Isadora7 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='mar.gajko']To to fajne masz. Tylko dlaczego to jest żółte? Jamniki nei są żółte. Szorstkowłose. On chyba farbowany, czy co?? Żeby ci szybciej poszedł, pofarbowałaś???? A takie widziałaś? Tak się składa że umaszczeń szorściaki mają trochę w tym beżowy, jasnobeżowy. Jak tego wypierzesz i wytrymujesz będzie inaczej wyglądał. Tatużu nie ma, nie sądzę, jednak to jamnik szorsciak. jasne że nie w 100% ale jako dogomaniak to wiesz ze żaden pies bez rodowodu nie jest tzw rasowy. A ten ma rzekłabym z 98%. A pręgowane jamniki gładkowłose widziałaś? Jak tak to masz farta bo ich ilość w Polsce (mówie o rasowych) zapewne to liczba góra palców obu rąk. Pręgusa mamy nawet teraz na dogo... uratowany z hodowli "pożalsięboże". No jest jeszcze jedna odmiana jamników szorściaków :):):) tadaammmmmm..... [quote name='mar.gajko']Hmmm, hmmmm. No, hmmmmm. Zna się. Quote
Isadora7 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='mar.gajko']To to fajne masz. Tylko dlaczego to jest żółte? Jamniki nei są żółte. Szorstkowłose. On chyba farbowany, czy co?? Żeby ci szybciej poszedł, pofarbowałaś???? I taka ciekawostka z wystawy w Bratysławie w 2009 roku: źródło: http://www.hycon.pl/Galeria.htm Quote
mar.gajko Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 No to teraz zupenei innym okiem spojrzę na jamniki. Te szortkowłose. Zwłaszcza na ten rodzaj "tadaammmm" ;) Quote
Isadora7 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 mar.gajko napisał(a):No to teraz zupenei innym okiem spojrzę na jamniki. Te szortkowłose. Zwłaszcza na ten rodzaj "tadaammmm" ;) tadaammmmmm..... wymiata z całą pewnością :) Quote
tanitka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 po przeprowadoznym przeglądzie razy, jestem pewna, że Dziekan to Interchampion wśród wszystkich! Quote
leni356 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Przekopiowuję z wątku kudłaczy, czy Dziekanowi nadałby się kubraczek? zuzia_kuzik napisał(a):to niech mi ktos napisze wymiary tego psiaka na pw .. w przyszlym tygodniu juz by mial welnaine ubrankoi :) Quote
danka1234 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 no faktycznie banerek nie otwiera watku ale po zrobieniu sprawdzałam i działał,moze niech ktos inny spróbuje zrobic nowy,cos mi szwankuje linkowanie. W ogłoszeniach poprawie na temat o ktorym pisałaś tam gdzie sie da,szkoda ze nie ustaliłysmy tego wczesniej bo nie wszystkie ogłoszenai mozna bedzie teraz edytowac i zmienic treść wiec niektóre zostana tak jak są do wygaśniecia,chyba ze to bedzie problem to pisz,zwróce sie wowczas o usuniecie tych ogłoszen. Wogule to jesli chciałabys podać swoja tresc do ogłoszen taką jaką byc chciała by była,byłoby najlepiej,ja bym ja w całosci wkleiła w zamian za tamtą co jest.;) Quote
Isadora7 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 tanitka napisał(a):po przeprowadoznym przeglądzie razy, jestem pewna, że Dziekan to Interchampion wśród wszystkich! tanitka napisał(a):dobranoc jamniczku Tanitko zapomniałaś dodać interczempionku :):):):) Quote
danka1234 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 nowy banerek,mam nadzieje ze bedzie dizałał. Quote
tanitka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 z takim bannerkiem nie może się nie udać :) Quote
kinga Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 danka - treść ogłoszeń jest jak najbardziej ok, raz jeszcze dzięki Isadora, chylę czoła za fachową, kynologiczną ocenę Dziekana, zwłaszca, ze wypadła na jego korzyść leni - dzięki za kubraczek, Dziekan jest na szczeście w budynku, wraz z dwoma pozostałymi kudłaczami, z którymi go przywiozłam ( i których nie mam czasu podesłać na wątek kudłaczy :( ) i uwaga. dzwoniła Pani z Katowic. Brzmi b. ciepło :) W domu 16-letnia wysterylizowana jamniczka, Pani jest świadoma wieku Dziekana i wszystkiego z tym związanego. Jest zdecydowana - tyle, ze to drugi koniec Polski (ZAWSZE dzwonią ludzie z drugiego końca Polski...), nie dojedzie do Koszalina, ale moze pokryć koszty transportu. Po czym zadzwoniła perfidnie Tanitka, ze jutro jedzie... do Katowic, i ze mam czas do jutra rano, aby dostarczyć jej Dziekana. Jak na razie pociągam wszystkie moźliwe sznurki, i klapa. Pociąg o 17.40 - jedzie do Wawy 10,5 godz. NIe znajdę nikogo, kto mi z marszu wsiądzie i pojedzie A Dziekan pilnie potrzebuje wzięcia się za niego. Pomijając łysy pyszczek, koniec ogonka ma... jak u szczura :(, łysiutki. I dalej jest szkielecik, na schroniskowej karmie nie odbije. Jest b. grzeczny, gdy dziś w jego boksie usiłowałam się przekopać nożyczkami przez dredy jego koleżanki - siedział spokojniutko, merdał ogonkiem i czekał, az mu dam smakołyczek. Mówię wam, cud, nie pies! Quote
kinga Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 A właśnie zadzwonili Państwo z hmmmm... z Katowic. INNI, nadmieniam, żeby było ciekawie. :-P Quote
Isadora7 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 kinga napisał(a):(...) Isadora, chylę czoła za fachową, kynologiczną ocenę Dziekana, zwłaszca, ze wypadła na jego korzyść (...) Mówię wam, cud, nie pies! Ależ ja tylko sie zgodziłam z tym co Dziekan sobą reprezentuje. Inaczej się nie da o interczempionie :). A że CUD to nie mam wątpliwości. Czekamy na rozmowy z domkiem - to może ja sie wstrzymam z allegro chwilkę jak uważacie? Quote
danka1234 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 no zesz ze te domki zawsze tak daleko sie znajdują ale najważniejsze ze wogule sie znajduja. Quote
tanitka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 a może dziś ktoś zadzwoni z pomorza zach? nowy dzień, nowe nadzieje! :) Quote
danka1234 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 moze skoro Pani z Katowic jest skłonna pokryc koszty transportu szukajmy go ,moze jakis łaczony ,ja tez jak bedzie potrzeba go gdzies dowiezc pojade z nim z tym ze tylko weekend mam mozliwosc. Quote
kinga Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 jak na razie - poproszę o kciuki za Dziekana. Domek z Katowic nr 2... zdecydował się przyjechać po niego do Koszalina, MIMO aktualnej pogody. Ja nie lubię pisać wcześniej, co będzie - aby nie zapeszyć - ale wstępnie Dziekan ma opuścić szacowne Pomorze w środę wieczorem, o ile Państwo przekopią się przez polskie drogi... No to trzymajcie ze mną te kciuki... przy okazji - Domkowi z Katowic nr 1 - ogromnie dziękuję za wyrozumiałość - wiem, ze Pani czyta ten wątek :-) Quote
tanitka Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 jejku przyjadą aż z Katowic do Koszalina?? A zatem niech droga będzie dobra, czarna i szeroka!! Quote
danka1234 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Zatem witamy na watku 1 domek,moze Państwo wybiora jakas inna jamnicza bide ,jest ich pełno na watku jamników z różych stron kraju,moze jakis jamnis z bliższych stron sie spodoba. Za 2 domek ,trzymamy mocno kciuki by dojechał szczescliwie po Dziekana. Quote
kinga Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 No to, kochani, Dziekan już w drodze przez Polskę do domu :-) Państwo cudni. Na wstępie oświadczyli mu: - Będziesz Ślązakiem, wiesz? a potem: - Dziesiejszą noc już będziesz spał w swoim domu. a Dziekan wtulał się w Panią, która go przekupywała kurczaczkiem, merdał pięknie ogonkiem, śmierdział niemiłosiernie :-P - i radośnie pomaszerował z Państwem do samochodu. Państwo pokazywali w komórkach zdjęcia swojego szorstkowłosego jamniczka, ktorego pozegnali po 16 latach, i nie przeszkadzało im nic - ani łysy ogonek, ani kołtuny przy uszach, ani, że śmierdzi. Strasznie dziękuję wam, dziewczyny - bo jak sobie pomyślę, ze jeszcze dwa tygodnie temu on siedział w maksymalnie zatłoczonym boksie, taki trzęsący się szkieletorek - to... Quote
tanitka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 super, ekstra i wielkie brawa dla Państwa, że pokonali całą Polskę aby adoptować, śmierdzącego, skołtunionego i z łysawym ogonkiem Dziekanka!! Pieseczku ale miałeś szczęście, ze Cię dziewczyny z Koszalina wypatrzyły w tej biedzie. :) Już jedziesz w ciepełku i na kolankach swojej Pani, już nocka będzie pod kołderką.... jeeeeee, uuuuuuu, BRAWO!! Quote
danka1234 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 napewno bedzi sie w tym domku Dziekanowi dobrze zyło i oby jak najdłuzej. Quote
Recommended Posts