Jump to content
Dogomania

Pomóżcie.Moja sunia-stara krowa nie wytrzymuje w nocy i leje mi na dywanik

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

arima to samo chcialam napisac...czy aby napewno chodzisz do weta:roll: boi sie wycinac guzy sutka, uwaza, ze nie trzeba lapac moczu do badania - a co on w ogole uwaza?! Ja napisze jeszcze raz i chyba ostatani, bo tu jak grochem o sciane :(
IDZ DO INNEGO WETA - ten widac nie zna sie kompletnie, a kazdy kto pomysli wpadl by na pomysl, ze jednak cos jest nie tak - suka domaga sie wiecej wody, poczym siiiiika...

Posted

hmm...skoro przepisał syrop na padaczkę, a nie przepisał nic na nie trzymanie moczu (ba...wręcz to chyba zbagatelizował i nawet nie chciał znaleźć źródła tego!) tzn., że żaden z niego specjalista... :shake:

Aga K. moim zdaniem powinnaś zadbać bardziej o swój i psiny interes... po prostu pójdź do niego i powiedz, że boisz się, że to moczenie nie ma związku z padaczką, że to może być np. (odpukać) cukrzyca... i upomnij się, że chcesz zrobić to badanie moczu!

Gdy już będą wyniki po badaniu moczu to daj nam znać.

Posted

Aga K napisał(a):
O godz,7 rano,około 14,o 18 o po 21

10 godzin przerwy dla suni, która ma problemy z trzymaniem moczu to męczarnia. :roll: Jak się boisz, to weź mamę pod pachę i wychodźcie ok. północy na 2 minutki, tylko na siku...

Posted

Agnes,jak masz wątpliwości,że nie chodze do weta to moge ci dać namiary,ale nie chciałabym.Ja już do niego więcej nie pójde.Mam już namiary następnego i mam zamiar się do niego udać jutro lub pokutrze-jak najszybciej.

Posted

ale to niech sprawdzi wet...
ja nie mam zamiaru nikogo ani niczego sprawdzac, bo to nie moja sprawa - ja po prostu juz dawno bym weta zmienila, bo to wszystko jest bardzo dziwne, a nie czekala...

Posted

Aga Twoja mama jest pielegniarka tak? to kurcze pieczone nie wiedziala, ze guzy sie wycina jesli sie pojawiaja??
i swoja droga - tytul tematu nie jest zbyt fajny...'moja sunia-stara krowa...'

Posted

Tak Agnes,moja mama jest pielęgniarką z 15letnim stażem,ale ona psem sie zbyt nieprzejmuje-uważa,że ludzie tak nie mają jak psy w domach.A temat "stara krowa" to miało być zapytanie o to czy znacie jakieś sposoby na oszukanie psiaka-żeby nie sikał.Nie miałam zamiaru poruszać tematu medycyny,skoro lekarz powiedział,że to tylko zbyt wczesne wychodzenie z psem jest powodem moczenia sie psa.Chcąc nie chcąc dobrze,że został poruszony temat z medycznego punktu widzenia bo teraz wiem,że ten wet jest ...... i że trzeba go zmienić

Posted

Byłyśmy u nowego weta (wróciłyśmy przed 19) niemal przed chwilą.Sunia była baardzo grzeczna,nie odstawiała takich cyrków jak u tamtego weta.Wet spokojnie ją zbadał,obciął pazurki.Pusia bała sie-rzecz jasna,były małe stresy,ale wyszła machając radośnie ogonem.Powiedział,że te ataki nie są bardzo groźne,pies ma dostawać tabletki 2 razy dziennie tak,jak dotychczas.Kazał mi odróżnić sikanie w nocy a moczenie sie.Moja suka sie nie moczy tak ,jak napisaliście.Ona poprostu sika.Rozróżnienie polega na wydalanego ilości moczu.Wykluczył na 75% choroby,gdyż to nie jest przez cały czas.Powiedział,że psy są złośliwe i że ona poprostu robi mi na złość bo np: nie zwracam na nią większej uwagi-np jak sie ucze,bo coś nowego pojawiło sie w domu,bo goście przychodzą,których pies nie toleruje.Z tego wszystkiego,co wymienił to tylko to z nauką sie zgadza.Kazał sunie obserwować.Powiedział,że pije normalnie jak na takiego psinka.To,że piła więcej mogło być poprostu od leków.

Posted

Powiedział,że psy są złośliwe i że ona poprostu robi mi na złość

Nastepny szaman, ktory wszystko wie bez zadnych badan?
Czy Twoja suka miala kiedykolwiek badany mocz lub krew? :roll:

Gdybym uslyszala takie slowa od weta, to w te pedy bym stamtad wiala :crazyeye:

Posted

ja może nie w te pędy,ale szybko potem wyszłam.Nie,nie miała,powiedział,że to nie jest aktualnie konieczne,należy narazie sunie obserwować,unormować jej tryb życia i dopiero wtedy jeżeli będą nadal te problemy ma mieć badany mocz.Przynajmniej tak zrozumiałam.Zapytałam sie go jeszcze o cene badań moczu i na ten temat to było wszystko.

