku.

[quote]
Dyspozycję odnośnie kwoty przelanej Fundacji przekażę po uzyskaniu informacji o wpływie….[/quote][/FONT][quote]
[COLOR=DarkGreen][U]NADAL CZEKAMY NA INFORMACJE O ZALEGŁYCH WPŁATACH!!!!
[/U][/COLOR] [/quote]Oczywiscie, wiem ze czekacie wszyscy. Przeciez napisalam ze bedzie rzetelne rozliczenie, nie widze potrzeby przypominac co 2 post (choc tym razem trzeba przyznac ze kulturalnie). Rozliczenie obejmuje wszystkie wplaty na Dejle, wraz z uzupelnieniem za ostatnich kilka dni.

[quote]
[FONT=Arial]Jednocześnie przypominam, że w miarę możliwości – w [B]poście 505, na str.51 [/B]- przedstawiane są „życzenia” darczyńców, dotyczące dyspozycji Ich funduszami.[/FONT][/quote][FONT=Arial]
A ja informuje ze moge rzucic okiem na te "zyczenia" (cudzyslow jak najbardziej na miejscu) w celach informacyjnych tylko i jedynie, zeby zorientowac sie jakie panuja "nastroje" ale ostatecznie traktowac bedziemy dopiero informacje przeslana osobiscie do fundacji na podstawie ktorej bedziemy albo pieniadze oddawac z konta fundacji albo je uzyjemy na oplacenie wydatkow na inne psy.

[/FONT]

Posted

[quote name='MA_LA']"te konie" odstępuję z miłą chęcią Dragonowi - będą zapewne stanowiły pamiątkę wydarzeń

dzięki mari23 - za chęci - nie ma potrzeby - jak zrozumiałam z opisu to powinnam wpłacić 15,- zł do FFA Wrocław - co też uczynię

WYBIORĘ I ZAZNACZĘ PRZY WPŁACIE na jaki CEL w zastępstwie

jEDNAK MAM PROBLEM BO JUŻ 2 MAILE WYSŁAŁAM I POZOSTAJĄ BEZ ODPOWIEDZI[/QUOTE]
Ma_La wyslalas maila do Moniki, a ona przed chwila odbila go do mnie - tak wnioskuje z tresci tego posta i maila ze to wlasnie Ty.
Dziękujemy.

Prosze jescze o chwile cierpliwosci, rozliczenie i wszystkie informacje juz naprawde niebawem.

Posted

Tak - zgadza się
Pierwszy mail był z dnia 17 lutego - dotyczył aukcji ZACZKI KONIE - oraz mojej dobrowolnej darowizny rzeczowej w postaci kocy, swetrów - dla potrzebujących zwierząt
Oraz 2 maile z dnia dzisiejszego tj 23 lutego dotyczące dyspozycji co do kwot z innych aukcji -

Darowizna rzeczowa - z powodu braku odpowiedzi już została przeze mnie rozdysponowana - mam udziały w Schronisku dla Zwierząt w Głownie koło Łodzi

Mam pytanie: czy dyspozycja z konta w Allegro będzie miała moc prawną czy też powinnam w ślad za tym wysłać pismo polecone do FFA Wrocław?
To jeśli chodzi o pozostałe środki przesłane w Akcji Pomoc dla Dejli

Posted

[SIZE=4][COLOR=Red][B]:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Szanowni Darczyńcy![/B][/COLOR][/SIZE]

[B][COLOR=Blue]Informuję, że na stronie oddziału wrocławskiego fundacji For Animals: [URL="http://www.foranimals.wroclaw.pl"]www.foranimals.wroclaw.pl[/URL] umieszczone zostało [/COLOR][/B][COLOR=Blue][B]sporządzone na dzień 22.02.2010. [/B][/COLOR]
[B][COLOR=Blue]
[/COLOR][/B][CENTER][SIZE=6][COLOR=Red][B]rozliczenie wpłat dla suczki Dejli
dokonanych na KONTO FUNDACJI [/B][/COLOR][/SIZE]
[/CENTER]
[B][COLOR=Blue]
Kwota uzbierana do tego dnia to 1413 zł. Informacje zamieszczone na stronie były konsultowane z księgowymi oraz osobami na co dzień stykającymi się ze środowiskiem organizacji pozarządowych.

Bardzo prosimy zapoznać się z naszym oświadczeniem i podjąć stosowne kroki w sprawie darowizn przekazanych na nasze konto.

[/COLOR][/B][SIZE=4][COLOR=Red][B]:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

[/B][SIZE=3]PROSZĘ o umieszczenie takiej informacji w 1 poście wątku oraz wykasowanie z niego numeru konta fundacji (tak jak wykasowano numer prywatnego konta!!!) ponieważ nie prowadzimy już żadnej zbiórki w tym celu.[/SIZE][/COLOR][/SIZE]

Posted

Przepraszam że może raz jeszcze też zajmę głos, ale nie wzięto pod uwagę w rozdysponowaniu pieniążków, 10,00 Euro przekazanych przez Krumla z nk do rąk właścielki Dejli, Pani Małgorzaty Waszak, należy jeszcz stosownie przeliczyć zakup leków w klinice niemieckiej przez Krumla, były 3 razy leki kupowane, każdorazowo na 10 dni, suma za leki na 10 dni wynosiła 20,17, Euro, ogółem 60,51Euro. To należy odpowiednio przeliczyć na złotówki i przelać jak najszybciej dla psów z Szydłowca. Te 10 Euro od Debi z nk, oczywiście też należy przelać na poczet psów z Szydłowca. Proszę o potwierdzenie przelanych pieniążków. Pozdrawiam.

Posted

[quote name='MilenaDz'][SIZE=4][COLOR=Red][B]:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Szanowni Darczyńcy![/B][/COLOR][/SIZE]

[B][COLOR=Blue]Informuję, że na stronie oddziału wrocławskiego fundacji For Animals: [URL="http://www.foranimals.wroclaw.pl"]www.foranimals.wroclaw.pl[/URL] umieszczone zostało [/COLOR][/B][COLOR=Blue][B]sporządzone na dzień 22.02.2010. [/B][/COLOR]
[B][COLOR=Blue]
[/COLOR][/B][CENTER][SIZE=6][COLOR=Red][B]rozliczenie wpłat dla suczki Dejli
dokonanych na KONTO FUNDACJI [/B][/COLOR][/SIZE]
[/CENTER]
[B][COLOR=Blue]
Kwota uzbierana do tego dnia to 1413 zł. Informacje zamieszczone na stronie były konsultowane z księgowymi oraz osobami na co dzień stykającymi się ze środowiskiem organizacji pozarządowych.

Bardzo prosimy zapoznać się z naszym oświadczeniem i podjąć stosowne kroki w sprawie darowizn przekazanych na nasze konto.

[/COLOR][/B][SIZE=4][COLOR=Red][B]:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

[/B][SIZE=3]PROSZĘ o umieszczenie takiej informacji w 1 poście wątku oraz wykasowanie z niego numeru konta fundacji (tak jak wykasowano numer prywatnego konta!!!) ponieważ nie prowadzimy już żadnej zbiórki w tym celu.[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/QUOTE]

Niestety nie mogę otworzyć Oświadczenia...
Bardzo proszę Przedstawicielkę Fundacji o wskazówki...

Posted

[quote name='Apasz']Niestety nie mogę otworzyć Oświadczenia...
Bardzo proszę Przedstawicielkę Fundacji o wskazówki...[/QUOTE]
Ja sprawdzalam u siebie - oba pliki sie sciagaja na dysk,w doc oraz w pdf. PDF powinien otwierac sie wszedzie,na kazdym komputerze.

Czy ktos z Panstwa ma jeszcze problemy?

Jesli nie i jest to tylko jedna osoba - prosze napisac na podany adres email to wysle plik w zalaczniku.

Posted

[quote name='Fiodor2008'][CENTER][COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS]KOMUNIKAT z YOU TUBE
[COLOR=Red]**************************[/COLOR]
[/FONT][/B][/COLOR][LEFT][COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS] W czasie trwania wątku zamieszczone w nim Filmy z Serwisu "You Tube" zostały wyświetlone[/FONT][/B][/COLOR][COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS] w łącznej ilości : [SIZE=3][COLOR=Red]8.673[/COLOR][/SIZE] razy[/FONT][/B][/COLOR]
[/LEFT]
[COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS]
Dla analityków :
Gdyby każde wyświetlenie spowodowało wpłacenie chociaż jednej złotówki to kwota wpływów [COLOR=Red]wynosiłaby : 8.673 x 1 zł = ????[/COLOR]
natomiast gdyby kwota wpłaty w postaci Darowizny wyniosła średnio 10 zł to wynik byłby trochę inny i nie trudny do policzenia...?

