Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='husky_strzegom']Moim zdaniem zmieniane teraz regulaminu to nonsens.... Zmieńmy go teraz na rok 2010!!!! Nie zapomnijmy że psy nie zarejestrowane w PL nie powinny brać udziału w rankingu, bo to w końcu ranking POLSKI i psy zarejstrowane w Polskim Zwiazku Kynologicznym....:diabloti:

Szkoda marnowania tylko miejsca na serwerze dogomanii, na tak beznadziejne spory....[/QUOTE]

Czy ktoś mówi tutaj o psach nie zarejestrowanych w ZKwP ? Łukasz czy chcesz mi coś powiedzieć ?
I po raz kolejny co wydaje się być już nudne nikt nie zmienia regulaminu ani zasad !!!
W starych zasadach nie ma nic odnośnie czy się liczy NSZwR czy też nie to chyba normalne że coś tu trzeba ustalić.

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewo co ja mam powiedzieć??? Bo nie rozumem....

Zmiana rankingu na 2009 rok jest bez sensu!!!!!!!!!!!!! W przyszłym roku bezie komuś nie pasować że NSZwR jest liczone i znowu będzie się zmieniać.......... Widzę że kolejny raz jest spór o ranking, może w ogóle go zaniechajmy bo skoro nie mozna się określić co mieniamy i jak to trochę bez sensu nie sądzisz???

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']I po raz kolejny co wydaje się być już nudne nikt nie zmienia regulaminu ani zasad !!!
W starych zasadach nie ma nic odnośnie czy się liczy NSZwR czy też nie to chyba normalne że coś tu trzeba ustalić.[/QUOTE]
Dla osób , które nie wiedzą o co chodzi :

Według starych zasad pewien pies [B]A [/B]będzie lepszy niż pies [B]B . [/B]
Według nowych pies [B]B[/B] będzie lepszy niż pies [B]A[/B] .

Na którą opcję oddajecie swój głos ?

PS . .... i nie chodzi tu o mojego psiaka .

Posted

[quote name='piotrjan']Dla osób , które nie wiedzą o co chodzi :

PS . .... i nie chodzi tu o mojego psiaka .[/QUOTE]
Kurcze Piotr tego to ja już nie rozumiem .Skoro jakiś pies jest lepszy i do tego dołozy mu się punkty z porównania tow dalszym ciągu będzie lepszy . Chyba ,ze zasady matematyczne się w ostatnim czasie zmieniły

Posted

[quote name='husky_strzegom']Ewo co ja mam powiedzieć??? Bo nie rozumem....

Zmiana rankingu na 2009 rok jest bez sensu!!!!!!!!!!!!! W przyszłym roku bezie komuś nie pasować że NSZwR jest liczone i znowu będzie się zmieniać.......... Widzę że kolejny raz jest spór o ranking, może w ogóle go zaniechajmy bo skoro nie mozna się określić co mieniamy i jak to trochę bez sensu nie sądzisz???[/QUOTE]

A nic skoro twoj komentarz odnosnie psow zarejestrowanych w ZK nie jest do mnie to nic nie musisz mowic.

Łukasz ale to nie jest zmiana rankingu powyżej są wklejone zasady liczenia rankingu z poprzednich lat
możesz je też znaleźć na SH WORLD czy widzisz w tych zasadach co kolwiek o naliczaniu punktów za
Najlepsze Szczenię w Rasie czy np za Najlepszego Juniora w Rasie - NIE nie ma w tych zasadach nic na ten temat !!!!
Dlaczego więc podliczamy Najlepszego Juniora w Rasie a Najlepsze Szczenię już nie skoro o żadnym z nich nic nie jest napisane, co więcej zasady te są z 2006 to chyba dość dawno temu. Nikt nie chce zmieniać tabelki punktacji, tylko ustalić zasady !!!

ZASADY
Zasady punktacji:
Kategoria seniorów - max. 7 najlepszych wyników uzyskanych w klasach: pośredniej, otwartej, championów
Kategoria weteranów - wyniki uzyskane w klasie weteranów
Kategoria puppy - max. 7 najlepszych wyników uzyskanych w klasach: baby, szczeniąt
Kategoria juniorów - max. 7 najlepszych wyników uzyskanych w klasach: młodzieży
brane pod uwage oceny:
doskonala (klasy: mlodziezy, posrednia, otwarta, championów, weteranów)
wybitnie obiecujaca (klasy: baby, puppy)
klasyfikowane wylacznie psy i suki zarejestrowane w Polsce!

można je znaleźć tutaj jest tam też tabela
[URL]http://www.siberianhusky.pl/rankpl06.htm[/URL]

Posted

Hmm jak pamiętam dwa lata temu był dokładnie ten sam spór i wtedy punkty nie były liczone mimo iż na 98% wystaw takie porównanie było robione bo...
według regulaminu wystaw szczeniaków nie porównywało się ,a ten regulamin obowiązywał do 31.12.2009...

Posted

Tego to i ja nie rozumiem, jesli dodajemy punkty wszystkim to sie ta sytuacja nie zmieni !!!
Mozesz to pokazac na konkretnym przykladzie bo nadal nie rozumiem !!!

Posted

Słuchajcie, a jak jest zgodnie z regulaminem ZKwP? Bo wydaje mi sie, że ani weterany, ani szczeniaki nie są porównywane i oba (jeśli są) wchodzą na BISy. Skoro więc tak jest, a na niektórych wystawach robi się porównanie, to jest to tylko porównanie "lokalne" i nie powinno się liczyc w oficjalnych rankingach.

Posted

[quote name='gidelski*****']Hmm jak pamiętam dwa lata temu był dokładnie ten sam spór i wtedy punkty nie były liczone mimo iż na 98% wystaw takie porównanie było robione bo...
według regulaminu wystaw szczeniaków nie porównywało się ,a ten regulamin obowiązywał do 31.12.2009...[/QUOTE]

Pierwsza sensowna odpowiedz, dzieki i z tym sie moge zgodzic
Co jednak z punktami z wystaw z innych kraji w ktorych ten tytul jest obecny i obowiazkowe jest porownywanie szczeniat np Litwa - wtedy zdaje sie te punkty byly liczone

Posted

[quote name='Cyraneczka']Słuchajcie, a jak jest zgodnie z regulaminem ZKwP? Bo wydaje mi sie, że ani weterany, ani szczeniaki nie są porównywane i oba (jeśli są) wchodzą na BISy. Skoro więc tak jest, a na niektórych wystawach robi się porównanie, to jest to tylko porównanie "lokalne" i nie powinno się liczyc w oficjalnych rankingach.[/QUOTE]

I ja tak sądzę !!!
Zróbmy ten ranking bez zmian, ale ustalmy od razu po zakończeniu rankingu 2009 nowe zasady naliczania punktów!!!! Bynajmniej przez cały rok będzie wiadomo za co są punkty a za co ich nie ma!

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']Pierwsza sensowna odpowiedz, dzieki i z tym sie moge zgodzic
Co jednak z punktami z wystaw z innych kraji w ktorych ten tytul jest obecny i obowiazkowe jest porownywanie szczeniat np Litwa - wtedy zdaje sie te punkty byly liczone[/QUOTE]

niestety my ani Piotr Jan zgodnie z naszym regulaminem nie doliczaliśmy,ale za wystawy zagraniczne są dodatkowe punkty w rankingu....

Posted

Dobrze wiec co z punktami z wystaw zgranicznych jak np Litwa gdzie wybor o Najlepsze Szczenie w Rasie jest obowiazkowe ? Rozumiem ze wyniki z takich kraji sie liczy jesli bierzemy pod uwage regulaminy ?

Co ze Zwyciezca Sekcji na wystawie klubowej. Piotr jak bylo to liczone w 2008 i 2007, podalam juz psy ktore byly w tych latach.

Posted

[quote name='gidelski*****']niestety my ani Piotr Jan zgodnie z naszym regulaminem nie doliczaliśmy,ale za wystawy zagraniczne są dodatkowe punkty w rankingu....[/QUOTE]

nie wiem w jakich krajach byliscie i czy w tych krajach jest ten tytul czy nie, dlatego pytam o konkretny przypadek wystawy w kraju w ktorym szczeniaki babiki wybiera sie obowiazkowo !
Przeciez nie bedziemy ich porownywac do regulaminu naszych wystaw ?

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']nie wiem w jakich krajach byliscie i czy w tych krajach jest ten tytul czy nie, dlatego pytam o konkretny przypadek wystawy w kraju w ktorym szczeniaki babiki wybiera sie obowiazkowo !
Przeciez nie bedziemy ich porownywac do regulaminu naszych wystaw ?[/QUOTE]

Uważam, że powinniśmy się stosować do regulaminów tych krajów. Jeśli gdzieś wybiera sie obowiązkowo, to powinny być te wybory uwzględnione w punktacji. W Polsce nie ma tego obowiązku więc w tym roku tego nie liczmy, ale ustalmy na przyszły rok, że na wystawach, na których się taki wybór prowadzi, będzie to liczone.

Słuchajcie, nie ma sensu się teraz spierać o takie drobnostki, ale warto ustalić to na przyszły rok, żeby nie było problemu.

Posted

[quote name='gidelski*****']Odpowiem za siebie ...ROSJA ,Ukraina ...w obu porównania obowiązkowe[/QUOTE]

wiec dlaczego nie byly liczone ? Wiem ze kiedys rozmawialam na ten temat z Mirka mowila ze trzeba sprawdzic regulaminy w danym kraju bo jesli jest obowiazkowo to nalezy podliczac. Zdaje sie bylo to przy okazji rankingu za 2006.
2008 jesli o tym roku mowicie podliczal chyba juz sam Piotr.

Posted

[quote name='jolka11']Kurcze Piotr tego to ja już nie rozumiem .Skoro jakiś pies jest lepszy i do tego dołozy mu się punkty z porównania tow dalszym ciągu będzie lepszy . Chyba ,ze zasady matematyczne się w ostatnim czasie zmieniły[/QUOTE]

brawo -bo ja juz nie mam siły tego tłumaczyć.dodanie punktów za nszwr nie zmienia niczego w kolejności zwycięsców-tylko zmieniają to ze te punkty doliczamy i tyle.jeśłi kogos pies jest najlepszy no 15 razy wygrał bisa szczeniąt to wcześniej musiał dostać nszwr-czyli ta osoba też musi doliczycpunkty-matko ....bo to juz sierobi śmieszne o co sie kłócimy

Posted

Piotrze,to tak żebyś wiedziało co chodzi...
jeśli w punktacji dodamy punkty za nszwr to pies B nie przeskoczy nagle psa A !!!!!
Z jakiej strony byś tego nie przeliczał nie ma szansy by tak wyszło :)

Posted

[quote name='gidelski*****']Super ale pani Żaneto według regulaminu na rok bieżący w Polsce wybory BEBY,Puppy i Weterana już są obowiązkowe....[/QUOTE]

No i bardzo dobrze, więc ranking na 2010 będzie liczony wraz z tymi klasami. Sugeruję, żeby trzymać się regulaminu, żeby nikt nie miał pretensji.

Posted

[quote name='galadria']Piotrze,to tak żebyś wiedziało co chodzi...
jeśli w punktacji dodamy punkty za nszwr to pies B nie przeskoczy nagle psa A !!!!!
Z jakiej strony byś tego nie przeliczał nie ma szansy by tak wyszło :)[/QUOTE]

Coprawda nie Piotr ale może jeżeli pies B zaliczył 7 wystaw a piews A np...5....

Posted

[quote name='gidelski*****']Super ale pani Żaneto według regulaminu na rok bieżący w Polsce wybory BEBY,Puppy i Weterana już są obowiązkowe....[/QUOTE]

Dlatego na rok 2010 bedzie trzeba liczyc Najlepsze Szczenie w Rasie, Najlepszego Juniora i Najlepszego Weterana w Rasie !

Posted

[quote name='galadria']Piotrze,to tak żebyś wiedziało co chodzi...
Z jakiej strony byś tego nie przeliczał nie ma szansy by tak wyszło :)[/QUOTE]

A tak wogole to wlasnie jesli bylaby taka sytuacja ze pies B nagle przeskoczy psa A ze wzgledu na fakt dodania
mu punktow za Najlepszego Szczeniaka w Rasie to utwierdza mnie to tylko w przekonaniu ze pies B zostal pokrzywdzony przez "stare" zasady bo skoro zostal Najlepszym szceniakiem w rasie tye razy by przebic psa A ktory nim nie byl to chyba wszystko jasne ;)
ale nie bede sie o to sprzecac bo zgadzam sie ze nie powinno byc naliczane jesli nie bylo w regulaminie.

Posted

[quote name='gidelski*****']Coprawda nie Piotr ale może jeżeli pies B zaliczył 7 wystaw a piews A np...5....[/QUOTE]
Pies A - 7 wystaw , pies B - 7 wystaw .
Jeszcze raz to przeliczyłem , ale tak jest .

Posted

[quote name='piotrjan']Pies A - 7 wystaw , pies B - 7 wystaw .
Jeszcze raz to przeliczyłem , ale tak jest .[/QUOTE]

No to wychodzi na to ze pies B poprostu powinien wygrac i to ze nie podlicza sie mu NSzwR jest krzywdzace,
ale oki nie bede sie sprzeczac.
CO wiec z innymi krajami ?

Piotr co ze zw. Sekcji na klubowce ?