Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny czy mógłby ktoś napisać na jakich stronach są zdjęcia?
Chodzi mi o te z DT u Magdoli.
Mi komp tak muli że strona otwiera się 15 minut...

Posted

wlasnie wrocilam z pracy ... woda moze byc przy tej wadzie serca ale mi sie wydaje ze nie ma... nie slyszalam 'typowego kaszlu'...wiec mysle ze nie ma obaw... jesli nawet cos by bylo to dodatkowe leki... . serce i tak juz nigdy nie bedzie zdrowe, tabletki sa po to zeby choroba nie postepowala... malajest zadomowiona na maxa:) ktos ma ochote sprawdzic? Zapraszam na kawe jutro;) pza tym zastanawialam sie czy napisac, ale Lizi (Dejzi)chodzi ze mna bez smyczy ale tylko kolo domu.... jest rozpieszczona przeze mnie(nas) na maxa... sama jestem na siebie zla.... juz nie sypia w swoim legowisku.... tylko pod koldra :(w luzku... coraz czesciej szczeka... hehe to nauczyla sie od airy...;)wogole trudo to wszystko opisac zwlaszcza naklawiaturze ekranowej,,,,,....

LAZY a co jutro robisz??? :D

PS bardzo bym chciala zeby niunia zostala u nas ale na razie nie ma szans.....

Posted

Magdola bardzo proszę uważaj na spacerach.
Postaraj nie chodzić bez smyczy.
Mala potrafi nagle zrobić zwrot w innym kierunku i uciec np. do domu.

No to chyba trzeba będzie zacząć ogłaszać malą...

Posted

[quote name='Kana']Magdola bardzo proszę uważaj na spacerach.
Postaraj nie chodzić bez smyczy.
Mala potrafi nagle zrobić zwrot w innym kierunku i uciec np. do domu.

No to chyba trzeba będzie zacząć ogłaszać malą...[/QUOTE]

ona 'ucieka' do domu bo my najwyzej 10-20 m odchodzimy i jedna drugiej sie pilnuje baaaardzo.... jednak doparku smyczy uzywamy.....

kanus a ty bys nie zrobila bazarku?

Posted

[quote name='magdola']ona 'ucieka' do domu bo my najwyzej 10-20 m odchodzimy i jedna drugiej sie pilnuje baaaardzo.... jednak doparku smyczy uzywamy.....

kanus a ty bys nie zrobila bazarku?[/QUOTE]

Magdola ale po co bazar, skoro sucz jest prawie 400zł na plusie???

Czy możesz JASNO odpowiedzieć, czy mała zostaje u ciebie na DS czy szukamy jej domu? Bo jeżeli ma nie zostawać, to czas najwyższy ją ogłosić. Nie bedziemy jej utrzymywać u ciebie do końca jej dni - ona znajdzie dom a psów w potrzebie jest na dogo całe mnóstwo... A skoro ja puszczasz luzem to choć adresówkę jej przyczep, żeby nie trzeba było za chwilę jej szukac po całej polsce...

Posted

myslalam ze sterylke bedziemy robic razem z usunieciem tych guzow i kamienia... z narkoza wziewna bodajze (ta bezpieczniejsza), ale jesli nie to robimy ogloszenia. Dzisiaj juz bedze pierwsze na stronie u Ilonki.

Zostawiam u weta 19 zl za 12 tabletek...

i nie chce zeby ktokolwiek ja utrzymywal ja u mnie do konca jej dni... od poczatku byla mowa ze jest u mnie na dt, a mysalam, ze czekamy do zabiegu, dlatego tak cicho jest na watku...no nic... poza tym ma adresowke! a moj tz jak juz pisalam kilkakrotnie jest przeciw. nie jestem laikiem! I jakos odpowiedzialna tez, zreszta nie mam zamiaru z nikim wchodzic w dyskusje... wiem kiedy mozna puscic psa, ona nie jest moim pierwszym, a uciec moze kazdy pies, nawet z najlepszej smyczy...

Posted

Pozwoliam sobie sklecic pare zdan, przepraszam za bledy bo a pewno sa:

Witajcie.
Mam na imie Elizabeth Tayor, w skrocie Lizi albo Dejzi. Niestety moje zycie w niczym nie przypomina filmu...no chyba, ze dramat.
Z rak do rak... Nigdzie nie zaznalm milosci, chociaz dalam swoim Panstwu sliczne rasowe szczenieta,
nikt mnie nawet nie przytulil, nie poglaskal... Na wystawach zawsze jedna z najlepszych, ale to za malo...
Jedna Pani, druga, trzecia...w koncu sie pogubilam... wetrynarz ...a co to tkiego?
W koncu trafiam do domku z kolezanka...duza kolezanka...milosci z tego nie bedzie, ale jak tu milo i przyjemnie...
Niestety ona znalazla domek, a na mnie spadl wyrok:
"Cale cialo jest pokryte zaskórniakami.
Wlosów... no tyle co nic... Skóra w tragicznym stanie.
Jezyk wystaje bo brak genetycznie kilku zebow.
Zębów praktycznie kilka do tego kamień 2 razy większej wielkości który trzeba usunąć.
Wade zgryzu także ma...
Uszy.. zasyfione że aż Fujjjj! Stan zapalny...
Do tego ma 2 duże guzy na sutkach... albo stan zapalny albo ....
jeeeej nie pamiętam... tyle tego bylo.