[/FONT][/B][/COLOR][/CENTER]
[/QUOTE]
[CENTER][SIZE=5][I][B][FONT=Verdana][COLOR=Red]szkoda na Ciebie słów [/COLOR][/FONT][/B][/I][/SIZE]

[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/new_Eyecrazy.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/stupid.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/wallbash_2.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/huh.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/mdleje.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/Hail.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/mdleje.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/Help_2.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/mdleje.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/new_Eyecrazy.gif[/IMG][/CENTER]

Posted

[quote name='MilenaDz']Ja sprawdzalam u siebie - oba pliki sie sciagaja na dysk,w doc oraz w pdf. PDF powinien otwierac sie wszedzie,na kazdym komputerze.

Jesli nie i jest to tylko jedna osoba - prosze napisac na podany adres email to wysle plik w zalaczniku.[/QUOTE]

Przepraszam, jednak przyznaje racje Apaszowi - sprawdzilam na innym komputerze. Jak najszybciej to naprawimy i dam znac w watku.

Posted

[quote name='mauzia']przepraszam że może raz jeszcze też zajmę głos, ale nie wzięto pod uwagę w rozdysponowaniu pieniążków, 10,00 euro przekazanych przez krumla z nk do rąk właścielki dejli, pani małgorzaty waszak, należy jeszcz stosownie przeliczyć zakup leków w klinice niemieckiej przez krumla, były 3 razy leki kupowane, każdorazowo na 10 dni, suma za leki na 10 dni wynosiła 20,17, euro, ogółem 60,51euro. To należy odpowiednio przeliczyć na złotówki i przelać jak najszybciej dla psów z szydłowca. Te 10 euro od debi z nk, oczywiście też należy przelać na poczet psów z szydłowca. Proszę o potwierdzenie przelanych pieniążków. Pozdrawiam.[/quote]

zgadzam sie z toba w zupelnosci tylko tu jest taki problem ze wszyscy wolaja potwierdzenia wiec jesli bedzie faktura z tej kliniki to zaplace to wszystko z wlasnej kieszeni

Posted

[quote name='mega psiara'][CENTER][SIZE=5][I][B][FONT=verdana][COLOR=red]szkoda na ciebie słów [/COLOR][/FONT][/B][/I][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/new_eyecrazy.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/stupid.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/wallbash_2.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/huh.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/mdleje.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/hail.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/mdleje.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/help_2.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/mdleje.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/new_eyecrazy.gif[/IMG]
[/CENTER]

ZGADZAM SIE Z TOBA MEGA PSIARA

ty FIODOR jakbys mogl to wlasne gowno bys sprzedal jolopie

Posted

czy nie można tutaj zakończyć tej sprawy w bardziej kulturalny sposób

wszystkim darczyńcom należą się podziękowania że nie zostawili Dejli i jej pomogli

podziękowania należą się fundacji która zgodziła się pomóc Dejli i zorganizowała dla niej aukcje

teraz rozpocznie się zwrot pieniążków każdy z nimi zrobi to co uważa za słuszne

jeżeli ktoś nie wie co z nimi zrobić
i nie chce przekazywać fundacji na jej psy które ma pod opieką
albo zostawiać właścicielce

rozejrzyjcie się po dogomanii wiele zwierząt czeka na pomoc

nie kłóćmy się tutaj

i pomyślmy o właścicielce Dejli jak ona się czuje
każdy komu odszedł pies czy inne zwierzę
zna to uczucie
Dejla(*)

Posted

[quote name='MilenaDz']Ja sprawdzalam u siebie - oba pliki sie sciagaja na dysk,w doc oraz w pdf. PDF powinien otwierac sie wszedzie,na kazdym komputerze.

Jesli nie i jest to tylko jedna osoba - prosze napisac na podany adres email to wysle plik w zalaczniku.[/QUOTE]

Sprawdziłam, wszystko pięknie się otwiera, wykaz darowizn jest bardzo dokładny, myślę, że warto zajrzeć też pod linki - psy pod opieką i psy uratowane.... naprawdę WARTO ZAJRZEĆ !!!

Posted

[quote name='MilenaDz']Przepraszam, jednak przyznaje racje Apaszowi - sprawdzilam na innym komputerze. Jak najszybciej to naprawimy i dam znac w watku.[/QUOTE]

Bardzo dziękuję - już jest wszystko w porządku:)