ocelot Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 [quote name='beka']A która o Brenda? a Bella ma dom? bella ma dom, Gama dom dzisiaj znalazła. Bobi ma dom. Brendę dzisiaj przywiozlam, miała miesiąc nie ściągnięte szwy po sterylce, ech... Tu album Brendy http://www.facebook.com/media/set/?set=a.378857605468070.86924.203103946376771&type=3 Quote
beka Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Sliczna sunia, nowe łądne foty, najlepiej na spacerze i ja wypromujemy. Quote
ocelot Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 IMIĘ: Brenda WIEK: 1 rok ROK URODZENIA: 2011 ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Brenda jest śliczna i ciężko od niej wzrok oderwać. Do tego umie patrzeć człowiekowi w oczy, oj umie. Serce pęka na kawałki i chce się ją natychmiast zabrać ze sobą. Mimo urody i młodości i tego, że bardzo garnie się do ludzi, ktoś ją wyrzucił w zimowy wieczór na ul. warszawskiej. Kilka dni się głodna i zmarznięta tułała, wchodziła na jezdnię, bo nie nauczona, że pędzące auto znaczy śmierć. Skąd miała wiedzieć? Ledwo skończyła rok. Nikt nie chciał Brendy zauważyć, chodziła za każdym napotkanym człowiekiem, z niemym błaganiem w oczach by ktoś jej pomógł. Chyba nigdy nikt z ludzi chodzących warszawską nie był głodny, zmarznięty i porzucony. Brenda znalazła dom, ale po wizycie poadopcyjnej odebraliśmy ją. Dzisiaj odebraliśmy Brendę. mam wyrzuty sumienia, że sunia znowu trafiła do schroniska. Jest bardzo ufna, całe 90 km przejechała z głową na moich kolanach. Sunia chodzi przy nodze. Właściciel oddal ją 75 letniej kobiecie, buda za mała, drugi pies na łańcuchu. i może bym tej Brendy nie zabrała, bo się cieszyła na widok Pani, ale Pani owczarka karmi skórkami z pasztetem, zięć lał poprzedniego psa kołkiem i od 3 tyg. nie miała zdjętych szwów po sterylce, szwy zaczęły wrastać. Album Brendy na fb: http://www.facebook.com/media/set/?s...6376771&type=3 już ją wstawiłam na 1 stronę, powinny być fotki z dzisiaj, jak tylko będą wstawię i ogłaszamy. brenda bardzo rozpacza, ona się przywiązała do tej babiny ech.... ja sama nie wiem czy dobrze zrobiłam. gdyby chociaż te szwy miała zdjęte. i niepokoił mnie drugi pies na łańcuchu. Quote
beka Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Pewnie wczesniej czy poźniej tez by skonczyłą na łąńcuchu :( Quote
beka Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Jest piękna :) robiłaś jej gdzieś ogłoszenia? jesli nie to porobię Quote
ocelot Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 Ma na 10 portalach ogłoszenia. I zamówiłam jej na bazarku, więc na razie poczekaj. Może znajdzie dom? Ja tu urabiam znajomą znajomej:)I ma chyba nas dość:) Quote
ocelot Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 Imię: Feliks Wiek: 2 lata Rok urodzenia: 2010 Wielkość (S,M,L,XL): L Charakter: Feliks to młode stworzenie, młode i tylko mu psoty w głowie. Feliks nawet porzucony na ulicy, skazany na bezdomność nie stracił pogody ducha. Biegł tam gdzie ludzie, biegł do nich pełen wiary, ze mu krzywdy nie zrobią. Feliks uwielbia dzieciaki, a już najbardziej grę w piłkę. Jest nie tylko kibicem, ale też graczem. Ma na sumieniu dwie piłki. I miłość do ganiania za piłką go zgubiła, przestraszenie rodzice zadzwonili po schronisko. A Feliks tylko chciał z ich dzieciakami się pobawić, pograć, poganiać za uciekająca piłką. To młody pies, który sporo radości sprawi swoim nowym właścicielom. Feliks mógłby być psem naszej reprezentacji na Euro. Album Feliksa na fb: http://www.facebook.com/media/set/?s...6376771&type=1 Imię: Gabryś Wiek: 8 lat Rok urodzenia: 2010 Wielkość (S,M,L,XL): L Charakter: Gabryś to pies w typie owczarka niemieckiego. Całe swoje życie dzielnie służył jednemu Pnstwu. Pilnował obejścia w raz z drugim psem. Gabrysia Państwo kochali i Gabryś kochał swoich ludzi. Codziennie rano Pan wychodził do swoich psów. Dostawały jeść, głaskał je... Najpierw odeszła Pani... Pan był smutny, psy też... Pan wiele czasu spędzał ze swoimi psami na podwórku. Siedzial na ławeczce, a jego wierne psy leżały u jego stóp. Wreszcie i na Pana nadeszła pora... odeszdł, umarł. Zostały dwa psy. Jednym, młodszym zaopiekowali się sąsiedzi, a Gabryś trafił do schroniska. On ciągle czeka na swoich Panstwa. On tylko prosi, o kawałek podwórka by tam mógl doczekać jak odejdzie do swoich Państwa. Album Gabrysia na fb: http://www.facebook.com/media/set/?s...6376771&type=1 Quote
ocelot Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 Wrocił do nas piękny Saturn - adoptowany i wyrzucony na ulicę. O brendę masę telefonów. Będzie dobrze:) Quote
ocelot Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 brendzia dzisiaj pojechała do domu:) A to nasz Saturn IMIĘ: Saturn WIEK: ok. 3 lata ROK URODZENIA: 2009 ROZMIAR (S/M/L/XL):L CHARAKTER: Miejsce znalezienia ul. Białobrzeska. Prawdopodobnie porzucony przy wyjeździe z miasta... Błąkał się wśród domków jednorodzinnych. Może jego Pan tak okazał mu łaskę? Licząc, ze łatwiej znajdzie dom na podwórku? Nie okazał, nikt nie przygarnął Saturna. saturn jest owczarkiem niemieckim, mającym niespełna 3 lata. czeka na swojego Pana w schronisku. Na nowego pana, który już go nigdy nie porzuci. Saturn został adoptowny i ponownie porzucony, nowy właściciel miał na wytłumaczenie jedno: "Nie wiedziałem, że pies ma czipa". SATURN to piękny inteligentny 2 letni owczarek niemiecki o proporcjonalnej budowie ciała przebywający w schronisku w Tomaszowie Mazowieckim. Jest psem dominującym ale nie wykazuje agresji, żyje w zgodzie z innymi psami i suczkami. Dobrze chodzi na smyczy. Jest zaszczepiony. Kontaktowy, miły i przyjacielski pies, którego można jeszcze wiele nauczyć. Nie znamy stosunku do dzieci i kotów, w warunkach schroniskowych trudno to sprawdzić. Jako młody pies w typie rasy na pewno będzie potrzebował odpowiedniej dawki ruchu, łagodnego i asertywnego podejścia, współpracy z człowiekiem. Może mieszkać z wysterylizowaną sunią. Album Saturna na fb: http://www.facebook.com/media/set/?s...6376771&type=1 Quote
beka Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 A gdzie pojechała Brenda? bo dzwonili do mnie państwo z kilkuletnim owczarkiem i poleciłąm sunię.. Saturn jest/bedzie kastrowany? Quote
ocelot Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 [quote name='beka']A gdzie pojechała Brenda? bo dzwonili do mnie państwo z kilkuletnim owczarkiem i poleciłąm sunię.. Saturn jest/bedzie kastrowany?[/QUOTE] Do Pabianic. Mają owczarka na podwórku. Może to oni saturn już po kastracji i z czipem Quote
ocelot Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 IMIĘ: Kawa WIEK: 2 lata ROK URODZENIA: 2010 ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: To piekna, podpalana suczka w typie owczarka niemieckiego. Błąkała się mocno zagubiona na ul. POW. zapewne krótku była na ulicy, bo ewidentnie nie umiala się znaleźć w tej dla siebie nowej sytuacji. Lekko nieufna, z rezerwą podchodzi do obcych. Sprytna i zwinna pozwolila się złapać dopiero kobiecie. Do ludzi podchodzi, ale z pewną rezerwą. Nie spoufala się, to taka psia księżniczka. nie znamy jej przeszłości, ale jest zadbana i ma slad na szyi, po obroży? Kolczatce? Ślad bardzo wyraźny, tak wyraźny jak niezabliźnione serduszko, które zranił właściciel porzucając Kawę. Album Kawa na fb: http://www.facebook.com/media/set/?s...6376771&type=1 Quote
ocelot Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 IMIĘ: Grom WIEK: 9 lata ROK URODZENIA: 2003 ROZMIAR (S/M/L/XL): L CHARAKTER: Grom. Grom dostał zapłatę za lata wiernej służby. Grom został wynagrodzony, jak tylko człowiek potrafi wynagrodzić, odpłacić za lata psiej służby, wierności i miłości. Kiedy grom się zestarzał, zaczął niedowidzieć, z trudnością stawiać łapy - miłość człowieka do Groma zaczęła się kończyć. Kiedy Grom całkiem stracił wzrok - po miłości, ba sympatii już nie było śladu. Grom został porzucony w lesie. Znaleziony słaniał się na łapach, miał całe stado kleszczy. Z pięknego, dumnego owczarka niemieckiego został wrak. Grom nie widząc, mając problemy z poruszaniem się - nie był w stanie sobie poradzić. Mamy nadzieję, że Grom jeszcze stanie na łapy i ze jeszcze zobaczymy niewidomego, ale nie złamanego psiaka. Album Groma na fb: http://www.facebook.com/media/set/?s...6376771&type=1 Quote
Recommended Posts