martka1982 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Zyta trafiła do schroniska w Koninie 25 grudnia 2009r spod jednego z supermarketów. Daliśmy ogłoszenia na lokalnym portalu internetowym z prośbą o odbiór psa. Właściciel znalazł się 28 grudnia i zabrał suczkę do domu a kilka godzin później ona znowu błąkała się pod tym samym supermarketem! W rezultacie znowu trafiła do schroniska a właściciel przyznał,że mu uciekła a tak ogólnie to chce ją wydać!!! Póki co suczka siedzi w schronisku. Właściciel twierdzi,że ją wysterylizuje i że u niego w domu poczeka na nowych właścicieli ale ja nie wiem czy można mu wierzyć. Prosił schronisko o pomoc w znalezieniu jej domu. Nie wiem ile ma lat, wiem,że toleruje inne zwierzęta, potrafi chodzić na smyczy a dla ludzi jest przyjazna. Zyta bardzo przeżywa pobyt w schronisku - jest zestresowany, niespokojna, piszczy:( Szukamy dla niej pilnie domu! [IMG]http://img42.imageshack.us/img42/9971/1007283lm.jpg[/IMG] [IMG]http://img19.imageshack.us/img19/6989/1007285lm.jpg[/IMG] Postaram się zebrać więcej informacji o suczce. W sprawie jej adopcji prosimy dzwonić pod ten numer: [B]Marta 513 252 632 [/B]suczka przebywa tutaj: [B]Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul.Gajowa 7A Konin (wielkopolska)[/B] Quote
***kas Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Zapisuję sobie wątek ślicznotki. Wrzućie info o niej na Owczarek.pl. Tam znajdziecie miłośników rasy, może uda się załatwić DT dla panny. Po nowym roku obiecuję pomóc w ogłoszeniach, ale proszę mi o tym przypomnieć, bo trochę za dużo bidakó mi sie przewija ostatnio ;) Quote
martka1982 Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Akurat trafiłam na awarię serwera:( Quote
martka1982 Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Czy są tutaj jacyś miłośnicy tej rasy?? Quote
beka Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Ale pięknośc, koniecznie trzeba ja ciachnąc, bo to łakomy kąsek... Czy schronisko moze ja wysterylizowac? Czy ktos może zrobic banerek? Quote
***kas Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 w ogłoszeniahc piszcie, ze wydana zostanie po sterylce- albo, że juz sterylke ma- chętni pseudo sie nie zainteresują. Piszcie o niej na Owczarek.pl Taki cudny psiak, a nie ma chętnych na nią- mamy kilka rodzinek chętnych n Atosa naszego- jak psiak trafi do adopcji a ludzie będą konkretni to skierujemy ich tutaj... Quote
beka Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Pseudo się nie zainteresuje, ale chodzi o fizyczne wykonanie sterylizacji. Nawet jak trafi do normalnych ludzi to może im zwiac w cieczce.. Quote
Linssi Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Ciotki, moge pomoc z ogloszeniach, tylko potrzeba wiecej szczegolow. Sunia jest piekna, wiec z pewnoscia znajdzie dom. Ale sterylka jest konieczna. Czy ewentualnie ktos moglby pomoc w transporcie? Bo ja do Konina mam potwornie daleko ;) Quote
wanda szostek Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Mam chętny dom dla dużej suni, ale buda dobrze ocieplana i otwarty kojec. Zamykany tylko jak ktoś przychodzi obcy. Warunek - pies super łagodny do 4-letniego dziecka, które z poprzednim się wychowało i lubi do psa się przytulać. No i to daleko, bo Siedlce Quote
martka1982 Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Dowiem się czy ona mieszka w budzie, ale wątpię, no i jaki ma charakter Quote
Linssi Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Na szybko zrobilam suni allegro i gumtree na warszawe http://www.allegro.pl/show_item.php?item=870760732 do tresci moge dodac dodatkowe info kiedy juz sie pojawi. Prosze, dowiedzcie sie czy byla szczepiona, czy potrafi zachowywac czystosc... podstawowe sprawy :) Quote
martka1982 Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Zyta ma około 2-2,5 roku. Mieszka w budzie. Jest łagodna ale nie wiemy jak to dzieci. Jeśli chodzi o zachowanie czystości - to też nie wiem, skoro jest psem podwórkowym. Pan chce ją wydać, ponieważ mu ucieka. Ona teraz przebywa u niego, nie w schronisku, on zobowiązał się ją wysterylizować i Zyta będzie u niego czekać na nowych właścicieli. Tak to wygląda. Quote
Linssi Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Czy ktod dzwonil o sunie? Bo na allegro ma obserwatora i sporo wejsc na strone :) Quote
Linssi Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Czy ktod dzwonil o sunie? Bo na allegro ma obserwatora i sporo wejsc na strone :) Quote
martka1982 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 A nie wiem jeszcze, ale się dowiem:) Quote
clint_cu Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Zyta jest Piękną suczką - dlaczego spotkał ja taki los? :( Quote
martka1982 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Było dużo chętnych. Zyta znalazła właśnie dom ale jeszcze nie wiem u kogo Quote
Recommended Posts