Lucy* Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 [quote name='dealer']pociesza mnie to nieco bo juz myslalam ze ta wypadajaca siersc to jakis objaw chorobowy...[/quote] też tak myślałam za pierwszym razem jak mi Sara wyliniała :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
agbar Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 [quote name='Alicjarydzewska'][I][B]:phey urwisy;)[/B][/I][/quote] hej hej Ozzulcowa rodzinko:)
agbar Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 [quote name='Lucy*']też tak myślałam za pierwszym razem jak mi Sara wyliniała :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote] calkiem???:crazyeye: ja chyba zaczne tymi kudlami poduszki wypychac, bede ich miala na kopy:)
e.v.a Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 [quote name='dealer']calkiem???:crazyeye: ja chyba zaczne tymi kudlami poduszki wypychac, bede ich miala na kopy:)[/quote] to ja zamawiam 1 poduche:evil_lol: dziendoberek :cool3:
agbar Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 [LEFT]mala czy duza ta poducha ma byc...na kolderke tez wystarczy:) dzien doberek:)[/LEFT]
Alicja Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 [I][B]A ja kupiłam wczoraj na poprawe sierściucha Efa Olie , ostatnio trochę słabiej po tym wypadały ;) Czy Dili ma czipa?Czy to boli jak się zakłada? [/B][/I]
e.v.a Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 [quote name='dealer'][LEFT]mala czy duza ta poducha ma byc...na kolderke tez wystarczy:) dzien doberek:)[/LEFT] [/quote]to ja moze komplecik podusia duza mala i kolderka:lol: :evil_lol:
agbar Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 [quote name='Alicjarydzewska'][I][B]A ja kupiłam wczoraj na poprawe sierściucha Efa Olie , ostatnio trochę słabiej po tym wypadały ;)[/B][/I] [I][B]Czy Dili ma czipa?Czy to boli jak się zakłada?[/B][/I] [/quote] Alu ma, czipowalam go jak mial 8 tygodni, trwalo to ulamek sekundy, dili nawet nie pisnal, ani sie nie ruszyl, chyba ja mialam wiekszy stres bo sprzet ktorym wet czipuje ma troche straszny wyglad. Wet zlapal fald skory na karku po lewej stronie , nie zdazalam mrugnac i bylo po wszystkim. czipek jest niewyczuwalny, zadnych komplikacji wszystko jest ok. hmm..nie jestem pewna czy to byla lewa czy prawa strona a nie chce mi sie szukac paszportu:) ale na pewno oklice karczycha:)
Alicja Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 :p[I][B]no to spoko , bo będziemy czipować .Własnie dowiedziałam się ze miasto dało kasę na czipy i właściciel tylko płaci 12 zł za usługę ....tylko cholerka nikt ego nigdzie nie podał do wiadomosci , powiedział mi znajomy a jemuwet.No i wypytałam weta , no i jesteśmy umówieni jak się schłodzi;)[/B][/I]
agbar Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:p[I][B]no to spoko , bo będziemy czipować .Własnie dowiedziałam się ze miasto dało kasę na czipy i właściciel tylko płaci 12 zł za usługę ....tylko cholerka nikt ego nigdzie nie podał do wiadomosci , powiedział mi znajomy a jemuwet.No i wypytałam weta , no i jesteśmy umówieni jak się schłodzi;)[/B][/I][/quote] no normalne u nas w pieknym kraju nad Wisla..po co ludzie maja wiedziec o takich okazjach??:shake: ja za czipa i paszport zaplacilam 110zl - jak dla mnie rozboj w bialy dzien. ...
Vectra Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 cześć słoneczka dopiero udało mi się do was dotrzeć :oops: :oops: buziaczki dla Dilusia :loveu: :loveu: i jakiś fotek może kilka :razz: :razz:
Alicja Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 [quote name='dealer']no normalne u nas w pieknym kraju nad Wisla..po co ludzie maja wiedziec o takich okazjach??:shake: ja za czipa i paszport zaplacilam 110zl - jak dla mnie rozboj w bialy dzien. ...[/quote][B][I]ja już dawno chciałam założyć ale kurcze 50 zł piechotą nie chodzi , wole to wydać na cos konkretnego dla piesa .....a o tym dowiedziałam się przypadkiem i wet był lekko zszokoany skąd o tym wiem ale nie miał wyjścia i informacji udzielił , więc aby nie zaprzepaścić okazji ładnie się z panem umówiłam :p[/I][/B]
Vectra Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 tylko ponoć jak się zaczipuje psa to samemu trzeba go pozgłaszac do baz danych - czytałam gdzieś na dogo o tym że sam chip to tylko pusty numerek wpuszczony pod skóre :shake:
agbar Posted July 12, 2006 Author Posted July 12, 2006 Vectra czesciowo masz racje niestety. Teoretycznie wet po zaczipowaniu psa zglasza to do izby weterynaryjnej i to chyba tyle:) ja sprawdzalam w bazie euro petu i dilskiego tam nie ma, podano mi adresy lecznic ktore zglaszaja takze do nich ale weta mojego nie ma na tej liscie:( moge to zrobic sama, przeslali mi druk ale to znowu kosztuje co prawda nie wiele bo ok 30 zl zdaje sie, ale dla niektorych to i tak spory wydatek. ja z racj tego ze kursuje miedzy kilkoma granicami chyba to zrobie ale niemiecki celnik tlumaczyl mi ze dla nich wazny jest czip do ktorego pasuje paszport, albo na odwrot jak kto woli. ale jesli np. tfu tfu pies sie zgubi czy zostanie skradziny to chyba atwiej go odnalezc jesli jest wkilku bazach danych...no chyba ze sie myle:) a u nas pada!!!!!! troszke bo troszke ale jednak, nie ma slonca , jest tylko :) 26 stopni i odzylam nieco hihi:) milego dzionka:) Ewunia fotek na razie niet bo aparatu niet:( ale podobno dostane w sierpniu. kolega malzowinek obiecal:)
Vectra Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 [quote name='dealer']Ewunia fotek na razie niet bo aparatu niet ale podobno dostane w sierpniu. [B]kolega malzowinek obiecal[/B][/QUOTE] to mu codzień przypominaj o tej obietnicy :evil_lol: :evil_lol: najlepiej niech ci na piśmie to da.
