Paula Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='doddy']Antos jest zabezpieczony na kleszcze do 10.08.[/QUOTE] To swietnie, dzieki Doddy. W takim razie mam dla niego preventic (znalazlam). Joanno - kiedy pojedziemy odwiedzic Atoska :cool3:? Moge jechac w srode, czwartek lub piatek po 16. ARKA, odbierzesz karme z hotelu i rozdysponujesz potrzebujacym? A jaka karme ma jesc Antek? Jesli on jest zdrowy, to mozna zamowic Bosch My Friend 20kg za okolo 100zł, wychodzi najtaniej chyba, to jest karma ekonomiczna, do tego zbilansowane witaminki: mam prawie cale (98tabl) pudeleczko witaminek Mikity dla duzych ras (1 tabl.na 15kg). Jaka decyzja? Quote
Paula Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='ARKA']Nie wiem, nie wyobrazam sobie, jak ludzie daj sobie rade majac psa i suke niekastrowane[/QUOTE] My sobie dajemy rade, wpradzie psy mieszkaja oddzielnie, wiec nam latwiej, ale sunia spedza u nas pol dnia. Ona jest tak nauczona, ze nawet jak ma rujke, to na komende "nie daj sie", odgania psa od siebie; ale gdyby nie byly pilnowane, to wtedy sodomia i gomoria :diabloti: Quote
aede Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 Paula, to zamowisz, a ja poprosze fundusz o przelanie na Twoje konto 100? Tylko podaj mi numer na pw. Chyba że macie inne propozycje jak to zamówic? Quote
Paula Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 A nie lepiej, zeby fundusz przelal na konto sklepu? Po co placic dwa razy prowizje, ja mam w mbanku, oni inteligo i mi pobiera do nich prowizje. Moge zamowic i podac dziewczynom z f-szu nr konta sklepu. Albo na moje konto, jak chcecie - decyzja? Quote
aede Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 o.k masz racje, nie ma sensu tak komplikowac:) Quote
Paula Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [IMG]http://i58.photobucket.com/albums/g253/paula_z/Inne%20zwierzaki/100_2395.jpg[/IMG] Kochany, poczciwy misiaczku :loveu: Pewnie dzisiaj w budzie siedzisz, bo Ci kapie na glowke :roll: Quote
aede Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 na tym zdjęciu antek jakis chudy jest. To tak tylko wyszło, czy mu sie schudlo? Jak widzialam ostatnie zdjecia z hotelu, to był taki misio grubawy. Quote
Paula Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Aede, masz pw. No, tluszczem to on nie obrasta, ale jakos specjalnie wychudzony nie jest. Ostatnio byly upaly, pieski ogolnie mniej jedza, mojemu zebra widac, a przeciez go nie glodze ;) Tu fotka z gory, tamta jest z poziomu psa: [IMG]http://i58.photobucket.com/albums/g253/paula_z/Inne%20zwierzaki/100_2396.jpg[/IMG] Za chudy jest? Quote
asher Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Dziewczyny, nie kupujcie uro-petu, szkoda kasy. Mocz można zakwasić zwykłą witaminą C ;) Tylko dawkę trzeba dobrac. Zaraz sprawdzę ile brał piesek ważący ok. 25 kg i napiszę. Ufff, ciesze się, że Antonio zdrowy jak rydz :multi: [B]Aede[/B], a załatwiłas cos z ta karmą? Bosh My Friends nie jest najlepsza, ja karmię swoje psy Britem Large Breed, 15 kg za 82 zł (w sklepie internetowym Bewet tyle kosztuje, w KrakVecie jest taniej, tylko darmowa przesyłka dopiero od 99 zł). też nie jest jakas super, hiper, ale skład ma jednak lepszy od Bosha... Quote
Paula Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='asher']Bosh My Friends nie jest najlepsza, ja karmię swoje psy Britem Large Breed, 15 kg za 82 zł (w sklepie internetowym Bewet tyle kosztuje, w KrakVecie jest taniej, tylko darmowa przesyłka dopiero od 99 zł). też nie jest jakas super, hiper, ale skład ma jednak lepszy od Bosha...[/QUOTE] Asiu linka daj prosze do tego bewetu. Quote
asher Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Już mam dawkę witaminy C. Dla pieska o wadze 22 kg to było 300 mg dziennie. Zadziałało super (no, w jego rpzypadku razem z antybiotykami, bo był stan zapalny ;) ). Quote
asher Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='paula_z']Asiu linka daj prosze do tego bewetu.[/quote] A proszę bardzo ;) [URL="http://www.bewet.pl/index.html"]http://www.bewet.pl/index.html[/URL] Quote
Paula Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Dzieki. Witaminki mam [URL="http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_47&products_id=1562"][COLOR=darkorchid][SIZE=2]takie.[/SIZE][/COLOR][/URL] Co myslicie o takim zywieniu: Brit LB + wit.? Quote
aede Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 dobrze bedzie jak Arka sie wypowie na temat karmy, bo ma duze doswiadczenie z takimi przypadkami. Quote
ARKA Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='asher']Dziewczyny, nie kupujcie uro-petu, szkoda kasy. Mocz można zakwasić zwykłą witaminą C ;) Tylko dawkę trzeba dobrac. Zaraz sprawdzę ile brał piesek ważący ok. 25 kg i napiszę. Ufff, ciesze się, że Antonio zdrowy jak rydz :multi: [B]Aede[/B], a załatwiłas cos z ta karmą? Bosh My Friends nie jest najlepsza, ja karmię swoje psy Britem Large Breed, 15 kg za 82 zł (w sklepie internetowym Bewet tyle kosztuje, w KrakVecie jest taniej, tylko darmowa przesyłka dopiero od 99 zł). też nie jest jakas super, hiper, ale skład ma jednak lepszy od Bosha...[/quote] Mowilam dr. Pawlowi,ze witamina C ale on krecil nosem..powiedzial,ze no jak on w hotelu jest to zeby moze nie zawrac glowy i nic nie dawac, bo powiedzial, tak jak pisalam,ze minimlanie ma te krysztaly.. Hillsa kupcie dla seniora:) I naprawde nie zartuje pewnie najtaniej bedzie-jak bedzie sie dobrze wg.dawkowania dawalo. aede nie marudz, pies dobrze wyglada-zreszta by cos wet powiedzial, ze zachudy. Na zimie sa grubsze, bo futra maj ochronne zimowe.. Quote
ARKA Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='paula_z']Dzieki. Witaminki mam [URL="http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_47&products_id=1562"][COLOR=darkorchid][SIZE=2]takie.[/SIZE][/COLOR][/URL] Co myslicie o takim zywieniu: Brit LB + wit.?[/quote] :razz: rozumiem,ze Antka chesz na jaks wystawe wyszykowac- super, chiper pies 2006, supermen Antos. No mozna mu dac, tylko czy zje? Wlasnie z Felka walcze aby zjadala, maslem smaruje:loveu: Quote
aede Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 aede nie marudz, pies dobrze wyglada-zreszta by cos wet powiedzial, ze zachudy. Na zimie sa grubsze, bo futra maj ochronne zimowe..[/quote] nie marudze;) chodzi mi o to ze, wydaje mi sie chudszy niz ostatnio widzialam go na zdjeciach, na ktorych byl duzo grubszy, niz, co oczywiste, jak byl u meneli. Teraz na zdjeciu wyglada jakby schudl, a nie jakby byl wychudzony. Zapytałam z ciekawosci:) Quote
Paula Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='ARKA']Hillsa kupcie dla seniora:) I naprawde nie zartuje pewnie najtaniej bedzie-jak bedzie sie dobrze wg.dawkowania dawalo.[/QUOTE] Senior Chicken 15kg kosztuje 205zł. Moge zamowic jeszcze dzisiaj, ale moze ktos znajdzie taniej :cool3: Quote
Paula Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='ARKA']:razz: rozumiem,ze Antka chesz na jaks wystawe wyszykowac- super, chiper pies 2006, supermen Antos. No mozna mu dac, tylko czy zje? Wlasnie z Felka walcze aby zjadala, maslem smaruje:loveu:[/QUOTE] Hehe, te witaminki sie podaje pieskom, ktore nie jedza pelnowartosciowej karmy, to jest suplement. Ja swojemu wkladam do gardla i zamykam paszcze, a jak nie chce polknac to jeszcze zatykam mu nochal lub glaszcze po gardle, ale on dostaje codziennie flexodon i juz sie nauczyl ladnie polykac :loveu: Quote
Paula Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Dziewczęta, i co z ta karmą? Zamawiamy Hill'sa? Ja jesteam za, dzienna dzawka jest mniejsza niz w przypadku gorszych karm, a przynajmniej mamy pewnosc, ze pies dostaje porzadne jedzenie. Quote
ARKA Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [quote name='paula_z']Senior Chicken 15kg kosztuje 205zł. Moge zamowic jeszcze dzisiaj, ale moze ktos znajdzie taniej :cool3:[/quote] A policz na ile mu to starczy? Ja moge zadzwonic w poniedzialek na ul.Barska, do bezposredniego dystrybutora i zapytac o cene. Raczej ceny w sprzedazy sa mniej wiecej takie same-hills raczej 'pilnuje' cen. Moze bedzie jakas promocja, czasami sa, 3 m-c do konca waznosci terminu, dodatkowe pare kg itp. Moje koty sa na hillsie wiec o tyle wiem;) Pieski to domowe papu-w rezerwie jest jakas karma sucha ewentualnie. Quote
Paula Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [quote name='ARKA']A policz na ile mu to starczy? Ja moge zadzwonic w poniedzialek na ul.Barska, do bezposredniego dystrybutora i zapytac o cene. Raczej ceny w sprzedazy sa mniej wiecej takie same-hills raczej 'pilnuje' cen. Moze bedzie jakas promocja, czasami sa, 3 m-c do konca waznosci terminu, dodatkowe pare kg itp. Moje koty sa na hillsie wiec o tyle wiem;) Pieski to domowe papu-w rezerwie jest jakas karma sucha ewentualnie.[/quote] No wlasnie na zadnej ze stron nie moge znalezc dawkowania. Moj tez jest na Hill'sie, ale L&R LB i ma jesc 325-450g/dz., ale to 3l, zdrowy (w miare) pies. Promocja byla w KarmachDoDomu - 18kg worki za 229zl (ale to wciaz cena L&R, wiec troszke drozsza). To czekamy do pn z zakupem karmy. Quote
ARKA Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [quote name='paula_z']No wlasnie na zadnej ze stron nie moge znalezc dawkowania. Moj tez jest na Hill'sie, ale L&R LB i ma jesc 325-450g/dz., ale to 3l, zdrowy (w miare) pies. Promocja byla w KarmachDoDomu - 18kg worki za 229zl (ale to wciaz cena L&R, wiec troszke drozsza). To czekamy do pn z zakupem karmy.[/quote] Antos ile wazy,ze 40 kg? Quote
Paula Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [quote name='ARKA']Antos ile wazy,ze 40 kg?[/quote] Nie wiem, nie wazylysmy go u weta :oops: Ale mysle, ze okolo 40 wazy. Quote
evita. Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Znalazłam w necie karmę Hills Senior Chicken za 186,49 zł. Ale prawdę mówiąc nie znam tego sklepu bo nigdy u nich nic nie zamawiałam. No i koszty przesyłki też pewnie dojdą. [URL="http://www.molinezja.pl/molinezja/index.php?vsess=add15a77ef7b3addf5766c06ae5401a5&mod=pop&action=detail&pID=514"]http://www.molinezja.pl/molinezja/index.php?vsess=add15a77ef7b3addf5766c06ae5401a5&mod=pop&action=detail&pID=514[/URL] P.S. Cieszę się, że z wątrobą Antka wszystko w porządku i jest zdrów jak ryba :lol: Quote
Recommended Posts