Suka dostala dużą dawkę antybiotyku...
Pędzie ją dostawać przez jakiś czas 3 razy dziennie.
Do tego krople do uszu.
Dostalam receptę którą muszę iść jutro wykupić...
Uszy wyczyszczone skóra oczyszczona i leczymy.
Cycuchy trochu wyciągnięte... nie chce pomyśleć ile miotów musiala mieć... "

W miejsce mojej kolezanki trafila druga, aaaaaa...i chciala mnie upolowac! Ratunku! Nie jestem kotem! W tempie blyskawicy
zmienilam dom...znowu...dluga podroz i znowu nowi ludzie... hej moja nowa kolezanka wyglada jak ja tylko ma wlosy:)
O rany znowu wszystko od poczatku, ale po wizycie u Pana w bialym ubraniu dostalam takie sliczne podluzne babelki. Jedna
ma mi wystarczyc na 1,5 dnia... Ale po co? W kazdym razie codziennie rano i wieczorem dostaje takie dziwne w smaku przysmaki...
ale czuje sie o wiele lepiej:)Niestety, bede takie dziwne rzeczy jadla o konca ycia, ale mysle, ze jeszcze co najmniej
kilka ladnych lat przede mna...
Bardzo fajna ta moja nowa kolezanka... swietnie razem "skaczemy"... Ludzie nazywaja to zabawa
ale ja ie wiem co to znaczy... Czasem nawet sobie zaszczekam, jak ktos idzie przed balkonem...bo kolezana tez szczeka...Razem chodzimy
na dwor na spacerki i zalatwimy se razem jak przyjaciolki:) Bardzo sie pilnuje nowej Pani, i bardzo sie slucham, chociaz
chyba wole takigo Pana do ktorego sie w nocy przytulam, a jemu jest wtedy bardzo cieplo;) Wogole lubiesie przytulac
tylko nie wiem czemu krzycza na mnie jak chce ukrasc jedzenie ze stolu, albo z reki...w koncu nie chce juz nigdy byc glodna
a to jedzenie w miseczce takie bez smaku jest... A najlepiej to lubie lezec przy kaloryferze...a spac pod koldra...Ci ludzie
mowia ze jestem idealnym pieskiem, ale z charakterkiem, jestem ciekawa i bardzo towarzyska,i mimo wszystko nadal
kocham ludzi...ale dopiero po czasie to okazuje...POKOCHASZ MNIE???

Piszcie co zmienic, co dodac, alo wogole zmiencie wszstko:)

Posted

magdola jak na ogłoszenia dla mnie to jest za długie , trzeba konkretnie napisać co i jak bo tak ludzie obcy co będa czytać nic z tego nie zrozumieją. Ja bym poprosiła date ur. suni. Co jej dokładnie dolega, guzy?serce(jaka wada i co trzeba będzie podawać i czy tylko proszki wystarczą)? Napisz mi to co napisałam i spróbuje coś sklecić bo nie chce mi się kopać żeby wyszukać te info ;)

Posted

Urodzona 05.08.2001r
Obecnie przebywa w Szczecinie, mila,baaardzo towarzyska, odwazna, nie zalatwia sie w domu, oprocz stndardowych szczepien i odrobaczen potrzebne leki: vakudin(?)(nie moge rozczytac) Sunia ma niedomyklnosc zastawki dwudzielnej. leki do konca zycia, na razie jedna kapsulka na trzy porcje czyli 1.5 dnia , podawanie 1/3 kapsulki 2 razy dziennie. koszt jednej 1,6 zl. guzy sa dwa jeden to tluszczk prawdopodobnie, a drugi powaznejszy raczej rakowy, ale biopsji nie bylo... skora juz gladsza ;)ale wagry sa... hmmm co jescze... nie wysteryliowana i ma kamien, ale ladnie sobie radzi z 'gryzieniem':diabloti:

Posted

Wiem, tak więc czekam na odp Kany co do kontaktu , który mam podać i czy zaznaczyć że będzie sterylizowana. Ja swoją opinię wyraziłam ale decyzja nie należy do mnie.

Posted

Kontakt do mnie oczywiście. Ja za sunię odpowiadam.

Proszę poczekajcie do 21 jak wrócę bo ja tylko na chwilę w domu.. dzisiaj dużo się u mnie dzieje...
Ahh przepraszam ;)

Przeczytam tekst i ewentualnie poprawię i wtedy ruszymy i pogadamy co do operacji.

Posted

Magdola dopiero sprawdziłam temat;) Jakbyś miała ochotę na spotkanie czy coś to pisz albo dzwoń. mój tel aktualny. Szkoda, ze mała nie może u Ciebie zostac...ale skądś to znam. Moja tymczasowiczka tez musi szukac DS, pomimo ze jest przesłodka!

Posted

[quote name='LAZY']Magdola dopiero sprawdziłam temat;) Jakbyś miała ochotę na spotkanie czy coś to pisz albo dzwoń. mój tel aktualny. Szkoda, ze mała nie może u Ciebie zostac...ale skądś to znam. Moja tymczasowiczka tez musi szukac DS, pomimo ze jest przesłodka![/QUOTE]
jest mi z tym bardzo zle...:(