Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

piesek przebywal w schronisku ale ma juz domek zaklepany, adoptujący go czekaja tylkoo na zakonczenie budowy i adoptuja z naszego schronu az 3 psy. obecnie wszystkie psy z oswiecimskiego schronisdka przebywaja w dt z powodu ewakuacji sschroniska

• Replies 776
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='danal1983']we wtorek ewakuowaliśmy oświęcimskie schronisko, nasze zwierzetra bezpiecznie przebywają w dt. było trudno ale udalo sie na czas[/QUOTE]
na szczęście

Posted

Danusia pozdrowienia:)
cieszę sie że ewakuacja schroniska sie udała, ta powódź to był stres i dla nas i dla zwierzaków:)
A mieliście jakieś zniszczenia przez wodę w schronisku?

Posted

nadal potrzebne są budy?

w schronisku w Tychach chyba są, muszę się zorientować, pozostałaby kwestia przewiezienia

po wybudowaniu murowanych boksów, wiele bud zostało

Posted

[quote name='wojtuś']Danusia pozdrowienia:)
cieszę sie że ewakuacja schroniska sie udała, ta powódź to był stres i dla nas i dla zwierzaków:)
A mieliście jakieś zniszczenia przez wodę w schronisku?[/QUOTE]

podmyło nas tylko.ale wszystko jest do dzisiaj mokre, po scianach tez sie leje.... zaczelismy juz remont, korzystamy póki nie ma zwierzat w schronie. wiekszosc jest jeszcze w dt

Posted

[quote name='kaja555']nadal potrzebne są budy?

w schronisku w Tychach chyba są, muszę się zorientować, pozostałaby kwestia przewiezienia

po wybudowaniu murowanych boksów, wiele bud zostało[/QUOTE]

budy będa nam potrzebne, bo tamte pozalewane nie wiem , czy uda sie dosuszyc. budujemy nowe boksy zewnętrzne i tam planujemy postawic nowe budy. w jakim stanie są te Wasze?

Posted

[quote name='kaja555']budy są używane

czy jeszcze są i w jakim stanie - musze się dowiedzieć i dam znać[/QUOTE]

ok, super, wielki dzieki:) jesli sa w lepszym stanie od naszych, przyjmiemy z pocałowaniem ręki:)

Posted

[quote name='kaja555']dzwoniłam do schroniska i budy są mocno zużyte, powiedzieli mi że mogą się nie nadawać

przykro mi, ale chyba trzeba zbierać na nowe :([/QUOTE]

no nic, bedziemy zbierac:)

Posted

[quote name='halka7']Jak idzie sprzątanie i remont?[/QUOTE]

kojce zewnętrzne juz wyburzone,odkurzamy i malujemy budy , częściowo sa do wyrzucenia:( wewnątrz równiez malujemy kojce i budy. korzystamy z tego, że wiekszosc zwierzat przebywa w domach tymczasowych po ewakuacji.
remontujemy na razie na kredyt

Posted

wczoraj i dzisiaj przeprowadzilismy interwencje ws sarny, która wpadła do kanału ciepłowniczego na terenie szpitala. Wczorajsza akcja zakonczyla sie niepowodzeniem , chyba ze względu na brak przygotowania (pojechalismy " z marszu" ) oraz brak pomocy ze str pracowników szpitala. dzisiaj przygotowalismy sie lepiej a i zmiana była inna.

łatwo nie było. Rury gorące, niektóre nieizolowane, buchało gorącem ale UDAŁO SIĘ. znaleźlimsy ją, złapaliśmy i w transporterku podwieźliśmy na tereny zielone, gdzie ją wypuściliśmy. CAŁĄ I ZDROWĄ:) a obawialiśmy sie , że po tylu przezyciach moze nam zejśc na zawał:/

ile radości nam sprawił, kiedy po otwarciu transportera wybiegła o własnych siłach i zniknęła nam z oczu....

zdjęcia niebawem:)

Posted

mam podobne odczucia, jak wypuszczam dzikiego kota po kastracji - jak zmyka, to wiem że już kartki z życzeniami nie przyśle :), ale wiem że jest szczęśliwy

Posted

[quote name='kaja555']mam podobne odczucia, jak wypuszczam dzikiego kota po kastracji - jak zmyka, to wiem że już kartki z życzeniami nie przyśle :), ale wiem że jest szczęśliwy[/QUOTE]

hihi otóż to:)

Posted

akcja zbierania darów dla zwierzęcych powodzian w TYchach - inicjatywa i organizacja -kaja555

W piątek 4.06 udałyśmy się z kaja555 do sztabu w Bieruniu. Zawiozłyśmy dary, które zebrano w dwóch sklepach Tesco w Tychach. w sztabie przyjmują karmę z pocaowaniem reki, gdyż jak sie dowiedziałysmy nikt nie przynosi karme a wielu o nią pyta. ten transport był trzecim, jaki trafił do bieruńskiego sztabu a potrzeby są nieograniczone. ze sztabu udałyśmy się po małą partię karmy jaka została u jednej z kolezanek(pochodziła z darów przyniesionych kiedys do oswiecimskiego schroniska) i z ta karma pojechałyśmy bezpośrednio na tereny zalane w Bieruniu (czarnuchowiece) i Chełmie Śląskim (Chełm Mały). tam rozdałyśmy najbardziej potrzebujących z obietnicą , że jeszcze wrócimy.
i tutaj prośba o pomoc. pomyślcie w w jaki sposób można zdobyc karme dla zwierzat - domowych i gospodarskich. niestety to nie koniec powodzi, przed nami duzo pracy

kaja555 uzupełnij mnie prosze, bo ja w pośpiechu, a w dodatku mam problemy z kompem ;/

zdjęcia wkrótce

Posted

Kaja i Danusia wspaniała akcja :loveu:
Mnie przez tą powódź dodatkowo angażowano w pracy.
Od wczoraj znowu zalany Sandomierz i dzisiaj Tarnobrzeg.
Trzymam kciuki za odbudowę schroniska:)
Z pozdrowieniami:)

Posted

[INDENT][B]zapraszam na fotorelację z naszej akcji dla powodzian z Bierunia![/B]

[B][URL]http://www.dogomania.pl/threads/185929-TYCHY-ryzyko-ewakuacji-zwierząt!!-NIE-MA-MIEJSC!!-KTO-POMOŻE-W-RAZIE-NAJGORSZEGO-!/page24[/URL][/B]
[/INDENT]

Posted

[quote name='wojtuś']Kaja i Danusia wspaniała akcja :loveu:
Mnie przez tą powódź dodatkowo angażowano w pracy.
Od wczoraj znowu zalany Sandomierz i dzisiaj Tarnobrzeg.
Trzymam kciuki za odbudowę schroniska:)
Z pozdrowieniami:)[/QUOTE]

wojtus a czym sie zajmuesz? zdradź nam:)

• 4 weeks later...