Madallena Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Tymczas na razie zajety. Byl, ale na watku ZERO zainteresowania :( Quote
evel Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Ekhm. Jamniki jadą do hotelu w najbliższym czasie. To nie jest tak, że zero zainteresowania, po prostu nie o wszystkim jest zawsze czas napisać na wątku, jeśli się ma pieczę nad X psami. Quote
E-S Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Jamnik i Mania są nadal w schronisku. Mania w świetnej kondycji, na nikogo nie szczekała, polizała mi rękę. Zdjęcia wszystkich piesków ze schroniska tu: [url]http://picasaweb.google.com/SankjaSankja/Nowodwor2#[/url] Jamnisiowi nawet udało się ząbki sfotografować, jest młodziutki, max 2 lata. Zazdrosny o głaski, jak się głaszcze innego pieska a jego nie to szczypie zębami człowieka, żeby się nim zajął. Jak to jamnik, każdy jest alfa. Ewa Quote
E-S Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='Madallena']Co u malej?[/QUOTE] Mała w świetnej formie :) Przyjazna, czyściutka, odżywiona, śliczna, z dystansem, ale bez szczekania na ludzi (raz obszczekała), w boksie - alfa, jak to jamniki :) Ewa Quote
danka1234 Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Mania ma zrobione ogłoszenai ale chciałabym zrobic tez jamnikowi.Czy sa jakies informacje na jego temat do ogłoszen? Quote
E-S Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='danka1234']Mania ma zrobione ogłoszenai ale chciałabym zrobic tez jamnikowi.Czy sa jakies informacje na jego temat do ogłoszen?[/QUOTE] Tu na zbiorczych zdjęciach psiaków z Nowodworu są ostatnie zdjęcia jamniorka: [url]http://picasaweb.google.com/SankjaSankja/Nowodwor2#[/url] Zęby też sfotografowaliśmy. Pogodny, odważny, radzi sobie w boksie, do ludzi przyjazny - zazdrosny o głaski, domaga się uwagi jak się głaszcze innego psa - podszczypywaniem ząbkami, bardzo żywy, ciekawy świata, wszystko ze sobą dawał robić - w uszy, paszczę zaglądać :) Typ alfa. Ewa Quote
danka1234 Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Dzieki za informacje,chciałabym jeszcze wiedziec na kogo kontakt podac i czy wspominac w ogłoszeniach gdzie sie jamnis znajduje. Czy on ma nadane jakies imie? Quote
evel Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Jeśli Mania jest Manią to drugi jamnior może roboczo zostać Marianem :evil_lol: Kontakt raczej taki sam jak u Mani, czyli teresz - ona się zna na jamnikach i mikropsach na pewno dużo lepiej, niż np.ja :oops: Myślę, że na razie można podać, że jest w województwie lubelskim - ja się w środę dowiem tam na miejscu co z kastracjami w schronie, bo mały ruszyć. Quote
danka1234 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 [quote name='Madallena']albo Mania i Maniek :)[/QUOTE] Jestem za. Quote
LadyS Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='danka1234']Jestem za.[/QUOTE] Jak będziemy w schronisku, porobimy im zdjęcia, może wyciągniemy z boksu. Myślałyśmy, żeby wziąć je do jednego boksu u Funii do hoteliku, ale nie wiem, czy znajdziemy finanse na opłacenie 2 x 240 zł. Quote
danka1234 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 u Funi byłoby bardzo tanio ale mimo wszystko nie ma skad juz brac pieniedzy na te psiaki. Wiekszosc z nas ma jakies deklaracje i zobowiazania,niestety.:-( Quote
evel Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Mania i Marian bardzo spokorniały, nie obszczekują już wszystkich dookoła... Mania jakby posmutniała - tylko łypała przez kraty... Marian udawał najsłodszego jamnika na świecie, byle tylko go zabrać. Myślałyśmy o tym, żeby je zabrać do Funi do jednego kojca i Mariana na wejściu wykastrować, jednak nie udźwigniemy dwóch na raz... Jedynym ratunkiem dla nich jest pomoc Cioteczek z Jamniczej Skarpety, które się wcześniej deklarowały... Teraz pytanie do Was, czy podtrzymujecie swoją propozycję czy się wycofujecie, bo w obliczu ostatnich postów to ja już nie wiem na czym stoimy. Quote
danka1234 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 O jakiego rodzaju deklaracje pytasz ?bo zadnych tutaj deklaracji nie składałyśmy wiec z czego mamy sie wycofywać? Jamnicza skarpeta nie finansuje hotelikowania psów,wyjasnialismy juz zasady finansowania Jamniczej skarpety na watku nowodworskim.Tu link; [URL]http://www.dogomania.pl/threads/149208-Schronisko-w-Nowodworze-POTRZEBNE-FUNDUSZE-POMOCY/page151[/URL] Pieniadze tam sa na leczenie psiaków i najpilniejsze potrzeby. Tu jest link do Jamniczej skarpety; [URL]http://www.dogomania.pl/threads/127512-Jamnicza-skarpeta-na-najpilniejsze-jamnicze-potrzeby[/URL] Utrzymujemy juz w hoteliku jamniczke z porazeniem ale nie z finansów jamniczej skarpety tylko z własnych deklarowanych wpłat i w przypadku tego jamnisia czy jamnikowatej tez takich wpłat trzeba by szukac . Jesli chodzi o mnie ,niestety nie wspomoge bo poza deklaracja na hotelikowanie chorej jamnisi mam na tymczasie chorego jamnika który zamarzał w budzie w Obornikach i duze koszty na jego leczenie. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/177840-Jamniczek-BULI-zamarzaA-w-schronie-teraz-jest-juA-w-ciepA-ym-DT-szukamy-dla-niego-DS[/URL] Z jamniczej skarpety mozemy wspomoc jednorazowo bez stałych deklaracji bo i stałych wpłat tam nie mamy,każdy ofiarodawca wpłaca tam kiedy i ile zechce. Quote
LadyS Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Danka, prosiłabym Cię na zmianę tytułu wątku na: Mania i Maniek, dwa jamnikowate, zbierają deklaracje na hotelik! Pomóż! Bez tego nie ma szans, żeby poszły do hotelu - nie mamy deklaracji. Czy w razie potrzeby możemy prosić o pomoc w finansowaniu szerszego leczenia, jeśli takie wyskoczy (odrobaczanie i szczepienie pokryjemy sami), a także np. sterylizacji Manii? Quote
danka1234 Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Tytuł zmieniony. Psy z tego co tu pisze sa zdrowe wiec przedwczesna jest dyskusja o doplatach za ewentualne leczenie ale jesli takowe by było to wspomagamy zawsze cześciowo w kosztach tak jak kazdego potrzebujacego jamnika. Sterylek nie finansujemy,tylko w wyjatkowych sytuacjach lub zagrażjacych zyciu. Gdybysmy mieli je finansować pieniadze rozeszłyby sie w mgnieniu oka a musze byc zarezerwowane na wazniejsze potzreby leczenie i ratowanie zycia. Podałam link do Jamniczej Skarpety ,przeczytajcie prosze na co przeznaczane sa na niej pieniadze. Chetnie chcielibysmy wspomagac w wiekszym stopniu ale niestety nie mamy aż tyle funduszy ani stałych deklaracji ale juz o tym pisałam. Quote
LadyS Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 [quote name='danka1234']Tytuł zmieniony. Psy z tego co tu pisze sa zdrowe wiec przedwczesna jest dyskusja o doplatach za ewentualne leczenie ale jesli takowe by było to wspomagamy zawsze cześciowo w kosztach tak jak kazdego potrzebujacego jamnika. Sterylek nie finansujemy,tylko w wyjatkowych sytuacjach lub zagrażjacych zyciu. Gdybysmy mieli je finansować pieniadze rozeszłyby sie w mgnieniu oka a musze byc zarezerwowane na wazniejsze potzreby leczenie i ratowanie zycia. Podałam link do Jamniczej Skarpety ,przeczytajcie prosze na co przeznaczane sa na niej pieniadze. Chetnie chcielibysmy wspomagac w wiekszym stopniu ale niestety nie mamy aż tyle funduszy ani stałych deklaracji ale juz o tym pisałam.[/QUOTE] Rozumiem, chciałam jedynie wyjaśnić tę kwestię. Trzeba porozsyłać jamniki do jak największej liczby osób - dziewczyny lubelskie, do dzieła! Quote
bianka0 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Mogę zadeklarować po 20 zł stałych miesięcznych wpłat na każdego dzieciaka. Wybaczcie, że nie mogę więcej, ale będę teraz miała 4 psy w hotelikach i płatnych DT. Ale dzięki bazarkom (i udziałowi w nich również matrioszki2 :lol:) jeszcze coś starczy dla jamników :roll: Więc na dobry początek po 20 zł miesięcznie dla parówek. Quote
LadyS Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Dziękujemy bianko, to dla nas wiele znaczy, że ktoś chce pomóc jamnikom. Prosimy o deklaracje, bo bez nich nie uda nam się zabrać maluchów do hoteliku - chcemy dać je do jednego boksu, a przedtem ojajczyć Mańka, więc za oba psy zapłacimy 360 zł, za każdego osobno - 180 zł. W Waszych rękach leży ich los! Quote
matrioszka2 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='bianka0']Mogę zadeklarować po 20 zł stałych miesięcznych wpłat na każdego dzieciaka. Wybaczcie, że nie mogę więcej, ale będę teraz miała 4 psy w hotelikach i płatnych DT. Ale dzięki bazarkom (i udziałowi w nich również matrioszki2 :lol:) jeszcze coś starczy dla jamników :roll: Więc na dobry początek po 20 zł miesięcznie dla parówek.[/QUOTE] No to skoro zostałam "wyrwana pod tablicę" pragnę zapewnić, że mój udział w bazarkach bianki0 jest znaczny (przyrost wagi - również :roll:), dlatego nie przesadzę pisząc, że mój udział w aktualnych deklaracjach bianki0 jest również znaczny.:evil_lol: Quote
E-S Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Mój udział w bazarkach Bianki jest w pierwszej 3 zawsze :) Ja na wszystkie pieski z tego schroniska dałam deklarację łączną - 50 zł. Wyszło to tak, że te 50 zyli to na Zuzię tylko, bo na jej wątku to napisałam, zamiast na ogólnym. Jamnikowate proszą o pomoc - schronisko jest na terenie, gdzie tylko duże futrzaki na podwórze i do budy maja branie - a te bidy jeśli im nie pomożemy - do końca życia tam będą siedziały :( Ewa Quote
bianka0 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Tak, to prawda, matrioszka2 i E-S niezaprzeczalnie wspomagają moje psiaki[B] baaardzo dużymi[/B] zakupami na bazarkach dla nich :loveu: Matrioszka2 nawet wyspecjalizowała się w szybkim niszczeniu pewnwej słodkiej pozycji na bazarkach :evil_lol: ale dzięki temu mogę pomyśleć jeszcze o kochanych jamniczkach. Można wkleić apel o pomoc dla nich na jamnikach do adopcji, chociaż wiem z doświadczenia, że niestety na tych stronach chętnie się dyskutuje, a skąpo zbiera deklaracje :shake: Ale spróbować można . Quote
Recommended Posts