agbar Posted July 12, 2006 Author Posted July 12, 2006 hehe moze faktycznie .....podobno obiecani cacanki a temu tam nooo:) radosc:eviltong:
Pysia Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Witam :) Poczytałam o sierści i....Kurcze chyba mamy pomylone psy bo ja nie mam teraz ani włoska w domu :evil_lol: Sierściuchy narastają :evil_lol: Co do chipa to sama nie wiem co myśleć o tym.
agbar Posted July 12, 2006 Author Posted July 12, 2006 [quote name='Pysia']Witam :) Poczytałam o sierści i....Kurcze chyba mamy pomylone psy bo ja nie mam teraz ani włoska w domu :evil_lol: Sierściuchy narastają :evil_lol: Co do chipa to sama nie wiem co myśleć o tym.[/quote] szczesciara:) ja mam tony w domu w pracy w aucie ....echhh, musze kupic mu jakis preparacik, daje mu jaja i siemie lniane ale nie bardzo na razie efekty...
Vectra Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 o chipie czytałam na dogo że jakiś pies uciekł czy coś w tym stylu w szwecji i go tam uśpili :-( :-( bo niby miał chip ,ale w żadnej bazie danych nie figurował i tak dziewczyny wyjaśniały że sam chip to tylko nr który w obcych państwach nic nie mówi i trzeba samemu rejestrować gdzie się da i ponoć to jest bezpłatne. [quote name='dealer']hehe moze faktycznie .....podobno obiecani cacanki a temu tam nooo radosc[/QUOTE] ja zaczne brać na piśmie ;) bo w przypływie uczuć obieca ,a potem się wypiera :evil_lol: :evil_lol:
Pysia Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 [quote name='dealer']szczesciara:) ja mam tony w domu w pracy w aucie ....echhh, musze kupic mu jakis preparacik, daje mu jaja i siemie lniane ale nie bardzo na razie efekty...[/quote] Przepraszam a z czego te tony :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ubawiło mnie to do łez ;) Zapraszam do siebie w okresie linienia :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Vectra Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Aga u mnie też psy lnieją na potęge :shake: :shake: cały rok sierściucha mam wszędzie.Po nocy zgarniam szufle z podłogi w pokoju o aucie nie wspominam :evil_lol: :evil_lol: Ja mam sieści w lodówce w każdej szafce w łazience do której psy nie mają wstępu w łóżku w komputerze w każdej torbie ,plecaku , reklamóce w książkach na ubraniu pod ubraniem - wszędzie dosłownie wszędzie + kilogramy piachu :p :p
Pysia Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 [quote name='Vectra']Aga u mnie też psy lnieją na potęge :shake: :shake: cały rok sierściucha mam wszędzie.Po nocy zgarniam szufle z podłogi w pokoju o aucie nie wspominam :evil_lol: :evil_lol: Ja mam sieści w lodówce w każdej szafce w łazience do której psy nie mają wstępu w łóżku w komputerze w każdej torbie ,plecaku , reklamóce w książkach na ubraniu pod ubraniem - wszędzie dosłownie wszędzie + kilogramy piachu :p :p[/quote] No to fajnie masz :evil_lol: Ja zawsze zastanawiałam się jak to jest że kot taki mały a sierść jego jest wszędzie a dwie Zmoroszelmy takie wielkie i sierść jest krótko i też nie wszędzie bo tylko na chodnikach i podłodze :) No i na łóżku które Zmorka okupuje..... Normalnie poza wylinką tylko kota mam wszędzie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
agbar Posted July 12, 2006 Author Posted July 12, 2006 [quote name='Pysia']Przepraszam a z czego te tony :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ubawiło mnie to do łez ;) Zapraszam do siebie w okresie linienia :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote] jak to z czego?????:evil_lol: z boksera wielowlosowego hihihi
agbar Posted July 12, 2006 Author Posted July 12, 2006 [quote name='Vectra']Aga u mnie też psy lnieją na potęge :shake: :shake: cały rok sierściucha mam wszędzie.Po nocy zgarniam szufle z podłogi w pokoju o aucie nie wspominam :evil_lol: :evil_lol: Ja mam sieści w lodówce w każdej szafce w łazience do której psy nie mają wstępu w łóżku w komputerze w każdej torbie ,plecaku , reklamóce w książkach na ubraniu pod ubraniem - wszędzie dosłownie wszędzie + kilogramy piachu :p :p[/quote] kolega malzowinek moj osobisty ostatnio otwrl sobie piwo w ogrodku i stwierdzil ze nawet w piwie byly wlosy Dilskiego:)
agbar Posted July 12, 2006 Author Posted July 12, 2006 [quote name='Pysia']No to fajnie masz :evil_lol: Ja zawsze zastanawiałam się jak to jest że kot taki mały a sierść jego jest wszędzie a dwie Zmoroszelmy takie wielkie i sierść jest krótko i też nie wszędzie bo tylko na chodnikach i podłodze :) No i na łóżku które Zmorka okupuje..... Normalnie poza wylinką tylko kota mam wszędzie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Recommended Posts