Posted

Aga gdzie mieszkacie?? Moze ktos wreszcie poleci Ci DOBREGO weta:roll:
I jeszcze jedno - badanie moczu naprawde jest tanie, moze zanies jednak mimo wszystko probke? Wtedy sie okaze, czy to cos powaznego, czy nie...

Posted

W pełni popieram - koniecznie zróbcie suni podstawowe badania. Nie chcę tu wieszczyć ale u mojego psa to własnie zwiększone pragnienie i w związku z tym konieczność częstszych spacerów okazały się być objawem śmiertelnie poważnego problemu. U Twojej suni to zapewne nic groźnego, ale ja dmuchałabym na zimne...

Posted

W przypadku mojego psa wetka stwierdziła, ze sikanie w domu jest spowodowane cieczkami i przez to pies chce wymusić czestsze spacery w poszukiwaniu atrakcyjnych suczek. :angryy: pies miał robione badania krwi i moczu, ale nie wiem czy coś było nie tak. Dopiero po roku wyszło, że pies ma zapalenie pęcherza i nerek.

Jak wszyscy ci radza, zrób badania krwi i moczu i zmień weta.

Posted

jessuuu!!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Aga K przykro mi ale trafiłaś z deszczu pod rynnę:(

"Kazał mi odróżnić sikanie w nocy a moczenie sie.Moja suka sie nie moczy tak ,jak napisaliście.Ona poprostu sika.Rozróżnienie polega na wydalanego ilości moczu."
-Rozumiem że siku jest najczęściej w miejscu gdzie spi, na tym dywaniku?
Mój pies potrafi się zsikać w nocy, jak ma zbyt długi odstęp w spacerach, ja żartuję że jej się śni że sika;) , ale to już staruszka 14 lat i zwieracze już nie te... Ale wierz mi to nie jest normalne. Zdrowy pies przetrzyma noc.

"Wykluczył na 75% choroby,gdyż to nie jest przez cały czas."
-geniusz normalnie, oczy Supermana przeswietliły psa. Bez żadnych badań dodatkowych!!!!!!:smhair2:

"Powiedział,że psy są złośliwe i że ona poprostu robi mi na złość bo np: nie zwracam na nią większej uwagi-np jak sie ucze,bo coś nowego pojawiło sie w domu,bo goście przychodzą,których pies nie toleruje.Z tego wszystkiego,co wymienił to tylko to z nauką sie zgadza.Kazał sunie obserwować."
-taaa....myślę że "ma rację:evilbat:" ona ma ci za złe najbardziej w nocy akurat, że śpisz a nie zajmujesz nią, na pewno, na 258,33%!!! Kurczę chyba poproszę o namiary i na kurs behawioru się zapiszę... Psy są złośliwe, pewnie też kłamią, zdradzają, dzwonią na 0700... i parę innych kwiatków.
Antropomorfizacji stop!

"Powiedział,że pije normalnie jak na takiego psinka.To,że piła więcej mogło być poprostu od leków."
-czyli co, wcześniej jakoś też piła normalnie, a ta dodatkowa miska czy więcej to dlatego że przeczytała, że pić co najmniej 2 litry wody dziennie dla zdrowia?
Nalegaj na badanie krwi (MORFOLOGIA I ROZMAZ RĘCZNY, wątroba - ALAT, ASPAT, nerki- KREATYNINA, MOCZNIK, do tego GLUKOZA, mozna też FOSFATAZĘ ALKALICZNĄ), badanie ogólne moczu koniecznie - sama złap mocz i zanieś do ludzkiego laboratorium. Koszt ok 10zł.
Podsikiwanie może być wynikiem stanu zapalnego dróg moczowych, kryształów w moczu, duzo picia i sikania wymaga wykluczenia lub potwierdzenia cukrzycy. Jest jeszcze parę innych chorób z takimmi objawami.
Gdyby moja sunia trafiła do takiego weta, pewnie już by nie żyła!!!
Jak pojawiło się podsikiwanie, po bad.okazało że mamy zap.pęcherza i kryształy. Już dawno wszystko opanowane, ale z racji wieku czasem jej się przyśni że sika...jak pisałam wyżej. Jedyna rada to częste wychodzenie, a w domu miejsca gdzie leży pies można zabezpieczyć takim podkładem ze sklepu medycznego- albo jednorazowym, albo takim do prania.

Posted

Agnes,pod nikiem jest napisane gdzie mieszkam" Łask/okoloce Łodzi.Dzięki za współczucie.Ja nie wiem,już sama zgupłam-czy zostawiacie psom na noc wode w misce-banalne pytanie,ale ja już sama nie wiem.Sunia nie sika od tamtych paru dni,wychodzę z nbią o tej samej porze,z tym,że wstaje wcześniej także ze względu na prace.Czytałam artykuł w "Mój Pies" i tam jest napisane,że pies z objawami padaczki może sikać na swoje posłanie czy nawet do miski,więc może to tak w okresie tych ataków?Wcześniej się to nie zdarzało często-raz na ruski rok jak była sama.Teraz przez następnych 6 tygodni nie będę miała zbyt dużych możliwości aby pujść do weta(wychodze przed 5 rano,a wracam po 18)Mama na pewno sie nie zgodzi :shake: