Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rewelacyjny pies, ktoś ,kto lubi psy w typie teriera będzie zachwycony wyglądem Pinko. Zdjęcia nie oddają jego urody, jest masywnym psem na krótkich łapkach, 37 cm w kłębie, ma duża głowę (ale wygląda proporcjonalnie) i sprawia szczeniakowate wrażenie.
Bardzo ładny pies.
Ma 2 lata,od kwietnia 2009 w schronisku.Nie szczeka w boksie,wobec ludzi uległy,gdy czegoś się obawia-nie wyrywa się,tylko kładzie na ziemi.Wg mnie rokuje na towarzystwo dla dzieci.Nie ma kąśliwości terriera i jego szybkości,raczej miśkowaty, stonowany charakter.Terierem jest tylko z wyglądu. Ma skrócony ogonek.
Wykastrowany.Odrobaczony i odpchlony.
Ładnie chodzi na smyczy,akceptuje inne psy.
Schronisko go jeszcze nie zdegenerowało,to cały czas domowy pies.Pytanie-jak długo?
Tu nie ma na co czekać,jeżeli ktoś chce uratowac Pinko,to TERAZ.

Filmik z Pinko

http://www.youtube.com/watch?v=DPlZBpvdhbU

jakas miła ciotka zrobiła plakacik,dziękuje w imieniu Pinko

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

włączcie wyobraźnie.Nie oczekujcie,ze pies ,który spedził w budzie kilka miesiecy bedzie miał zadbana sierść i pokaże całość swojej urody.
To jest bardzo ładny piesek.

Posted

a teraz ten,który jest tylko miły.Urody nie ma żadnej,noo,ma urok i to jego posag na życie.

Od października 2008 roku Asco mieszka w schronisku.Nikt nie szukał,nikt nie pytał-ot kundelek.Do tego z krzywym zgryzem.
Co ma w sobie ten piesek wyjątkowego? to,ze przez ten cały czas WIERZY w ludzi i ludziom.
W ciągu tego czasu zaledwie parę razy wyszedł na spacer,a pozostał radosnym,wpatrzonym w ludzi pieskiem.Pamięta komendy i patrzy,jak tu się tylko przypodobać,aby dostać nagródke i pochwałę.Bedzie miłym i wdzięcznym domownikiem,ładnie chodzi na smyczy,jest lagodny i pogodny.Trudno w to uwierzyć,patrząc na niego w schroniskowej klatce :( :( :(.Ale to nie wina psa,tylko tego,ze nikt do te pory pieska nie zauważył.Szary boks,szary piesek.Wątpię,aby na tych ogłoszeniach ktos wypatrzył Asco,ale to jego jedyna szansa,zanim będzie zbyt stary na adopcję.Obecnie ma 4 lata,jeszcze nastepne 10 przed nim.Tylko,czy życie spędzone w klace ma jakis sens? Chyba ma,dopóty pies ma nadzieje i nie zgaśnie w nim psia dusza.

Popatrz na filmik,jak cieszy się wyjściem z klatki:
http://www.youtube.com/watch?v=M-NRa5JKxtA

a tutaj w schroniskowym boksie:
http://www.youtube.com/watch?v=DPlZBpvdhbU

jest nieduży,ma około 43 cm w kłębie.
Przebywa w schronisku .Adres:

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
ul. Hermanowska 24
83-200 Starogard Gdański

tak sie cieszy,gdy widzi przyjaźnie nastawionego człowieka

ząbki

a tutaj juz piesek nasmyczowy ,grzeczny,ułozony

głaszcz mnie jeszcze!

twarz

cos ma w sobie ten piesek.Będzie fajnym domownikiem.

Skąd w nim tyle optymizmu zyciowego? Niepojete.Pinko jest załamany,zgaszony,a Asco uważa,ze całe życie przed nim i czeka na happy end.Może spotka człowieka na swojej drodze o podobnej filozofii? abo wrecz przeciwnie-malkontenta z depresją,któremu bedzie mógł pokazac,co to znaczy miec autentyczne problemy życiowe i jak sobie z nimi radzić,jakie miec podejscie do siebie i do swiata,aby nie zwariowac.Zaręczam,ze Asco ma dużedoświadczeniew tej materii.
Popatrzcie na jego życie,na fotki,one powiedzą Wam wszystko.A nade wszystko w oczy tego pieska.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Ciotka,dlaczego ten pies mi to robi?......czemu terierowaty,ładny pies wsi na schroniskowej kracie i musze na niego patrzeć?

Wiem cioteczko:buzi:zrobie małemu ogłoszenia,tylko jakis numer telefonu by sie przydał:roll:

Posted

alegratka.pl
eoferty
kupiepsa
e-zwierzak.pl
przygarnijzwierzaka
adopcjeorg/akceptacja/
nasipupile
neeon.pl
psiamania.pl
morusek.pl
Najpewniej.pl
kokosy.pl
CafeAnimal
Powodzenia malenki:loveu:

Posted

brazowa1 napisał(a):
rita,w tym tygodniu odbieramy aidarle od hycla.Pies pojdzie do schronu-niefajnie,ale bedzie chociaz żył.A potem zawalczymy o dom.

Ojej:-(daj znac jak odbierzecie,zaraz rozpuszcze info na innych forach.

Posted

rito,mogłabys dac znac na terierkowo? moze akurat ktoś z milosników terierów mialby wolny kat-wiem,mala szansa,ale moze akurat?
Jeżeli pies bedzie brzyda-kundelek-l aiderlowaty,to i tak zabieramy,ale wtedy nie bedziemy milośnikom zawracać nim głowy.Ale dziewczyna,ktora dala znać,zna sie na rasach,wystawia,więc pies musi byc mocno w typie.

Gdy pies trafi do schroniska,pamietajmy,ze nie mamy juz żadnego wpływu na to,kto go adoptuje i na 100% nie zostanie wykastrowany czy wysterylizowany przed wdaniem.Tyle,ze uratujemy mu zycie i bedziemy liczyc na łut szcześca.

Posted

Dla psiaków to nie ma znaczenia, one nie wiedzą czy są ładne czy nie, każdy z nich czuje to samo, po prostu są samotne i niczyje :(. I tęsknią za człowiekiem.

Posted

brazowa1 napisał(a):
jej? nic.Zostala uspiona z braku miejsca.Nie potrafila dogadac się przy misce.Ktos musiał byc winien,padło na nią.

Słow brakuje:shake:
brazowa odpisałas na maila w sprawie szorstkiego:roll:

Posted

[quote name='rita60']:shake:
brazowa odpisałas na maila w sprawie szorstkiego:roll:
na którego? nic mi nie przyszło.
Wczoraj w schronisku dowiedziałam się,ze pani,z która rozmawialam juz o Pinko-zreszta bardzo miła,ale którą zachęcałam raczej do wizyty w schronisku pobliskim...zarezerwowała Pinko.nic w tym złego by nie było,gdyby nie fakt,ze zarezerowala go-NA MIESIAC.Z powodu jakiego?Bo za miesiąc dzieci maja ferie!

Rozumiecie? FERIE! Mozna zamówic towar z katalogu,na FERIE dla dzieci.MIESIAC! Nie z jakis tam względów,tylko z tego powodu,żeby tak bylo wygodnie i fajnie.Prezent,rozrywka na ferie.A gdzie w tym wszystkim dobro psa i odrobinke empatii?

Oczywiście,nie ma mowy o rezerwacji,poprosiłam w schronie,żeby w razie jakichkolwiek zażaleń ,przekierowac telefon do mnie.
Pinko jest do adopcji.Nie jest towarem,który może poleżec na półce miesiac i ma sie przez ten czas nieprzeterminowac.
Jarcia sie przeterminowała.