Multikota Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Od listopada próbuje pomóc psu z Zakopanego, który głodzony i bity jest przymuszany od żebractwa na ul. Krupówki. Byłam w urzędzie Miejskim i rozmawiałam ze straznikiem, byłam na policji. Wszyscy rozkładają ręce. TOZ także. Napisałam pismo do burmistrza (na razie bez reakcji) id o prokuratora. Byłam juz przesłuchiwana. Policjant, który mnie przesłuchiwał powiedział, że sprawa jest prosta do załatwienia. Wystarczy wet i policjant. Nie ma kto tego zrobić. Ja mieszkam na ŚLąsku i nie mam mozliwości nazdzorowania akcji. Dzisiaj dzwoniłam do Tygodnika Podhalańskiego (pisali o psie, ale nic to nie dało). Pani z TOZ podjęła pracę i ma już dosyć tego tematu. Straż miejska odsyła mnie do Wydziału Środowiska w Urzędzie, a m,nie trafia szlag. Do schroniska w Nowym Targu nie mogę się dodzwonić. Pozostała mi tylko telewizja. Wiem , że TV Kraków miała już programy o zwierzętach .Potrzebuję nazwiska, kontaktów z osobami, które mogą pomóc w tej sprawie. Psiak w typie ON leży cały czas na mrozie,bez ruchu, codziennie, niedojada, nie spodziewa się lepszego zycia. Nie widzeliście smutnego pyska tego psa. Płakać się chce!!! MOże by pomogła jakaś fundacja z zewnątrz? Na ludzi z Zakopanego nie można już chyba liczyć. Liczą się teraz tylko dutki i turyści. Co kogo obchodzi pies!:angryy: Proszę o pomoc!!!!!!:placz: Quote
fergilka Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Trzeba sprawdzić czy w Zakopcu jest jakaś organizacja prozwierzęca, u nas TOZ załatwiłby sprawę. Dogomaniacy z Zakopanego i okolic pomóżcie :-( Quote
fergilka Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Napisz może do animalsów, tu znalazłam też namiary do organizacji działających na rzecz zwierząt. http://www.animals.org.pl/?q=kontakt_0 Quote
taks Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 [quote name='Multikota']Wiem , że TV Kraków miała już programy o zwierzętach .Potrzebuję nazwiska, kontaktów z osobami, które mogą pomóc w tej sprawie. http://ww6.tvp.pl/6258,585460,44.view#41 Quote
Recommended Posts