as_ko Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 W związku z tym, że jak mówiła mi LadySwallow Maniek wisi tylko na allegro, postanowiłam zrobić mu kilka ogłoszeń. Może akurat uśmiechnie się do niego szczęście. Ogłoszenia zrobiłam na: - [url]www.anonse.com[/url] - warszawa.gumtree.pl - [url]www.przygarnijzwierzaka.pl[/url] - [url]www.adopcjapsa.pl[/url] - [url]www.e-zwierzak.pl[/url] - [url]www.kupsprzedaj.pl[/url] - lublin.olx.pl - [url]www.cafeanimal.pl[/url] - zwierzeta.i-bazar.pl - [url]www.hodowcy.com.pl[/url] - portal.animalia.pl - [url]www.ojej.pl[/url] Quote
LadyS Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Potrzebujemy kogoś do wizyty w Szczawnie ZDroju koło Wałbrzycha. Quote
kora78 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 powinnam dać radę z tą wizytą. szczawno jakby przylega do w-cha i tworzy jego dzielnicę jak widać w 2 poście, pies dominujący, ciągnie na smyczy. tylko ja wizytę dla psa 1 raz będę robić, robiłam dla królików tylko jak dotąd Quote
E-S Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='kora78']powinnam dać radę z tą wizytą. szczawno jakby przylega do w-cha i tworzy jego dzielnicę jak widać w 2 poście, pies dominujący, ciągnie na smyczy. tylko ja wizytę dla psa 1 raz będę robić, robiłam dla królików tylko jak dotąd[/QUOTE] Kora, jesteś wielka, dzięki wielkie, dasz radę. :) Quote
as_ko Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 O widzę że kora78 już się tutaj odezwała, dostałam także wiadomość od kizimizi, że gdyby trzeba było to ona w przyszły piątek mogłaby sprawdzić ten domek. Quote
funia Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Bianka 0 wpłaciła 40zł E-s 140 zł ( za dwa miesiące z góry ) czyli na koncie Mańka jest 180zł .Więc dopłata do hotelowania w miesiącu czercu wynosi 60zł . Quote
LadyS Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Wyślę na początku czerwca pieniądze. Odezwała się do mnie dziewczyna, kończąca studia pod Krakowem, która ma rodziców w okolicach Zamościa- jest zainteresowana Maniem. Mieszka w bloku, bez innych zwierząt. Pogadam z nią i jak coś, będziemy robić wizytę - ważne, żeby w tym tygodniu, bo jesli wszystko poszłoby ok, to wtedy mogłaby go zabrać za tydzień. Quote
as_ko Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 O to widzę że zainteresowanie Mańkiem rośnie, oby jego charakterek nie odstraszył przyszłych właścicieli. Trzymam kciuki. Quote
as_ko Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 A ja jestem ciekawa co z kastracją Mańka? W związku z tym że są dwa domki zainteresowane nim, nie można by było tego przyśpieszyć? Może w ciągu tygodnia-dwóch pojechałby do nowego domu jakby wszystko było ok. Po kastracji chłopak by się może trochę uspokoił, a to daje nam większe nadzieje na to, że nie wróci z adopcji. Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='as_ko']A ja jestem ciekawa co z kastracją Mańka? W związku z tym że są dwa domki zainteresowane nim, nie można by było tego przyśpieszyć? Może w ciągu tygodnia-dwóch pojechałby do nowego domu jakby wszystko było ok. Po kastracji chłopak by się może trochę uspokoił, a to daje nam większe nadzieje na to, że nie wróci z adopcji.[/QUOTE] To pytanie do Funi, czy dałoby się to w miarę szybko zorganizować. A żeby nie trzeba szwów zdejmować to może zrobić zabieg u dr. Pawła Kulika ? Bo on to robi laparoskopowo i pies ma tylko 5 mm, nie wzbudzające jego zainteresowania, rozcięcie skóry na brzuchu - nie wycina moszny, tylko jajka ze środka, nie ma szwów, nie ma kołnierza, nie ma rany i pies może jechać do domu na 2 dzień. Quote
as_ko Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 E-S to byłby bardzo dobry pomysł. Jaki jest koszt takiego zabiegu? Funiu dałoby radę to zrobić w najbliższym czasie? Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='as_ko']E-S to byłby bardzo dobry pomysł. Jaki jest koszt takiego zabiegu? Funiu dałoby radę to zrobić w najbliższym czasie?[/QUOTE] Nie wiem jaki koszt dla Funi bo ona ma wszędzie duże zniżki a w dodatku dr. Kulik ją bardzo lubi i ceni za miłość dla psów i podejście do nich. Ale nawet jeśli więcej niż w Canisie to się dołożymy. Poza tym gdyby dzięki temu mógł szybciej pójść do domu - to zostanie nadpłata za niego za boks. Quote
LadyS Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Przydałoby się zrobić wczesniej tę kastrację, na szczęście to nie tak inwazyjny zabieg, jak u suk. Ja jeszcze prześwietlę dziewczynę chętną na Mania, żeby sprawdzić, czy zdaje sobie sprawę z jego charakteru - oby któryś domek wypalil! Quote
sacred PIRANHA Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 E-S a P. Kulik nie jest teraz przypadkiem wetem schroniskowym w zamościu? funia ma zakaz brania psow nadal stamtąd? Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='sacred PIRANHA']E-S a P. Kulik nie jest teraz przypadkiem wetem schroniskowym w zamościu? funia ma zakaz brania psow nadal stamtąd?[/QUOTE] Wiesz, moim zdaniem to, gdzie jest wetem ma wręcz żadne znaczenie biorąc pod uwagę jego umiejętności i stosunek do zwierząt oraz dobro psa - które w tym momencie jest - a przynajmniej powinno być - najważniejsze. Nie wiem, czy Funia ma zakaz brania psów ze schroniska w Zamościu - jeśli nawet, to sugerujesz, że to weterynarz ten zakaz wydał ? :crazyeye: Quote
funia Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [U][COLOR=#0000ff][URL=http://img63.imageshack.us/i/p1011799.jpg/][IMG]http://img63.imageshack.us/img63/2406/p1011799.jpg[/IMG][/URL][/COLOR][/U] [U][COLOR=#0000ff]Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL][/COLOR][/U][URL="http://img18.imageshack.us/i/p1011799.jpg/"][/URL] Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Bosz, zapomniałam już jaki on jest przepiękny ... Maniuś, gadzinko ty :) śliczny jesteś :) Funiu co Ty na koncepcję kastracji u dr Kulika tej laparoskopowej ? Quote
funia Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Ewa niestety ,ale nasze stosunki z wetem "troszkę " sie pogorszyły od kiedy Emir ( jeszcze ze mna ) zaczął wytykac błędy w schronie . Jeśli chodzi o kastracje Mańka niestety jest to w ciągu 2 tyg. nierealne .Mam wtorek planowana od miesiąca sterylke .I druga na gwałt bo jest ciąza u suni która jeszcze nie ma roku .Nie dam rady . Jesli Maniek nie znajdzie domu do tego czasu zaplanuje i to zrobię .Teraz niestety nie dam rady .Nie upilnuje tylu zwierzat po zabiegach .:shake: Quote
funia Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Ufam jego wiedzy to bardzo zdolny lekarz .....tylko ilości juz nie przerabia .Nie wiem jesli on to poleca to pewnie trzeba mu wierzyc .Ma swietna reke do cięćia . Ja jakos nie bardzo chetnie tam bym sie wybierała ....... Quote
funia Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Zapomniałam napisac ,ze Maniek słucha wydawanych komend i posłusznie je wykonuje ....Jestem zadowolona bo to zupełnie inny pies ,niz ten który do mnie przyszedł .Z terrorysty i dominanta zrobił sie wspaniały grzeczny psiak ,który slucha co sie do niego mówi patrząc głęboko w oczy .:loveu: Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='funia']Ufam jego wiedzy to bardzo zdolny lekarz .....tylko ilości juz nie przerabia .Nie wiem jesli on to poleca to pewnie trzeba mu wierzyc .Ma swietna reke do cięćia . Ja jakos nie bardzo chetnie tam bym sie wybierała .......[/QUOTE] Po laparoskopie go nie pilnujesz bo nie ma szwów, nie ma lizania, nie ma wycinania worka mosznownego, przecież Czarkowi to robił. Bez kołnierza, stresu, nie pilnujesz psa. A Maniek ma 2 potencjalne domki, to i się nam zaczęło jakby spieszyć ... Jak chcesz to ja porozmawiam z dr Kulikiem, on nic do Ciebie nie ma bo rozmawiał ze mną i opowiadał o "psiarach" zamojskich, m.in. o Tobie. Nie wiedział, że się znamy. Quote
LadyS Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Maniek od początku miał mieć robioną kastrację i tak na nią czeka już któryś miesiąc... Dobrze byłoby ją zrobić, nie patrząc na animozję, tylko na dobro psa. Ja się ciągle zastanawiam, co można zmieniać w tekście ogłoszenia, żeby się więcej osób zgłaszało. Bo, że zmiana w grzecznego psa jest na stałe, to nie chce mi się wierzyć... Quote
funia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Nie rozumie .....Przeciez pisałam wyraznie ,ze nie dam rady w tej chwili zaopiekowac się Mańkiem bo mam planową sterylke i nieplanowa bo ciąza u suni .Nic innego nie ma tu wplywu na sprawe ,ja moge go zawiezc i do Canisu i nawet na Sienkiewicza jak trzeba będzie .Ale nie w tej chwili . U Mańka powiekszyła sie taka niby brodawka na łapie ,wczesniej była mała i tylko lekko odstawala z pod siersci ,teraz jest wielkosci sporego ziarnka i mam wrazenie ze jest zaczerwieniona ,ale moze to tylko jakies otarcie .....Nie wygląda to powaznie . Quote
LadyS Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='funia']Nie rozumie .....Przeciez pisałam wyraznie ,ze nie dam rady w tej chwili zaopiekowac się Mańkiem bo mam planową sterylke i nieplanowa bo ciąza u suni .Nic innego nie ma tu wplywu na sprawe ,ja moge go zawiezc i do Canisu i nawet na Sienkiewicza jak trzeba będzie .Ale nie w tej chwili . U Mańka powiekszyła sie taka niby brodawka na łapie ,wczesniej była mała i tylko lekko odstawala z pod siersci ,teraz jest wielkosci sporego ziarnka i mam wrazenie ze jest zaczerwieniona ,ale moze to tylko jakies otarcie .....Nie wygląda to powaznie .[/QUOTE] Nie wydaje mi się, że można bagatelizować sprawę brodawki - jeśli się powiększa, to trzeba pokazać wetowi, wydaje mi sie, ze nikt nie chce ryzykować choroby psa. Dziś dzwonił pan, ktory chciał Mania do kojca albo na łańcuch, oczywiscie stanowczo odmówiłam. Dziś też wizyta kory u pana w Szczawnie, ja się umawiam z dziewczyną z Krakowa na wizytę, bo brzmi sensownie. Quote
LadyS Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Dzwonił kolejny pan, niestety, ma 13miesięczną córkę, nie odważyłabym się dać do tego domu Mania... Edit: Były dziś trzy telefony o Mania, wszystkie bezsensowne... Quote
Recommended Posts