Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='doddy']Antos jest zabezpieczony na kleszcze do 10.08.[/QUOTE]
To swietnie, dzieki Doddy. W takim razie mam dla niego preventic (znalazlam). Joanno - kiedy pojedziemy odwiedzic Atoska :cool3:? Moge jechac w srode, czwartek lub piatek po 16. ARKA, odbierzesz karme z hotelu i rozdysponujesz potrzebujacym? A jaka karme ma jesc Antek? Jesli on jest zdrowy, to mozna zamowic Bosch My Friend 20kg za okolo 100zł, wychodzi najtaniej chyba, to jest karma ekonomiczna, do tego zbilansowane witaminki: mam prawie cale (98tabl) pudeleczko witaminek Mikity dla duzych ras (1 tabl.na 15kg). Jaka decyzja?

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ARKA']Nie wiem, nie wyobrazam sobie, jak ludzie daj sobie rade majac psa i suke niekastrowane[/QUOTE]
My sobie dajemy rade, wpradzie psy mieszkaja oddzielnie, wiec nam latwiej, ale sunia spedza u nas pol dnia. Ona jest tak nauczona, ze nawet jak ma rujke, to na komende "nie daj sie", odgania psa od siebie; ale gdyby nie byly pilnowane, to wtedy sodomia i gomoria :diabloti:

Posted

Paula, to zamowisz, a ja poprosze fundusz o przelanie na Twoje konto 100?
Tylko podaj mi numer na pw. Chyba że macie inne propozycje jak to zamówic?

Posted

A nie lepiej, zeby fundusz przelal na konto sklepu? Po co placic dwa razy prowizje, ja mam w mbanku, oni inteligo i mi pobiera do nich prowizje. Moge zamowic i podac dziewczynom z f-szu nr konta sklepu. Albo na moje konto, jak chcecie - decyzja?

Posted

[IMG]http://i58.photobucket.com/albums/g253/paula_z/Inne%20zwierzaki/100_2395.jpg[/IMG]
Kochany, poczciwy misiaczku :loveu: Pewnie dzisiaj w budzie siedzisz, bo Ci kapie na glowke :roll:

Posted

na tym zdjęciu antek jakis chudy jest. To tak tylko wyszło, czy mu sie schudlo?
Jak widzialam ostatnie zdjecia z hotelu, to był taki misio grubawy.

Posted

Aede, masz pw. No, tluszczem to on nie obrasta, ale jakos specjalnie wychudzony nie jest. Ostatnio byly upaly, pieski ogolnie mniej jedza, mojemu zebra widac, a przeciez go nie glodze ;)

Tu fotka z gory, tamta jest z poziomu psa:
[IMG]http://i58.photobucket.com/albums/g253/paula_z/Inne%20zwierzaki/100_2396.jpg[/IMG]
Za chudy jest?

Posted

Dziewczyny, nie kupujcie uro-petu, szkoda kasy. Mocz można zakwasić zwykłą witaminą C ;) Tylko dawkę trzeba dobrac. Zaraz sprawdzę ile brał piesek ważący ok. 25 kg i napiszę.
Ufff, ciesze się, że Antonio zdrowy jak rydz :multi:

[B]Aede[/B], a załatwiłas cos z ta karmą?
Bosh My Friends nie jest najlepsza, ja karmię swoje psy Britem Large Breed, 15 kg za 82 zł (w sklepie internetowym Bewet tyle kosztuje, w KrakVecie jest taniej, tylko darmowa przesyłka dopiero od 99 zł). też nie jest jakas super, hiper, ale skład ma jednak lepszy od Bosha...

Posted

[quote name='asher']Bosh My Friends nie jest najlepsza, ja karmię swoje psy Britem Large Breed, 15 kg za 82 zł (w sklepie internetowym Bewet tyle kosztuje, w KrakVecie jest taniej, tylko darmowa przesyłka dopiero od 99 zł). też nie jest jakas super, hiper, ale skład ma jednak lepszy od Bosha...[/QUOTE]
Asiu linka daj prosze do tego bewetu.

Posted

Już mam dawkę witaminy C. Dla pieska o wadze 22 kg to było 300 mg dziennie. Zadziałało super (no, w jego rpzypadku razem z antybiotykami, bo był stan zapalny ;) ).

Posted

[quote name='paula_z']Asiu linka daj prosze do tego bewetu.[/quote]
A proszę bardzo ;)
[URL="http://www.bewet.pl/index.html"]http://www.bewet.pl/index.html[/URL]

Posted

Dzieki. Witaminki mam [URL="http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_47&products_id=1562"][COLOR=darkorchid][SIZE=2]takie.[/SIZE][/COLOR][/URL] Co myslicie o takim zywieniu: Brit LB + wit.?

Posted

[quote name='asher']Dziewczyny, nie kupujcie uro-petu, szkoda kasy. Mocz można zakwasić zwykłą witaminą C ;) Tylko dawkę trzeba dobrac. Zaraz sprawdzę ile brał piesek ważący ok. 25 kg i napiszę.
Ufff, ciesze się, że Antonio zdrowy jak rydz :multi:

[B]Aede[/B], a załatwiłas cos z ta karmą?
Bosh My Friends nie jest najlepsza, ja karmię swoje psy Britem Large Breed, 15 kg za 82 zł (w sklepie internetowym Bewet tyle kosztuje, w KrakVecie jest taniej, tylko darmowa przesyłka dopiero od 99 zł). też nie jest jakas super, hiper, ale skład ma jednak lepszy od Bosha...[/quote]

Mowilam dr. Pawlowi,ze witamina C ale on krecil nosem..powiedzial,ze no jak on w hotelu jest to zeby moze nie zawrac glowy i nic nie dawac, bo powiedzial, tak jak pisalam,ze minimlanie ma te krysztaly..

Hillsa kupcie dla seniora:) I naprawde nie zartuje pewnie najtaniej bedzie-jak bedzie sie dobrze wg.dawkowania dawalo.
aede nie marudz, pies dobrze wyglada-zreszta by cos wet powiedzial, ze zachudy. Na zimie sa grubsze, bo futra maj ochronne zimowe..

Posted

[quote name='paula_z']Dzieki. Witaminki mam [URL="http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_47&products_id=1562"][COLOR=darkorchid][SIZE=2]takie.[/SIZE][/COLOR][/URL] Co myslicie o takim zywieniu: Brit LB + wit.?[/quote]

:razz: rozumiem,ze Antka chesz na jaks wystawe wyszykowac- super, chiper pies 2006, supermen Antos.

No mozna mu dac, tylko czy zje? Wlasnie z Felka walcze aby zjadala, maslem smaruje:loveu:

Posted

aede nie marudz, pies dobrze wyglada-zreszta by cos wet powiedzial, ze zachudy. Na zimie sa grubsze, bo futra maj ochronne zimowe..[/quote]

nie marudze;) chodzi mi o to ze, wydaje mi sie chudszy niz ostatnio widzialam go na zdjeciach, na ktorych byl duzo grubszy, niz, co oczywiste, jak byl u meneli.
Teraz na zdjeciu wyglada jakby schudl, a nie jakby byl wychudzony. Zapytałam z ciekawosci:)

Posted

[quote name='ARKA']Hillsa kupcie dla seniora:) I naprawde nie zartuje pewnie najtaniej bedzie-jak bedzie sie dobrze wg.dawkowania dawalo.[/QUOTE]
Senior Chicken 15kg kosztuje 205zł. Moge zamowic jeszcze dzisiaj, ale moze ktos znajdzie taniej :cool3:

Posted

[quote name='ARKA']:razz: rozumiem,ze Antka chesz na jaks wystawe wyszykowac- super, chiper pies 2006, supermen Antos.

No mozna mu dac, tylko czy zje? Wlasnie z Felka walcze aby zjadala, maslem smaruje:loveu:[/QUOTE]
Hehe, te witaminki sie podaje pieskom, ktore nie jedza pelnowartosciowej karmy, to jest suplement.
Ja swojemu wkladam do gardla i zamykam paszcze, a jak nie chce polknac to jeszcze zatykam mu nochal lub glaszcze po gardle, ale on dostaje codziennie flexodon i juz sie nauczyl ladnie polykac :loveu:

Posted

Dziewczęta, i co z ta karmą? Zamawiamy Hill'sa? Ja jesteam za, dzienna dzawka jest mniejsza niz w przypadku gorszych karm, a przynajmniej mamy pewnosc, ze pies dostaje porzadne jedzenie.

Posted

[quote name='paula_z']Senior Chicken 15kg kosztuje 205zł. Moge zamowic jeszcze dzisiaj, ale moze ktos znajdzie taniej :cool3:[/quote]
A policz na ile mu to starczy? Ja moge zadzwonic w poniedzialek na ul.Barska, do bezposredniego dystrybutora i zapytac o cene. Raczej ceny w sprzedazy sa mniej wiecej takie same-hills raczej 'pilnuje' cen. Moze bedzie jakas promocja, czasami sa, 3 m-c do konca waznosci terminu, dodatkowe pare kg itp. Moje koty sa na hillsie wiec o tyle wiem;) Pieski to domowe papu-w rezerwie jest jakas karma sucha ewentualnie.

Posted

[quote name='ARKA']A policz na ile mu to starczy? Ja moge zadzwonic w poniedzialek na ul.Barska, do bezposredniego dystrybutora i zapytac o cene. Raczej ceny w sprzedazy sa mniej wiecej takie same-hills raczej 'pilnuje' cen. Moze bedzie jakas promocja, czasami sa, 3 m-c do konca waznosci terminu, dodatkowe pare kg itp. Moje koty sa na hillsie wiec o tyle wiem;) Pieski to domowe papu-w rezerwie jest jakas karma sucha ewentualnie.[/quote]
No wlasnie na zadnej ze stron nie moge znalezc dawkowania. Moj tez jest na Hill'sie, ale L&R LB i ma jesc 325-450g/dz., ale to 3l, zdrowy (w miare) pies.
Promocja byla w KarmachDoDomu - 18kg worki za 229zl (ale to wciaz cena L&R, wiec troszke drozsza).
To czekamy do pn z zakupem karmy.

Posted

[quote name='paula_z']No wlasnie na zadnej ze stron nie moge znalezc dawkowania. Moj tez jest na Hill'sie, ale L&R LB i ma jesc 325-450g/dz., ale to 3l, zdrowy (w miare) pies.
Promocja byla w KarmachDoDomu - 18kg worki za 229zl (ale to wciaz cena L&R, wiec troszke drozsza).
To czekamy do pn z zakupem karmy.[/quote]

Antos ile wazy,ze 40 kg?

Posted

Znalazłam w necie karmę Hills Senior Chicken za 186,49 zł. Ale prawdę mówiąc nie znam tego sklepu bo nigdy u nich nic nie zamawiałam. No i koszty przesyłki też pewnie dojdą.
[URL="http://www.molinezja.pl/molinezja/index.php?vsess=add15a77ef7b3addf5766c06ae5401a5&mod=pop&action=detail&pID=514"]http://www.molinezja.pl/molinezja/index.php?vsess=add15a77ef7b3addf5766c06ae5401a5&mod=pop&action=detail&pID=514[/URL]
P.S. Cieszę się, że z wątrobą Antka wszystko w porządku i jest zdrów jak ryba :lol: