Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla tych co jadą PKP,PKS i samochodem-omijajcie ścisłe centrum kraka-rozpoczęły sie letnie remonty dróg i sa objazdy,możecie mieć problemy ,zwłaszcza Ci,którzy miasta nie zbają w dotarciu na wystawę-polecam zaopatrzyć sie w mapę.
Tramwaje jeżdzą okrężną drogą-po wyjściu z gmachu dworca PKP(zabytkowy żółty budynek) należy kierować sie pod przejście podziemne,kolejno-schodami w górę na przystanek,gdzie wsiada sie w tramwaj lini 4,5 lub 15 i wysiada na przystanku z napisem AWF [URL="http://www.mpk.krakow.pl"]www.mpk.krakow.pl[/URL] ponadto pamiętajcie,że od 24.06 mpk wprowadza wakacyjny rozkaład jazdy,więc trzeba sie liczyc z ograniczeniami w kursach.
Podpisuje sie pod tym co napisała Efra- w zeszłym roku było upalnie,a na terenie akademii drzew jak na lekarstwo.

Posted

"A czy "można skorzystać" z taksówek stojących przed dworcem?"
Ja bym nie ryzykowała można trafić na nieuczciwego. Zamawiając telefonicznie trzeba od razu powiedzieć że będzie jechał pies - nie wszyscy chcą wozić psy.
Jak długo się jedzie to nie wiem bo są teraz prace remontowe i część ulic jest nieprzejezdna.

Posted

[quote name='BeataSabra']"Zamawiając telefonicznie trzeba od razu powiedzieć że będzie jechał pies - nie wszyscy chcą wozić psy.
.[/quote]

Dzięki za informację.

A mogłabyś mi podać numery pod którymi najlepiej zamówić taxi?

Mój pies to sznaucer mini - może jechać na kolanach. Ale masz rację, zawsze jak zamawiam taksówkę, to uprzedzam o psie (w Warszawie, tam gdzie mam karte, to przy zamawianiu sami pytają czy jadę z psem:evil_lol: )

Posted

[quote name='BeataSabra']Proszę odpowiedzieć mi o której w sobotę idą setery??
I czy ktoś z Dogomaniaków będzie wystawiał swojego setera??
Pozdrawiam[/quote]

Zleży o które setery Ci chodzi :cool3: :cool3: :lol:
Angliki wchodzą przypuszczalnie o 10 50 :lol:
Jka masz jakies pytania dotyczące seterów to pytaj!

Posted

Odnosnie taxi, myśmy ostatnio jechali 919 z psem. W nocy to chyba nawet zamawiając nie powiedzieliśmy ze pies bedzie jechał i nie było kłopotu. Pies kolankowy, charcik włoski. Ale i z wiekszymi 919 jezdziłam, nigdy nie było kłopotu.

Posted

[quote name='alanowak']No to spotkamy sie pewnie kareninko:cool3: :cool3: :cool3: co wystawiasz:loveu: ??[/quote]

Alu w sobote jedno cirneco wystawiamy ( Kerttule). Piotr bedzie z nią sam, ja zostaje z reszta stada w domu. A w niedziele 2 młode charciki: Nanda w posredniej i malutką (ona nadal w sceniakach.)

Posted

Tylko nie bierzcie taxówki spod dworca (lepiej zamowcie jakas telefonicznie), bo ci dworcowi taksiarze nieziemsko naciągają :angryy: :angryy: :angryy: szkoda słów..:shake: :mad:

Posted

[quote name='lizka']Tylko nie bierzcie taxówki spod dworca (lepiej zamowcie jakas telefonicznie), bo ci dworcowi taksiarze nieziemsko naciągają :angryy: :angryy: :angryy: szkoda słów..:shake: :mad:[/QUOTE]
wystarczy poprosic o paragon z kasy :diabloti: i se mogą... skoczyc :mad: :evil_lol:

Posted

[B]Karenina[/B] - prawie jak w W-wie... Teraz jest po leciutkim deszczu, zrobiło sie jeszcze parniej i duszniej niż było. A ochłoda... zapomnijmy. Moje baski wracając ze spacerów juz na klatce schodowej rozkładały się jak małe krokodylki i chłodziły brzuszki....
Pzdr.