hop! Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Dzisiaj rozmawiałam z ludźmi, którzy chcieli zaadoptować jakiegoś psiaka. Niestety, już za późno. Przygarnęli psa przed świętami. Quote
ajlii Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 A więc... Saba już w hotelu!!! Trochę przestraszona (szczególnie nowym kolegą), ale wszystko ok. No i okazało się, że to pies miejski... Na ulicy potrafi chodzić na smyczy i doskonale wie do czego służą schody. Bez oporów weszła też do lecznicy weterynaryjnej. A teraz mniej fajne wieści: Saba ma ropowicę. Utworzyła się na tym uderzonym miejscu. Nie jest to zaraźliwe dla innych zwierząt, ale dla Saby to dodatkowy ból :-( Już dostała leki, więc za kilka dni powinno być ok. Na forum SPS powstał bazarek na leczenie tego schorzenia, bo ja już nie wyrabiam finasowo. Dzisiejsza wizyta i leki to 50 zł, a ostatnie wolne fundusze poszły mi na benzynę. Niestety mam jeszcze inne zwierzaki na utrzymaniu :( Tu link do bazarku: [url]http://stowarzyszenieprzyjaciolszczurow.pl/viewtopic.php?p=55598&sid=c29cc99fc46406e2ba52b3bfb67cc6a3#55598[/url] Ale najważniejsze jest, że Saba jest w końcu bezpieczna........ Saba przebywa w tym hotelu: [url]http://www.dogomania.pl/threads/137165-Czy-jest-zapotrzebowanie-na-hotelik-dt-koA-o-Warszawy[/url] [B]Lamia[/B], Saba jest mało szczekliwa, ale nikt też jej nie chwalił za taką działalność ;) Może przy innej suni by się rozkręciła? Pierwsze wpłaty od Was pojawiły się już na koncie SPS. Serdecznie dziękuję :-))) Jutro zrobię rozliczenie i przelew do Astaroth, dziś muszę już się zająć swoją bandą ;) Quote
dorota1 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 To dobrze, że sunia już bezpieczna. Cudnie, że tak się o nią zatroszczyliście:loveu::lol: Quote
ajlii Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Ten piesek który przybłąkał się dziś na teren jednostki wygląda jak szpic niemiecki... Są jakieś stowarzyszenia, organizacje zajmujące się tą rasą?? Ja znam tylko opiekunów jamników, bokserów, rotwailerów i bulowatych. Robi się zimno, a pies nie może przebywać na terenie jednostki (ten zakaz dotyczył nie tylko Saby, ale każdego zwierzaka). Mąż mówi że ten piesek jest łagodny, szuka kontaktu z człowiekiem. Nie znamy jego płci. A jedyne co może zrobić to odprowadzić go na Paluch, bo nie ma gdzie sie napić, a "nielegalnie" wyniesione jedzenie zamarza w ciągu kilkunastu minut. Ten Saby kumpel - mały kundelek - to stary wyjadacz, biega w sforze dzikich psów. A tego szpica ktoś wyrzucił zimą, na mróz :(((( Chodzi mi ten pies cały czas po głowie... ludzie są beznadziejni :( Quote
Astaroth Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Dziewczynka już u nas, troche przestaszona, zwiedzała rano ogród, bardzo ostrożnie i dokładnie, każdy zakamarek :) ale wszystko w półprzysiadzie i z obawą. Dała się wygłaskać i grzecznie odprowadzić do boksu. Na inne psy reaguje spokojnie, bez agresji, wszystkie były oglądać nową koleżankę, te mniejsze "odważnie" ją obszczekały jak zobaczyły że jest zamknięta, ale ona nie zwróciła na nie specjalnie uwagi. Quote
dorota1 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='Astaroth']Dziewczynka już u nas, troche przestaszona, zwiedzała rano ogród, bardzo ostrożnie i dokładnie, każdy zakamarek :) ale wszystko w półprzysiadzie i z obawą. Dała się wygłaskać i grzecznie odprowadzić do boksu. Na inne psy reaguje spokojnie, bez agresji, wszystkie były oglądać nową koleżankę, te mniejsze "odważnie" ją obszczekały jak zobaczyły że jest zamknięta, ale ona nie zwróciła na nie specjalnie uwagi.[/QUOTE] Dziękujemy za wieści o Sabie i czekamy na więcej;) Quote
obraczus87 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [SIZE=3]Cioteczki, Wujkowie zajrzyjcie do Nortona.[/SIZE] [SIZE=3]Haszczak siedzi w Hoteliku w kojcu - bez spacerów, bez kontaktu z człowiekiem... tak jak w schronie. A może i naawet gorzej, bo w schronisku to wolontariusze wychodza z psami na spacery :( [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/148158-Norton-husky-czeka-na-dom-i-prosi-o-deklaracje-zadluzenie-w-hoteliku?p=13775191"][SIZE=3]http://www.dogomania.pl/threads/148158-Norton-husky-czeka-na-dom-i-prosi-o-deklaracje-zadluzenie-w-hoteliku?p=13775191[/SIZE][/URL] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Norton siedzi tam pół roku, dług rośnie i jest już duży... dobrze by było przenieść Nortona do innego Hotelu, ale bez deklaracji ani rusz... a jeszcze dług trzeba spłacić. [/SIZE] [SIZE=3][B]Czy to oznacza dla Nortona powolną śmierć bez swojego człowieka?????[/B] [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Może ktoś z Was podejmie sie poprowadzenia wątku Nortona? Orpha została zbanowana, nie ma aktualizacji, pierwszy post jest bardzo ubogi.... na wątku nic sie nie dzieje Od czasu do czasu ktos zajrzy :placz:[/SIZE] Quote
mysza 1 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='ajlii']Ten piesek który przybłąkał się dziś na teren jednostki wygląda jak szpic niemiecki... Są jakieś stowarzyszenia, organizacje zajmujące się tą rasą?? Ja znam tylko opiekunów jamników, bokserów, rotwailerów i bulowatych. Robi się zimno, a pies nie może przebywać na terenie jednostki (ten zakaz dotyczył nie tylko Saby, ale każdego zwierzaka). Mąż mówi że ten piesek jest łagodny, szuka kontaktu z człowiekiem. Nie znamy jego płci. A jedyne co może zrobić to odprowadzić go na Paluch, bo nie ma gdzie sie napić, a "nielegalnie" wyniesione jedzenie zamarza w ciągu kilkunastu minut. Ten Saby kumpel - mały kundelek - to stary wyjadacz, biega w sforze dzikich psów. A tego szpica ktoś wyrzucił zimą, na mróz :(((( Chodzi mi ten pies cały czas po głowie... ludzie są beznadziejni :([/QUOTE] Biedny psiak :( [quote name='Astaroth']Dziewczynka już u nas, troche przestaszona, zwiedzała rano ogród, bardzo ostrożnie i dokładnie, każdy zakamarek :) ale wszystko w półprzysiadzie i z obawą. Dała się wygłaskać i grzecznie odprowadzić do boksu. Na inne psy reaguje spokojnie, bez agresji, wszystkie były oglądać nową koleżankę, te mniejsze "odważnie" ją obszczekały jak zobaczyły że jest zamknięta, ale ona nie zwróciła na nie specjalnie uwagi.[/QUOTE] Super wieści. A może komuś książeczkę? Na moje psy co prawda ale zawsze [url]http://www.dogomania.pl/threads/176474-KsiAE-A-ki-rA-A-ne-duA-y-wybA-r-na-MigotkAE-i-Bruna-do-6-01-do-15-00?p=13775057#post13775057[/url] Quote
ajlii Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='obraczus87']Czy to oznacza dla Nortona powolną śmierć bez swojego człowieka?????[/QUOTE] Jak już pisałam na kundelkowej skarbonce, mogę przekazać trochę rzeczy na bazarki. A cel, czyli jaki zwierzak skorzysta, to mi obojętne. Wiec może by zacząć na nowy hotel dla Nortona? Muszę tylko wiedzieć gdzie dowieźć rzeczy, bo sama bazarków nie dam razy prowadzić. [QUOTE]A może komuś książeczkę? Na moje psy co prawda ale zawsze [url]http://www.dogomania.pl/threads/1764...7#post13775057[/url][/QUOTE] Błagam, nie przed pensją... Quote
mysza 1 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='ajlii']Jak już pisałam na kundelkowej skarbonce, mogę przekazać trochę rzeczy na bazarki. A cel, czyli jaki zwierzak skorzysta, to mi obojętne. Wiec może by zacząć na nowy hotel dla Nortona? Muszę tylko wiedzieć gdzie dowieźć rzeczy, bo sama bazarków nie dam razy prowadzić. Błagam, nie przed pensją...[/QUOTE] Możemy odroczyć płatność ;) Quote
hop! Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Ajlii, napisz proszę od kogo doszły wpłaty, to umieszczę informację w pierwszym poście. Kto ma pomysł na nowy tytuł wątku? Po 1 stycznia trzeba zmienić treść ogłoszeń. Przyda się nowy tekst. Astaroth, czy będziesz mogła zrobić Sabie nowe zdjęcia? Quote
Astaroth Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='hop!']Ajlii, napisz proszę od kogo doszły wpłaty, to umieszczę informację w pierwszym poście. Kto ma pomysł na nowy tytuł wątku? Po 1 stycznia trzeba zmienić treść ogłoszeń. Przyda się nowy tekst. Astaroth, czy będziesz mogła zrobić Sabie nowe zdjęcia?[/QUOTE] próbowałam dzisiaj ale wyszły średnio, jutro mnie nie będzie cały dzień ale po jutrze spróbuję znowu, może już ta jej łepetyna będzie lepiej wyglądać. Wyślij mi tylko swojego maila to prześle na niego zdjęcia bo ze wstawianiem mam problemy Quote
ajlii Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Na dzień dzisiejszy mam takie wpłaty: dorota1 - 30 zł AnnaA - 40 zł hop! - 20 zł hop! - 30 zł (od sąsiadki) OBRACZUS87 - 70 zł MIMIŚ - 15 zł poker - 30 zł opiekun Saby z jednostki - 20 zł Serdecznie dziękuję :-) No, a my jutro jedziemy do Łodzi z Kiarą - tymczasowiczką Astaroth. Kiara będzie miała tam swój dom :))) Tyle że nie wiem jak przeżyjemy te kilka godzin w mieszkaniu z trzema psami... w tym moją Julką ;) Quote
ajlii Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='Awit']A co będzie z tym szpicem?[/QUOTE] Nie wiem :( Dziś mąż dzonił ok 22 - mówił że nie wdział dzisiaj jeszcze tego szpica. Teren jest bardzo rozległy, może gdzieś się zakamuflował, albo dogadał ze zdziczałymi psami. Albo został złapany przez pracowników schroniska. W każdym razie mąż będzie się rozglądał. Narazie nie może go nawet karmić, żeby pies nie pałętał się za blisko zabudowań i nowa firma nie postanowiła znów pozbyć się kłopotu :( Quote
Devona Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Do wszystkich zainteresowanych: właśnie ruszył bazarek dla Saby na forum Alloszczur! Zapraszam [URL=http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=6734]tutaj[/URL]! Quote
hop! Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Dzisiaj Saba jest w gazecie Metro i w krakowskim Dzienniku Polskim. Quote
ajlii Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 [quote name='ajlii']Na dzień dzisiejszy mam takie wpłaty: dorota1 - 30 zł AnnaA - 40 zł hop! - 20 zł hop! - 30 zł (od sąsiadki) OBRACZUS87 - 70 zł MIMIŚ - 15 zł poker - 30 zł opiekun Saby z jednostki - 20 zł Serdecznie dziękuję :-)[/QUOTE] Dzisiaj przyszło jeszcze 50 zł od mysza1. Dziękuję serdecznie :))) Quote
hop! Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Brakuje jeszcze wpłat od: psiareczka78 - 15 zł li1 - 20 zł salo - 30 zł paros - 30 zł Czy były telefony w sprawie Saby? Quote
ajlii Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 [quote name='hop!']Czy były telefony w sprawie Saby?[/QUOTE] Tak, kilka osób dzwoniło i pisało sms. Prawie wszystkie osoby były spoza Warszawa (Katowice, Poznań itp). Jedna osoba potrzebowała psa do stróżowania, a Saba to wielka przytulanka... Jedna osoba dostała namiary, gdzie może poznać Sabę, a do kolejnej muszę oddzwonić na dniach bo dziś z powodu problemów z zasiegiem nie udało się dogadać. Czyli narazie nic konkretnego... wstepnie zainteresowane są dwie osoby, które znalazły ogłoszenie w metrze i jedna osoba "zwerbowana" wśród znajomych. Bo ofert typu "pies do przedszkola" nawet nie rozpatruję... (siedzę w tej branży i wiem że dziś przedszkole jest, a jutro zdycha... a pies powinien mieć opiekuna do końca życia). Najsmutniejsze były telefony w sprawie zaginionego psa, a właściwie rozpaczliwe próby potwierdzenia że Saba jest zaginionym przyjacielem rodziny. I choć nie zgadzała ani wielkość psa, ani miejsce znalezienia, to było czuć opiekunowie desperacko pragną by to jednak był ich cudem odnaleziony pies... że może jednak, bo "imię to same" albo "tak trochę przypomina". Przykre to strasznie, ale przywraca wiarę w ludzi... Quote
ajlii Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Trzymajcie mocno kciuki !!! Jest szansa na dobry domek dla Saby!!! Quote
hop! Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 [quote name='ajlii']Trzymajcie mocno kciuki !!! Jest szansa na dobry domek dla Saby!!![/QUOTE] Oby się udało. Trzymam kciuki! :) Quote
Recommended Posts