Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 643
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ekhm. Jamniki jadą do hotelu w najbliższym czasie. To nie jest tak, że zero zainteresowania, po prostu nie o wszystkim jest zawsze czas napisać na wątku, jeśli się ma pieczę nad X psami.

Posted

Jamnik i Mania są nadal w schronisku. Mania w świetnej kondycji, na nikogo nie szczekała, polizała mi rękę. Zdjęcia wszystkich piesków ze schroniska tu:
[url]http://picasaweb.google.com/SankjaSankja/Nowodwor2#[/url]

Jamnisiowi nawet udało się ząbki sfotografować, jest młodziutki, max 2 lata. Zazdrosny o głaski, jak się głaszcze innego pieska a jego nie to szczypie zębami człowieka, żeby się nim zajął. Jak to jamnik, każdy jest alfa.

Ewa

Posted

[quote name='Madallena']Co u malej?[/QUOTE]
Mała w świetnej formie :)
Przyjazna, czyściutka, odżywiona, śliczna, z dystansem, ale bez szczekania na ludzi (raz obszczekała), w boksie - alfa, jak to jamniki :)
Ewa

Posted

[quote name='danka1234']Mania ma zrobione ogłoszenai ale chciałabym zrobic tez jamnikowi.Czy sa jakies informacje na jego temat do ogłoszen?[/QUOTE]

Tu na zbiorczych zdjęciach psiaków z Nowodworu są ostatnie zdjęcia jamniorka:
[url]http://picasaweb.google.com/SankjaSankja/Nowodwor2#[/url]

Zęby też sfotografowaliśmy.
Pogodny, odważny, radzi sobie w boksie, do ludzi przyjazny - zazdrosny o głaski, domaga się uwagi jak się głaszcze innego psa - podszczypywaniem ząbkami, bardzo żywy, ciekawy świata, wszystko ze sobą dawał robić - w uszy, paszczę zaglądać :)
Typ alfa.
Ewa

Posted

Jeśli Mania jest Manią to drugi jamnior może roboczo zostać Marianem :evil_lol:
Kontakt raczej taki sam jak u Mani, czyli teresz - ona się zna na jamnikach i mikropsach na pewno dużo lepiej, niż np.ja :oops:

Myślę, że na razie można podać, że jest w województwie lubelskim - ja się w środę dowiem tam na miejscu co z kastracjami w schronie, bo mały ruszyć.

Posted

[quote name='danka1234']Jestem za.[/QUOTE]

Jak będziemy w schronisku, porobimy im zdjęcia, może wyciągniemy z boksu. Myślałyśmy, żeby wziąć je do jednego boksu u Funii do hoteliku, ale nie wiem, czy znajdziemy finanse na opłacenie 2 x 240 zł.

Posted

Mania i Marian bardzo spokorniały, nie obszczekują już wszystkich dookoła... Mania jakby posmutniała - tylko łypała przez kraty... Marian udawał najsłodszego jamnika na świecie, byle tylko go zabrać. Myślałyśmy o tym, żeby je zabrać do Funi do jednego kojca i Mariana na wejściu wykastrować, jednak nie udźwigniemy dwóch na raz... Jedynym ratunkiem dla nich jest pomoc Cioteczek z Jamniczej Skarpety, które się wcześniej deklarowały... Teraz pytanie do Was, czy podtrzymujecie swoją propozycję czy się wycofujecie, bo w obliczu ostatnich postów to ja już nie wiem na czym stoimy.

Posted

O jakiego rodzaju deklaracje pytasz ?bo zadnych tutaj deklaracji nie składałyśmy wiec z czego mamy sie wycofywać?
Jamnicza skarpeta nie finansuje hotelikowania psów,wyjasnialismy juz zasady finansowania Jamniczej skarpety na watku nowodworskim.Tu link;
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/149208-Schronisko-w-Nowodworze-POTRZEBNE-FUNDUSZE-POMOCY/page151[/URL]
Pieniadze tam sa na leczenie psiaków i najpilniejsze potrzeby.
Tu jest link do Jamniczej skarpety;
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/127512-Jamnicza-skarpeta-na-najpilniejsze-jamnicze-potrzeby[/URL]

Utrzymujemy juz w hoteliku jamniczke z porazeniem ale nie z finansów jamniczej skarpety tylko z własnych deklarowanych wpłat i w przypadku tego jamnisia czy jamnikowatej tez takich wpłat
trzeba by szukac .
Jesli chodzi o mnie ,niestety nie wspomoge bo poza deklaracja na hotelikowanie chorej jamnisi mam na tymczasie chorego jamnika który zamarzał w budzie w Obornikach i duze koszty na jego leczenie.
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/177840-Jamniczek-BULI-zamarzaA-w-schronie-teraz-jest-juA-w-ciepA-ym-DT-szukamy-dla-niego-DS[/URL]

Z jamniczej skarpety mozemy wspomoc jednorazowo bez stałych deklaracji bo i stałych wpłat tam nie mamy,każdy ofiarodawca wpłaca tam kiedy i ile zechce.

Posted

Danka, prosiłabym Cię na zmianę tytułu wątku na: Mania i Maniek, dwa jamnikowate, zbierają deklaracje na hotelik! Pomóż!
Bez tego nie ma szans, żeby poszły do hotelu - nie mamy deklaracji. Czy w razie potrzeby możemy prosić o pomoc w finansowaniu szerszego leczenia, jeśli takie wyskoczy (odrobaczanie i szczepienie pokryjemy sami), a także np. sterylizacji Manii?

Posted

Tytuł zmieniony.
Psy z tego co tu pisze sa zdrowe wiec przedwczesna jest dyskusja o doplatach za ewentualne leczenie ale
jesli takowe by było to wspomagamy zawsze cześciowo w kosztach tak jak kazdego potrzebujacego jamnika.
Sterylek nie finansujemy,tylko w wyjatkowych sytuacjach lub zagrażjacych zyciu.
Gdybysmy mieli je finansować pieniadze rozeszłyby sie w mgnieniu oka a musze byc zarezerwowane na wazniejsze potzreby leczenie i ratowanie zycia.
Podałam link do Jamniczej Skarpety ,przeczytajcie prosze na co przeznaczane sa na niej pieniadze.
Chetnie chcielibysmy wspomagac w wiekszym stopniu ale niestety nie mamy aż tyle funduszy ani stałych deklaracji ale juz o tym pisałam.

Posted

[quote name='danka1234']Tytuł zmieniony.
Psy z tego co tu pisze sa zdrowe wiec przedwczesna jest dyskusja o doplatach za ewentualne leczenie ale
jesli takowe by było to wspomagamy zawsze cześciowo w kosztach tak jak kazdego potrzebujacego jamnika.
Sterylek nie finansujemy,tylko w wyjatkowych sytuacjach lub zagrażjacych zyciu.
Gdybysmy mieli je finansować pieniadze rozeszłyby sie w mgnieniu oka a musze byc zarezerwowane na wazniejsze potzreby leczenie i ratowanie zycia.
Podałam link do Jamniczej Skarpety ,przeczytajcie prosze na co przeznaczane sa na niej pieniadze.
Chetnie chcielibysmy wspomagac w wiekszym stopniu ale niestety nie mamy aż tyle funduszy ani stałych deklaracji ale juz o tym pisałam.[/QUOTE]

Rozumiem, chciałam jedynie wyjaśnić tę kwestię.

Trzeba porozsyłać jamniki do jak największej liczby osób - dziewczyny lubelskie, do dzieła!

Posted

Mogę zadeklarować po 20 zł stałych miesięcznych wpłat na każdego dzieciaka.
Wybaczcie, że nie mogę więcej, ale będę teraz miała 4 psy w hotelikach i płatnych DT. Ale dzięki bazarkom (i udziałowi w nich również matrioszki2 :lol:) jeszcze coś starczy dla jamników :roll:
Więc na dobry początek po 20 zł miesięcznie dla parówek.

Posted

Dziękujemy bianko, to dla nas wiele znaczy, że ktoś chce pomóc jamnikom. Prosimy o deklaracje, bo bez nich nie uda nam się zabrać maluchów do hoteliku - chcemy dać je do jednego boksu, a przedtem ojajczyć Mańka, więc za oba psy zapłacimy 360 zł, za każdego osobno - 180 zł. W Waszych rękach leży ich los!

Posted

[quote name='bianka0']Mogę zadeklarować po 20 zł stałych miesięcznych wpłat na każdego dzieciaka.
Wybaczcie, że nie mogę więcej, ale będę teraz miała 4 psy w hotelikach i płatnych DT. Ale dzięki bazarkom (i udziałowi w nich również matrioszki2 :lol:) jeszcze coś starczy dla jamników :roll:
Więc na dobry początek po 20 zł miesięcznie dla parówek.[/QUOTE]

No to skoro zostałam "wyrwana pod tablicę" pragnę zapewnić, że mój udział w bazarkach bianki0 jest znaczny (przyrost wagi - również :roll:), dlatego nie przesadzę pisząc, że mój udział w aktualnych deklaracjach bianki0 jest również znaczny.:evil_lol:

Posted

Mój udział w bazarkach Bianki jest w pierwszej 3 zawsze :)
Ja na wszystkie pieski z tego schroniska dałam deklarację łączną - 50 zł. Wyszło to tak, że te 50 zyli to na Zuzię tylko, bo na jej wątku to napisałam, zamiast na ogólnym.
Jamnikowate proszą o pomoc - schronisko jest na terenie, gdzie tylko duże futrzaki na podwórze i do budy maja branie - a te bidy jeśli im nie pomożemy - do końca życia tam będą siedziały :(
Ewa

Posted

Tak, to prawda, matrioszka2 i E-S niezaprzeczalnie wspomagają moje psiaki[B] baaardzo dużymi[/B] zakupami na bazarkach dla nich :loveu:
Matrioszka2 nawet wyspecjalizowała się w szybkim niszczeniu pewnwej słodkiej pozycji na bazarkach :evil_lol:
ale dzięki temu mogę pomyśleć jeszcze o kochanych jamniczkach.
Można wkleić apel o pomoc dla nich na jamnikach do adopcji, chociaż wiem z doświadczenia, że niestety na tych stronach chętnie się dyskutuje, a skąpo zbiera deklaracje :shake: Ale spróbować można .